Jméno Tibor

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7223
2.3.24 17:12
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5612
2.3.24 17:32
@vokishka píše:
Zadneho ted neznam. Ale z dětství, knih a filmu ho fakt mam spojeneho s Romy. Nebo Slovaky.Příspěvek upraven 02.03.24 v 12:38

Romskeho Tibora neznám ani jednoho, za to Jeremyho, Jessica, Kevina tady máme :lol: Mně naopak zní Tibor staročesky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64847
2.3.24 17:34
@Veveří píše:
Romskeho Tibora neznám ani jednoho, za to Jeremyho, Jessica, Kevina tady máme :lol: Mně naopak zní Tibor staročesky :nevim:

je to z období mého dětství, to už je hooodně dlouho :mrgreen: a na Slovensku byli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
2.3.24 18:59

Tibor se dával hodně na Slovensku, ale nevadí, je to pěkné jméno. Mě se tedy líbí víc Libor, ale Tibor není nijak „vybočující“, klidně ho synkovi dejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
2.3.24 19:05

Můj spolužák ze základy je Tibor a pochází z úplně normální rodiny. Jméno se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
2.3.24 19:09

Tibor bylo v jedne generaci oblibene jmeno mezi romskou komunitou, ale ted uz asi ne. Muj otec, nerom, je Tibor, v jeho generaci sedesatniku je to pomerne obvykle jmeno, aspon na Slovensku. Osobne se mi nelibi, prislo mi vzdy velmi tezkopadne. Take v zahranici bylo spatne srozumitelne, otec stravil dlouha leta v anglicky mluvicich zemich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
3.3.24 10:25
@Janča6 píše:
Zná dva Tibory. Oba bílí Slováci, spolužáci z MFF UK. Krásné jméno :palec:

Taky znam Tibora, je bilej a je Slovak. Jeho syn se jmenuje stejne. Za me v pohode jmeno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17154
3.3.24 11:35

Znám jednoho a je to soudce. souvislost s romy mě nikdy nenapadla a jméno se mi moc líbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mamatri111
3.3.24 11:43

Tibor je latinského původu, často se vyskytuje v Maďarsku.
Stejnětak třeba příjmení Lakatos je maďarského původu (znamená zámečník, jak příznačné :mrgreen:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.24 11:13

Tibora neznám žádného, žádné asociace s tímto jménem spojené nemám. Na ZŠ jsem znala tři holky romského původu, z toho jedna se jmenovala Lucie, druhá Anna… Dávají přece i „normální“ jména. My vybrali dceři jméno Sabina a vyslechli jsme si to samé. :zed: Sestřenice chtěla Nikolku a tu ji přesně z tohoto důvodu rozmluvili. :roll: na**at. Když bych si měla podle jména tipnout na romskou komunitu, tak se mi vybaví spíš jména typu Rolex, Armando aj. Tak je holt třeba změnit lidem s Tiborkem vnímání. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3788
4.3.24 13:17
@Kelsey píše:
My jsme ho měli ve výběru. Bylo nám odpůrci řečeno, že je to obyčejné jméno pro dřevorubce do lesa.
Znám jich několik. Tibor se dává hodně na Slovensku. Ale kamarádka má i manžela Tibora. Čecha malého neznám.

Mně to připadá jeko takové východní jméno, ruské, ukrajinské. Nelíbí se mi, nedala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
4.3.24 17:59
@8borůvek píše:
Ahoj holky,

čekám chlapečka a s manželem máme vybrané jméno Tibor, oběma se nám to líbí a hodí se to k našemu příjmení.

Od několika lidí jsem ale slyšela, že se tohle jméno velmi často vyskytuje v romské komunitě. Což samozřejmě není nic špatného, ale sami to nedokážeme zhodnotit, protože žádné Romy ani Tibory neznáme.

Takže má otázka, znáte nějakého Tibora? A jaký je, z jaké rodiny?

Moc děkuji 😊

Moc se mi libi, za me super jmeno. Prijemny kompromis mezi temi nejmodernejsimi jmeny a starou klasikou. Manzel mi ho nedovolil presne kvuli tomuto predsudku - ze je to pry jmeno pro Romy.

Dodatek: Jo a jmeno Libor se mi nelibi, pripada mi kvuli tomu L takove jemne, to Tibor ma stavu podle me.

Příspěvek upraven 04.03.24 v 18:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
4.3.24 18:21
@axlpol píše:
@8borůvek Tiborů znám několik a podle mě ma to jméno maďarský původ. Všichni to jméno mají po maďarských předcích bílé pleti.V dnešní době je zbytečné řešit, které komunita užívá nějaké jméno. :nevim: vždyť i Violety, Samanty, Nikolety, Nely, Nikolasové atd byly výsadou romské komunity (prostě jsou asi odvážnější) a dnes jsou běžné.
Stejně tak lidé volí jména, která neladí s přijmením nebo to jsou jména, která se pojí s nějakou zemí, tradicí, kulturou se kterou ti lidi nemaj nic společného…věřící lidé volí taky dost netradiční jména. No a nikdo to neřeší.
Vybrala bych čistě podle sebe a svého nejlepšího uvážení :kytka:

Presne tak, oni jsou asi holt odvaznejsi. :nevim: Takze kdykoliv je jmeno jine, nez tuctove, hnedka nekdo zacne hlasit, ze je to jmeno pro Romy. Zatimco bili Cesi byli jeste zasekli na Luciich a Katerinach, Cesi z rad Romu uz meli Vanessy a Nikolase. Tedka znam blondateho Nikolase a 2 malinke Vanessky, jednu blondatou a jednu zrzecku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
4.3.24 18:24
@malákráličice píše:
@8borůvek to se ted rika snad o kazdem jmene, ze ho davaji Romove. :mrgreen: I oni potrebuji deti nejak pojmenovat a Eržiky a Dežove jim asi prijdou uz zastarale jako nam jsou protivni vsichni ti Slavove a Bozenky. :mrgreen:

No ja si na to v hernickach a na hristich schvalne zacala davat pozor a zatim se romske deti jmenovaly dost bezne - Anicka, David a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
4.3.24 18:32
@Da12 píše:
Mně to připadá jeko takové východní jméno, ruské, ukrajinské. Nelíbí se mi, nedala bych ho.

To ne. My žijeme u Slovenských hranic. Takže Tibor mám spojeno se Slováky. Když to od nich často slyším. Tibor a Igor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze