Jsem neschopná máma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5500
18.1.20 17:55
@Anonymní píše:
@rozand Pupík nerezali, že se má větrat jsem nevěděla, má trochu větší plenky, tudíž ji to i ten pupík prekryva :zed:

Založit, aby nepřekrývalo. Nebooooj, bude dobře, fakt. Já myslela, že hnisá, ale bylo to těsně před upadnutím :D :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
18.1.20 18:00

Kapni ji do oka mateřské mléko. Nám to na zánět v oku pomohlo. A ještě jsem otirala hermankem. Možná bych to mléko zkusila i na ten pupík. Na zadek maz zinkovou mast, úplně obyc z lékárny. To, cos psala, jsou sajrajty, které ho nevysusi. Já s kloboučky kojila prvorozeneho 10 měsíců, zas tak bych je nezatracovala. Ale musela jsem mít jeden konkrétní druh, jiné byly moc měkké a nešlo to. Držím palce, bude líp a doktorky se neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
18.1.20 18:08

@ProfZav Kojit s nimi lze, ale i se vpáčenými bradavkami to při správném přisátí jde bez nich, o to jde. Někomu kojení pokazí, někomu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
18.1.20 18:27

@rozand Jasně, já jen, aby věděla, že někdo s nimi má i dobrou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
18.1.20 18:36

Na zadeček sudocrem, to jediný na opruzeniny zabiralo. A větrat. Očko jsme měli taky, nezralé oční kanálky, normální vec. Stejně ten pupík. Čisti lihem poradně ve vsech zahybech, neboj se tím hýbat. Kloboucky ma kde kdo, časem se většinou odbouraji. Na hodně nalita prsa pomáhá pred kojením trochu mléka odstrikat. Zkus treba dobrou a ověřenou laktacni poradkyni, treba z Mamila. Držím palce, vše, co popisuješ, je normální!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
18.1.20 18:44

Na oko zkus tlakovou masáž - umýt ruce a stisknout prstem na pár vteřin tu prohlubeň mezi okem a kořenem nosu. Pokud problém trvá, řekni si o antibiotické kapky do očí. Pupík řeš s doktorkou, dceři ho zmršili v porodnici a chodila jsem s ní na kontroly na chirurgii. Nebo si rovnou řekni o framykoinový zásyp, kup sterilní čtverce, kousek prubanu (takový ten pružný rukáv, který navlékneš přes sterilní krytí a tím to ošetřuj). S kojením zkus kontaktovat laktační poradkyni. Hlavu vzhůru, první dítě je strašlivej záhul a už jen tím jak se staráš a strachuješ je jasný, že jsi skvělá máma!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
18.1.20 18:51

Moje dítě mělo zánět obou očí, kojila jsem s kloboučkem půl roku a nemocný byl v kuse skoro do dvou let. Asi si to půjdu hodit, jsem neschopná matka :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.20 19:05

Neschopná matka nejsi ;) to by ti bylo vše jedno a neřešila bys to. Na malé ti záleží a to, s čím se potykate jsou bezne problémy miminek. Pokud bude doktorka mít nějaké řeči, vyměn doktorku. Já mám dnes už dvouletá dvojčátka a to, čím jsme si prošli v prvním roce byl horor :zed: než jsem nakrmila jedno, druhé mi tu řvalo, než jsem uspala jedno, druhé mi tu řvalo. Jsem se občas styděla vyjít z bytu, co si o mě sousedi musí myslet :zed: dnes už máme pohodu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1242
18.1.20 19:53

Nebooj, my na tom byli podobne. Problemy s prisatim jsem resila asi mesic, az kdyz jsem dosla na prevazeni k doktorce a zjistila sem, ze mala pribrala, hodila sem se do klidu. Hnisajici ocicko u nas bylo taky, lecili jsme dva tydny, bylo mi ji moc lito. No a hned po ocicku chytla rymu, takze ja byla vyrizena taky.uz..ale ryma se take vylecila asi za 10 dni a od te doby klid.
Vse bude dobre, uvidis. Maminka si urco skvela. Jsou veci, ktere neovlivnis :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
18.1.20 21:32
@Anonymní píše:
@rozand Pupík nerezali, že se má větrat jsem nevěděla, má trochu větší plenky, tudíž ji to i ten pupík prekryva :zed:

Na opruzeniny zkusit umýt zadeček pořádně usušit a sudocrem, nám to pomohlo, a hodně i kamarádce u holčičky, ta měla velké opruzeniny i zepředu, nás malej měl taky pliny prez pupík taka jsme ohybali plínky pod pupikem aby nebyl prikrity :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.1.20 21:45
@Anonymní píše:
Ahoj spíš se chci vypovídat. Když jsme odcházeli z porodnice tak jsme odešli s kloboučky protože mám malé bradavky, prsa se nalila a nechtělo se mimčo přisat. Teď to trochu odbouráváme ale moc to nejde. Týden po porodu malé začalo hnisat oko, to jsme po týdnu vyléčili. Pak začala mit zadní rýmu, na tu taky nic moc nepomáhá, takže chrci. Teď ji začal hnisat pupík, vytiram desinfekci ale k prdu. Furt ji to trochu hnisa. Navíc začala být opruzena, a na to taky nic pomalu nepomáhá, používám bepanthen, rybí mast, imazol, vetrame. Příští týden jdeme na 6ti týdenní kontrolu, a já jsem úplně v háji. Doufám že mi doktorka řekne že jsem totálně neschopná a radši jsem si neměla pořizovat dite. Teď akorát sedím, brečím, a nevím co mám dělat. Starám se o malou jak nejlíp můžu, a stejně se děje tohle. :,(
:hug: neboj bude lépe. Rýmu jsme řešili taky, chrceni mě děsilo, s okem jsme jeli i na pohotovost… Jo a přešla jsem po šestinedělí na UM. Opruzeniny řešíme teď až v roce, ale zas měl Seboreu… Ze začátku fungoval perlan a Medvídek na mytí zadečku. Fakt jsem si špatně nepřipadala :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
18.1.20 21:52

Já jsem si teď vzpomněla jak jsem se po několika dnech po příchodu z porodnice podívala malému na pupík (neřezaný) a přišlo mi že hnisá, a chytila jsem totální paniku že jsem to zanedbala, pak jsem si přečetla v papírech z porodnice že se má otírat lihem (akorát že to se má ten uřezaný), tak jsem si potvrdila jak jsem to zanedbala a že mi prcek z toho pupíku určitě dostane otravu krve a umře, držela jsem ho a brečela a připadala si jako nejhorší matka na světě (ať žijou hormony) 8o Ten den přišel pediatr, a řekl mi že to je v pohodě a že brzo pupík odpadne a pak to mám potírat tím lihem.
Všechny ty problémy které máte jsou dost běžné a evidentně je řešíš, tak neboj, to zvládnete a bude to už jen a jen lepší! :) pro svoji malou jsi ta nejlepší maminka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí