Jogurtovač
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
ahoj,rozhodujeme se jaky koupit jogurtovac,muzu se zeptat tech ,ktere ho maji doma,jaky mate typ a jestli vyrobce uvadi teplotu?
- Citovat
- Upravit
Ahojky, potřebovala bych poradit. Dělala sem jogurt, ale zůstal mi takový řidší. Jak to udělat, aby byl hustý? Dát tam víc sušeného mléka či co?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaSe píše:
Ahoj
jogurt z peřiny:
vezmu 1 l mléka Olma (v plastové lahvi, polotučné nebo plnotučné, rozdíl nevidím, jen v ceně) ohřeju ho na plotně tak, aby byl teplý, ale ne moc horký (abych v něm v pohodě udržela prst a nespálila se). Pak sundám kastrol z plotny a zamíchám do mléka 5 polévkových lžic slazeného zahuštěného mléka (musím mít jogurt sladký, nesladký mi moc nejede), ale možná by jako nesladká varianta stačila neslazená zahuštěná tatra, ale to jsem nezkoušela. Vezmu půlkilovou Hollandii selský jogurt - ten není sladký, asi půlku dám do plastové krabice, vezmu ruční šlehač a rozšlehám jogurt v mléku. Mléko přilívám do té krabice k jogurtu. Je to proto, aby se ten jogurt pěkně rozmíchal. Do plastové krabice, která zbyde po mléku, dám teplou vodu, ohřátou v konvici a pak to zabalím do deky. Naspod dám láhev s vodou, na to krabici s jogurtem, zabalím (deka je ze všech stran) a pak už do toho nelezu. Hotový jogurt beru až druhý den (nejdřív po 24 hodinách, ale já ho nechávám ještě tak o 3 hodiny déle). Pak dám krabici do lednice a když to sníme, tak dělám další. Jogurt má skoro tu samou konzisenci, jako originál Hollandie, ale je sladký.
Je možné použít i jiné jogurty, ale ty nemám vyzkoušené.
Pokud chceš, tak mi pošli na SZ svůj mail a já Ti pošlu odkazy na diskuzi na jiném serveru, kde mi holky radily i jiné značky jogurtů.
Doufám, že to nebylo moc podrobné![]()
![]()
Ahoj
Jana s dvojčaty
prosim
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, chci koupit jogurtovač, ale nemám žádnou zkušenost a trh je tak velký, že se nemůžu rozhodnout, pro který. Poradíte, na co se zaměřit nebo třeba který se Vám osvědčil? Jestli je lepší větší nebo menší počet skleniček (větší počet třeba s tím, že můžu udělat i menší množství a některé tam nedám, ale zase jestli to víc nežere), pa taky možná nerez pro snadnější údržbu, plastové nebo skleněné dózy… vlastně vůbec nevím. A pokud dózy skleněné a děti rozbijí, jestli se dají bez problémů sehnat náhradní… Budu ráda za aše postřehy. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, přispěju svou troškou do mlýna. Já jogurtovač našla na popelinci
, ale měl i návod, vypadá to, že někdo dělal čistku a chtěl se ho zbavit. Omyla jsem ho savem a v pohodě (on aji vypadal udržovaně a byl postavený na popelnici, dovnitř bych proněj nelezla, to dá rozum)
Kupuju čerstvé plnotučné mléko, dobře vychází kauflanďácké, dám ho jen 9 deci, z celého litru se mi nevejde do skleniček. K tomu 6 lžic sušeného plnotučného mléka a půl jogurtu. Já dávám madetu ve skleničce, bílou. Další dávky dělám ze svého jogurtu a točím to 5-6×, pak zase zaočkuji koupeným jogurtem. Kultura se dá koupit, mají v některých automatech na mléko za 70kč, rozdělá se do litru mléka a rozdělí na 10 porcí, těch 9 se může zamrazit, nic se tomu nestane, nvod je na pytlíku s kulturou. Jedna dávka je na 10 opakování.
Příchuť se může dodat do hotového jogurtu, ale taky se mi osvěčilo frapko - je to v hyperkrámech u granka, taky granule do mlíka,, ale jahoda, banán nebo vanilka, ochutím tím tu směs a pak zajogurtuju. Je to dobroučký.
Co se týče řídkýho nebo hrudkovatýho jogurtu to dělá sušený mlíko pokud je starý. Od otevření spotřebovat do 14 dnů, pak dělá v jogurtu hrudky nebo nezhoustne jak má.
A ještě tip, mám skleničky od přesnídávek se šroubovacíma víčkama a i když jsou kovová tak to funguje
nemusím tedy s výrobou čekat až sníme všechny předešlé jogurty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@králíkovna ahoj, díky za zajímavý příspěvek. Máš vypočítané na kolik vyjde vyrobený jogurt? díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala jsem mámě starou Etu, první jogurtovac, co u nas byl. Originál sklenicky uz nejsou, mám od přesnídávek. Jogurt dělám z litru mléka a do toho tři lžíce Hollandie, další udělám ze svého jogurtu. Kolik energie to spotrebuje, nevím a neresim. Jogurtovac akorat drzi teplo, nic vic v tom není, takže bych koupila nějaký levný. Můžeš zkusit dělat jogurt i v troubě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mischelinka jj taťka mi dával měřák na ten jogurtovač a dělm to 8 hodin, záleží na ceně mléka, ale vychází to 5-7kč jeden jogurt. I s energiema a se vším na bílej jogurt
a to frapko neení drahý
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Raduš.ka44 díky, právě, že nechci do jogurtovače investovat bůh ví kolik, ale zase nechci koupit takový, který třeba bude levný, ale bude hodně žrát apod., proto zjišťuji. Dělat jogurt v troubě se bojím, mám starou troubu a odhadnout přesně stupně si netroufám a nechci, aby se tam přemnožily nějaká potvorstva, která už spíš škodí. Proto chci koupit vymoženost, která za mě bude tu teplotu hlídat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě holky, čím ochucujete jogurty pro děti? Nemyslím kupované směsi, ale mixované ovoce, marmelády apod.? Když nechci jen bílý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mischelinka buď to frapko, nebo domácí marmeláda, strouhaná čokoláda nebo lžička tekutýho medu. Záleží na věku dítěte. Ještě by se dal zkusit Glukopur ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@králíkovna píše:
@mischelinka buď to frapko, nebo domácí marmeláda, strouhaná čokoláda nebo lžička tekutýho medu. Záleží na věku dítěte. Ještě by se dal zkusit Glukopur
díky, marmeláda mě tak napadla nebo mixovaný ovoce, starší má právě rád bílý jogurt, ale bohužel ten sladký (activia Danone), tak jsem přemýšlela, čím ho docílit. Nevím, jestli by se tam med rozpustil tak, aby se vsáknul do jogurtu a nebyl cítit jakoby na jednom místě hodně, jestli mi rozumíš. Sladikt glukopurem mi přijde divné, tak budu dělat ty ovocné a doufat, že je bude jíst, mladší naštěstí jí všechny a já taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mischelinka když to ochutíš tím frapkem jen tu směs než to dáš do jogurtovače, tak to lehce sedne na dno, ale je to takový nasládlý, to vanilkový frapko to ochutí, že to je skoro jako activia, dala jsem ale 3 lžičky na skleničku, ale myslím, že by dvě stačily. Zkus to
a med se rozpustí, to jsem mockrt zkoušela, pokud máš opravdu tekutý bez hrudek a rozmícháš ho v hotovým jogurtu, tak je hlaďounký a slaďounký. Jinak ten Glukopur jsem jako jedinej nezkoušela, ale dávám ho do šlehačky, mám na to tu bombu, dám na 1 šlehačku 2 lžičky Glukopuru a je to moc dobrý. Jen se ho nesmí dát moc, protože pak hořkne. Zvláštní, ale je to tak.
https://www.google.cz/search?…
v odkazu je frapko, najdeš v obchodě u kakaa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,poradíte nám s chutěma jogurtu a vlastně i s přípravou v jogurtovači?Dáva se až po zhotovení třeba ovoce,nebo cokoli jiného nebo zároven z mlékem?