Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
smaria píše:
Neměla jste náhodou problémy s okolím, když jste se rozhodla pro tohle jméno? Babičky, tchýně apod?
Nene, vůbec a nevykej mi..
![]()
Okolí si zvyklo rychle a to „tehdy“ nebylo moc obyvklé…teď už je určitě častější ![]()
Naopak jsme se setkávali (a to i v cizině, nejvíc v Tunisu - tam každý křičel „OOOO, Sára, beautifull name“
Považují ho totiž za své!) s kladnými reakcemi..že je to prý elegantní jméno, vznešené ![]()
Mně se moc líbí doteď, neoposlouchá se ![]()
Já se nemohla rozhodnout jestli pojmenovat holčičku Yasmine Ann, což není z mé hlavy nebo Sophia Ellen. Sophii Ellen mám vymyšlenou už několik let, to ještě Sofie nikdo neměl. Přítel instinktivně řekl holčičce Sophi, a už jí tak říkáme třetí den, tak bude Sophia Ellen
.
Jinak se mi moc líbí Alexandra, Amelie, Eliška, Emma, Anastázie, Vanessa, Satine - tu má ale prý teďka zase nějaká rádoby celebrita, tak jich bude za chvíli plno.
KOukám, že naší prvorozenou zde nikdo nejmenoval, což mě těší - Hedvika, chtěli jsme jméno v českém kalendáři, ale hodně netradiční. No nakonec jsou 2 Hedviky ve třídě ve školce a manžel má v nové práci kolegyni Hedviku s dcerou Hedvikou
. Za to jsem ale překvapená, kolikrát tu zazněla Patricie. Už jsme si i v tomhle případě připadali jako exoti.
K mým oblíbeným jménům patří Alžběta, Anežka, Ema, Alexandra, Helena, ale krom Helenky mi to u manži neprošlo. ![]()
A poradila bys mi nějaké hezké zdrobnělinky na Sáru?
jestli jste vymysleli nějaké vychytávky ![]()
toffi píše:
Mou favoritkou je Beata ( s krátkým „a“)![]()
![]()
tak my mame dlouhou a doplnenou o Nicol
mě se líbí Kateřina, Viktorie, Veronika, Vivien, Timea ale výber bude jednoduchý… Katka jsem já takže ne, Veronika je kamarádka který nehodlám dělat radost, Vivien se jmenuje dcera jiné kamarádky (pro změnu dobré kamarádky
) a Timea mi doma neprojde… Takže když to bude holčička bude to s největší pravděpodobností Viktorka
![]()
My máme Lauru. Vybráno ve chvíli kdy jsem poprvé s manželem viděli Román pro ženy ![]()
Berenika, Zina, Rozálie, Apolena, Pavlína, Justina, Matilda, Anastázie, Johana, Zuzana, Amálie, Sofie, Vanda, Daniela, Taťána, Leontýna, Valérie, Štěpánka, Agáta, Nina, Beáta, Evelína… ![]()
Ahoj. Přidám ještě TIANA ( Tianna )a Fabiana (říkají jí Fabi). Moc se mi líbí,ale jsou to jména dcer kamarádů, takže nic ![]()
Další třeba Bibiana, Ester, Karin, Nella…Jmen je tolik ![]()
ahojky, tak my zůstaneme u české klasiky a budeme mít Aničku. Byl to ale boj. Taky byla ve hře Antonie, Amálie, Anděla a Patricie. Ale ideálně to měl být Mareček ![]()