Jsem na prášky ze psa :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.3.13 20:30

Je to Jack Russel Terier ale bude křížený má delší nožičky.

• Citovat
  • Upravit
5549
6.3.13 20:32

Holky zakladatelka chtěla poradit-pomoct a ne pokárat :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110

Vím, že mě tady všichni ukamenují, ale my třeba máme border colie, ne ty výstavní a agiliťácké, ale pracovní. jsou hyperaktivní jako blázen, pokud nějakou z nich, mladičkou nebo štěně, mám necaht doma, musí do kotce, nebo do klece. za prvé, i přes to, že mají vyžití a atd, tak prostě ničí aza druhé se dokážou utavit, neumí sami od sebe odpočívat. jsou naučené, že jakmile se zvařou, jdou hnedka spát…a jesem exot ani tyran, nevím o jediném majiteli pracovní borderky, ketrá yb nebyla zvyklá na klec či kotec… já bych zkusila toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
@Andýsek92 píše:
Já doufám, že tě nikdo odsuzovat nebude. Co je to za plemeno? Moje kamarádka má francouzského buldočka a vyprávěla, že první rok taky občas něco rozškubala. S tím dáváním pryč záleží jestli to s ním chceš ještě zkusit. Určitě bych ho nedávala do útulku, protože by se mu chování zhoršilo a pak by ho bylo těžké umístit.

Taky máme fr. buldočka a když si procházel tou psí pubertou, měli jsme s mužem co dělat, aby jsme ho nepřetrhli jako hada :lol: Ale bylo to jen přechodné období, naštěstí, ale škody udělal dost, hajzlík náš malej ;)
Dnes už je to dávno zlaťák :srdce:

ZAKLADATELKO
Co je to za plemeno? Možná má též štěněcí pubertu, ale ta přejde. Chce to ho víc zkrátka zaměstnat, codit denně aspoň jednu delší procházku, ne jen venčit a tam ho řádně prohnat.
On za to nemůže, nudí se, je naštvanej, že jsi ho tam nechala.
My jsme třeba našemu psíkovi nechávali denně jiné a jiné hračky, aby měl co poznávat, nebo i nějakou starou věc, co nám bylo jedno, že rozkouše, hlavně aby to bylo pro něj neokoukané. Na ty hračky pak bude prdět, když už je bude znát.
Ještě jsme mu dávali třeba zabalenou hračku, nebo kost do novin, hodně pečlivě zabalenou a svázanou provázkem, ať se tím zabaví a celkem to šlo. Ale to víš, tou pubertou si psy zkrátka prochází :nevim: Chce to trpělivost a ne ho dávat pryč, je to přece živý tvor :nevim:
Prostě procházky, holt před prací, vstát dřív, nechat ho vydovádět, nebo po práci, ale venčení mu zřejmě asi jen nestačí.
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
6.3.13 20:33

A jak je pejsek starý, co je to za rasu? Zkus si o něm něco zjistit co by na něj třeba platilo, jinak my máme fenku už třetí rok byly jí 3 měsíce, když jsme jí nechali samotnou zbořila celý byt, rozkousala všechny boty, strhala z věšáku bundy a rozkousala je, rozkousala i mobil a spoustu jiných věcí, nakonec nezbylo nic než zamnkout pokoje jako ložnice, děcák, jídelna, kuchyň, koupelna záchod a nechat jí jen na chodbě no a to nám u vchodových dveří proškrábala zeď asi jak se chtěla dostat ven obří díra dlouhá asi 70cm a dost hluboká i široká :zed: postupem času si začala zvykat a to jsem jí celé tři roky denně vodila s sebou do práce takže bývala doma sama jen občas. Naučila jsem se před odchodem uklidit boty i bundy a jak jsem nechala otevřeno do kuchyně, vyhrabala koš a po celém bytě rozcupovala odpadky, když jsem nechala otevřeno do koupelny tak vytahala z koše moje prádlo, pak jsem jí vždycky hodila nevyprané ponožky :roll: dnes mohu nechat otevřeno ale do ložnice a děcáku zavírám aby se nepelešila v posteli jinak koš musí být prázdný protože přes to že je s námi 3 roky odpadky vytahá pokaždé když jí tu necháme prostě naschvál a poznám to hned ve dveřích protože mě sice vítá s vtrtícím ocasem, ale plazí se po zemi abych poznala že něco provedla :roll: prostě pozavírat a on si časem zvykne a taky vždycky vyhubovat když něco provede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
6.3.13 20:33

Pokud ti konečně, bohužel až teď, došlo, že máš na psa málo času a lituješ jeho pořízení, zkus se poptat v okolí, jestli někdo nemá zájem o psa, případně bych i dal ainzerát. Protože jestli nemáš na psa čas, je mi ho už teď líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
6.3.13 20:34

Klidně to do inzerátu napiš, že je to zlobidlo, každej normální člověk, když si pořizuje psa, tak s tim počítá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
6.3.13 20:34

@mag já na ní nedám dopustit… Malej tam byl od malička, aby něco neničil a aby mu velkej neublížil když byli sami doma a dopadlo to tak, že když sme večer přišli z venčení a sedli k televizi tak malej si zalezl do klece a byl spokojenej :) doteďka tu plastovou krabici zbožňuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
6.3.13 20:35
@Anonymní píše:

Tak to jsme doma, to je hodně akční plemeno… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.3.13 20:36

Můj pes dostal přezdívku „bič boží“. Kolik košů vyraboval, co všechno sežral, rozškubal (včetně téměř celého arzenálu mých kalhotek a velké části ponožek, ehm :roll: ). Čokoládu i se staniolem. Kostku másla. Spálenou rýži z koše. Kolikrát se doma poblil, po.al. Jednou ještě s druhým psem rozkousali pytlík s krupicí, část sežrali, oba se poblili. Časem jsem se ho naučila v nepřítomnosti opravdu důsledně zavírat tam, kde nemůže nic zničit. Takže téměř holá předsíń, běda jak něco nechám na kotli položené, ničím si nemůžu být jistá. Zlepšilo se to, jak stárnul, ale nikdy se nepovedlo, že by byl 100% poslušný pejsek, kterýho můžeš nechat u mísy salámu a nic neudělá.
Momentálně je s mým manželem, se kterým žijeme už odděleně (já mám děti, on psy :jazyk: ) a můžu jen přiznat, že je to celkem úleva.

Jestli je to nějaké specifické plemeno, tak bych to s tím inzerátem neviděla tak černě, zřejmě je to nějaký puberťák většího plemene, ne? Zkus ho nabídnout, třeba se na něj usměje štěstí a dostane se tam, kde mu budou rozumět. Jinak si zkrátka budeš muset najít čas, začít s ním chodit na cvičák, každý den na alespoň jednu dlouhatánskou vycházku, kde se vyřádí, procházky nejsou jen na čurání… A nepolevit, puberta jednou pomine a co se pejsek nenaučí do roka, to už ho nikdy nenaučíš pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@lilie12 píše:
„skvělý“ napad pořídit si psa a myslit si že se sám naučí výcviku..co tak třeba ho začít cvičit hold pes se sam od sebe nic nenaučí…a davat ho pryč jen proto že jsi lína ho začit cvičit to dělají fakt jen ůinteligentní" lidé :pocitac: :pocitac:

Buď tak laskavá/vý a nepiš do diskuse nejsem zvědavá na takové kecy :zed: Jsem si vědoma své chyby a snažím se to napravit a rači dám pejska někam kde se bude mít lépe než aby tady trpěl. O syna mám starosti víc než dost onemocněl a já s ním lítám jen po doktorech, takže prostě nemám na pejska čas je mi to líto ale nevěděla jsem že se někdy dostanu do takové situace

• Citovat
  • Upravit
712

Zakladatelko, teriéři jsou hodně nároční na pohyb, protože k tomu byli šlechtěný. Já mám třeba kokra a ten byl týraný a ted neumí být sám a už se mu i částečně podařilo prokousat dveřma :roll: a to mám být sám maximálně 2 hodiny… Takže já o té kleci uvažuju a nestydím se za to. Ale u tebe mi to přijde, že je jen málo vyběhaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.13 20:37
@Anonymní píše:
:mrgreen: Já anonymně, aby mě kamarádka neukamenovala, ale měla (už nemá, přejelo ho auto) také Jack Rus. teriéra a litovala, měla ho 5 let a říkala, že je to neskutečně hyperaktivní rasa a „nevychovatelná“, prý by nikomu nikdy nedoporučila. I ta jeho smrt odpovídala jeho chování, vytrhl se z vodítka a hnal se za druhým psem a bylo. Takže mi Tvoje problémy silně připomněly, co měla ona a když jsi napsala i rasu, tak už jsem „musela“ reagovat.
  • Citovat
  • Upravit
31594
6.3.13 20:37
@Anonymní píše:

aha, takže pracovní plemeno ano, naštěstí aspoň to není obr. Tyhle mají energie jak králíček Duracell :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
6.3.13 20:38

Zakladatelko,
nerozčiluj se, ať si breptají co chtěj :kytka:
Ono se to dobře radí, každý holt není bezchybný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný