Jsem fyzicky úplně neschopná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9023
28.11.20 22:14
@Hobitka píše:
Aha. No, tak proste trenovat pomaloucku, polehoucku. Udelej si notysek na rekordy a uspechy. Kazda pricka zebriku se pocita. :hug: Drzim Ti palce, uz treba kvuli Tvym budoucim detem.

Zakladatelko, hlavně se nestresuj budoucími dětmi.
Manžel bývalý házenkář, já jsem plavala a naše dcery odmítají jakýkoli pohyb kromě plavání a chůze.
Zkoušeli jsme každé léto kolo, ale prostě to nejde. Starší teď 9let, není schopná vysvětlit proč, proč nejde odlepit nohy od země. Asi jí to trápí. Ale prostě nende…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30974
28.11.20 22:30

@bublinek Ja to spis myslela tak, aby pak mohla sama sve deti neco naucit, lepe je vest, neopakovat chybu svych rodicu. Ze stoji za to na sobe zapracovat ted, dokud je ji krasnych 17 a ma cas, motivaci. Ja zacala sportovat az na VS, zpocatku plavat, pak jsem pridala beh, nakonec i lyze, tenis… Jsem za to rada. Protoze urcita pohyblivost mi mam pocit usnadnuje uzivat si cas s detmi :think:. Ja zakladatelce verim a fandim ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.11.20 22:38
@Hobitka píše:
@bublinek Ja to spis myslela tak, aby pak mohla sama sve deti neco naucit, lepe je vest, neopakovat chybu svych rodicu. Ze stoji za to na sobe zapracovat ted, dokud je ji krasnych 17 a ma cas, motivaci. Ja zacala sportovat az na VS, zpocatku plavat, pak jsem pridala beh, nakonec i lyze, tenis… Jsem za to rada. Protoze urcita pohyblivost mi mam pocit usnadnuje uzivat si cas s detmi :think:. Ja zakladatelce verim a fandim ji.

já to pochopila, ale aby to nebylo něco co jí nepůjde a pak by z toho byla zklamaná a třeba měla myšlenky, že je špatná matka, když s dítětem nejezdí na kole
co já bych chtěla s holkama všechno dělat, ale ani prd, prostě to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30974
28.11.20 23:16

@bublinek Moje deti se stitej mice. Neudelam s tim taky nic. O kolo ani tak nejde jako spis o tu obecnou pohyblivost. I kdyz ze zakladatelky nebude zadny sportovni genius, tak minimalne muze ziskat navyk k pravidelnemu pohybu a ten predat detem. Coz neni k zahozeni. Mozna pokud psala, ze se trochu uci plavat, tak tim je fajn zacit, to je na koordinaci svalu dobre. Jenze bazeny jsou zavrene :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13937
29.11.20 07:34

Taky jsem byla nešikovná, ale tak nějak prumerne, navíc oplacane dite. Až když jsem v 17 přišla na to, co mě naplňuje, tak se svět změnil a vše začalo jít samo.
Ale třeba kamarádka, extrémně dobrá na sporty, micove a atletiku, byla naprosto neohebna. Další byla tanečnice, ale mic, jak tu už bylo psáno, ji buď porazil nebo ho ani nechytila.
Nestresuj se, začni to trénovat, prekonej se, najdi co tě baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
29.11.20 18:57

Myslím, že ten problém je hlavně v hlavě. Už k tomu přistupujete dopředu s tím, že vám to nepůjde. Pak si to jen potvrdíte… Další věc je, že můžete mít problém s koordinací. Musíte prostě u těch pohybů víc myslet, než ostatní. Já to tak taky mám. To co popisujete, byl můj běžný tělocvik. A když jsem po střední začala cvičit sama, ze začátku jsem nedokázala nějak sladit nohy a ruce. Prostě mi ten cvik buď šel nohama, nebo rukama. Tak jsem začala od jednoduchých cviků, u kterých se používají ruce i nohy dohromady a soustředila se ne na výkon, ale na koordinaci. Naučila jsem se to. Dneska sice párkrát musím některý nový cvik zkusit, než dostanu tu jistotu, ale můžu říct, že problém jest překonán a docela s chutí bych se dneska vrátila do školy na tělocvik - už bych nebyla nejhorší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.20 22:23

@DeeDee.518 Děkuji, poradila byste mi nějaké konkrétní cviky?

• Citovat
  • Upravit
3094
29.11.20 22:27

Teda, když to tady tak čtu… nebýt koronavirus, navrhla bych, abychom udělaly nějaký sraz :lol: Tolik pohybových jelit… a já měla celou školní docházku (i na VŠ) pocit, že jsem jediná. Fakt bych vás ráda poznala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
29.11.20 23:50

Dala bych kombinaci beh a posilovna. Běhat člověk může sám, tréninky jsou všude možně na internetu. Fyzičku hodně zlepší běh do kopce nebo do schodů (teda ona bohate stačí zezačátku i chůze). Chce to vytrvat a za rok už budeš úplně někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.20 10:08

Ahoj,

mam podobneho manzela a jednoho syna. Manzel mel superprotektivni rodice, takze je velmi neobratny dosud (44 let). Navic on je a uz jako dite vynikal v dusevnich schopnostech, takze jeho rodice a okoli mu vstepovali to, ze je chytrej a nemusi byt dobrej ve vsem a od sportu ho uplne odradili. Takze manzel vystudoval matiku a ucil matiku na vysoke skole, kazdopadne neumi plavat, lyzovat, koordinacne je na tom velmi spatne, neumi skakat ani po dvou ani po jedne noze, je shrbeny, nema zadnou svalovou oporu, trpi bolestmi zad… Ze jeho rodicu pristup je/byla chyba si uvedomil az pozdeji. Snazi se ted vse dohnat, ale jde to opravdu strasne pomalu. Navic ma porad jakoby blok v sobe, jak mu rodice rikali, ze plavat je nebezpecny pro nej, kamkoli skakat je nebezpecny, takze ma tendenci byt ochranitelsky k detem, porad je kontroluje, kdyz jsou ve vode nebo na hristi, zaroven chce, aby ty veci se naucily v detstvi, protoze pozdeji v dospelem veku je to fakt drina to dohnat. Nas nejstarsi syn je po nem, chytry na vedu, matematiku, ale motoricky ne uplne zdatny. Cim starsi, tim vice byla ta propast mezi psychickym (dusevnim) vyvojem a fyzickym. A protoze jsme nechteli jit stejnou cestou jako prarodice (rodice od manzela), tak jsem s nim od malicka hodne cvicila a davala jsem duraz na to, jak je cviceni dulezite, ne kvuli vykonu, ale kvuli psychicke pohode, kvuli fyzickemu zdravi a celkove odolnosti. Musela jsem ho odmalicka ucit i to, aby se nesrovnaval s ostatnimi, ze ostatni deti nejspise budou rychlejsi, obratnejsi, ale at ma radost z pohybu samotnyho, at ma radost z toho, ze prekonal neco, co treba jeste pred mesicem neumel. Obehli jsme vsechny mozne fyzioterapie a neurologie, to, co se ostatni deti naucily tak nejak samy od sebe, jsme museli my s nim vydrit a nacvicit. At uz samotne lezeni, chozeni, hazeni micem. Zamerili jsme se na sport, ktery je vsestranny bez jednostranne zateze. Takze idealni je plavani, ale s hlavou ve vode ne takovy ten styl pani radova (to je spatne na pater), dale bezky, turistika na horach, kesky (kdyz je blizko „pokladu“ je schopny prelezt cokoli diky nadseni) a kazdy den posilujeme stred tela kvuli lepsi koordinaci. Syn ma diagnostikovany syndrom neobratneho ditete - dyspraxie, o tom syndromu jsem pred tim vubec neslysela, trochu to pasuje na tebe.. Ty deti chteji, ale fakt to nejde, musi se ucit i to, jak prelezt kopec a nezabit se.. Chce to hodne podpory, ja jsem se snazila nebyt uzkostliva a nebat se o syna, i kdyz byl schopny zakopnout i o vzduch. Ted je mu 10, je porad pozadu oproti vrstevnikum v TV, ale ma z pohybu radost, spoluzaci ho berou diky stastne povaze a toho, ze kdyz je v TV posledni, tak se tomu zasmeje a nic sii z toho nedela. Myslim, ze budes mit neco podobneho a rodice bohuzel asi nevideli zadnou pridanou hodnotu ve sportu, jen spise to, ze by ses mohla zranit. Jsi ale porad jeste mlada, mas sanci to dohnat, i kdyz to nepujde tak rychle, jak by to slo v detstvi. Urcite to chce odblokovat uzkost vstepenou rodici, ze by se Ti mohlo neco stat, takze to chce zacit necim nenarocnym a postupne zvysovat naroky na sebe. Urcite bych se nevyhybala plavani, muj manzel chodil na individualni lekce, t treneri jsou zvykli na vse :) Chod s kamaradkou na prochazky do terenu (dobra obuv) klidne si porid ty hulky na nordic walking, u Tebe budou fungovat i jako psychicka podpora. Urcite bych sla i na fyzio, at se podiva, ktere svaly jsou nejvice ochable. Moc drzim palce, neboj se toho, je vas vice. a nevzdavej se <3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.20 12:53

Ahoj,
hele já jsem byla na pohyb vždy taky levá, v TV ve všem poslední, atletické disciplíny tragédie, gymnastika o něco málo lepší, ale že bych byla vrchol ladnosti, to taky ne.
Asi tak od 12 jsem jezdila na koni, chodila na procházky do přírody, ale víc sportovat jsem začala až po maturitě, začala jsem jumpingem, fitboxem, pak kruhový trénink… postupně se to nabalilo a zkoušela jsem vše možné. Běh, lezecká stěna, crossfit, silové cvičení pod dohledem trenéra. Dnes je mi 29 a nedělá mi problém uběhnout půlmaraton, běžela jsem i horské maratony, závody typu Spartan, těžké závody na koni, lezení ve skalách, ferraty. Chce to jen cvik a hlavně přepnout v hlavě :) Dnes už jsem fyzicky zdatná oproti vrstevníkům spíš nadprůměrně, i když samozřejmě excelentní nebudu nikdy. Nevzdávej to a hlavně, jak už tu holky píšou - srovnávej se vždy jen sama se sebou ;) Držím palce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková