Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se libí Zuzanka, a tak se jmenuje i moje dcerka, mám radši česká klasická jména než ty modní jména
Mně taky vykládali, že Eliška Čmielová je naprd a náhodou není… ![]()
@Petra3890 píše:
Mě se libí Zuzanka, a tak se jmenuje i moje dcerka, mám radši česká klasická jména než ty modní jména
Tak to jsme dvě. Taky mám ráda klasická jména. Mě se líbí Amálka, Klárka, Lily, Esterka, Dominička. ![]()
Krásný večer. Máme holčičku Kristýnku a teď čekáme druhé miminko, termín máme 9.11. S největší pravděpodobností to bude holčička. Kdyby to byl kluk, tak by se jmenoval Kryštof (i když manžel koulel očima
), ale jelikož to bude asi ta holka, tak chci, aby bylo jméno buď začínající na „K“ nebo mělo stejnou koncovku, tzn. „týna“. Dnes jsem manželovi oznámila, co kdyby to byla Leontýnka a kupodivu nebyl proti, vzpomněl si hned na pohádku Ať žijí duchové a písničku Hajný je lesa pán
…Milé maminky, tak co myslíte?
@zorietka proč ne? ![]()
Pak je ještě Valentýna… ![]()
Aby se pak holčičiky nepletly, až je budeš volat. U nás to bude podobné…jeden kluk je Christian a pokud bude druhej kluk (nevíme), tak to bude asi Sebastian… ![]()
@Lenka512 Valentýnu má sestřenice …takže nic, ale je to pěkné jméno, říkají ji Vájo, Valinko. Pořád koukám do seznamu jmen a nevím… musí mě to jméno nadchnout, tak jako před třemi lety Kristýnka
. Sebastiana má kamarádka, je to hodně oblíbené jméno a určitě to je pěkné pokud se tak vyslovuje celé Sebastian, Sebastianek, Sebišek ale spíše na něho budeš volat Sebiku? My teda na Kristýnku voláme Kiki, Kikuško, když zlobí Kikino, Kristýno. A Leontýnce můžeme říkat Leonko, Leuško, Leo a stejně jak u Kristýnky Týno, Týnko, ale to jsme ještě nikdy nepoužili a ani nepoužijeme, přijde mi to, jako jiné jméno… ![]()
@zorietka píše:
Krásný večer. Máme holčičku Kristýnku a teď čekáme druhé miminko, termín máme 9.11. S největší pravděpodobností to bude holčička. Kdyby to byl kluk, tak by se jmenoval Kryštof (i když manžel koulel očima), ale jelikož to bude asi ta holka, tak chci, aby bylo jméno buď začínající na „K“ nebo mělo stejnou koncovku, tzn. „týna“. Dnes jsem manželovi oznámila, co kdyby to byla Leontýnka a kupodivu nebyl proti, vzpomněl si hned na pohádku Ať žijí duchové a písničku Hajný je lesa pán
…Milé maminky, tak co myslíte?
Valentýnka, Justýnka ![]()
Valentýnku má sestřenice, jak jsem již zmínila a Justýna… vždy si vzpomenu na hlášku ze Slunce, seno… „a just jóó“
…ale je zajímavé, zvláštní ![]()
Valentýnka je krásná. Já jsem koukala i na významy jmen (díky tomu jsem třeba zavrhla Barborku
) Líbí se mi taky Klárka a Julinka
@hvezdicka.zh všechny ty jména jsou obsazené buď rodinou nebo kamarádkami… a já se nechci opičit ![]()
To úplně chápu
Já takhle odbourala spoustu jmen - Maruška, Anička, líbila se mi i Mirinka (Miriam), ale pak jsem zjistila, že se tak jmenuje manželova sestřenice (ačkoliv jí všichni říkají Mirka).
Kristýnka a Karolínka
Kristýnka a Klárka
Kristýnka a Eliška
Kristýnka a Natálka
kristýnka a Dianka
atd…
My jsme si vybrali Elišku, říkala jsem si, že za celý život jsem potkala dvě… A zrovna to bylo nejčastější jméno roku 2011 ![]()