Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@murry Tak v mezinárodní škole jsou snad neobvyklá jména běžná ne? Tam se nějaký Kevin ztratí, ale v běžné MŠ nevím no. Každého rozhodnutí.
Češi maji mit česká jména. Cizinci taky nemívají naše. Jenze my musíme byt světoví.
A co Vojen? Nebo Věnceslav? Toho taky hned tak někdo nemá, ne?
Teď byl ve zprávách Remigius. V reportáži o správném uchopení tužky v MŠ
Jsem se musela podívat do Knappové a fakt je to jméno. Určitě ho vybrali v té třídě do reportáže schválně, a ještě končila ta reportáž slovy „malý Remigius může v září nastoupit do školy bez obav“.. Tak jsem si hned řekla, že co se týče úchopu tužky, tak rozhodně. Co se týče jména, lehké obavy jsou na místě
![]()
@xavierka píše: Češi maji mit česká jména. Cizinci taky nemívají naše. Jenze my musíme byt světoví.
a co mam delat ja, kdyz nejsem Ceska ale s Cechem ziju…zatim v Cesku ale asi ne navzdy. Mame mit podle mne cizi moji narodnosti, ceske dle manzela nebo statu, kam se treba jednou odstehujeme? ![]()
@MisulkaP píše:
Ahojte holky čekáme chlapečka a příteli se hrozně od začátku líbí jméno Kevin, díval se i do kalendáře a prostě Kevina si zamiloval co si myslíte vy? A příjmení Mitáčkovi
Me zni Kevin Mitacek v pohode ![]()
@Russet píše:
Nejlepší by snad bylo, kdybyste vybrali jméno, které se líbí oběma. Já bych Kevina nedala ani náhodou a díky tomu bych si přála holčičku, ač normálně nepreferuju pohlaví a sama jsem se to dověděla až po porodu.Prožije si toho v životě dost a dost, nemusíš kvůli tomu dát jméno, co ti k dítěti nepasuje. Ještě že si nezamiloval Álojze nebo Chrudoše.
Aloise ted dala kamoska a na malyho to jmeno sedi jak hrnec na pr.del. Nechapu, co je na tom tak silenyho ![]()
@Malike píše:
@murry mezinárodní školu kde jsou cizinci a tedy i jejich jména zaměňuješ za českou kde se za jména a příjmení děti opravdu smejou.
Děti jsou kruté,kolikrát víc jak dospělí
Tak to mate pekne na prd skolku. Syn chodil do bezne ceske skolky a o netradicni jmena tam opravdu nemeli nouzi a nikdo (snad krome rodicu) s tim nikdy nemel problem. A jsem rada, ze mel tu cest chodit do tridy i s ruznymi narodnostmi ci etniky a tak nevidi v lidech zadny rozdily. Narozdil od jeho spoluzaku ve skole, kteri od prvni tridy bezne uzivaji vyrazy jako zasr…arab, spinavej cikan, vietnamcik apod.
@RyBANA píše:
Aloise ted dala kamoska a na malyho to jmeno sedi jak hrnec na pr.del. Nechapu, co je na tom tak silenyho
Mně se nelíbí. Celej můj nebožtík Álois.
Jinak Kevin Jagr, nas uspesny mlady parkourista
kdesi se ho taky onehda ptali, jestli je spokojen se jmenem a kupodivu - ano ![]()
@Russet píše:
Mně se nelíbí. Celej můj nebožtík Álois.
Chapu, me se zase nelibi Martin, Pavel, Milos apod. Ale nikomu to necpu, ze jo.
@RyBANA píše:
Tak to mate pekne na prd skolku. Syn chodil do bezne ceske skolky a o netradicni jmena tam opravdu nemeli nouzi a nikdo (snad krome rodicu) s tim nikdy nemel problem. A jsem rada, ze mel tu cest chodit do tridy i s ruznymi narodnostmi ci etniky a tak nevidi v lidech zadny rozdily. Narozdil od jeho spoluzaku ve skole, kteri od prvni tridy bezne uzivaji vyrazy jako zasr…arab, spinavej cikan, vietnamcik apod.
Od první třídy, jo?
Syn bude chodit do normální běžné školy, máme tu maximálně Vietnamce a taky mu nebudu cpát do hlavy rasistické názory na jiné národnosti. Ať si názor na jiné lidi udělá sám.
@RyBANA píše:
Máme naprd školku protože se děti nejmenují Esmeralda,Amanda,Ronaldo,Kevin,
![]()
Ale tak jistě…máme tam vietnamského Honzíka a Romskou Aničku.. ![]()
@RyBANA píše:
Toto je diskuze a zakladatelka se ptala. Tak odpovídám. Prostě se mi nelíbí. Ač lidi s takovým jménem znám. Neposmívám se jim, a vlastní dítě bych prostě tak nepojmenovala.
Příspěvek upraven 31.12.18 v 07:28
@RyBANA píše:
Ptala se matka co si o tom myslime?
Ptala…
Je tady svoboda názoru ? Je ![]()