Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
U nás se zase uklízí furt a pořád je tu binec. Třeba vytřu a pár minut kluk něco rozlije na podlahu nebo roztape drobečky, omatlá linku, do toho rozhází hračky apod. Někdy večer se mi to už nechce po něm uklízet, tak to nechám do rána a pak vstanu a kmitám. Oblečení se nám taky válí na více místech, až když se nakupí, tak ho uklidíme. Nejvíce bordelu je z vaření, ale pak to naskládám do myčky, něco do odpadu, setřu linku a je zase na pár hodin čisto.
Mysicka31 píše:To je blbý. My jsme museli vykuchat jednu (a jedinou) celou spodní skříňku. Přišla jsem o veškeré místo na hrnce, pánve a mísy. Mám je nasulcované ve špajzové skříni, ale nějak se to dalo…KPKristy píše:Nám se tam ale nevejdeMysicka31 píše:Bodejť! Já si ji nemůžu vynachválit. Mám ji půl roku a děsím se chvíle, kdy se třeba porouchá
holky, já chci myčkůůů![]()
![]()
A vešla se i do naší pidi kuchyňky! Sice jsme to museli trochu přizpůsobit, což se mi nejdřív nechtělo, ale stojí to za to a neměnila bych!máme sporák+dřez+necelý metr pracovní plochy a konec… na krátké straně trouba a šuplíčky, už ani mikrovlnka nebyla kam dát, tak jsme dokoupili díl linky mezi obývák a kuchyň a máme to tam… není tam pořádně ani místo na nádobí, kupí se mi to všude do takových komínů že se bojím kdy co zase rozbiju
![]()
![]()
máme se stěhovat do většího… už aby to bylooooo… ale myčka taky asi ještě pár let nebude
![]()
Jinak smývat nádobí postupně jsem taky nikdy nedokázala. Vždy jsem po vaření umývala hromadu nédobí, ruce dobité. Tchýně smývá postupně, a i když vaří nedělní oběd o několika chodech, vždy má na lince uklizeno. Nechápu! ![]()
KPKristy píše:Mysicka31 píše:To je blbý. My jsme museli vykuchat jednu (a jedinou) celou spodní skříňku. Přišla jsem o veškeré místo na hrnce, pánve a mísy. Mám je nasulcované ve špajzové skříni, ale nějak se to dalo…KPKristy píše:Nám se tam ale nevejdeMysicka31 píše:Bodejť! Já si ji nemůžu vynachválit. Mám ji půl roku a děsím se chvíle, kdy se třeba porouchá
holky, já chci myčkůůů![]()
![]()
A vešla se i do naší pidi kuchyňky! Sice jsme to museli trochu přizpůsobit, což se mi nejdřív nechtělo, ale stojí to za to a neměnila bych!máme sporák+dřez+necelý metr pracovní plochy a konec… na krátké straně trouba a šuplíčky, už ani mikrovlnka nebyla kam dát, tak jsme dokoupili díl linky mezi obývák a kuchyň a máme to tam… není tam pořádně ani místo na nádobí, kupí se mi to všude do takových komínů že se bojím kdy co zase rozbiju
![]()
![]()
máme se stěhovat do většího… už aby to bylooooo… ale myčka taky asi ještě pár let nebude
![]()
My ji pod linku nedáme, manžel je na vozíku, tak máme sníženou linku a skříňky dole žádný… aby tam mohl zajet s vozíkem… jenže právě tím jak je snížená, tak jí tam ani nenarveme, to by musela být nějaká „zmenšená“
kdybysme vyhodili lednici, tak se krásně vejde vedle linky
![]()
Anonymní píše:
Jsem hrozná bordelářka. Všechno nechávám válet, kde mi to upadne z ruky. Můj problém je částečně lenost, ale hlavně to, že mi bordel nevadí. Prostě ho nevidím. Jediný okamžik, kdy jsem ochotná uklízet, je před ohlášenou návštěvou. To začnu opravdu kmitat. Ale jinak mě k tomu nic nedonutí. Chtěla bych to změnit, ale jak? Flylady a Pojdte-dal znám, nefunguje to na mě, protože nemám motivaci. Uklizený byt se na seznamu mých životních hodnot opravdu nevyskytuje. Fakt se stydím. Co s tím?
Objednej si jednou za čas někoho na úklid, nemusí to být moc často, uklizené bydlení se udržuje mnohem snáz než když musíš nejdřív sama vykydat Augiášův chlév a pak to teprve udržovat.
Mám teď doma neskutečněj bordel, nějak se to blbě sešlo
Ale když chodila paní na úklid a měla jsem všechno dané do „startovacího“ stavu, tak pak několik měsíců jsem byla schopná to hodinu denně pofackovat tak, že zůstávalo uklizeno
MUFICE píše:
Třeba vytřu a pár minut kluk něco rozlije na podlahu nebo roztape drobečky, omatlá linku, do toho rozhází hračky apod.
U nás je na tohle expert manžel
třeba jako dneska, vytřu a on rozbije v kuchyni hrnek plný čaje
teda ne že já bych to taky nedokázala, ale já si to po sobě uklidím, on jen zavolá že udělal něco co se mi asi nebude líbit
![]()
velká kuchyň - no já mám velkou kuchyň a je v ní velkej bordel
Podle mě to s prostorem moc nesouvisí, zase maličká kuchyňka se nedá tak intenzivně zabordelit, brzo dojde prostor a člověk musí něco uklidit, u velký je furt kam odkládat a pak to uklízím celý dopoledne ![]()
Gladys píše:Anonymní píše:Objednej si jednou za čas někoho na úklid, nemusí to být moc často, uklizené bydlení se udržuje mnohem snáz než když musíš nejdřív sama vykydat Augiášův chlév a pak to teprve udržovat.
Jsem hrozná bordelářka. Všechno nechávám válet, kde mi to upadne z ruky. Můj problém je částečně lenost, ale hlavně to, že mi bordel nevadí. Prostě ho nevidím. Jediný okamžik, kdy jsem ochotná uklízet, je před ohlášenou návštěvou. To začnu opravdu kmitat. Ale jinak mě k tomu nic nedonutí. Chtěla bych to změnit, ale jak? Flylady a Pojdte-dal znám, nefunguje to na mě, protože nemám motivaci. Uklizený byt se na seznamu mých životních hodnot opravdu nevyskytuje. Fakt se stydím. Co s tím?
Mám teď doma neskutečněj bordel, nějak se to blbě sešloAle když chodila paní na úklid a měla jsem všechno dané do „startovacího“ stavu, tak pak několik měsíců jsem byla schopná to hodinu denně pofackovat tak, že zůstávalo uklizeno
Gladys, já taky měla paní na úklid, ale hlavně teda kvůli žehlení, jak jsem chodila do práce, tak jsem toho měla nějak moc.. doma jsme skoro nebyli a bordel furt a fšude
a nějak nepomohlo že mi to 1× za 2 týdny někdo pořádně uklidil, u nás jsou problém fakt ty věci co nemají své místo a jen se přendávají z místa na místo a pořád někde překáží ![]()
Mysicka31 píše:MUFICE píše:U nás je na tohle expert manžel
Třeba vytřu a pár minut kluk něco rozlije na podlahu nebo roztape drobečky, omatlá linku, do toho rozhází hračky apod.![]()
![]()
teda ne že já bych to taky nedokázala, ale já si to po sobě uklidím, on jen zavolá že udělal něco co se mi asi nebude líbit
![]()
![]()
Já takto jednou vytřela a druhý den ráno jsem otevřela lednici a z dvířek vyletěla sklenice na vysoké nožce s asi deckou bílýho - muži bylo líto to vylít.
A samo musel do práce, takže jsem tam lezla po čtyrech a částečně utírala, částečně sbírala, částečně luxovala těch asi bilion střípečků, aby si to syn nevrazil do nohy ![]()
Gladys píše:
velká kuchyň - no já mám velkou kuchyň a je v ní velkej bordelPodle mě to s prostorem moc nesouvisí, zase maličká kuchyňka se nedá tak intenzivně zabordelit, brzo dojde prostor a člověk musí něco uklidit, u velký je furt kam odkládat a pak to uklízím celý dopoledne
Jo Gladys, ono na tom něco bude, ale ono zase když nemáš při servírování oběda kam položit talíře, tak je to taky naprd
ani tam bordel být nemusí a není kam co položit… tak to zůstává na stole a je bordel ještě větší
a neboj, ono i při uklízení pidi kuchyně se dá s přehledem strávit na úklidu celý den
![]()
Já jsem bordelarka, muž je systematik a puntickar, takže je u nás většinou uklizeno, protože on to nevydrží a uklidi.:-) Teda uklizi kuchyň, sbírá po me papírky, ustele ![]()
Gladys píše:Mysicka31 píše:Já takto jednou vytřela a druhý den ráno jsem otevřela lednici a z dvířek vyletěla sklenice na vysoké nožce s asi deckou bílýho - muži bylo líto to vylít.MUFICE píše:U nás je na tohle expert manžel
Třeba vytřu a pár minut kluk něco rozlije na podlahu nebo roztape drobečky, omatlá linku, do toho rozhází hračky apod.![]()
![]()
![]()
![]()
A samo musel do práce, takže jsem tam lezla po čtyrech a částečně utírala, částečně sbírala, částečně luxovala těch asi bilion střípečků, aby si to syn nevrazil do nohy
Taky dobrý no
ale stále jsou to drobnosti oproti tomu kdy mojí mamce rupnul v kuchyni 25 litorvý demižón právě naloženého rybízáku (vína) když do toho zamíchávala cukr… muselo ven úplně všechno včetně linky, do 3 do rána to s taťkou uklízeli a druhý den zase všechno ven a pod lino páč to bylo blbě zaspárovaný a zatekla ta mrška i pod něj
to je teprve na odstřel
![]()
Juj holky, teď jsem si vzpomněla na to jak jsem jednou na koleji omylem vlezla ke klukům vedle do pokoje
když to srovnám, tak oproti tomu je 100 atomovek pidi výbuch
ale co, tam se to dá zase tak nějak předpokládat, spíš nechápu jak v tom mohli žít
a hlavně něco najít
![]()
tak jsem chtěla zakladatelce taky napsat, aby to dělala kvůli manželovi, aby jí neutekl a kvůli dítěti a už jste mě předběhly.Já neměla čas musela jsem po vánocích vygruntovat linku.No já jsem pořádku milovnej člověk, ale už druhý měsíc jsem upustila tempo, protože mě bolej záda, tak jsem se naučila některé věci přehlížet.Asi bych to tu měla dát přečíst manželovi, aby mi furt neříkal, že jsem bordelářka, protože nemám platby v jedné obalce roztříděné, ale mám na to dvě krabice a ty se musí projet, než se něco najde.Jak mu to nedám hned už se čertí.
No-toto je tema ako o mne… Som bordelarka-na niektore veci. Napriklad sa neviem donutit zakladat si pravidelne mesacne napr.vypisy z banky,faktury elektriny,mobilu atd… Alebo ucty-ked treba reklamovat nejaku vec,znamena to vysypat bednu plnu uctov,a vacsinou zistim ze ucet je inde alebo ho nenajdem nikdy…
Ale pradlo musim mat cisto vyprate a vonave;jedlo musi byt ciste,zeleninu umyvam nadvakrat…
Manzel je mimoriadne poriadkumilovny-na byt. Okna umyva tak peclivo,ze cely vikend nejdeme nikam lebo umyva. Casto sme odlozili vylet koli upratovaniu,co mi vadilo.
Mame umyvacku,pomaha velmi. A Roomba-tak to je milacik!!!
Ale v skrini ma manzel kominky podla farieb a ja poriadok tak dva dni-potom su tam kopky pradla-ciste ale neroztriedene…
Nuz-kazdej sme ňákej…