Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
veve.m píše:Veve, to je mi líto
Tak test zas negativní ach jo![]()
![]()
Veve, ach jo. ![]()
Je to psychicky náročné, viď. Mám za sebou tři neúspěšné IUI, byl to fakt nápor na psychiku.
Pak jsme hupli do IVF a podívej na metřík. Teď zpětně si říkám, proč jsme to tak protahovali a nešli do IVF hned, ušetřili bychom si spousty zbytečných nervů.
Držím palce, ať laparka dopadne dobře a IVF není ani potřeba. ![]()
zerezmijka píše:Zerezmijko, krásné HCG
Veve, ach jo.
Je to psychicky náročné, viď. Mám za sebou tři neúspěšné IUI, byl to fakt nápor na psychiku.
Pak jsme hupli do IVF a podívej na metřík. Teď zpětně si říkám, proč jsme to tak protahovali a nešli do IVF hned, ušetřili bychom si spousty zbytečných nervů.Držím palce, ať laparka dopadne dobře a IVF není ani potřeba.
Zerezmijko na kolik vás to vyšlo? Já se právě bojím, že na to padnou jediný úspory a nevyjde to a co pak… Splácíme auto a byt, peněz máme bohužel tak akorát, takže kdyby to nevyšlo napoprvé, tak na podruhé bychom šetřili hodně dlouho…
veve.m píše:Veve, nebylo to otázka na mě, ale nedá mi to neodpovědět…
Zerezmijko na kolik vás to vyšlo? Já se právě bojím, že na to padnou jediný úspory a nevyjde to a co pak… Splácíme auto a byt, peněz máme bohužel tak akorát, takže kdyby to nevyšlo napoprvé, tak na podruhé bychom šetřili hodně dlouho…
vidím, že mi vypadl kus textu… mělo to být, že jezdíme k Apolináři - je to daleko, ale péče super, věnují se Ti a hledají problém… není to tak, že za každou cenu ty nejdražší věci… celé IVF bylo za 90 Kč…
![]()
kasporka píše:
vidím, že mi vypadl kus textu… mělo to být, že jezdíme k Apolináři - je to daleko, ale péče super, věnují se Ti a hledají problém… není to tak, že za každou cenu ty nejdražší věci… celé IVF bylo za 90 Kč…![]()
Jak to? Vždyť prý stojí od 13 do 20 tisíc ![]()
Fakt nic, Veve
pokud nemáte špatné spermio a nemusíte jít na ICSI, tak je to jenom za poplatky u lékaře… já špatně reaguju na hormony, i tak mi našli léčbu, při které jsem nemusela na lécích doplácet ani korunu, všechno hradila pojišťovna… možná jsem ještě doplácely něco za léky po transféru, ale to se fakt vešlo do stokoruny… prostě státní nemocnice není o výdělku, ale o léčbě… tím neříkám, že soukromé CARy jsou špatné - to ani náhodou - ale je to tam dražší… ![]()
kasporka píše:
Fakt nic, Veve
pokud nemáte špatné spermio a nemusíte jít na ICSI, tak je to jenom za poplatky u lékaře… já špatně reaguju na hormony, i tak mi našli léčbu, při které jsem nemusela na lécích doplácet ani korunu, všechno hradila pojišťovna… možná jsem ještě doplácely něco za léky po transféru, ale to se fakt vešlo do stokoruny… prostě státní nemocnice není o výdělku, ale o léčbě… tím neříkám, že soukromé CARy jsou špatné - to ani náhodou - ale je to tam dražší…
A to můžu jít do kterékoliv nemocnice? No spermio je v normě. Já myslela, že umělý a IUI dělají jen v centrech asistované reprodukce ne v normálních nemocnicích ![]()
Kasporko, tak to čumím
Já jsem si taky myslela, že IVF stojí VŽDY ať je to státní, nebo soukromá klinika kolem 20 tis.
A s tím Clostíkem ofafrně. Snižuje děložní sliznici, proto jsem se na něho tento měsíc už ani nepodívala. Sice jsem zvědavá, co mi na to řekne v pátek Dr. ale když mi po laparce ovulka probíhala normálně i bez clostíku, tak nevím, proč mi ho pořád cpe. Noo sama jsem zvědavá, jak na tom budu ![]()
Veve laparky se neboj a ve většině případů fakt pomůže!
Zezermijko super stav ![]()
veve.m píše:
Veve, nás by to vyšlo na 4000,– za doplatek na Puregon. Ale připlatili jsme si ICSI za 7800,– a prodlouženou kultivaci za necelé 3000,–. Takže celkem asi 18000,–, což je myslím dobrá cifra. A ty jsi psala, že jezdíte taky do Sanusu, viď, tak to budou ceny stejné.
Kasporko prosím tě nevíš adresu na internetové stránky na nemocnici U Apolináře ( v ní jsem se narodila a byla v inkubátoru, pan dr. Plavka, který tam ještě dělá se o mě staral
).
Nemůžu to nikde najít…
Zerezmijko, pro nás je 18 tisíc dost… ale asi bychom nepotřebovali ICSI, spermio je v normě.
A jak oni to dělají, když není ICSI? Je daj na kupičku a ať se kluci snažej? A jak poznají, jestli tam spermie už je, To pozorují celou dobu? Vím, že se ptám jako blbec, ale já o tom bohužel nic nevím, a nevím ani kde to zjistit… ![]()
veve domluvit se na lécích na pojišťovnu lze samozřejmě i v soukromých carech, ovšem třeba drahý Gonal je v peru a můžeš si to píchat sama, na menopur se nedoplácí nebo málo ale musíš si ho sama před aplikací míchat a je v normálních injekcích, které si většina lidí sama nebodne.
Do jakékoli nemocnce ne, jen do těch kde je CAR. V Praze je to Motol, Apolinář a Podolí.
veve.m píše:Veve, přesně…kteráloliv nemocnice, ve které je CAR… ve většině krajských měst jsou… toho Apolináře zkusím pohledat, ale oni moc na webovky nehrajou… je to prostě státníkasporka píše:A to můžu jít do kterékoliv nemocnice? No spermio je v normě. Já myslela, že umělý a IUI dělají jen v centrech asistované reprodukce ne v normálních nemocnicích
Fakt nic, Veve
pokud nemáte špatné spermio a nemusíte jít na ICSI, tak je to jenom za poplatky u lékaře… já špatně reaguju na hormony, i tak mi našli léčbu, při které jsem nemusela na lécích doplácet ani korunu, všechno hradila pojišťovna… možná jsem ještě doplácely něco za léky po transféru, ale to se fakt vešlo do stokoruny… prostě státní nemocnice není o výdělku, ale o léčbě… tím neříkám, že soukromé CARy jsou špatné - to ani náhodou - ale je to tam dražší…