Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Mamhlucnehosouseda píše:
No nevim. Podle je mě jsou jméno jako Věnceslava, Radmil, Herta a podobně v kalendáři úplně zbytečná a mohly by se vyměnitza jména, co se doopravdy lidem dávají.
@Mamhlucnehosouseda píše:
No nevim. Podle je mě jsou jméno jako Věnceslava, Radmil, Herta a podobně v kalendáři úplně zbytečná a mohly by se vyměnit za jména, co se doopravdy lidem dávají.
Radmila je moje lékařka, Herta je sousedka….
Náhodou já jsem o tom taky už přemýšlela, že některá jména asi pomalu vymírají a je otázka, jestli má smysl, aby v kalendáři byla. Konkrétně Věnceslavů je 47 v celé republice, s průměrným věkem 65 let. Tak to už by opravdu povolané osoby měly pomalu vybírat náhradníka
Proti tomu Noemi například, ta asi v běžném kalendáři není? Přitom jich je v ČR 585. Tak to mi připadá jen trošku v nepoměru. Ale jako žíly mi to nerve, to zas ne ![]()
@Michelle_M píše:
Náhodou já jsem o tom taky už přemýšlela, že některá jména asi pomalu vymírají a je otázka, jestli má smysl, aby v kalendáři byla. Konkrétně Věnceslavů je 47 v celé republice, s průměrným věkem 65 let. Tak to už by opravdu povolané osoby měly pomalu vybírat náhradníkaProti tomu Noemi například, ta asi v běžném kalendáři není? Přitom jich je v ČR 585. Tak to mi připadá jen trošku v nepoměru. Ale jako žíly mi to nerve, to zas ne
Náhodou, dcerky jméno už v těch progresivních kalendářích je a to je jich jen kolem 600….
@Janli píše:
Náhodou, dcerky jméno už v těch progresivních kalendářích je a to je jich jen kolem 600….
Mně by dávalo smysl, že v kalendáři bude +/- 360 jmen s momentálně nejvyšším zastoupením v populaci. A stačila by aktualizace třeba jednou za deset let. Ale jak říkám, jde o prd. Navíc pokud se nepletu, je to taková naše česko - slovenská specialitka a jinde po světě se jmeniny ani nedrží?
@Michelle_M píše:
Náhodou já jsem o tom taky už přemýšlela, že některá jména asi pomalu vymírají a je otázka, jestli má smysl, aby v kalendáři byla. Konkrétně Věnceslavů je 47 v celé republice, s průměrným věkem 65 let. Tak to už by opravdu povolané osoby měly pomalu vybírat náhradníkaProti tomu Noemi například, ta asi v běžném kalendáři není? Přitom jich je v ČR 585. Tak to mi připadá jen trošku v nepoměru. Ale jako žíly mi to nerve, to zas ne
Podle internetu má noemi svátek 21.srpna, to má v kalendáři svátek johana. To bys teda slavicim noemi v srpnu přehodila svátek na 13.2. Protože v ten den, má svátek nemoderni Věnceslav? Nebo podle čeho bys tam ty nový jména zarazovala místo tech starých? Protože většina těch nových naky svy datum svátku má a dokonce ve spoustě kalendářů ty nový jména jsou, napsany vedle stávajících jmen, tak by mě zajímalo jak by ta obměna měla probíhat ![]()
@Michelle_M píše:
Mně by dávalo smysl, že v kalendáři bude +/- 360 jmen s momentálně nejvyšším zastoupením v populaci. A stačila by aktualizace třeba jednou za deset let. Ale jak říkám, jde o prd. Navíc pokud se nepletu, je to taková naše česko - slovenská specialitka a jinde po světě se jmeniny ani nedrží?
Ježíš, to je blbost.
jakoze budu mít v kalendáři svy jmeno a za 10 let uz tam nebude?
každých 10 let měnit jména v kalendáři je dobrej haluz ![]()
Věnceslava dokonce 1095×, tedy víc než nějakých moderních Noemi, Zoe, Nicholasů a pod.
@a12 píše:
Podle internetu má noemi svátek 21.srpna, to má v kalendáři svátek johana. To bys teda slavicim noemi v srpnu přehodila svátek na 13.2. Protože v ten den, má svátek nemoderni Věnceslav? Nebo podle čeho bys tam ty nový jména zarazovala místo tech starých? Protože většina těch nových naky svy datum svátku má a dokonce ve spoustě kalendářů ty nový jména jsou, napsany vedle stávajících jmen, tak by mě zajímalo jak by ta obměna měla probíhat
Ježiš nevím, fakt jsem o tom nikdy nepřemýšlela
Ale ano, když teda se ptáš, asi bych vyhodila Věncu a Noemi dala na jeho místo, ty srpnové Noemi ať si klidně dál slaví, jak jsou zvyklé, stejně jako přežívající Věncové by si dál slavili 13.2., jak jsou zvyklí. A ty nové Noemi by už věděly, že to mají v únoru ![]()
@a12 píše:
Ježíš, to je blbost.jakoze budu mít v kalendáři svy jmeno a za 10 let uz tam nebude?
každých 10 let měnit jména v kalendáři je dobrej haluz
Tak nebudeš no, a co by se stalo?
@Michelle_M píše:
Ježiš nevím, fakt jsem o tom nikdy nepřemýšlelaAle ano, když teda se ptáš, asi bych vyhodila Věncu a Noemi dala na jeho místo, ty srpnové Noemi ať si klidně dál slaví, jak jsou zvyklé, stejně jako přežívající Věncové by si dál slavili 13.2., jak jsou zvyklí. A ty nové Noemi by už věděly, že to mají v únoru
Takže se pak potkaj v zaměstnání dvě noemi 10 let věkově od sebe a každá bude mít svátek jindy, kdo je zvyklej přát k svátku, většinou nemá vzity to datum, ale vidí to v kalendáři, sice celý roky nějaká noemi slaví v srpnu, ale podle novýho kalendáři ji budou lidi přát uz v únoru
to by bylo divný.
Příspěvek upraven 13.02.23 v 19:21
Ale jo, taky hlasuji za provětrání kalendáře, vyhození těch jmen z doby národního obrození, které už asi tak 80 let nikdo nedává a naopak tam zařadit pár jmen, co se dávají a v kalendáři nejsou
co by ne…mohl by být trochu…uživatelsky…obnoven, co by ne
taková Naděžda, Věnceslav nebo Slavěna se z kalendáře měli odporoučet už tak před 10 lety ![]()
@Borrealis píše:
Ale jo, taky hlasuji za provětrání kalendáře, vyhození těch jmen z doby národního obrození, které už asi tak 80 let nikdo nedává a naopak tam zařadit pár jmen, co se dávají a v kalendáři nejsouco by ne…mohl by být trochu…uživatelsky…obnoven, co by ne
taková Naděžda, Věnceslav nebo Slavěna se z kalendáře měli odporoučet už tak před 10 lety
Ale těch nových jmen tam je mraky
@a12 píše:
Takže se pak potkaj v zaměstnání dvě noemi 10 let věkově od sebe a každá bude mít svátek jindy
Ano. Ve firmě se bude slavit dvakrát. Třeba takový Petr si může vybrat letní nebo zimní termín už teď ![]()