Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Silový trénink ![]()
Na netu najdeš i zvlášť pro ženy. Obrovských svalů se neboj, nebudou.
A nejsi tak trochu obezni? Že by ti to nešlo skrze to? Jinak každýmu nejde všechno no.. Zas ti jdou třeba jiný věci, fakt bych se netrápila tím že něco nepreskocim, nebo někam nevysplham.
Kolik Ti je? Klouzani na lavicce zavesene na zebriny nebo kotoul na bedne zvladne samo 4-5lete dite.
U tebe to nebude jen o fyzicce, ale asi celkove neobratnosti. Mozna bych se doptala rodicu, jak jsi se motoricky vyvijela jako dite a zasla na konzultaci k fyzioterapeutce, aby zkusila odhalit, kde ma ta neohrabanost puvod.
Protoze nevylezt na tank nebo pres nejakou haldu jde mimi me chapani. Neumim si sebe predstavit, ze bych s detma neprolezla Mirakum.
A pak jako vsechno, opakovani dela mistra, takze trenovat, zkouset (mizna pod odbirnym dohledem)
Takových nas je vic
. Neumim plavat doted, na kole umim, ale nebavi me to. A telocvik byl moje smrt komplet. Jak jsem mohla, tak jsem se ulejvala nebo si vymyslela úrazy, nemoci atd.
Tak já tohle osobně naštěstí neznám. Ale kamarád z dětství měl uvolnění z tělocviku na žádost učitelky. Že je pro něj sport životu nebezpečný. A co vím, tek se to nezměnilo.
Teď jel v létě na kole. A po sto metrech na rovině si vyhodil ruku z ramena, zlomil klíční kost a narazil žebra. Prý zas dlouho nic dělat nebude
@Netopirek to je drsný exemplář 😂 Někdo takový prostě je. Má nadání na jiné věci ![]()
@Altavista JJ, mozek má brilantní. Ale u dětí se celé těhotenství modlil, aby nebyly po něm. Naštěstí nejsou ![]()
Jako byt levej na telocvik nebo byt uplnej antitalent na sport to clovek bere. Ale ty jsi uplne neschopna uplne cehokoliv, jakykoliv pohyb nebo cokoliv jinyho nez chuze je neuveritelny problem. Prvni co me napadlo, jestli nemas tak +40 kg oproti vrstevnikum.
@Cenarius Presne. Taky jsem mela leve spoluzaky. Ale veskere exkurze a dokonce i lyzak absolvovali bez vetsi ztraty kyticky.
Pokud nekdo nevyleze na palandu, tak je nekde zasadni chyba matrixu.
Myslím, že se moc zaměřuješ na to, co ti nejde. Asi jsi dřevo - i tak ale určitě najdeš něco, co by ti šlo… Zkus pohledat, zkoušet. Já jsem taky celkem dřevo - shyby jsem nikdy nedělala, kruhy katastrofa, nikdy jsem nevyšplhala, plavání žádná sláva.
Ale naopak mi jde lyžování, tancování, tenis, badminton a basket. A ve škole jsem excelovala jenom ve skoku vysokém a v házené se dvěma míči, možná jsem byla průměr na kladině, jinak všude podprůměr. Prostě zkoušej různé aktivity, něco ti určitě půjde.
Já jsem teda byla v těláku taky dost špatná, doteď neudělám hvězdu ani kotoul vzad
! Vždycky jsem z toho měla lehké trauma a před tělákem mě bolelo břicho, že to zase bude dost zlý… Naštěstí nás takových bylo víc…
V dětství jsem vůbec nesportovala, myslela jsem si, že jsem prostě sportovní lempl, tak jsem chodila do hudebky a věnovala se jiným věcem, sport jsem nechala jiným, ale pak jsem asi před deseti lety začala chodit do fitka, na různé kruháče a děsně mě to chytlo a najednou jsem nebyla už ta nejhorší, naopak… Je to jen o té „dřině“ někdo to má jednodušší prostě… Postupem času jsem se pak až v dospívání naučila všem sportům s přítelem, který se mnou měl trpělivost..
Tak držím palce!
Určitě se to zlepší!
Já chápu, že každýmu nejde něco, taky jsme nikdy nevyšplhala ani metr, ale neumět vylézt na patrovou postel, to mi přijde jako silný kafe. Nemáš nějaky fyzický omezení, velkou nadváhu, něco? ![]()
@MrsNorris No já se nebojím těžkých vah a už vůbec ne toho, že mi po nich narostou velké svaly, problém je spíš v rodičích, nechtějí abych tahala něco těžkýho, abych se nezničila… Můžu se zeptat kolik bych tak měla zvednout?? Jinak začala jsem cvičit podle yt, hlavně podle Pamely Reif a ostatních. Myslíte že by silový trénink vyřešil i moje problémy ohledně toho, že nedokážu někam vylézt nebo něco přeskočit??
@cecetka Tak to jsme na tom podobně
, akorát mě dají za 1 aby mi nekazili průměr.
@mackA159 Jsem štíhlá, v dětství jsem teda byla trochu obézní, ale teď už fakt ne. Mě je jasný že ze mě vrcholová sportovkyně nebude, ale tohle je fakt strašný, chci být aspoň průměrná, nechci už být jedna z nejhorších…
@Svistice Je mi 17, nikdy před tím jsem to neřešila, netrápilo mě to. Mě napadlo že je to možná psychický, že se bojím že spadnu.
@Anna85 Tak to jste jako úplně jako moje babi s mamkou
a já jsem na tom dost podobně, akorát jsem se neulejvala abych neměla absenci. Moje babi ta se furt s kámoškou vymlouvala na menstruační problémy a učitel jim řekl, no holky to je nějak často, já si to budu psát
![]()
@Netopirek Já jsem teda uvolnění (kromě umluvenek) nikdy neměla, to já sem zase chodila poctivě, abych neměla absenci, ale jsem jako ten kámoš, i když vlastně mě se tohle nestane, protože ani na tom pitomém kole neumím
![]()
Ahoj, nedávno mě začalo štvát, že jsem úplně fyzicky neschopná. Na těláku jsem byla snad nejhorší, nejpomalejší (posledně jsem dala za 12 minut jen něco málo přes kilometr…), nikdy jsem nepřeskočila kozu, ani trochu nevyšplhala (ani lano ani provaz), měla jsem problém vylézt nahoru na žebřiny (jednou jsme museli vylézt na žebřiny a tam byla zavěšená lavička a my se po ní museli klouzat, jestli mě chápete, no a to byla moje smrt…), neudělala jsem ani jeden klik, s míčem vůbec nekamarádím (ale to mi ani zas tak moc nevadí), neumím na kole ani na bruslích, plavat umím jen trochu (ještě nedávno jsem neuměla vůbec). Neprohodila jsem míč košem, ze skoku dalekého za 5, daleký jsem nejdřív nedávala vůbec a pak jen první 2 úrovně, shyb podhmatem 3 vteřiny, také moc daleko nedohodím. Jednou jsem na školním výletě nedokázala vlézt do tanku (snad všichni kteří chtěli tak to zvládli), jednou jsme s kámoškama přelézali takovou hromadu (nějaká hlína, kameny prostě něco vybagrovaného) kámošky to normálně vyšly i sešly a já úplný antitalent, trvalo mi to, nešlo mi to, vypadalo to hrozně. Oni z toho normálně běžely jako nic, a já se tam z toho plazila v sedě asi půl hodiny… Neumím vylézt do druhého patra postele… Nevyskočím na bednu, vůbec nechápu proč (jakoby já vyskočím, ale už se nedostanu dopředu a to je asi problém i při koze…) a jednou po mě i učitelka chtěla ať udělám na bedně kotoul… (já jsem bojovala i s tím abych se ho naučila na zemi, ale umím ho vpřed i vzad, i když trochu šišatý
) Jako zase musím říci, že chodím hodně rychle, jsem hodně ohebná, začala jsem doma pravidelně cvičit a už těch kliků pár udělám (normálních), ale asi ne úplně správně (myslím že málo krčím lokty a jdu málo k zemi) nebo jsem nejdřív nemohla vůbec vylézt na takovou prolézačku, ale pak jsem na ní lezla úplně v pohodě. Už nechci být jedna z nejhorších, chci být aspoň průměrná. Vždyť fyzička se dá natrénovat ne?? Je tu na tom někdo podobně? Co by mi pomohlo? Jak to natrénovat a zlepšit se? (tank a kozu asi domů kupovat nebudu
). Prosím o anonym, docela se za sebe stydím…