Jsem náročná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
24.6.09 21:44

Lucko, ze budes navzdycky sama, se fakt neboj. Nez byt s takovym chlapem, tak to radsi nic. Vzdyt tim, ze s nim ses, branis tomu, abys potkala nekoho normalniho, kdo o tebe a malou bude skutecne stat, ne?

jana

• Citovat
  • Upravit
7584
25.6.09 09:45

Přesně tak, běž od něj. Opravdu. A nenech se ukecat. Jak chceš potkat někoho normálního? Bez něj ti bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.6.09 15:15

Luczko, bude to ode mě asi ošklivý, ale jak víš, že chodí do hospody s kamarádama? Že se neschází s tou svojí bývalkou? Že smrdí hospodou nic neznamená, může do ní chodit i s ní…
Neblázni, že budeš sama, jsi ještě mladá - kolik ti je let? To si myslí každá, když se rozchází. Toho se neboj. Tohle není život, týráš se sama, on už jiný nebude, ať naslibuje cokoliv…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.8.16 01:30

Ahoj :)
Má otázka se týka financí. Jsme spolu s přítelem X let. On má několika násobný vyšší plat než ja. Tak že vždycky platil veškeré výdaje. A Já mela výplatu pro sebe. Dost sem Teda kupovala jídlo atd.. proste VŠE co je potřeba. V těhotenství celou výbavu pro dceru. Společný účet nechci protoze potřebují vědět s čim měsícne hospodařím. Přítel pracuje v zahraničí. Já sem doma na rodicaku. Mam pro sebe a dceru měsícne 10 000 na útratu. Tak tech šest spolecne se psem projime. Něco odejde na důchodový. A pak už taky chodim s dcerou na kroužek. Rada bych si třeba občas něco koupila nebo dárky k vánocům, ale proste mi na to nezbývá. Kde to příteli zůstává cca 20 000. Jo koupi věci hlavně domu, na auto… ale Já si připadám jak nesvéprávna. Na brigádu nemůžu protoze nemam hlídání. Přijde vam Fér říct třeba o 3 000 navíc? Nebo mám více šetřit? Hodně se ovšem bavíme ale o tomhle se stydím mluvit. Je mi nepříjemny ne vydělávat peníze. Zároveň jsme se jasne domluvili ze od toho bude ted on. A dvakrát skromnou si me nebral. Omlouvám se za chyby něco mi t9 da s háčkem něco ne a me to nebaví opravovat.

• Citovat
  • Upravit
40179
2.8.16 04:08

Holka, jak fér říct o prachy, jak nevydělávat - vždyť jsi na rodičáku! Tedy máš celkem prd. To vždy klesne příjem rodiny, ale u Vás, když má chlap několikanásobně víc, přece není problém a to, že je Ti „nepříjemný“ nevydělávat peníze? Jejda, vždyť jsi doma s dítětem, děláš spoustu prací, které nikdy nekončí, a hlavně - když je to tato situace nebo nemoc 1 z partnerů apod, tak je samozřejmé, že to táhne nějakou dobu 1 člověk víc. Takto přece nemůžeš přemýšlet.
A o penězích, sexu, svých představách, co nás mrzí atd, to je přece normální, ale i nutnost i samozřejmost, že se o tom mluví. Navíc - co je na tom ke „stydění“? ;) Když máte tolik (máte,bo vše je Vaše, ne moje a tvoje),tak si řekni i o víc. A dítko jak roste, tak nároky se přece ještě zvyšují.

To, že on vše platil a Tvá výplata se šetřila, jak čtu - není pravda, když píšeš, že jsi platila jídlo, a to je přece 1 z nejvyšších částek, zač se vydávají kč, ale i na tom jste se taky jistě domlouvali předem, ne? Ty jsi neřekla nic takového jako - Ty vše plať, a co vydělám já, je moje. No tak. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
2.8.16 06:29

Tak každý máme asi nějaký svůj standard a pokud není „škrt“ nebo nemá nějaké jiné plány(platí třeba dovolenou, splácí hypo, splátky na auto…) mohl by a chtěl by, dát by ti mohl. ale je třeba si o tom promluvit.

My třeba na dárky máme účet, kam se občas něco pošle a pak se z toho dárky platí(narozky, vánoce…) :nevim: ale to není asi to „kapesné“, o kterém píšeš ;)

a taky v těch 10tis je i tvůj rodičák? nebo máš rodičák pro sebe +10tis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30209
2.8.16 07:35

Tak mu normálně nahoď že ve dvou a se psem projíte 6 tisíc, připočti, kolik odejde na důchodový, kolik vás stojí zábava(ty kroužky atd.) A řekni mu, že bys ráda nějakou korunu navíc pro sebe. Normální věcný argumenty podpořený dialog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.8.16 07:45
@Anonymní píše:
Ahoj :)
Má otázka se týka financí. Jsme spolu s přítelem X let. On má několika násobný vyšší plat než ja. Tak že vždycky platil veškeré výdaje. A Já mela výplatu pro sebe. Dost sem Teda kupovala jídlo atd.. proste VŠE co je potřeba. V těhotenství celou výbavu pro dceru. Společný účet nechci protoze potřebují vědět s čim měsícne hospodařím. Přítel pracuje v zahraničí. Já sem doma na rodicaku. Mam pro sebe a dceru měsícne 10 000 na útratu. Tak tech šest spolecne se psem projime. Něco odejde na důchodový. A pak už taky chodim s dcerou na kroužek. Rada bych si třeba občas něco koupila nebo dárky k vánocům, ale proste mi na to nezbývá. Kde to příteli zůstává cca 20 000. Jo koupi věci hlavně domu, na auto… ale Já si připadám jak nesvéprávna. Na brigádu nemůžu protoze nemam hlídání. Přijde vam Fér říct třeba o 3 000 navíc? Nebo mám více šetřit? Hodně se ovšem bavíme ale o tomhle se stydím mluvit. Je mi nepříjemny ne vydělávat peníze. Zároveň jsme se jasne domluvili ze od toho bude ted on. A dvakrát skromnou si me nebral. Omlouvám se za chyby něco mi t9 da s háčkem něco ne a me to nebaví opravovat.

pokud Ti to nestačí, tak mu to řekni.. spoustu bab tu vytočíš, že s tim nevyžiješ, z toho vyžijou i celé rodiny, ale to je vaše věc, váš standart :nevim: on nemá věšteckou kouli, aby to věděl.. třeba Ti cos přidá.. já, osobně, bych si neřekla, hamba by mi fackovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
2.8.16 07:48

Mame to s penezi stejne dane, ale kdyz nevyjdu, reknu si, pritel da, samozrejme nemam to na blbiny a novy boticky, ale na vylet, plavani, hracky to neni problem, reknu si mesicne o ty 3tis a jemu to nic neudela, ted to strasne prepocitavam ale kdysi jsem si za to koupila jen jeany a 2trika.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
2.8.16 08:23

Vůbec nechápu ten argument, že nechceš společný účet, abys věděla, s čím hospodaříš.

Když už jste si to takto nastavili a partner nemá s penězmi problém, tak mu o těch pár tisíc navíc řekni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.8.16 08:28

To jsme to dopracovali s tou rovnopravnosti, kdyz je zensky stydno rict si na materske o penize partnerovi. Mate to opravdu divne nastavene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108829
2.8.16 08:32
@AndelaCerna píše:
Mame to s penezi stejne dane, ale kdyz nevyjdu, reknu si, pritel da, samozrejme nemam to na blbiny a novy boticky, ale na vylet, plavani, hracky to neni problem, reknu si mesicne o ty 3tis a jemu to nic neudela, ted to strasne prepocitavam ale kdysi jsem si za to koupila jen jeany a 2trika.. :mrgreen:

A mit neco pro sebe na ty boticky atd je snad neco spatneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108829
2.8.16 08:35
@Jana525 píše:
To jsme to dopracovali s tou rovnopravnosti, kdyz je zensky stydno rict si na materske o penize partnerovi. Mate to opravdu divne nastavene.

tak to vis, podle reakci mnoha muzu je zenska na materske vyzirka, kterou musi zivit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
2.8.16 08:37

Nepíšeš zda máš rodičáķ+3000 od chlapa nabo rodičák+10 000? To je celkem rozdíl :D
Taky nemáme společný účet a já z rodičáku platím nájem, telefon a i mi zbyde na oblečení pro syna(nakupuji na bazarech) a občas koupím něco sobě+mám něco z prodeje oblečení po synovi ale to není pravidelné…
Muž platí hypotéku, auto, jídlo prostě vše ostatní a mě dá stravenky a peníze kdy potřebuji a když syn potřebuje něco koupit a já nemám tak koupí ;) ze začatku mi dělalo problém si říkat o peníze a muž mi sám řek že když si neřeknu tak nemůže vědět že potřebuji což je logické ale když je dítě tak se nedá žít že pojede každý jen ze svého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30209
2.8.16 08:37
@Venetia píše:
A mit neco pro sebe na ty boticky atd je snad neco spatneho?

Tak v rozumné míře, rozumné oblečení, to samozřejmě jde. Ale třeba dvacet párů bot, šest značkových kabelek.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí