Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Je to husté…Ty se na ty lidi absolutně spoléháš, věříš jim a pak se dozvíš tohle… my jsme tohle zažili v Brně…žádné vyšetření, žádné imuno, genetika nic… a hned IVF, doplatek 30 000, protože nám samozřejmě nacpali všechny ty „procedury“ okolo a výsledek 0…taky transfér hned po dvou dnech… pak hned darované vajíčka, protože podle nich nemám šanci na nic jiného…takže dalších 50 000… a co z toho ? dárkyně, která měla nakonec jen 2 schopné embrya, která jsem mohla mít i já ? spoléhali jsme, že bude na zamražení za tolik peněz… a zase nic… takže když někdo začne plánovat bez vyšetření, tak mi začně blikat kontrolka a prchám !!!
![]()
konévka píše:kasporka píše:Jsem zvyklá
Já to mám stejně…dneska odjíždíme, vracíme se v pondělí…ale že jsme si vybrali počasí na výlet, že ?
![]()
Loni jsme měli dovku první 2 týdny v červenci a jeli jsme do Tunisu. Když jsme tam byli, tak v Ově bylo 35 °C a jen jsme přijeli do Ovy a vystoupili, tak začalo pršet a pak už bylo za celé léto jen pár takových hezkých dnů
no nic… musíme nabalit společenské hry, abychom se tam nezbláznili nudou
![]()
Katka1311 píše:
Kasporko,to já byla na začátku taky ale když CAR je otevřen jen PO,stř.,pá a víkendy se taky nedělá tak mi to příjde dost málo.Já chtěla zavést embryjko po 72 hod ale to byla sobota a to se nedělá tak mi zavedli po 48 hod. a to chtěli ještě jako prodloužená kultivace na to se manžel ozval a bylo.Jsem objednaná na třeba na 8h a přijdu na řadu v 10h tak taky nic moc.A ještě než jsem se dozvěděla že jsem měla mít nějaká vyšetř.,a nejsou tak to už je moc.
Katko, jakto, že CAR má jen některé dny? to přeci nejde…vždyť ani u IVF nelze přesně načasovat odběr jen na některé dny a ani ET…
Sanus HK je zatím v poho, nemám s nimi problém, nic mi nenutí ba naopak, dr. mě od IVF zatím drží dál, prý se s pokusy musí šetřit, když jsou jen tři hrazené pojišťovnou. No uvidíme, abych je nepřechválila…
veve.m píše:
Sanus HK je zatím v poho, nemám s nimi problém, nic mi nenutí ba naopak, dr. mě od IVF zatím drží dál, prý se s pokusy musí šetřit, když jsou jen tři hrazené pojišťovnou. No uvidíme, abych je nepřechválila…
Tak to je super přístup !! fakt… je super, že se snaží Tě léčit a ne jen z Tebe tahat prachy
![]()
my sme si s dr jasne rekli.. 2× IUI a kdyz nic, tak IVF. dodrzeli presne co sme si slibili i kdyz to se mnou nemeli lehky…
veve.m píše:
Holky je tu někdo, kdo se marně pokouší o miminko a bez úspěchu? Značka CAR
ahojte všem, my jsme se taky spoustu let snažili o miminko, jednou jsme byli na IVF, ale pak jsme to nechali být a zažádali si o adopci a teď už máme postupně 2 malé děti. Dostali jsme je ve 4 měsících, takže miminka. Já mám PCO a manžel také nějaké menší problémy. Takže my to máme tak a jsme moc spokojeni. L.
veve.m píše:
Veve, my jsme taky Sanusáci, ale jihlavští.
A nemůžu říct křivého slova. I doplatky jsou levnější než v jiných CARech. Za celý cyklus se stimulací, OPU, ET, prodlouženou kultivací a ICSI jsme zaplatili 18000,–
Příspěvek upraven 02.07.11 v 17:50
Otylka píše:Katka1311 píše:Katko, jakto, že CAR má jen některé dny? to přeci nejde…vždyť ani u IVF nelze přesně načasovat odběr jen na některé dny a ani ET…
Kasporko,to já byla na začátku taky ale když CAR je otevřen jen PO,stř.,pá a víkendy se taky nedělá tak mi to příjde dost málo.Já chtěla zavést embryjko po 72 hod ale to byla sobota a to se nedělá tak mi zavedli po 48 hod. a to chtěli ještě jako prodloužená kultivace na to se manžel ozval a bylo.Jsem objednaná na třeba na 8h a přijdu na řadu v 10h tak taky nic moc.A ještě než jsem se dozvěděla že jsem měla mít nějaká vyšetř.,a nejsou tak to už je moc.
Kači, tak to je husté…takhle projet pokus jenom proto, že je zavřeno !!! a už jsi uvažovala, který jiný CAR vyzkoušíš ? ta Ostrava je v tomhle fakt na prd ![]()
Mě konečně pomalu přichází první ms po revizi, tak začínám slavit
vypadá to, že všechno funguje tak, jak má
ovu a i ms…
a i to šestinedělí už bude pomalu končit ![]()
a jak se mají naše holky, které čekají na // ?
Ahoj dobré ráno
.
Kasporko,jak bylo na výletě?Počasí nic moc
.Já jsem si vybrala a i manža souhlasí FN OLomouc.Podnikla jsem další kroky,příštý týden jdeme na genetiku a na vyšetření štítky.A jak se daří vám holky?
Ahoj holky,
je super vědět, že v tom nejsem sama. Vaše příspěvky mě moc pomáhají. Od tý doby co jsem objevila tyhle diskuze jsem se trochu uklidnila. Okolo sebe mám jen těhotné nebo spokojené maminky a mám pocit, že se z toho zblázním.
Název diskuze „jsem na dně“ mě fakt zaujal. Už nevím co mám dělat, abych na to pořád nemyslela. A věty typu „nemysli na to a ono to půjde“ tak ty jak už tu bylo psáno nesnáším. Většinou to říkají ti, co už děti mají a šlo jim to jako po másle. Taky mám pocit, že pořád jen brečím. Mám s tím, že chci miminko v práci dost problémy. Můj šéf to vůbec nechápe a dělá mě ze života peklo. Mám za sebou 3 operace a on mě vyčítá, že jsem si mohla u všech posunout termíny, tak aby se to jemu hodilo
Jenže, když vám řeknou, že máte na 50% rakovinu, tak bych chtěla vidět tu, která by si to s klidem o čtvrt roku posunula.
Máme za sebou s přítelem 2× IUI a teď jdeme do IVF. Chci Vám napsat, že mě moc pomáháte a ani nevíte jak ![]()
Janina201 píše:
Ahoj holky,
je super vědět, že v tom nejsem sama. Vaše příspěvky mě moc pomáhají. Od tý doby co jsem objevila tyhle diskuze jsem se trochu uklidnila. Okolo sebe mám jen těhotné nebo spokojené maminky a mám pocit, že se z toho zblázním.Název diskuze „jsem na dně“ mě fakt zaujal. Už nevím co mám dělat, abych na to pořád nemyslela. A věty typu „nemysli na to a ono to půjde“ tak ty jak už tu bylo psáno nesnáším. Většinou to říkají ti, co už děti mají a šlo jim to jako po másle. Taky mám pocit, že pořád jen brečím. Mám s tím, že chci miminko v práci dost problémy. Můj šéf to vůbec nechápe a dělá mě ze života peklo. Mám za sebou 3 operace a on mě vyčítá, že jsem si mohla u všech posunout termíny, tak aby se to jemu hodilo
Jenže, když vám řeknou, že máte na 50% rakovinu, tak bych chtěla vidět tu, která by si to s klidem o čtvrt roku posunula.
Máme za sebou s přítelem 2× IUI a teď jdeme do IVF. Chci Vám napsat, že mě moc pomáháte a ani nevíte jak
Ahoj Jani, to jsem ráda, že ti to tady pomáhá. Mně osobně teda taky, je fakt, že jsem taky o dost klidnější, ale stejně mám období, kdy mě chytne depka
No snad se nám to už brzy povede a k depkám nebude důvod ![]()
Mě teď čeká operace na tu průchodnost vejcovodů, a pak to už snad půjde, protože nevím, kde jinde by mohl být problém…,
Taky mám období, kdy mám pocit, že se mě ráno ani nechtějí otevírat oči, natož jít do práce a dělat, že je vše OK
Pročítám tu diskuze a mám pocit, že brečím snad při každé větě. Moje poslední operace byla na průchodnost vejcovodu (bohužel mám už jen pravou stranu). Jenže mám endometriózu IV. stupně a obrovské srůsty, takže vlastně banální operace se opět proměnila v boj o záchranu střev. Na poslední chvíli to prý zachránili, jinak jsem měla mít doživotní vývod bokem.
Jejiž Veve to tě nechci vůbec strašit, pokud si jinak zdravá, tak bude vše OK a za pár dní si doma
Omlouvám se, že to píšu, když máš jít taky na operaci
Všechni co semnou šly ten den na stejný zákrok, byly druhý den už doma, to jen já to mám vždycky takový komplikovaný ![]()