Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jipo píše:
Ty jsi nějak mimo. NIKDY to není vina partnera, vždy je na vině ten podvádějící.
tak jak se to vezme - ano vina je to toho kdo podvede, ale pokud se ten partner přestane snažit a není s ním řeč, tak se pak nesmí divit a naříkat..
@jdukolem píše:
tak jak se to vezme - ano vina je to toho kdo podvede, ale pokud se ten partner přestane snažit a není s ním řeč, tak se pak nesmí divit a naříkat..
I tak je to třeba řešit s ním. To je jednoznačně chyba, když se to řeší nevěrou. Chceš říct, že když mě naštve manželka, tak to s ní nebudu řešit a vrhnu se třeba do náruče kolegyně? Protože to bude pro mě jednodušší odreagovat se u někoho jiného a domů přijít odolný proti naštvanosti partnerky. Toto není řešení normálního člověka, ale zbabělce.
@jipo píše:
I tak je to třeba řešit s ním. To je jednoznačně chyba, když se to řeší nevěrou. Chceš říct, že když mě naštve manželka, tak to s ní nebudu řešit a vrhnu se třeba do náruče kolegyně? Protože to bude pro mě jednodušší odreagovat se u někoho jiného a domů přijít odolný proti naštvanosti partnerky. Toto není řešení normálního člověka, ale zbabělce.
Ja mam taky maslo na hlave a netvrdim, ze v tom byla vina partnera, byla to jen a jen moje vina, nemela jsem si dat o sklenicku vic nebo jsem mela drzet kolena u sebe, hlavne jsem vubec nemela jit k nemu do bytu a pak to jeste dvakrat zopakovat a jit cilene k nemu za tim jednim ucelem… ![]()
@Scarabeuss píše:
@Pedro 00 Takove prirovnani sel by jsi do obchodniho vztahu, ktery by ti absolutne nic financniho nemohl prinest, ale kdyby se neco podelalo, tak naopak skoncis oskubany?Ja nevim, me to prijde imbecilni, ty mluvis neco o strachu a sebevedomi…
A svatba neni nic jineho nez obchodni zavazek…
Mám za sebou 30 let šťastného a fungujícího manželství a dvě dospělé úspěšné děti, dvě vnoučata a jsem rád, že syn odpozorovaný model uplatňuje taky. Snacha je na mateřské, ale nikdo to nebere tak, že on chodí do práce a ona se fláká.
Manželství je závazek, není pro mě obchodní vztah. Pokud jde o finance, začínali jsem se ženou s holými zadky, ale nemáme ani jeden minimální mzdu. Myslím si, že finančně jsme na tom zhruba stejně, takže teze, že někoho živím a třesu se, že mě oškube, u mě neplatí.
@jarrez O tom veselém přirození to byla úvaha na základě pozorování, ne propagace. Vztahového poradce pro dlouhodobé vztahy opravdu nepotřebuju, viz výše. ![]()
Edit: Hlavně nechci rozpoutat další plodnou diskuzi o tom, jestli má manželství smysl, jenom jsem reagoval.
![]()
Nemám s dvojčaty moc času číst, jen co psala zakladatelka ANONYM..jak to vypadá ted…?
@jipo píše:
Jo to je přesné. Takže jsem se doma pohádal s manželkou, zdá se mi, že mi má žena asi nerozumí, dneska mi dokonce asi ani nedá. No co, tím se přece rozhodit nenechám, tak si půjdu vrznout jinde a kdyby to náhodou nevyšlo tak se cestou z baru můžu stavit v bordelu. Že ano? Nebo snad ne?