Jsem náročná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
355
2.8.16 09:44

@Ter85 Ze stravenek opravdu nežijeme ale nakoupí se za ně dost ;) a když jsme dostávali v práci oba stravenky tak to bylo super :palec: a o peníze se neprosím prostě si řeknu a mám je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30212
2.8.16 09:46
@Adinal píše:
Takže dle Tebe by žena měla mít jedny lodičky jedné barvy, jedny baleríny jedné barvy apod.
To mám celkem štěstí na manžela, který tohle fakt neřeší.

Ale to né.. Když ženská ty boty potřebuje, tak ať je má.. Si nedovedu představit co bych dělal s dvaceti páry funkčně podobných bot. :mrgreen: Ale dost o botách.. Zakladatelka potřebuje přidat, nezvládá hospodařit s aktuální částkou, tak ať si řekne o víc.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30212
2.8.16 09:49
@lupto píše:
Já nevím, ale za sebe ano, měla bych prostě obecně problém jít za mužem, ať mi dá nějaké peníze. Protože u nás totiž nerazíme teorii já dávám Tobě. Jeden účet, dvě karty, žádný já dávám, ty ber atd. Prostě oba dospělí, svepravní lidé, víme, co si můžeme dovolit. Samozřejmě celkem běžně se ráno obíráme o drobné, to si řekneme navzájem „nemáš dvacku, dej mi ji“ apod. Ale jako prosit se, že si potřebuju koupit kabelku/ punčochy/ kabát atd.atd., to ne. Prostě buď objednám, nebo sjedu koupit. Často teda jezdíme na nákupy, nejen jídla a drogerie, spolu. Mám ráda, když chlap kontroluje, jak v t vypadám a naopak. To jen na vysvětlení, proč by to pro mě byl problém. Takhle mi přijde, že má normální partnerství fungovat (a klidně i na těch více účtech, jak popisuje @Ter85, ostatně, také jich máme víc, ale je fakt, že takto provozní jeden).

Jasně.. Ale zadání bylo od zakladatelky jasný, má k dispozici z nějakého důvodu 10 tisíc. A potřebuje víc.. Stačí říct.. Že chce hospodařit s 15 tisícema. Například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
2.8.16 09:52
@Honza 12 píše:
Jasně.. Ale zadání bylo od zakladatelky jasný, má k dispozici z nějakého důvodu 10 tisíc. A potřebuje víc.. Stačí říct.. Že chce hospodařit s 15 tisícema. Například.

Já spíš reagovala jen na tu Tvou otázku, proč si ženy nechtějí chlapům říct.

U zakladatelky je jediný problém - komunikace. Holt si budou muset sednou spolu a pobavit se o jiném způsobu hospodaření, případně aspoň o vyšší částce, pokud tedy bude ekonomicky možná, aby zakladatelka vycházela a nastavit pravidla, aby v rámci svého rozpočtu vycházeli oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30212
2.8.16 09:53
@lupto píše:
A k těm botám. Mám několikery lodičky ruzných barev (a nepočítám ty sezónní růžové apod., Ale černé, hnědé, béžové, některé na jehlovém podpatku, jiné na menším, baleríny, mám i více kozaček, lodičky s otevřenou špičkou, uzavřené, páskové boty) k tomu klasika boty na běhání, tenisky na nošení na písek, procházky, trekové, sněhule, žabky… mám jich daleko víc než dvacet. Jasně, teď jsem napůl doma, na půl v práci, takže nevyužívám stoprocentně, ale jde o to, že nonstop ve stejných nemohu do práce chodit, ani se jedny, dvoje boty nehodí k různému oblečení, k různým příležitostem. Stejně to mám s kabelkami, oblečením, doplňky. A nepřijde mi na tom nic zvláštního, je to o stylu života, práci apod. Jak tu někdo psal, že manžel má jedny oblekové boty… můj muž jich má tolik, co já lodiček, různé barvy, vzory, střihy… a ano, nosí všechny. A není to rozmar.

Teď jsi na to kápla. Jde o ten pocit, aby to nebyl rozmar. Což nevím, kde je ta hranice. Třeba dvacet, třicet různých kostýmků, s odpovídajícíma botičkama ke každému z nich.. A k tomu, ještě zvlášť doplňky a šperky.. To už je rozmar ne? A to by se nemělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109491
2.8.16 09:54
@Honza 12 píše:
Proč mají ženský problém přijít za chlapem a říct mu, potřebuju víc peněz? Nemám na to, si koupit novou kabelku.. Vždyť o tolik nejde ne?

ponizeni, ze si o to musi rikat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30212
2.8.16 09:54
@lupto píše:
Já spíš reagovala jen na tu Tvou otázku, proč si ženy nechtějí chlapům říct.U zakladatelky je jediný problém - komunikace. Holt si budou muset sednou spolu a pobavit se o jiném způsobu hospodaření, případně aspoň o vyšší částce, pokud tedy bude ekonomicky možná, aby zakladatelka vycházela a nastavit pravidla, aby v rámci svého rozpočtu vycházeli oba.

Přesně.. Pořád jsou to rovnocenní partneři. Jedno kolik vydělávají. Nějak si musí poladit rozpočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30212
2.8.16 09:55
@Venetia píše:
ponizeni, ze si o to musi rikat

Proč? Jsou to jejich peníze, jejich rozpočet.. Obou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
2.8.16 10:12
@Honza 12 píše:
Přesně.. Pořád jsou to rovnocenní partneři. Jedno kolik vydělávají. Nějak si musí poladit rozpočet.

Bingo! proto to pro mě fakt je ponížení, prosit se, že potřebuju koupit to a to. Tím, že jsou rovnocenní, měli by hospodařit spolu, ne prosit toho druhého, ať da, protože něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
2.8.16 10:15
@Honza 12 píše:
Proč? Jsou to jejich peníze, jejich rozpočet.. Obou..
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
2.8.16 10:16
@Honza 12 píše:
Teď jsi na to kápla. Jde o ten pocit, aby to nebyl rozmar. Což nevím, kde je ta hranice. Třeba dvacet, třicet různých kostýmků, s odpovídajícíma botičkama ke každému z nich.. A k tomu, ještě zvlášť doplňky a šperky.. To už je rozmar ne? A to by se nemělo..

No, problém je, že my to vidíme jako nutnost ;-) Ale zase se opaluju - je to o situaci, příležitosti, prostředí, zaměstnání… mnoho souhrnných faktorů, co to celé utváří.

Jak se říká, že nesuď někoho, v jehož botách jsi nechodil, tak to můžeš vztáhnout i na sebe. Věřím, že pro mnohé to, co popisuju, je rozmar. Stejně, jako ja že svého života si neumím představit, že třeba nemám stále na žehlení x muzovych košil, že si nějaký chlap může vystačit s jedním levným oblekem atd. A ano, může, vystačí, funguje to. Chápu, ale logicky je to pro mě utopie, jako pro toho člověk šatník a botník mého muže. A ani jedno z mého pohledu není špatné, je to právě o těch faktorech, proč to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
2.8.16 10:18
@lupto píše:
Bingo! proto to pro mě fakt je ponížení, prosit se, že potřebuju koupit to a to. Tím, že jsou rovnocenní, měli by hospodařit spolu, ne prosit toho druhého, ať da, protože něco.

tak mu to oznam, že sis to a to koupila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
2.8.16 10:29
@21.6.2014 píše:
tak mu to oznam, že sis to a to koupila :lol:

Já nejsem zakladatelka :-) My se doma neprosime, ani neoznamujeme, ukazujeme si, co jsme poridili, u mnoha věcí ani nestojí za to se o tom vůbec bavit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.16 10:30

My spolu opravdu komunikujeme výborne. Peníze jsou spolecne. Jen proste každý má něco na útratu. Vím že přítel tolik ne utratí. A šetří na dovči. Atd… když je třeba větší výdaj, VŠE plati.

Ani tak nejde o to ze bych si neuměla říct. Já jen jsem prostě chtěla vyjít s tim co tu mám k dispozici. Protoze vím že pro jiného je to třeba spoustu peněz. No ale každopádně už je to vyreseny. Budu tu Mít k dispozici více. Všechny ty pocity ohledně financí jsem nakonec vyklopila.

Není pravda ze bych si udělala Dítě s někým s kym nemam vyreseny finance. My byli právě takto domluveny. Jen jsem se styděla říct že mi to nestačí. Ale máte pravdu. Mam tu taky dost prace.
No bud si zvyknu ze nevydělávám nebo za čas rychle posupajdim makat. :mrgreen:

Je fakt že prostě pro me je nevím proc tohle složitý. Byla sem zvykla když mi nestačili peníze tak sem šla ještě na brigádu. A ted veškeré starosti o to visí na partnerovi. Rada bych byla skromnější. Ale zas bych se tu unudila k smrti.

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
109491
2.8.16 10:33
@Honza 12 píše:
Dobře, trošku to upřesním. Nepočítal jsem do toho, funkční soupravy, ala, jedny boty na zimu, jedny na léto, jedny k vodě, jedny do hor, jedny na kolo. Spíš takový to, jedny takové barvy, podobné jiné barvy.. No jo zní to jako výmluva že?

a na zimu, leto.. jen jedny? Na zimu napr: alespon jedny vysoke kozacky, jedny kotnikove, neco na podpatku do spolecnosti, jedny nejake teple sportovni, neco do extremniho necasu..to je zaklad a to neresim barevne sladeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí