Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
A mit neco pro sebe na ty boticky atd je snad neco spatneho?
Tak v rozumné míře, rozumné oblečení, to samozřejmě jde. Ale třeba dvacet párů bot, šest značkových kabelek.. ![]()
@Honza 12 píše:
Tak v rozumné míře, rozumné oblečení, to samozřejmě jde. Ale třeba dvacet párů bot, šest značkových kabelek..
Tak ono dost záleží, jaký má ta rodina celkový příjem. Pro někoho není problém 20 bot, pro někoho je problém koupě jednoho páru.
To se fakt nedá paušalizovat.
@Honza 12 píše:
Tak v rozumné míře, rozumné oblečení, to samozřejmě jde. Ale třeba dvacet párů bot, šest značkových kabelek..
Ale tak v nekterych rodinach je to standard. Zenska si nakoupi obleceni a boty, chlap treba veci na golf.
Jako tezko nekdo, kdo vydelava ve stovkach tisic, bude nakupovat obleceni a boty u Vietnamcu. A taky jaksi nemuze chodit kazdy den v tom samem. Na pozicich s takovymi prijmy se ocekava urcita mira reprezentace.
@Adinal píše:
Tak ono dost záleží, jaký má ta rodina celkový příjem. Pro někoho není problém 20 bot, pro někoho je problém koupě jednoho páru.
To se fakt nedá paušalizovat.
20 párů bot ať vyděláváš kolik chceš, mě příjde… Roupama neví co by.. ![]()
@Ter85 píše:
Ale tak v nekterych rodinach je to standard. Zenska si nakoupi obleceni a boty, chlap treba veci na golf.Jako tezko nekdo, kdo vydelava ve stovkach tisic, bude nakupovat obleceni a boty u Vietnamcu. A taky jaksi nemuze chodit kazdy den v tom samem. Na pozicich s takovymi prijmy se ocekava urcita mira reprezentace.
Ale jo tohle beru. Věci na golf, kvalitní oblečení.. Kvalitní boty.. Může bejt. Ale co s tolika botama? Si dělá ženská sbírku?
@Honza 12 namátkou můj muž: 1×treky, 1×tenisky na běh, 1×sálovky, 1×sandále ke gatím, 1×sportovní sandále = boty do vody, 1×zimní boty, 1×podzimní uzavřené boty, 1×gumáky, 1× boty k obleku, 1× cukle(žabky), 1× papuče + boty na lyže(běžky+sjezdovky) - jen tak má 13 párů bot, takže ženská: 20 párů je ještě málo ![]()
@Honza 12 píše:
to nemyslim, ale tady to vyzniva, ze kdyz si chce zenska koupit taky neco pro sebe tak uz je uplne zhyrala osoba ![]()
@Honza 12 píše:
Ale jo tohle beru. Věci na golf, kvalitní oblečení.. Kvalitní boty.. Může bejt. Ale co s tolika botama? Si dělá ženská sbírku?
Mně osobně 20 párů bot zas nějaký extrém nepřijde, já jich mám určitě více
.
Potřebuji boty pro různé příležitosti, různé barvy, to asi chlap nemůže pochopit.
@Honza 12 píše:
20 párů bot ať vyděláváš kolik chceš, mě příjde… Roupama neví co by..
to neni tak moc..na zimu, prechodove, letni, sportovni..to mas dvacet paru raz dva ![]()
@Honza 12 píše:
tak potrebujes mit boty vhodne k ruznemu obleceni
Me by to treba nevyhovovalo. Nakupovat jen na bazarech, setrit a dostavat jen stravenky a o kazdy vydaj na vic se prosit o penize.
U nas byly prvni mesice na rodicaku kriticky-oba jsme vydelavali dost, meli jsme nejaky system, kdo co platil ze sveho prijmu a zbytek se setril. Chlap sam nic nenasetri-na vse ma sporeni, akcie a podobne, penize na ucte mig nemuze, protoze by je tam neudrzel. Jenze kdyz jsem mu vysvetlila, kolik jaksi mesicne stoji cajky na dite, jidlo, domacnost a kolik mi chodi rodicak od statu a vycislila jsem rozdil, ktery bude muset posilat me na ucet, pokud chce nachazet neco v lednici, znamenalo to v jeho pripade zrusit asi 3 sporeni.
Nakonec jsem se vratila do prace na castecny uvazek, ale stejne mi porad posila stejne penize a rozhodne odmita, abych ja na sobe setrila nebo na detech-proste bud se uskromni vsichni, nebo nikdo. Ale prijde mi fakt zvlastni, setrit na detech-kupovat obleceni a boty po bazarech a sobe si nakupovat nove. Vydaje za domacnost a deti mam pod palcem ja a odchazi z meho uctu, manzel plati bydleni, poplatky, sporeni vsem, neco si kazdy nechame jako kapesne a zbytek se spori na sporicim uctu. Prakticky to je tak, ze moje vyplata a rodicak pokryje veskere vydaje za deti, domacnost a moje kapesne, nakupy atd, vylety a dovolene tak nejak na stridacku-neco ja, neco manzel z kapesneho a ten zbytek putuje na sporici ucet, ze ktereho se pak plati veci typu-pokojicek pro deti, spotrebice, nabytek atd.-cca polozky nad 10 tis.
@Honza 12 píše:
20 párů bot ať vyděláváš kolik chceš, mě příjde… Roupama neví co by..
@Honza 12 píše:
Ja treba pred materskou pracovala na vysoke pozici a odhadem jsem tocila 20-30 bot a 10-15 kabelek a to jsem byla ta skromnejsi, protoze se v hadrech a botech nevyzivam, ale zkratka se ocekavalo, ze na schuzku budu sladena, dobre oblecena a v jednom mesici na me uvidi stejnou vec max 2× a jeste s min 14-ti dennim odstupem.
Ted mi to lezi ve skrini a stridam troje boty. ![]()
@Ter85 píše:
Ja treba pred materskou pracovala na vysoke pozici a odhadem jsem tocila 20-30 bot a 10-15 kabelek a to jsem byla ta skromnejsi, protoze se v hadrech a botech nevyzivam, ale zkratka se ocekavalo, ze na schuzku budu sladena, dobre oblecena a v jednom mesici na me uvidi stejnou vec max 2× a jeste s min 14-ti dennim odstupem.Ted mi to lezi ve skrini a stridam troje boty.
Tak když to využíváš, a je to součást tvého pracovního vybavení, tak to nelze nic namítat.. ![]()
@Adinal píše:
Mně osobně 20 párů bot zas nějaký extrém nepřijde, já jich mám určitě více.
Potřebuji boty pro různé příležitosti, různé barvy, to asi chlap nemůže pochopit.
No to asi máš pravdu.. Různé barvy, to moc k pochopení není. Ale co sem jenom chlap.. V pohodě..
@Ter85 Nenakupuji na bazárcích protože bysme neměli na nové
kupujem i nové oblečení v krámech a dokonce i na těch bazárcích mám hodně často nové oblečení ještě s cedulkou za rozumný peníz
mě přijde zbytečné kupovat nové a drahé oblečky, na to aby se v tom válel v písku nebo z toho hned vyrostl a pak taky mě nakupování v krámech nebaví
nakupuji i sobě převážně na netu
… Mám pár prodejkyň se zbožím z Anglie a to tady neseženu
… To že je něco z bazárku neznamená že to je nošené a na rozpadnutí a boty kupuji nové