Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahojky čekám miminko jsem ve 4.mesíci. a jmena už máme pro kluka lukašek po tátovy a holka charlotte…
![]()
Ahojky,
strašně se mi líbí jméno Nikola, Ema a Nella. Možná ještě Denisa. Spíše se mi líbí cizí jména například April, Rosemary, Daisy, Ella atd..
![]()
U nás měla být Emička a nakonec jsem ráda že není, protože jich je opravdu moc…
Ahoj, nevím, jestli to už tady někdo psal, ale za sebe píšu Adélka ![]()
Krásný večer přeji
čekám první a měla bych i jména. Otec se k tomu moc nevyjádřil
a tak jsem se chtěla zeptat tady co říkáte na jména : Lilly Ftorková
Teodor Ftorek
Mě se to moc líbí ale zajímali by mě i ostatní názory
Děkuji ![]()
@Michii píše:
Krásný večer přejičekám první a měla bych i jména. Otec se k tomu moc nevyjádřil
Teodor Ftorek
Mě se to moc líbí ale zajímali by mě i ostatní názoryDěkuji
1)já bych dala Lily s jedním L. 2)Teodor mi na to přijmení moc nesedí. Vybrala bych jiné jméno.
To vše je ale pouze můj a můj názor. Rozhodněte se sami. ![]()
@Michii píše:
Krásný večer přejičekám první a měla bych i jména. Otec se k tomu moc nevyjádřil
Teodor Ftorek
Teodor je k tomuhle příjmení dost jazykolam, a to mi jinak všemožné kombinace nevadí. Třeba bych dala na konec samohlásku.
Souhlasím Lily k tomturo příjmení jedině s jednm L a o Teodor mi vadí to R - stačí to v příjmeni - nevím proč, ale zdá se mi to jméno moc podobné příjmení (ani nevím proč), každopádně nechci se nikomu vnucovat. Je to vaše miminko, tak si ho pojmenujte jak se líbí vám a nenechte si do toho kecat ![]()
@Michii píše:
Teodor Ftorek
Lil(l)y se mi moc k příjmení líbí ![]()
Theodor Ftorek je pro mne nevyslovitelné. Co dát jen Theo?
@iveta299 píše:
Souhlasím Lily k tomturo příjmení jedině s jednm L a o Teodor mi vadí to R - stačí to v příjmeni - nevím proč, ale zdá se mi to jméno moc podobné příjmení (ani nevím proč), každopádně nechci se nikomu vnucovat. Je to vaše miminko, tak si ho pojmenujte jak se líbí vám a nenechte si do toho kecat
Na výslovnosti hodně moc záleží, ikdyž si to někteří lidi ani neuvědomují. Jedni rodiče u nás v okolí čekali chlapečka a chtěli ho pojmenovat ALBERT ALBRECH, ale pak si řekli, že se to jméno s přijmením špatně vyslovuje, tak mu dali NORBERT. I tak se to špatně vyslovuje Norbert Albrecht.
@Michii píše:
Teodor Ftorek
ahojky Lilly Ftorková je dobry, ale Theodor Ftorek je masakr na vyslovnost, tam bych asi volila nejakou snazsi variantu. Samozrejme je to na vas
!
Chtěla bych se zeptat, jak by znělo jméno Amy ( čte se Ejmy) s typickém českým přijmením? Díky za radu