Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
madlicka píše:
veve domluvit se na lécích na pojišťovnu lze samozřejmě i v soukromých carech, ovšem třeba drahý Gonal je v peru a můžeš si to píchat sama, na menopur se nedoplácí nebo málo ale musíš si ho sama před aplikací míchat a je v normálních injekcích, které si většina lidí sama nebodne.Do jakékoli nemocnce ne, jen do těch kde je CAR. V Praze je to Motol, Apolinář a Podolí.
Díky za rady
No já si injekce píchnu bez problémů, měla jsem už několikrát ovitrelle. Ale jakto, že v soukromých to je o tolik dražší, když se to bere taky přes pojišťovnu??? To se jako zaplatí ten výkon nebo jak?
konévka píše:
Kasporko, tak to čumímJá jsem si taky myslela, že IVF stojí VŽDY ať je to státní, nebo soukromá klinika kolem 20 tis.
A s tím Clostíkem ofafrně. Snižuje děložní sliznici, proto jsem se na něho tento měsíc už ani nepodívala. Sice jsem zvědavá, co mi na to řekne v pátek Dr. ale když mi po laparce ovulka probíhala normálně i bez clostíku, tak nevím, proč mi ho pořád cpe. Noo sama jsem zvědavá, jak na tom budu
Veve laparky se neboj a ve většině případů fakt pomůže!
Zezermijko super stav
Ten clostík zkusím a uvidíme, jestli to bude k něčemu…taky nejsem moc na tu chemii, ale vyzkoušíme
ta sliznice vypadala fakt dobře, tak snad se holka udrží
jestli nee, tak ho taky hážu do koše…a velkým obloukem
![]()
Pak dej vědět, jak jsi dopadla u doktora…ať už jsme ty těhule
![]()
veve.m píše:madlicka píše:Díky za rady
veve domluvit se na lécích na pojišťovnu lze samozřejmě i v soukromých carech, ovšem třeba drahý Gonal je v peru a můžeš si to píchat sama, na menopur se nedoplácí nebo málo ale musíš si ho sama před aplikací míchat a je v normálních injekcích, které si většina lidí sama nebodne.Do jakékoli nemocnce ne, jen do těch kde je CAR. V Praze je to Motol, Apolinář a Podolí.No já si injekce píchnu bez problémů, měla jsem už několikrát ovitrelle. Ale jakto, že v soukromých to je o tolik dražší, když se to bere taky přes pojišťovnu??? To se jako zaplatí ten výkon nebo jak?
Ony ty ceny celkově jsou o moc levnější než v soukromých… když jsme se ptali na cyklus s darovanými vajíčky, tak v ostravě nám řekli cca 80 000, u Apolináře to bude cca 45 000…teda jako samoplátci, protože už máme pokusy vyčerpané…
kasporka píše:veve.m píše:Veve, přesně…kteráloliv nemocnice, ve které je CAR… ve většině krajských měst jsou… toho Apolináře zkusím pohledat, ale oni moc na webovky nehrajou… je to prostě státníkasporka píše:A to můžu jít do kterékoliv nemocnice? No spermio je v normě. Já myslela, že umělý a IUI dělají jen v centrech asistované reprodukce ne v normálních nemocnicích
Fakt nic, Veve
pokud nemáte špatné spermio a nemusíte jít na ICSI, tak je to jenom za poplatky u lékaře… já špatně reaguju na hormony, i tak mi našli léčbu, při které jsem nemusela na lécích doplácet ani korunu, všechno hradila pojišťovna… možná jsem ještě doplácely něco za léky po transféru, ale to se fakt vešlo do stokoruny… prostě státní nemocnice není o výdělku, ale o léčbě… tím neříkám, že soukromé CARy jsou špatné - to ani náhodou - ale je to tam dražší…
Pokud nechceš ICSI, tak je normální IVF..tzn. Tvoje vajíčko dají do jedné „misky“ se spermijema a ať se kluci snažíje možné se domlouvit i na tom, že pokud se neoplodní klasicky, tak se pak udělá ICSI. oni to pak celou dobu sledujou
neplatila jsem tam ani za prodlouženou kultivaci
Můžu Ti dát telefon, ten najdu hned… jinak budu hledat
![]()
Kasporko děkuju mom moc za rady. Jsi moc hodná. prosím tě napiš mi sem to číslo a můžu mít ještě otázečky? ![]()
Musím mít nějaké doporučení k IVF nebo se tam jen tak můžu objednat? ono to bude asi i v Hradci, to mám blíž, ale pokud se to opravdu neplatí jako v Sanusu, tak klidně pojedu až do Prahy, pokud říkáš, že to je tam dobrý
Domlouvala sis tam taky nějak konzultaci? A taky nevadí, že lítám sem tam? Jako že jsem vedená v Sanusu a teď se najednou zas objednám jinam- aby to nějak nevadilo pojišťovně a má s tím něco společného gyndař, ke ketrému chodím tadyu nás? Protože jsem někde četla, že lékaře smíš změnit až po roce a já loni přešla k jinému gyndaří a ještě se objednala do Sanusu a teďd Praha…aby nebyly nějaké problémy ![]()
Kasporko
ahoj holka.
Já včera seděla na terase jen tak a četla víš jak mě usmažilo auuu.A dnes do práce,byla jsem až nateklá z toho i oční víčka mám spálené.
Jinak si mě šokla tím CARem u Apolináře ![]()
Veve je mi to líto ![]()
Konévko a Leli
![]()
Kači, tak to musel být hezký první den v práci… jaks to přežila ?
![]()
Příště na terásku jenom s pořádnou vrstvou krému
![]()
Jinak jsem holky hledala ty webky Apolináře a našla :
http://apolinar.vfn.cz/index.php?…
nečekejte zázraky, oni na to fakt moc nehrajou
![]()
a tady je i ceník :
http://apolenky.kvalitne.cz/cenik.php
on je sice z roku 2009, ale když jsem ho srovnávala, tak sedí ![]()
jsou to ceny pro samoplátce a taky za výkony nehrazené pojišťovnou…
Kači, mrkni na to, když tak budeme jezdit do Prahy spolu
![]()
Ano pro darovaná vajíčka je státní CAR výrazně levnější, u Apolináře bývala ale podmínka přivést dárkyni na každý pokus, nevím jestli to pořád platí. Když jsem se rozhodovala (jaro 2008), tak se u Apolináře platilo 7 tisíc a v Gennetu 20 a u A. se čekalo 2 roky a podmínkou bylo přivést dárkyni a v Gennetu 8 měsíců a když člověk přivedl dárkyní, šel hned. Také nevím zda u Apol. se u IVF s darovanmi dělají všechny „nadstandartní“ výkony automaticky, protože proces dárkyní je natolik složitý a drahý, že se dělá maximum pro to, aby to vyšlo - tedy ICSI, AH, PK - pokud si extra neřekneš, že si to nepřeješ.
Doplatky na léky jsou všude stejné, výkony hrazené pojišťovnou (Menopur) také. takže i v soukromém CARu samozřejmě můžeš vystačit pouze s poplatky v řádu desítek korun. Známá třeba platila v Gennetu 4500 za Gonal v peru a to byla cena celého jejího IVF. Ceny v soukromých a státních CARech se liší pokud potřebuješ ICSI, prodlouženou kultivaci, pokud je KET, v něčem o maličko v něčem hodně, třeba Hatching mám pocit stojí všude stejně.
To samozřejmě ano
já jsem hned na začátku říkala, že netvrdím, že soukromé CARy jsou špatné… jsou určitě stejně dobré jako státní…
jen to byla méně nákladná varianta pro Veve… ![]()
ale já se samozřejmě můžu mýlit…je to jenom moje zkušenost
![]()
on stejně každý vždycky bojuje za ten svůj CAR
![]()
kasporka píše:
To samozřejmě anojá jsem hned na začátku říkala, že netvrdím, že soukromé CARy jsou špatné… jsou určitě stejně dobré jako státní…
jen to byla méně nákladná varianta pro Veve…
ale já se samozřejmě můžu mýlit…je to jenom moje zkušenost![]()
on stejně každý vždycky bojuje za ten svůj CAR![]()
Holky já jse z toho jelen čím dál tím víc…ten ceník u Apolináře je ale taky v deesítkách tisíc něco…
ICSI nepotřebujem. Co teda potřebuju- asi nějaké léky aby narostly folikuly a ty pak odeberou-to se taky platí? A pokud nebude ani kultivace a ani ICSI, tak kolik bych tak platila např. v tom Sanusu????
Veve, tohle byly ceny pro samoplátce… to znamená, pokud už máš vyčerpané všechny 3 pokusy… pokud nemáš ICSI a další nadstandardy, tak IVF u Apolináře za pár korun… ![]()
o Sanusu Ti zase řeknou holky
![]()
Kasporko ty ještě nespinkáš ![]()
Mrknu na ten cenník,jezdit spolu?Super ![]()
léky - pokud potřebuješ levnou variantu, tak se domluv na ten Menopur - kdekoliv. Kolik budeš doplácet na léky se nedá dopředu říct protože se neví, jak budeš reagovat tzn jaké budou dávky ale levnější to je. Pro mě by bylo třeba nepřijatelné nemrazit pokud by bylo co, na to bych se tedy fin. připravila.
Katka1311 píše:Kači
Kasporko ty ještě nespinkáš
Mrknu na ten cenník,jezdit spolu?Super