Jméno pro holku? Názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
16.2.12 17:04

A jinak…dala bych Sandru, protoze tu znam jednu jedinou a uz je ji pres dvacet. Mia je snad kazda druha (no prehanim :mrgreen: ) a Sarah? … tech je jeste vic a k tomu kazdy druhy pes :lol: Nic proti tomu, taky mame psi jmeno v rodine :mrgreen: S tim h je to takovy…je to tak v hebrejstine, prevzalo to hodne zemi, v podstate je to jen napsany, pokud tam nekdo rika h, tak… no nevim… :lol: A volat na holku : Sara! To je jak na psa, tam se taky nesklonuje :think: Aaale spouste lidem je to sumak, to je jasny, ja jmena vybiram i podle jinych kriterii a padam do mdlob, kdyz na nejmladsiho nekdo vola: Bendzamine, v lepsim pripade Bendzemine. To jsme teda dopadli :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 17:05
CokeLady píše:
asha píše:
LucieHo píše:
Líbí se mi Mia, ale taky mám raději česká jména.
Vlasta? Svatava? Ludmila? :think: :lol:
Česká nemusejí znamenat zastaralá… Kristýna, Lucie, Klára, Anna, Marie, Karolína, Daniela…

No a ktery z toho je cesky? :mrgreen: Pak uz je to jen o zvyku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
16.2.12 17:08

Mně se z těchto líbí nejvíc Sandra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
16.2.12 17:13

Mě se líbí Mia,ale je tak krátké,že bych k tomu asi vymyslela ještě jedno jméno.Nechápu taky ty lidi,co pořád prudí,když dáš dítěti jiné jméno než má celé pískoviště.Jednak je to tvoje dítě,jednak když dáš některá z českých jmen,tak je to za trest.Třeba teď veleoblíbená Terezka bude mít v každé třídě ve škole alespoň 5 kamarádek,které se budou jmenovat stejně :D .Stejně většina ,,českých" jmen,kterými se ti prudiči ohání nemá český původ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
16.2.12 17:16

A podle mě ani taTerezka není původně české,tak je to jedno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.2.12 17:17
fifinka609 píše:
Mě se líbí Mia,ale je tak krátké,že bych k tomu asi vymyslela ještě jedno jméno.Nechápu taky ty lidi,co pořád prudí,když dáš dítěti jiné jméno než má celé pískoviště.Jednak je to tvoje dítě,jednak když dáš některá z českých jmen,tak je to za trest.Třeba teď veleoblíbená Terezka bude mít v každé třídě ve škole alespoň 5 kamarádek,které se budou jmenovat stejně :D .Stejně většina ,,českých" jmen,kterými se ti prudiči ohání nemá český původ :think:

Jenom aby pak nebylo plné pískoviště do teď neobvyklých jmen a obyčejná Lucie, Petra nebyla vzácnost.

• Citovat
  • Upravit
978
16.2.12 17:18

Mia :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.12 17:19
lucenka píše:
fifinka609 píše:
Mě se líbí Mia,ale je tak krátké,že bych k tomu asi vymyslela ještě jedno jméno.Nechápu taky ty lidi,co pořád prudí,když dáš dítěti jiné jméno než má celé pískoviště.Jednak je to tvoje dítě,jednak když dáš některá z českých jmen,tak je to za trest.Třeba teď veleoblíbená Terezka bude mít v každé třídě ve škole alespoň 5 kamarádek,které se budou jmenovat stejně :D .Stejně většina ,,českých" jmen,kterými se ti prudiči ohání nemá český původ :think:
Jenom aby pak nebylo plné pískoviště do teď neobvyklých jmen a obyčejná Lucie, Petra nebyla vzácnost.

Tomu nezabranis :mrgreen: Dali jsme celkem neobvyklyho Matyase a koukni na to dneska :zed: No a ja jsem Lenka…70. leta. Parada, ve tride jsme byly vzdycky nejmin 3 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
16.2.12 17:21

Nejnormálnější do těhle končin mi přijde Sandra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.2.12 17:23
asha píše:
lucenka píše:
fifinka609 píše:
Tomu nezabranis :mrgreen: Dali jsme celkem neobvyklyho Matyase a koukni na to dneska :zed: No a ja jsem Lenka…70. leta. Parada, ve tride jsme byly vzdycky nejmin 3 :mrgreen:

Tak nás Lucií je taky hodně :) A švagrová má Samuela, v době kdy ho dávala to byla vzácnosta teď jich jsou taky mraky. Matyáše jsem taky chtěla, ale k našemu prijmeni to moc nejde :(

• Citovat
  • Upravit
5277
16.2.12 17:24

Já bych z nabídky vybrala Sandru. Sarah je jak název nevěstince a Mia se jmenuje náš pes :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.2.12 17:27
fiali píše:
Sarah.

přesně tak Sarah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
16.2.12 17:28

Za mě Sandra. Mia se mi nelíbí a navíc ho slýchám čím dál častěji a Sarah mi zní divně- to radši Sára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
16.2.12 17:29
**Česká nemusejí znamenat zastaralá… Kristýna, Lucie, Klára, Anna, Marie, Karolína, Daniela…
No a ktery z toho je cesky? :mrgreen: Pak uz je to jen o zvyku…

Na straně jedné je etymologie, původ jména, na straně druhé jméno počeštělé do té míry, že ho jako cizí nevnímáme. Takže Terezka sice není původně české jméno, ale naprosto zdomácnělé, takže ho nevnímáme cize, zatímco Sarah moc zdomácnělé není, a navíc významově hodně zatížené. To by si měli rodiče uvědomit.

• Citovat
  • Upravit
7090
16.2.12 17:31
lucenka píše:
fifinka609 píše:

Ať je klidně plné pískoviště neobvyklých jmen-jde o to,aby když zavoláš na dítě,přiběhlo jen to tvoje :mrgreen: .Já to jen myslela tak,že každý ať si pojmenuje dítě,jak chce-úřad stejně nějakou blbost nepovolí.Jen ať potom ty zastánci klasických jmen jízlivě nekomentují výběr jména někoho jiného :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze