Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A jinak…dala bych Sandru, protoze tu znam jednu jedinou a uz je ji pres dvacet. Mia je snad kazda druha (no prehanim
) a Sarah? … tech je jeste vic a k tomu kazdy druhy pes
Nic proti tomu, taky mame psi jmeno v rodine
S tim h je to takovy…je to tak v hebrejstine, prevzalo to hodne zemi, v podstate je to jen napsany, pokud tam nekdo rika h, tak… no nevim…
A volat na holku : Sara! To je jak na psa, tam se taky nesklonuje
Aaale spouste lidem je to sumak, to je jasny, ja jmena vybiram i podle jinych kriterii a padam do mdlob, kdyz na nejmladsiho nekdo vola: Bendzamine, v lepsim pripade Bendzemine. To jsme teda dopadli
![]()
CokeLady píše:asha píše:Česká nemusejí znamenat zastaralá… Kristýna, Lucie, Klára, Anna, Marie, Karolína, Daniela…LucieHo píše:Vlasta? Svatava? Ludmila?
Líbí se mi Mia, ale taky mám raději česká jména.![]()
No a ktery z toho je cesky?
Pak uz je to jen o zvyku…
Mě se líbí Mia,ale je tak krátké,že bych k tomu asi vymyslela ještě jedno jméno.Nechápu taky ty lidi,co pořád prudí,když dáš dítěti jiné jméno než má celé pískoviště.Jednak je to tvoje dítě,jednak když dáš některá z českých jmen,tak je to za trest.Třeba teď veleoblíbená Terezka bude mít v každé třídě ve škole alespoň 5 kamarádek,které se budou jmenovat stejně
.Stejně většina ,,českých" jmen,kterými se ti prudiči ohání nemá český původ ![]()
fifinka609 píše:
Mě se líbí Mia,ale je tak krátké,že bych k tomu asi vymyslela ještě jedno jméno.Nechápu taky ty lidi,co pořád prudí,když dáš dítěti jiné jméno než má celé pískoviště.Jednak je to tvoje dítě,jednak když dáš některá z českých jmen,tak je to za trest.Třeba teď veleoblíbená Terezka bude mít v každé třídě ve škole alespoň 5 kamarádek,které se budou jmenovat stejně.Stejně většina ,,českých" jmen,kterými se ti prudiči ohání nemá český původ
Jenom aby pak nebylo plné pískoviště do teď neobvyklých jmen a obyčejná Lucie, Petra nebyla vzácnost.
lucenka píše:fifinka609 píše:Jenom aby pak nebylo plné pískoviště do teď neobvyklých jmen a obyčejná Lucie, Petra nebyla vzácnost.
Mě se líbí Mia,ale je tak krátké,že bych k tomu asi vymyslela ještě jedno jméno.Nechápu taky ty lidi,co pořád prudí,když dáš dítěti jiné jméno než má celé pískoviště.Jednak je to tvoje dítě,jednak když dáš některá z českých jmen,tak je to za trest.Třeba teď veleoblíbená Terezka bude mít v každé třídě ve škole alespoň 5 kamarádek,které se budou jmenovat stejně.Stejně většina ,,českých" jmen,kterými se ti prudiči ohání nemá český původ
Tomu nezabranis
Dali jsme celkem neobvyklyho Matyase a koukni na to dneska
No a ja jsem Lenka…70. leta. Parada, ve tride jsme byly vzdycky nejmin 3 ![]()
asha píše:lucenka píše:Tomu nezabranisfifinka609 píše:Jenom aby pak nebylo plné pískoviště do teď neobvyklých jmen a obyčejná Lucie, Petra nebyla vzácnost.
Dali jsme celkem neobvyklyho Matyase a koukni na to dneska
No a ja jsem Lenka…70. leta. Parada, ve tride jsme byly vzdycky nejmin 3
Tak nás Lucií je taky hodně
A švagrová má Samuela, v době kdy ho dávala to byla vzácnosta teď jich jsou taky mraky. Matyáše jsem taky chtěla, ale k našemu prijmeni to moc nejde ![]()
Já bych z nabídky vybrala Sandru. Sarah je jak název nevěstince a Mia se jmenuje náš pes ![]()
Za mě Sandra. Mia se mi nelíbí a navíc ho slýchám čím dál častěji a Sarah mi zní divně- to radši Sára.
**Česká nemusejí znamenat zastaralá… Kristýna, Lucie, Klára, Anna, Marie, Karolína, Daniela…No a ktery z toho je cesky?
Na straně jedné je etymologie, původ jména, na straně druhé jméno počeštělé do té míry, že ho jako cizí nevnímáme. Takže Terezka sice není původně české jméno, ale naprosto zdomácnělé, takže ho nevnímáme cize, zatímco Sarah moc zdomácnělé není, a navíc významově hodně zatížené. To by si měli rodiče uvědomit.
lucenka píše:fifinka609 píše:Jenom aby pak nebylo plné pískoviště do teď neobvyklých jmen a obyčejná Lucie, Petra nebyla vzácnost.
Ať je klidně plné pískoviště neobvyklých jmen-jde o to,aby když zavoláš na dítě,přiběhlo jen to tvoje
.Já to jen myslela tak,že každý ať si pojmenuje dítě,jak chce-úřad stejně nějakou blbost nepovolí.Jen ať potom ty zastánci klasických jmen jízlivě nekomentují výběr jména někoho jiného ![]()