Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Přijde mi, že bych ten hlavní příspěvek mohla napsat já
Ta paní snad byla u nás doma a zná mě ![]()
Já taky bordel u nás doma nevidím-nechci vidět ![]()
Začnu kmitat před ohlášenou návštěvou
Ale potřebuju hodně času, protože teď mi visí na noze synátor a to pak trvá déle ![]()
A ani nevím co s tím. Teda já bych věděla. Kdybych nezapla pc, tak udělám tolik věcí, že se mi to tady blýská
Ale mi se nechce, raději zarelaxuju, hodím nohy hore a nic nedělám
No co už…
Holky, co je flylady?
Jsem taky bordelář od přírody. Radši navařím, operu a vyžehlím než uklízet
. Vánoční úklid jsem vyřešila tak, že ho udělala mamka a já ji za to vařím a ona ke mě chodí na obědy. Ona zase strašně nerada vaří. Tak jsme spokojené obě. Co se týká klasického úklidu, nejvíc napilno mám před návštěvou nebo když má přijet tchýně na víkend. Ono taky uklízet s ročním prckem přilepeným na noze není nic moc, kor když má hysterický záchvat při spuštění vysavače. Když už je tu neunosně, tak si ho vezme manžel ven a já rychle setřu celý barák. Nedávno jsem zkoušela skládat prádlo a manžel hlídal doma a stejně prcek leze za mnou a strašně kňučí
A když malý spí, tak jsem většinou ráda, že jsem ráda. Ale to je jenom forma výmluvy, předtím jsem byla zase utahaná z práce. Jsem ideální adept na uklízecí firmu ![]()
Hanule píše:Ester13 píše:Tak to závistHanule píše:Nezabere, naši psi nic neničí, ani neničili
Má nejnovější zkušenost - pořiď si psaCo neulidíš - bude zničeno ostrými zoubky
![]()
Takhle vyblýskaná chodba nebyla u nás už hoooodně dlouho (dál do domu ho nepouštím
)
Taky jsem toto si říkala, ale bohužel u nás to nezabralo
99% psů co znám tak sežere na co přijde.
Náš pes neničí věci, ale dojídá, co spadne malému od pusy na zem. Moc mi tím pomáhá ![]()
jankee píše:Anonymní píše:
Prosím co je to ta FLYLADY ? Kde to najdu ?Milli píše:Ester13 píše:
Jasné, to chápu. Tak já jsem typický bordelář s obsedantními návyky. Na jednu stranu 5× denně utírám prach, prádlo mám ve skříni v komíncích a podle barev, na druhou stranu mi nečiní problém hadry přeházené přes patro v ložnici
No odnaučit se to? Já si dávala z počátku pozor na ty „nebezpečné věci“-ostré, léky, saponáty, sava…
No, pak jsem si vždycky snažila uvědomit, že pokud tu věc, která mi spadla od pazoury seberu okamžitě, uklizeno vydrží déle a nebude potřeba mého zásahu. Takže jsem mrskla kabát na patro, pak se vydýchala a okamžitě se proň vrátila a dala jej do šatny. Zároveň ale uchovávám v šatně velkou truhlu, kterou používám jako svou Pandořinu skříňku na binec
Nevím, jak Ti poradit, ale návod na sebe musí asi každý najít sám. Na mne by nefungovaly stížnosti chlapa, na mne zabrala ta úspora časuJé, nejsi ty náhodou moje dvojče?
pro zakl. - taky jsem zkoušela jet podle Flylady, ale dost věcí mi tam nevyhovovalo. Tak jsem si prostě převzala jen to, co mi vyhovovalo a jinak si jedu podle svého (když se koupou děti, uklidím a setřu koupelnu - beztak je podlaha samá voda, když sklízím ze stolu, hned dám nádobí do myčky nebo opláchnu a nenechám špinavé ve dřezu nebo na lince, atd). Jasně, že málo koho uklízení baví. Ale uklízet se prostě musí, už jen kvůli nemocem, návštěvám atd. A já se ráda vracím z procházky nebo návštěvy do uklizeného.Flylady jsou dost vymakané stránky v angličtině o tom, jak zorganizovat úklid a vedení domácnosti:
Podobné stránky v češtině jsou tyhle:
http://pojdte-dal.cz/
jé, už jsem to našla. Ale ještě k tomu budu muset oprášit angličtinu… Se zdokonalím zrovna ve dvou činnostech ![]()
Gladys píše:Mysicka31 píše:Já takto jednou vytřela a druhý den ráno jsem otevřela lednici a z dvířek vyletěla sklenice na vysoké nožce s asi deckou bílýho - muži bylo líto to vylít.MUFICE píše:U nás je na tohle expert manžel
Třeba vytřu a pár minut kluk něco rozlije na podlahu nebo roztape drobečky, omatlá linku, do toho rozhází hračky apod.![]()
![]()
třeba jako dneska, vytřu a on rozbije v kuchyni hrnek plný čaje
teda ne že já bych to taky nedokázala, ale já si to po sobě uklidím, on jen zavolá že udělal něco co se mi asi nebude líbit
![]()
![]()
A samo musel do práce, takže jsem tam lezla po čtyrech a částečně utírala, částečně sbírala, částečně luxovala těch asi bilion střípečků, aby si to syn nevrazil do nohy
A to mně takhle vylítnul z dvířek lednice kečup a rozflákal se, všude střepy a červená barva a pak se mi ještě vylilo mléko, tak jsem vyndala komplet lednici a celou jí musela umýt + podlahu a věci okolo ![]()
Mysicka31 píše:KPKristy píše:My ji pod linku nedáme, manžel je na vozíku, tak máme sníženou linku a skříňky dole žádný… aby tam mohl zajet s vozíkem… jenže právě tím jak je snížená, tak jí tam ani nenarveme, to by musela být nějaká „zmenšená“Mysicka31 píše:To je blbý. My jsme museli vykuchat jednu (a jedinou) celou spodní skříňku. Přišla jsem o veškeré místo na hrnce, pánve a mísy. Mám je nasulcované ve špajzové skříni, ale nějak se to dalo…KPKristy píše:Nám se tam ale nevejdeMysicka31 píše:Bodejť! Já si ji nemůžu vynachválit. Mám ji půl roku a děsím se chvíle, kdy se třeba porouchá
holky, já chci myčkůůů![]()
![]()
A vešla se i do naší pidi kuchyňky! Sice jsme to museli trochu přizpůsobit, což se mi nejdřív nechtělo, ale stojí to za to a neměnila bych!máme sporák+dřez+necelý metr pracovní plochy a konec… na krátké straně trouba a šuplíčky, už ani mikrovlnka nebyla kam dát, tak jsme dokoupili díl linky mezi obývák a kuchyň a máme to tam… není tam pořádně ani místo na nádobí, kupí se mi to všude do takových komínů že se bojím kdy co zase rozbiju
![]()
![]()
máme se stěhovat do většího… už aby to bylooooo… ale myčka taky asi ještě pár let nebude
![]()
kdybysme vyhodili lednici, tak se krásně vejde vedle linky
![]()
![]()
Tak si dejte lednici na chodbu a máš to vyřešený ![]()
Holky, přidávám se do klubu bordelářů. Respektivě nemám problém uklízet, ale samotné dost věcí někd odpadne a manžel je bordelář na entou. Dává oblečení na gauč a když mi přijde, že tam má 3 košile, tak zjistím, že vlastně jsou na vyprání. Dojí, nechá vše na stole a jde. Já na to už dost rezignuju a nechávám bordel bordelem. Studovala jsem vejšku a říkám si, že nejsem služebná rodiny a hold denně neřeším, co se válí na gauči a jednou za týden do strčím komplet do pračky.
já mám hodnýho,tolerantního děti milujícího manžela,ale bordelář děsnej,..byla jsem dva dny v práci,děti jsou nakrmený,v pohodě,ale to zděšení doma
dnes jsem utírala med i ze sporáku…nechápu!taky už jsem vzdala rozčilování,prostě když mám náladu uklidím…někdy jsem unavená z kolotoče kolem rodiny,ještě k tomu chodím do práce,ale vybrala jsem si je
a naučila jsem se s tím bordelem kolem nich žít…kamarádky mám normální,ty nekomentujou můj bordel,když přijedou,udělám místo na sezení,místo na kávičku a víc neřeším…
Zeny ja jsem na tom podobne,ale od doby kdy me nechal chlap tehotnou ze si nasel babu hospodynku jsem musela prejinacit svoje priority a jak se mi narodilo miminko tak se fakt snazim uklizet ,varit dokonce i pect.Nechci prijit o svyho Jelena i kdyz on by asi neodesel,ale musim fakt rict ze se citim lip.Nebavi me to ale delam to a cela rodina to vnima velmi pozitivne.Ale kdyz se mi nechce tak na to pecu,ale co nejdriv to dam do poradku.A hlavne na materske mam taky jinyho delat aspon se tolik nenudim.I kdyz s malou ten uklid jde spatne.Dneska jsem ji dala hadr ma dva roky at utira prach,pekne jsem ji ho postrikala tim sprejem a uz smejcila.U vytirani jsem ji malem zabila kdyz mi na to vytreny hupla a chtela na zachod.No moje vinna mela jsem ji tam dat nez jsem zacala
Teda ale do dneska si netroufam rict ze mam doma poradek moje kamaradky ty maji doma poradek ale ja jen tak prumer.
Holky, jsem tak ráda že v tom nejsem sama! Už mě chytala depka jako blázen.
Jsem pohodlná se od PC zvednout a něco uklidit a když do mě reje mamka tak se akorát naštvu a neudělám vůbec nic.
Já když vidím ložnici, že je jak po výbuchu atomovky (vyházela jsem skříně s oblečením před postel a něco poklidila, něco ne. Manžovi jsem dala jeho věci na postel a on šup s tím na zem
), chce se mi brečet. Líbí se mi naklízíno, ale prostě nevím jak se k tomu dokopat. Jak to udělat vše kompletně. Někdy je mi líto věci vyházet jen tak.
Ale teď čekáme rodinu, tak vím že to chce, ale… Prostě ta pitomá pohodlnost ![]()
MUFICE píše:Mysicka31 píše:Tak si dejte lednici na chodbu a máš to vyřešenýKPKristy píše:My ji pod linku nedáme, manžel je na vozíku, tak máme sníženou linku a skříňky dole žádný… aby tam mohl zajet s vozíkem… jenže právě tím jak je snížená, tak jí tam ani nenarveme, to by musela být nějaká „zmenšená“Mysicka31 píše:To je blbý. My jsme museli vykuchat jednu (a jedinou) celou spodní skříňku. Přišla jsem o veškeré místo na hrnce, pánve a mísy. Mám je nasulcované ve špajzové skříni, ale nějak se to dalo…KPKristy píše:Nám se tam ale nevejdeMysicka31 píše:Bodejť! Já si ji nemůžu vynachválit. Mám ji půl roku a děsím se chvíle, kdy se třeba porouchá
![]()
A vešla se i do naší pidi kuchyňky! Sice jsme to museli trochu přizpůsobit, což se mi nejdřív nechtělo, ale stojí to za to a neměnila bych!máme sporák+dřez+necelý metr pracovní plochy a konec… na krátké straně trouba a šuplíčky, už ani mikrovlnka nebyla kam dát, tak jsme dokoupili díl linky mezi obývák a kuchyň a máme to tam… není tam pořádně ani místo na nádobí, kupí se mi to všude do takových komínů že se bojím kdy co zase rozbiju
![]()
![]()
máme se stěhovat do většího… už aby to bylooooo… ale myčka taky asi ještě pár let nebude
![]()
![]()
![]()
Mufice, kdyby to bylo tak jednoduchý, tak už tam dávno je… i kdyby se tam vešla (jako že nevejde, místa fakt málo
) tak si nedovedu představit jak s batoletem přilepeným na noze putuji přes celý obývák od lednice do kuchyně s hrncem polívky, vajíčkama…
a manžel by si ani kafe do mlíka nenalil, ono zase zkus si sednout na vozík, v jedný ruce držet krabici s mlíkem a pomocí druhé vykličkovat překážkovou dráhou aby sis nalila mléko do kávy (nebo i cokoliv jiného) a pak ho odvezla zpět
byt je blbě řešenej, nechápu jak nějaký pan architekt vůbec mohl takto uvažovat a říct že to pro vozíčkáře bude praktické (ono už u jen vana v koupelce je na pováženou, manžel do ní sám nevleze a ven už vůbec
)… omlouvám se za odbočku
ale děsně mě to tu sjeří, když to má být spešl upravený byt pro vozíčkáře a vše je tu tam postavený na hlavu že by se z toho člověk zbláznil
![]()
Mysicka31 píše:MUFICE píše:Mufice, kdyby to bylo tak jednoduchý, tak už tam dávno je… i kdyby se tam vešla (jako že nevejde, místa fakt máloMysicka31 píše:Tak si dejte lednici na chodbu a máš to vyřešenýKPKristy píše:My ji pod linku nedáme, manžel je na vozíku, tak máme sníženou linku a skříňky dole žádný… aby tam mohl zajet s vozíkem… jenže právě tím jak je snížená, tak jí tam ani nenarveme, to by musela být nějaká „zmenšená“Mysicka31 píše:To je blbý. My jsme museli vykuchat jednu (a jedinou) celou spodní skříňku. Přišla jsem o veškeré místo na hrnce, pánve a mísy. Mám je nasulcované ve špajzové skříni, ale nějak se to dalo…KPKristy píše:Nám se tam ale nevejdeMysicka31 píše:Bodejť! Já si ji nemůžu vynachválit. Mám ji půl roku a děsím se chvíle, kdy se třeba porouchá
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
) tak si nedovedu představit jak s batoletem přilepeným na noze putuji přes celý obývák od lednice do kuchyně s hrncem polívky, vajíčkama…
![]()
![]()
a manžel by si ani kafe do mlíka nenalil, ono zase zkus si sednout na vozík, v jedný ruce držet krabici s mlíkem a pomocí druhé vykličkovat překážkovou dráhou aby sis nalila mléko do kávy (nebo i cokoliv jiného) a pak ho odvezla zpět
byt je blbě řešenej, nechápu jak nějaký pan architekt vůbec mohl takto uvažovat a říct že to pro vozíčkáře bude praktické (ono už u jen vana v koupelce je na pováženou, manžel do ní sám nevleze a ven už vůbec
)… omlouvám se za odbočku
ale děsně mě to tu sjeří, když to má být spešl upravený byt pro vozíčkáře a vše je tu tam postavený na hlavu že by se z toho člověk zbláznil
![]()
![]()
Aha, tak to jsem nevěděla, že to máte takhle řešený
My máme chodbu tak 2 metry od kuchyn.linky, tak u nás by to šlo hned ![]()
Není bordel jako bordel.Zdravý bordel neuškodí.
I když já mám ráda čisto-ale taky odsud posud.
omites píše:U nás má pes zakázáno dojídat, sice mi to vadí, že z něj nemůžu dělat „odpaďák“, ale přecijen bych nerada riskovala torzi žaludku, či vytírala v chodbě nazvraceno. Dokud jsme měli vořecha, bylo mi to jedno (taky mi bylo 5 let), naši i babička mu taky dávali vše co jim přišlo pod ruku. Takže u nás po jídle uklízí jen kočkyHanule píše:Náš pes neničí věci, ale dojídá, co spadne malému od pusy na zem. Moc mi tím pomáháEster13 píše:Tak to závistHanule píše:Nezabere, naši psi nic neničí, ani neničili
Má nejnovější zkušenost - pořiď si psaCo neulidíš - bude zničeno ostrými zoubky
![]()
Takhle vyblýskaná chodba nebyla u nás už hoooodně dlouho (dál do domu ho nepouštím
)
Taky jsem toto si říkala, ale bohužel u nás to nezabralo
99% psů co znám tak sežere na co přijde.
Mysicka31 píše:
Tak já se přidávám do klubu bordelářekjo, ohlášená návštěva mě taky donutí uklidit, ale taky ne vždy
záleží kdo má dorazit a kdy… jenže ono u nás nějak ani nemá smysl uklízet, byt malý, věcí moc, úložných prostorů málo
takže taková ta drobotina je všude, o hračkách ani nemluvím, ty nemá smysl uklízet pokud je malá vzhůru
a manžel je ještě větší bordelář než já, nadává když mu malá hrabe do věcí a papírů co se mu valí různě po bytě kam malá dosáhne a když mu je vezmu a uklidím, tak nadává taky
no a když vezmu do ruky hadr, vysavač nebo mop, tak mi říká „to už jdeš zase luxovat/utírat prach/vytírat?
dyť si to dělala minulý týden ne?“ … no, jelikož máme psa, tak by to 1× do týdne fakt nestačilo
ale jemu prostě vadí že uklízím a pak se budu čertit když hned udělá binec, myslím že kdyby to záleželo na něm, tak se uklízí jen při stěhování
![]()
![]()
… problém mám s nádobím, povalujícím se prádlem (když já to co jsem měla třeba i jen 5 minut na sobě nedokáži dát zpět do skříně a nějakou extra skříň nebo polici na to nemáme
) papíry jsou kapitola sama pro sebe, mno a hračky fakt neřeším, to bych se z toho zcvokla
teď na Vánoce jsme byli u našich a mamina je ten typ co nepustí hadr z ruky, vadilo mi když jsem jí viděla jak 2× za den vytírá aby setřela chlupy od psa a po každém jídle šůruje celou kuchyň aby někde nezůstal jedinný drobeček
tohle jsem musela „trpět“ celé dětství a možná proto já jsem opak, prostě forma protestu
![]()
![]()
a jestli se někomu můj bordel nelíbí, tak ho může uklidit
![]()
![]()
![]()
jako by jsi psala o mně
my taky máme malý byt a mooc věcí, a hračky se válí snad všude!! Oblečení je na tom podobně a jak říkáš, rozšpiněné už do skříně nedávám a prát to, my zase přijde brzo
Na stole se válí papíry, protože, když je uklidím, tak už je nedohledám
5íkala jsem si, že by asi nebylo marné naběhnout do Ikei a pořídit si nějaké praktické vybavení, aby se dalo ty věci někam uschovat, ale zároveň byly po ruce. S tímhle docela bojuju, potřebovala bych vědět, jak na to..
Navíc teď v zimě všude sušáky na prádlo, schne to až tři dny, no na mašli
Máte to někdo podobně? Poradili jste si s tím lépe, kdyžtak písněte rady. Díky ![]()