Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
denisa 76 píše:veve.m píše:tak to chápu a v dnešní době to bez práce je moc těžké.No a kam tedy chceš jít nebo jsem to pochopila dobře,že už nechceš vůbec? Myslím,že ivf je mnohem lepší než iui..ta vyjde málokdy..neházej hlavně flintu do žita..podívej na mě co mám za sebou já a taky jdu prostě dál.denisa 76 píše:Dovča bohužel nepřipadá v úvahu a už ani nemám, vedoucí nám přikázala si nechat 3 dny na Vánoce, protože bude zavřenoo. Já mám práci na ho… jenže nemůžu odejít, když splácíme a nic jiného tu není. Pořád hledám a posílám životopisy, ale je to nanic. V práci mám ty nejvězší nervy. Myslela jsem, že by mi sehnal jinou brácha manžela, je to práce na doma, člověk se nestresuje a má vyčištěnou hlavu, jenže řekli, že ne, že to je daleko. (no asi 35 km) to se dá, zajet si pro práci na týden a pak ji zase přivést. No to je fuk, prostě je to všechno složitý, to je na dlouhé povídání. Nakonec jsem se rozhodla, že do Sanusu už asi nejedu…veve.m píše:Hlavně prosím tě holka nešil…víš ta psychika hraje opravdu moc velkou roly a pokud to moc chceš tak to zrovna nepůjde..měla jsi iui a to ještě nic neznamená a pokud se zlusí ivf tak jeden pokus určitě vyjde..může být chyba někde v genetice..alergie na sperma..cokoliv a to prostě neepůjde..tohle by jsi car měli všechno zjistit..genetika imunologie a budeš možná chytřejší…vše se dá upravit lékama a určo to vyjde.No v práci to neřeš..prostě si vem propustku a hotovo..nebo se zlus domluvit na nějakém termínu.No vydržela..je to těžké,ale pokud to chceš dokázat tak musíš vydržet a bojovat.Rozdně se nesmíš tahle stresovat..z Tvých slov cítím napětí a opravdu stres.který není u umělka na místě…vím,že je to těžký,ale pokus si říct..zkusíme to a uvidíme..pamatuj si,že nic su nevydupeš..tady je proti nám příroda a ta se ošálit nedá..jed někam na dovču..kašli na to a věř mi,že až přijde ten správný čas tak se podaří
Deni ty to máš těžší než já.. já vím, že asi vyšiluju, ale prostě je tho na mě moc. Jak jsi to všechn zvládla???
Já už ani nevím. Všichni mě od ivf odrazují, že to prý půjde normálně a nebudu muset platit takový prachy, ale mě už je to jedno dala bych třeba 10× víc, hlavně abych už měla miminko u sebe. Teď přemýšlím o přestupu do Pardubic, protože v Hradci jsou nepříjemný některý sestry, dnes zrovna jak jsem tam volala, tak na mě tak vyjela… a můj dr tam je zrovna v ty blbý dny, takže mož ná zkusím pce, jenom nevím, jestli to nebude vadit pojišťovně, že budu takhle přebíhat…
veve.m píše:denisa 76 píše:Já už ani nevím. Všichni mě od ivf odrazují, že to prý půjde normálně a nebudu muset platit takový prachy, ale mě už je to jedno dala bych třeba 10× víc, hlavně abych už měla miminko u sebe. Teď přemýšlím o přestupu do Pardubic, protože v Hradci jsou nepříjemný některý sestry, dnes zrovna jak jsem tam volala, tak na mě tak vyjela… a můj dr tam je zrovna v ty blbý dny, takže mož ná zkusím pce, jenom nevím, jestli to nebude vadit pojišťovně, že budu takhle přebíhat…veve.m píše:tak to chápu a v dnešní době to bez práce je moc těžké.No a kam tedy chceš jít nebo jsem to pochopila dobře,že už nechceš vůbec? Myslím,že ivf je mnohem lepší než iui..ta vyjde málokdy..neházej hlavně flintu do žita..podívej na mě co mám za sebou já a taky jdu prostě dál.denisa 76 píše:Dovča bohužel nepřipadá v úvahu a už ani nemám, vedoucí nám přikázala si nechat 3 dny na Vánoce, protože bude zavřenoo. Já mám práci na ho… jenže nemůžu odejít, když splácíme a nic jiného tu není. Pořád hledám a posílám životopisy, ale je to nanic. V práci mám ty nejvězší nervy. Myslela jsem, že by mi sehnal jinou brácha manžela, je to práce na doma, člověk se nestresuje a má vyčištěnou hlavu, jenže řekli, že ne, že to je daleko. (no asi 35 km) to se dá, zajet si pro práci na týden a pak ji zase přivést. No to je fuk, prostě je to všechno složitý, to je na dlouhé povídání. Nakonec jsem se rozhodla, že do Sanusu už asi nejedu…veve.m píše:Hlavně prosím tě holka nešil…víš ta psychika hraje opravdu moc velkou roly a pokud to moc chceš tak to zrovna nepůjde..měla jsi iui a to ještě nic neznamená a pokud se zlusí ivf tak jeden pokus určitě vyjde..může být chyba někde v genetice..alergie na sperma..cokoliv a to prostě neepůjde..tohle by jsi car měli všechno zjistit..genetika imunologie a budeš možná chytřejší…vše se dá upravit lékama a určo to vyjde.No v práci to neřeš..prostě si vem propustku a hotovo..nebo se zlus domluvit na nějakém termínu.No vydržela..je to těžké,ale pokud to chceš dokázat tak musíš vydržet a bojovat.Rozdně se nesmíš tahle stresovat..z Tvých slov cítím napětí a opravdu stres.který není u umělka na místě…vím,že je to těžký,ale pokus si říct..zkusíme to a uvidíme..pamatuj si,že nic su nevydupeš..tady je proti nám příroda a ta se ošálit nedá..jed někam na dovču..kašli na to a věř mi,že až přijde ten správný čas tak se podaří
Deni ty to máš těžší než já.. já vím, že asi vyšiluju, ale prostě je tho na mě moc. Jak jsi to všechn zvládla???
No mám kámošku co taky chodí jako Ty v HK do Sanasu a bude přestupovat do Arlety..prý jsou neochotní a celkově se tam necítí dobře.No příbuzní nejsou v suituaci jako Ty apokud chceš dítě a nejde to tak Ti nic jiného porstě nezbyde..máš myslím svůj rozum tak dělej co uznáš sama za vhodné.IVF se neboj..za zkoušku nic nedáš a pak se bude řešit co dál.No jenom nemůžu vyčíst jakdlouho se snažíte o dítě a co to znamená to PCO to je důvod,že se nedaří?
denisa 76 píše:veve.m píše:No mám kámošku co taky chodí jako Ty v HK do Sanasu a bude přestupovat do Arlety..prý jsou neochotní a celkově se tam necítí dobře.No příbuzní nejsou v suituaci jako Ty apokud chceš dítě a nejde to tak Ti nic jiného porstě nezbyde..máš myslím svůj rozum tak dělej co uznáš sama za vhodné.IVF se neboj..za zkoušku nic nedáš a pak se bude řešit co dál.No jenom nemůžu vyčíst jakdlouho se snažíte o dítě a co to znamená to PCO to je důvod,že se nedaří?denisa 76 píše:Já už ani nevím. Všichni mě od ivf odrazují, že to prý půjde normálně a nebudu muset platit takový prachy, ale mě už je to jedno dala bych třeba 10× víc, hlavně abych už měla miminko u sebe. Teď přemýšlím o přestupu do Pardubic, protože v Hradci jsou nepříjemný některý sestry, dnes zrovna jak jsem tam volala, tak na mě tak vyjela… a můj dr tam je zrovna v ty blbý dny, takže mož ná zkusím pce, jenom nevím, jestli to nebude vadit pojišťovně, že budu takhle přebíhat…veve.m píše:tak to chápu a v dnešní době to bez práce je moc těžké.No a kam tedy chceš jít nebo jsem to pochopila dobře,že už nechceš vůbec? Myslím,že ivf je mnohem lepší než iui..ta vyjde málokdy..neházej hlavně flintu do žita..podívej na mě co mám za sebou já a taky jdu prostě dál.denisa 76 píše:Dovča bohužel nepřipadá v úvahu a už ani nemám, vedoucí nám přikázala si nechat 3 dny na Vánoce, protože bude zavřenoo. Já mám práci na ho… jenže nemůžu odejít, když splácíme a nic jiného tu není. Pořád hledám a posílám životopisy, ale je to nanic. V práci mám ty nejvězší nervy. Myslela jsem, že by mi sehnal jinou brácha manžela, je to práce na doma, člověk se nestresuje a má vyčištěnou hlavu, jenže řekli, že ne, že to je daleko. (no asi 35 km) to se dá, zajet si pro práci na týden a pak ji zase přivést. No to je fuk, prostě je to všechno složitý, to je na dlouhé povídání. Nakonec jsem se rozhodla, že do Sanusu už asi nejedu…veve.m píše:Hlavně prosím tě holka nešil…víš ta psychika hraje opravdu moc velkou roly a pokud to moc chceš tak to zrovna nepůjde..měla jsi iui a to ještě nic neznamená a pokud se zlusí ivf tak jeden pokus určitě vyjde..může být chyba někde v genetice..alergie na sperma..cokoliv a to prostě neepůjde..tohle by jsi car měli všechno zjistit..genetika imunologie a budeš možná chytřejší…vše se dá upravit lékama a určo to vyjde.No v práci to neřeš..prostě si vem propustku a hotovo..nebo se zlus domluvit na nějakém termínu.No vydržela..je to těžké,ale pokud to chceš dokázat tak musíš vydržet a bojovat.Rozdně se nesmíš tahle stresovat..z Tvých slov cítím napětí a opravdu stres.který není u umělka na místě…vím,že je to těžký,ale pokus si říct..zkusíme to a uvidíme..pamatuj si,že nic su nevydupeš..tady je proti nám příroda a ta se ošálit nedá..jed někam na dovču..kašli na to a věř mi,že až přijde ten správný čas tak se podaří
PCO jjsou polycystické vaječníky, ale to mi říkal můj gynekolog a v Sanusu se mi zdálo, že Štěpán řekl, že je vše v pořádku, tak nevím… Snažíme se rok a kousek. V Sanusu jsou fajn v laboorce a doktoři celkem taky ale ty sestry mě točej…
veve.m píše:denisa 76 píše:PCO jjsou polycystické vaječníky, ale to mi říkal můj gynekolog a v Sanusu se mi zdálo, že Štěpán řekl, že je vše v pořádku, tak nevím… Snažíme se rok a kousek. V Sanusu jsou fajn v laboorce a doktoři celkem taky ale ty sestry mě točej…veve.m píše:No mám kámošku co taky chodí jako Ty v HK do Sanasu a bude přestupovat do Arlety..prý jsou neochotní a celkově se tam necítí dobře.No příbuzní nejsou v suituaci jako Ty apokud chceš dítě a nejde to tak Ti nic jiného porstě nezbyde..máš myslím svůj rozum tak dělej co uznáš sama za vhodné.IVF se neboj..za zkoušku nic nedáš a pak se bude řešit co dál.No jenom nemůžu vyčíst jakdlouho se snažíte o dítě a co to znamená to PCO to je důvod,že se nedaří?denisa 76 píše:Já už ani nevím. Všichni mě od ivf odrazují, že to prý půjde normálně a nebudu muset platit takový prachy, ale mě už je to jedno dala bych třeba 10× víc, hlavně abych už měla miminko u sebe. Teď přemýšlím o přestupu do Pardubic, protože v Hradci jsou nepříjemný některý sestry, dnes zrovna jak jsem tam volala, tak na mě tak vyjela… a můj dr tam je zrovna v ty blbý dny, takže mož ná zkusím pce, jenom nevím, jestli to nebude vadit pojišťovně, že budu takhle přebíhat…veve.m píše:tak to chápu a v dnešní době to bez práce je moc těžké.No a kam tedy chceš jít nebo jsem to pochopila dobře,že už nechceš vůbec? Myslím,že ivf je mnohem lepší než iui..ta vyjde málokdy..neházej hlavně flintu do žita..podívej na mě co mám za sebou já a taky jdu prostě dál.denisa 76 píše:Dovča bohužel nepřipadá v úvahu a už ani nemám, vedoucí nám přikázala si nechat 3 dny na Vánoce, protože bude zavřenoo. Já mám práci na ho… jenže nemůžu odejít, když splácíme a nic jiného tu není. Pořád hledám a posílám životopisy, ale je to nanic. V práci mám ty nejvězší nervy. Myslela jsem, že by mi sehnal jinou brácha manžela, je to práce na doma, člověk se nestresuje a má vyčištěnou hlavu, jenže řekli, že ne, že to je daleko. (no asi 35 km) to se dá, zajet si pro práci na týden a pak ji zase přivést. No to je fuk, prostě je to všechno složitý, to je na dlouhé povídání. Nakonec jsem se rozhodla, že do Sanusu už asi nejedu…veve.m píše:Hlavně prosím tě holka nešil…víš ta psychika hraje opravdu moc velkou roly a pokud to moc chceš tak to zrovna nepůjde..měla jsi iui a to ještě nic neznamená a pokud se zlusí ivf tak jeden pokus určitě vyjde..může být chyba někde v genetice..alergie na sperma..cokoliv a to prostě neepůjde..tohle by jsi car měli všechno zjistit..genetika imunologie a budeš možná chytřejší…vše se dá upravit lékama a určo to vyjde.No v práci to neřeš..prostě si vem propustku a hotovo..nebo se zlus domluvit na nějakém termínu.No vydržela..je to těžké,ale pokud to chceš dokázat tak musíš vydržet a bojovat.Rozdně se nesmíš tahle stresovat..z Tvých slov cítím napětí a opravdu stres.který není u umělka na místě…vím,že je to těžký,ale pokus si říct..zkusíme to a uvidíme..pamatuj si,že nic su nevydupeš..tady je proti nám příroda a ta se ošálit nedá..jed někam na dovču..kašli na to a věř mi,že až přijde ten správný čas tak se podaří
no pro car pokud je vše v pořádku tak berou neplodnost tak cca po 2letech snažení…myslím,že pokud je u Vás všechno v pořádku tak tomu dej čas..zkus na to nemyslet a uvidíš,že se třeba všechno v dobré obrátí.Rok zase ještě není tak dlouhá doba..moje švagryna čekala po holce na kluka skoro 12let..taky se nedařilo..všechno ukazovalo,že je v pořádku a až se s tím jakoby smířili,že dítě nebude tak to vyšlo.Nesmí se prostě tlačit na pilu a uvidíš,že to přinese ovoce.
Ahoj holky, před nějakou dobou jsme si strašně přáli mimčo a ono pořád nic, po 2 letech jsme to začali řešit a přes Obliňák a Reprofit jsme se dostali do Heliosu v Brně. Možná je to pro vás trochu z ruky, ale potkla jsem se tam s holkama, ktere dojizdely az z Prahy a taky z Hradce, tak jsem si rikala, ze to je asi mozny…ja na Helios nedam dopustit, pan doktor Texl nasel a resil problemy, ktere jinde neresili a diky nemu se nam podarilo hned napoprve a ted se pomalu chystame na KET. Když už jsme měli pocit, že to nemá cenu, tak se to najednou celé obrátilo a zadařilo se, takže nevěště hlavu ![]()
Ahoj.....tak jsem si tak trochu pročítala tuto diskuzi.
Ráda se podělím o své zážitky z CAR.....začínali jsme v Sanusu v HK.Děs běs,nezjistili nám gen.poruchu,neprůchodný vejcovod,který tvořil tekutinu,která vyplavovala embrya.Vyčerpali jsme 2 cykly na prdlačku až jsem se sebrali a šli do Kostelce.Každý tento Car opěvoval,tak jsme čekali zázraky…no a zázraky se nekonali…sice nám tam konečně zjistili gen.vadu a byl nám doporučen dárce,mě odstranili neprůchodný vejcovod ale naše poslení,hrazené 3 IFV,do kterého jsme vkládali naděje nevyšlo ani s dárce.A to:2 roky jsem poctivě cvičila Mojžíšovou,pila čaje na podporu těhotenství,zdravý styl života atd atd......Když se to nepovedlo ani s dárcem,tak pan doktor mi řekl,že jsem zvláštní,že u jiných to funguje ale u mě ne.Prý nejsou žádné důvody,proč by to nemělo jít.....To,že jsme tam nechali kupu peněz za to,že stejně máme prd,to už jsem obrečela ale mrzelo mě,že mi v Arletě nenabídli psycholo.poradnu,prý jsou tam od toho,aby vkládali embryo do dělohy a psychologa v zásobě nemají,ani neví,koho doporučit.Odjela jsem z pocitem,že jsem totální debil,že to nezvládám a můžu si za neúspěch sama.Začla jsem chodit ke kinezioložce ze své iniciativy a ta mě vyhrabala z mých depresí a doporučila jet na umělko do Prahy.No a světe div se…u Apolináře mě IUI s dárcem udělají za 600 kaček a v Arletě za 3800.....tak vážně to nechápu?????tak by mě zajímalo,kam jde těch 3000 za to dárcovské sperma,do čí kapsy?????Jo a další věc,viděla jsem,že Němečtí klienti,myslím chlapi od jejich žen,které tam podstupovali umělko,mohli jít s tou ženou k zákroku a když jsem se ptala já,tak prý tuto službu neposkytují????No nevím,nevím ale mé nadšení z Arlety dost opadlo a já už ted momentálně koukám na cenu,protože do IUI za 600 kaček nepujdu tak se staženým zadkem z neúspěchu jako do Arlety za 3800.Jo a v této ceně je 500 korun za lůžko,že si tam hajnu na 30 minut po zákroku,ke kterýmu se mnou manžel nesmí jít.Hold není z Německa,tak jsme měli smůlu.
J8 musím teda po nějaké době dopsat, že jsem si Sanusem v HK nebxla jistá, ale ví, co dělají. Pomohli nám a hned první ivf se podařilo
Byla jsem tam od začátku celkem spokojená, jen mě oobčas chytaly depky, ale vyplatilo se tam vydržet
kaculkadraculka píše:
Veve,moc gratuluji!![]()
![]()
Moc děkuji, teď jsme šťastní jak nikdy
hlavně, aby bylo vše ok, ale snad už to klapne, za chvíli budu končit první trimestr ![]()
VEV,
v nějaké diskuzi jsme se už potkaly ![]()
gratuluju k úspěšnému otěhotnění a přeji, ať je vše v pořádku a daří se vám dobře!! ![]()
Marbora píše:
VEV,
v nějaké diskuzi jsme se už potkaly
gratuluju k úspěšnému otěhotnění a přeji, ať je vše v pořádku a daří se vám dobře!!
jj určitě potkaly, děkuji
Koukám, že už máš holčičku, supér ![]()
VEV,
no jo, letí to.. už je jí měsíc
![]()
a je to kus ženský - měla 4220g a 53 cm!!
vy ještě nevíte, co čekáte, viď??
Marbora píše:
VEV,
no jo, letí to.. už je jí měsíc![]()
a je to kus ženský - měla 4220g a 53 cm!!
vy ještě nevíte, co čekáte, viď??
ještě ne, ale chtěli bychom holčičku ![]()