Přítel nezvládá mojí dceru

Anonymní
5.1.16 06:56

Přítel nezvládá mojí dceru

Ahoj, potřebovala bych radu.

Mám nového přítele, se kterým také s dcerou bydlíme. Hrozně jsem se bála jak budou na sebe s mojí dcerou (17 měs.) reagovat. Překvapivě dcera to bere v pohodě, dá se říct, že se tu má lépe, ale u přítele si nejsem jistá. Před tím než jsem se k němu nastěhovala, jsem se ho opakovaně tázala jestli to vyjde s mojí až příliš živou dcerou.On mámnutím ruky odpověděl, že ano, ale po nastěhování jsem si všimla, že to tak není.
Vadí mu skoro všechno. Vadí mu, že dcera neposlouchá na slovo jako pes. Nedávno jsem při přebalování nechala na zemi plenu (dcera utekla, tak jsem jí šla honit) a on to zjistil, tak jsem měla hodinovou přednášku. Malá je opravdu hodně živé dítě. Chvilkové posezení je pro ní nesplnitelný úkol. Pořád někde něco loví, neustalé si něco bere ikdyž jí to všichni rzmlouvají, ale ona si vždy udělá vše po svém. Já už si na to zvykla, ale přítel to nějak nezvládá. Pořád říká, že si tu autoritu u ní získá. Když si volá se svojí mamkoou, tak jediný co slyším, že to dítě je nezvladatelný. Přitom jediná já se o ní starám, já okolo ní běhám celý den. Všem si stěžuje jak je to náročný. Nechápu to, co mám s tímhle dělat? c

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
5.1.16 07:03

Tak na jednu stranu ho chápu, ono to náročný fakt je. Obzvlášť když to neznal a teď do toho vpadl. On sice mohl tvrdit, jak to bude zvládat, ale to stejně pořád ještě nevěděl, do čeho jde. Jak dlouho spolu bydlíte? Ono to chce čas. Budete si o tom muset promluvit, jestli to pořád tak zvládá a jestli už to tak bude zvládat pořád. Samozřejmě se taky sebekriticky podívat, jestli v něčem třeba zase nemá pravdu on. No jo, není to holt lehký s vlastním dítěte, s nevlastním ještě těžší.

• Citovat
  • Upravit
3157
5.1.16 07:03

Smála jsem se od začátku až do konce. :lol: Promin. Tak jestli je bezdětný a vplula jsi mu do života s 1,5r děckem tak si holt musí zvyknout asi no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
5.1.16 07:05

Pritele by jsem vykopla uz ted z baraku. Sam nema trpelivost s ditetem, ale od ditete to vyzaduje?! Jako je to dite 17 mes. a vsechny decka jsou v podstate stejna v tomhle veku. Jako resit doma dite a potom pritele, jeste poslouchat nejake prednasky, tak na tohle nemam. Od segry manzel taky porad ji dela prednasky, co jak ma delat, ale huci do ni dokud to tak neni. Mrazi me u vas z budoucnosti, kdyz to nebude zvladat, co dal a nebo co tim mysli, ze si ziska autoritu u ni. Vim, ze to zni hnusne, ale po pro jedno kviti slunce nesviti. :hug: Na druhou stranu, kazdy si mysli o jinych detech, ze neposlouchaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.1.16 07:14
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych radu.Mám nového přítele, se kterým také s dcerou bydlíme. Hrozně jsem se bála jak budou na sebe s mojí dcerou (17 měs.) reagovat. Překvapivě dcera to bere v pohodě, dá se říct, že se tu má lépe, ale u přítele si nejsem jistá. Před tím než jsem se k němu nastěhovala, jsem se ho opakovaně tázala jestli to vyjde s mojí až příliš živou dcerou.On mámnutím ruky odpověděl, že ano, ale po nastěhování jsem si všimla, že to tak není.
Vadí mu skoro všechno. Vadí mu, že dcera neposlouchá na slovo jako pes. Nedávno jsem při přebalování nechala na zemi plenu (dcera utekla, tak jsem jí šla honit) a on to zjistil, tak jsem měla hodinovou přednášku. Malá je opravdu hodně živé dítě. Chvilkové posezení je pro ní nesplnitelný úkol. Pořád někde něco loví, neustalé si něco bere ikdyž jí to všichni rzmlouvají, ale ona si vždy udělá vše po svém. Já už si na to zvykla, ale přítel to nějak nezvládá. Pořád říká, že si tu autoritu u ní získá. Když si volá se svojí mamkoou, tak jediný co slyším, že to dítě je nezvladatelný. Přitom jediná já se o ní starám, já okolo ní běhám celý den. Všem si stěžuje jak je to náročný. Nechápu to, co mám s tímhle dělat? c

Za to on vylezl z dělohy a šel nakoupit. :mrgreen: :zed: Nechci být špatný prorok, ale tohle nedopadne dobře. Může se stát, že ze samé lásky k chlapovi v ní uvidíš to samé, budete ji trénovat spolu a holka bude mít ze života peklo. Je to malé dítě, co v jejím věku po ní ten tupec chce? Aby nebyla slyšet, vidět? Bude ji mlátit na potkání, aby se ho bála a byla v koutě? A až bude větší a bude mu rozumět, tak ji bude psychicky týrat, aby teda byla zkrocená? Možná by mu to, co znamená mít dítě, měl vysvětlit někdo, na koho on dá. Nezlob se, ale jestli nepřestane, tak té holce zničíš život a ten pán za to nestojí. A zničíš jí ho ty, protože jsi to dopustila.

• Citovat
  • Upravit
140243
5.1.16 07:14

Chlap nebyl zvyklý na děti, asi ani nevěděl do čeho jde. A pro něho je už dceřina přítomnost náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
5.1.16 07:16

@miasek ony bydlí u nej, tak nejaky vykopávání z baraku asi nepujde…

Zakladatelko, podle me to nepromyslel, resp. nevedel do čeho jde… Přednáška za plinu by mi vadila, ale na to jde si dat pozor, s malou to bude tezsi. Musi si zvyknout. Jak dlouho spolu jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.16 07:21

U nás to nedopadlo, tedy nebyl to jediný důvod, ale tady to začalo :oops:
Je to dítě, on dospělý chlap :nevim: Jediná cesta - musí na sobě zapracovat - on. Dítě samozřejmě poroste, vychovávat je třeba, ale starosti a problémy prostě budou. Za mě obava, že je to to spíše v něm a ne v dítěti (a vůbec ne 17ti měsíčním 8) )
Prosím anonymní M.

• Citovat
  • Upravit
1248
5.1.16 07:22

Na jednu stranu děti asi nemá a bude si muset zvyknout, ale sakra rychle, jinak papa. Za to žádný chlap nestojí, mimo jiné se to bude zhoršovat, kdyby viděl co dneska ráno vystrihl náš triletak, tak se jde asi rovnou balit, ale naše dítě je naše, cizí je cizí, tam se to toleruje hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
5.1.16 07:25

To se mi líbí. Nevěděl chudák, do čeho jde… :zed: Ano, nevěděl. Když nevím, nechám si poradit a ne, že bude vykřikovat, že si ten respekt zařídí. Jak asi?
Taky se nějakou dobu určitě znali a to dítě se tam vyskytovalo. Jistě, nevíme jeho názor, ovšem z jeho výroků mrazí i mně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.16 07:28

Také v tom nevidím budoucnost.Je opravdu vidět, že je to na něj moc.Je to strašnej puntičkář a dítě mu to očividně nedopřeje…Bydlíme spolu teprv měsíc. Nejhorší na tom je, že malá ho zkouší co vše jí projde.
Z počátku mi to přišlo vtipný a myslela jsečm si že si na sebe zvyknou, ale už teď je z ní totálně mimo. Zrovna dneska si hrála v postýlce a dělala docela rachot, tak jsem se zhádali. Protože jemu to strašně vadilo a já už únavou padala na hubu takže jsem to odmítla řešit a šla spát. Nevím odpoledne si sním promluvím…

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
5.1.16 07:29
@sisk píše:
@miasek ony bydlí u nej, tak nejaky vykopávání z baraku asi nepujde…Zakladatelko, podle me to nepromyslel, resp. nevedel do čeho jde… Přednáška za plinu by mi vadila, ale na to jde si dat pozor, s malou to bude tezsi. Musi si zvyknout. Jak dlouho spolu jste?

Dávat si pozor, aby náááhodou nebyla plína na zemi a pán se nenaštval a nemusel mít chudák přednášku? A co bude dělat, až bude na zemi h.o.vno? Až se bude malá učit na nočník, tak se to může stát. To je pak zastřelí před nastoupenými sousedy? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
5.1.16 07:32
@Anonymní píše:
Také v tom nevidím budoucnost.Je opravdu vidět, že je to na něj moc.Je to strašnej puntičkář a dítě mu to očividně nedopřeje…Bydlíme spolu teprv měsíc. Nejhorší na tom je, že malá ho zkouší co vše jí projde.
Z počátku mi to přišlo vtipný a myslela jsečm si že si na sebe zvyknou, ale už teď je z ní totálně mimo. Zrovna dneska si hrála v postýlce a dělala docela rachot, tak jsem se zhádali. Protože jemu to strašně vadilo a já už únavou padala na hubu takže jsem to odmítla řešit a šla spát. Nevím odpoledne si sním promluvím…

Malá ho zkouší? Nezlob se, už ti částečně vymyl mozek. Ty si opravdu myslíš, že ho ona vědomě štve? Za chvíli budeš to samé, co on.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.16 07:37

@Kobliha51 Ano, zkouší ho. Když je on doma, tak si slečna dělá co chce, ale když odejde do práce a je se mnou sama je hodná. Nevím, jak to vysvětlit, ale opravdu si z něho nic nedělá. Neříkám, že ho vědomě štve, ale zkouší co všechno jí projde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.16 07:38
@Anonymní píše:
Tak u nás také puntíčkář :oops:
Problém viděl ve všem - množství hraček (jeho představa - 2 hračky 8) , realita - množství posuzuji dle dětí v okolí celkem běžné), neváží si hraček, neuklízí, oblečení, špiní je, hýbe se, neposlechne, mluví nahlas, mluví nesrozumitelně, schválně mluví nesrozumitelně :oops: .. Ukončení bylo u nás jasné a ani to netrvalo, dcera to nezvládala a já jsem si jednou sepsala, co všechno mu vadí :cert:

U nás tedy chtěl vychovávat dceru i mě :oops: 8)
Prosím - anonymní M.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky