Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Samo ze je jenze v zivote holt nastane nekdy situace kdy je potreba vic a to je ten problem
No a?
Situce nastala - tys byla neschopná pohybu, on se staral, měsíc (pokud jsem dobře počítala). To mi přijde jako docela slušná podpora. Že si pak povzdechnul, že by to dlouhodobě sám nedával a už to proto nechce zažít, je zcela pochopitelné.
Ale tys to věděla, že on zvířata nemá rád, myslím, že na to, že je nechce se staral dost…Tady to není o sobectví, vše jste si řekli, tady to je o společných zájech a toleranci. Můj manžel taky nechce domácí zvířata, já bych i chtěla, už kvůli tomu, že začíná můřit starší syn, ale neudělám to, když on to nechce. Doma by bylo akorát dusno a ta sobecká bych byla já. A to by se jednalo a o kočku, která by byla venku.
@Anonymní píše:
Samo ze je jenze v zivote holt nastane nekdy situace kdy je potreba vic a to je ten problem
Když přestaneš rozšiřovat zoo a po úmrtí stávajících zvířat si necháš třeba jen psa, kočku a jedno morče, tak žádné „někdy“ nastávat nemusí.
@Anonymní píše:
Pro me he kompromis to co delam jinak bych mela farmu…To je prave to kdyz jde o jeho konicek-stara motorka taky ho podporuju kupuju mu k narozkam prekvapeni k motorce atd. proto je pro ne nepochopitelne ze on nepodpori me.
Motorku nemůžeš srovnávat se živými tvory. Ta může klidně pár let ležet ladem a nebude potřebovat cas, peníze a několikrát denně nakrmit když tvůj muž onemocní nebo jen bude potřebovat odjet na víkend.
Zvířata jsou omezení a zodpovědnost pro celou rodinu.
Tam už je chyba v začátku, když máte takhle odlišné představy…
Me prijde ze zensky jsou tak pokorny, zajimalo by me zda jsou k Vam stejni i Vasi chlapaci…
@Anonymní píše:
Me prijde ze zensky jsou tak pokorny, zajimalo by me zda jsou k Vam stejni i Vasi chlapaci…
Pokorny? Tzn. umet delat kompromisy a neprosazovat si za kazdou cenu sve (zejmena, kdyz mate oba na vec zcela opacny nazor) znamena podrizovat se?
Nezlob se, ale on JE tolerantni a podporuje te.
I pres to, ze zvirata on nemusi, tak je mate (vozi te po ne), umi se o ne postarat, kdyz je o potreba (postaral se), akorat nechce _dalsi_ a nechce, aby ta pece byla na nem.
@anonymouss píše:
Pokorny? Tzn. umet delat kompromisy a neprosazovat si za kazdou cenu sve (zejmena, kdyz mate oba na vec zcela opacny nazor) znamena podrizovat se?Nezlob se, ale on JE tolerantni a podporuje te.
I pres to, ze zvirata on nemusi, tak je mate (vozi te po ne), umi se o ne postarat, kdyz je o potreba (postaral se), akorat nechce _dalsi_ a nechce, aby ta pece byla na nem.
Dobra Tvuj nazor o to me slo slyset ruzne nazory.Ja s nim nesouhlasim a souhlasit nebudu, ale rada jsem ho slysela ![]()
@Anonymní píše:
S manzelem se vzdy dohodneme. Jednou ustoupi jeden, jindy druhy. To je partnerstvi, vis? Ne pokora.
@Anonymní píše:
Takže dělat kompromisy a přizpůsobovat se jeden druhému je pokora?
![]()
@Anonymní píše:
Nebudu se tady dohadovat to se muzu doma
t máš recht, to můžeš doma, prč ještě tady ![]()
já bych asi obyla ochotná oželet králíky a morčata, ale to mám jinak.
Ale stejně, když jste v baráku, mně to přijde jako že to není problém
@g.sandova píše:
t máš recht, to můžeš doma, prč ještě tady
já bych asi obyla ochotná oželet králíky a morčata, ale to mám jinak.
Ale stejně, když jste v baráku, mně to přijde jako že to není problém
Ja to samozrejme chapu ze kazdy neni jako ja.Jen ja to mam tak ze bych pomohla kdybych videla ze to toho dtuheho dela stastnym.
@Anonymní píše:
Ja to samozrejme chapu ze kazdy neni jako ja.Jen ja to mam tak ze bych pomohla kdybych videla ze to toho dtuheho dela stastnym.
Omg, protože on tobě vůbec nepomáhá, nikdy, nijak. Vůbec se nestaral měsíc o tvé zvířata úplně sám, vůbec je netoleruje ve svém domě, vůbec ti nepomáhá…
Ty jsi taky dáreček
![]()
Výš píšeš, že možná budeš mít trvalé následky, po té zlomené noze. Možná se jen bojí, že celá péče o něco, co nemá rád a co se mu příčí, zůstane navždy na něj. To je zcela normální ![]()
@anonymouss píše:
Omg, protože on tobě vůbec nepomáhá, nikdy, nijak. Vůbec se nestaral měsíc o tvé zvířata úplně sám, vůbec je netoleruje ve svém domě, vůbec ti nepomáhá…
Ty jsi taky dáreček![]()
Výš píšeš, že možná budeš mít trvalé následky, po té zlomené noze. Možná se jen bojí, že celá péče o něco, co nemá rád a co se mu příčí, zůstane navždy na něj. To je zcela normální
Ta péče na něm už dávno není dárečku
Jeho dům? No taky nevhodná formulace nemyslíš? Končím měj se krásně