Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Také v tom nevidím budoucnost.Je opravdu vidět, že je to na něj moc.Je to strašnej puntičkář a dítě mu to očividně nedopřeje…Bydlíme spolu teprv měsíc. Nejhorší na tom je, že malá ho zkouší co vše jí projde.
Z počátku mi to přišlo vtipný a myslela jsečm si že si na sebe zvyknou, ale už teď je z ní totálně mimo. Zrovna dneska si hrála v postýlce a dělala docela rachot, tak jsem se zhádali. Protože jemu to strašně vadilo a já už únavou padala na hubu takže jsem to odmítla řešit a šla spát. Nevím odpoledne si sním promluvím…
nemá to budoucnost, jen se bude zvyšovat jeho alergie na ni. Bohužel, na prvním místě je dítě.
@minoe píše:
A co potom, když je jich více![]()
gauneři jedni malí
dej pokoj.. lítám celý den jak hadr na holi. Jak já miluju chvíle, kdy malý spí v kočáru, to je tááák božský klid ![]()
@martina.se píše:
dej pokoj..
Co já
co až ti řekne partner, pojď uděláme si dalšího raráška ![]()
@minoe píše:
Co jáco až ti řekne partner, pojď uděláme si dalšího raráška
neřekne
tím jsem si jistá
@martina.se píše:
neřeknetím jsem si jistá
Se bojí ti to navrhnout, co? ![]()
@Kobliha51 píše:
Jo, její dítě je převtělený ďábel a on přijde do dveří a ona po něm vrhá nože. Jasně, že je to tak. Ale fakt si myslíš, že ho to dítě vědomě rozčiluje? Není to spíš tak, že už teď se ho vědomě bojí? A ona sama se neochrání.
Jako já jsem taky spala dneska blbě, ale takhle přehnaně reagovat?
Proč by po něm měla vrhat nože? Copak ty patří do dosahu dítěti? Ženská tady napíše, že chlapovi vadila plína na zemi, tak jí to řekl a už je to sadista, který bije děti na hromadu? Jako že řekl, že si u autoritu získá? Však to taky musí, pokud spolu mají žít a on má převzít roli nevlastního otce. Jestli ale pro tebe pojem získat autoritu znamená, že si to z ní vytluče, tak spíš vidím problém u tebe než u nějakýho chlapa, kterej má v bytě měsíc dítě a dovolil si na to ještě nezvyknout jako matka prvního stupně. To i já mám kolikrát co dělat, abych toho našeho nepřizabila.
Od zakladatelky nepadlo jediný slovo o tom, že by na holku vztáhl ruku a u tebe už ji bije na potkání? Jako jestli holku bije, tak by zakladatelka prioritně měla řešit toto a ne nějakou pos.anou plínu na zemi. Ale vzhledem k tomu, že od ní o něčem takovým nepadlo ani slovo, tak předpokládám, že se nic takového neděje, když sem přišla řešit právě problém v podobě plíny.
A ano, dítě si velmi rychle a rádo najde někoho, koho bude prudit nejvíc. U nás se tomu říká, že si vyhledá v okolí nejslabší článek a na toho to prostě zkouší. Zase si ale lidi, kteří spolu žijí v jedné domácnosti nemůžou nechat skákat ty děcka po hlavách.
Rádo se stalo ![]()
@Kobliha51 píše:
Děkuji za informaci, že plínka patří do koše. Samotnou by mě to fak nenapadlo.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych radu.Mám nového přítele, se kterým také s dcerou bydlíme. Hrozně jsem se bála jak budou na sebe s mojí dcerou (17 měs.) reagovat. Překvapivě dcera to bere v pohodě, dá se říct, že se tu má lépe, ale u přítele si nejsem jistá. Před tím než jsem se k němu nastěhovala, jsem se ho opakovaně tázala jestli to vyjde s mojí až příliš živou dcerou.On mámnutím ruky odpověděl, že ano, ale po nastěhování jsem si všimla, že to tak není.
Vadí mu skoro všechno. Vadí mu, že dcera neposlouchá na slovo jako pes. Nedávno jsem při přebalování nechala na zemi plenu (dcera utekla, tak jsem jí šla honit) a on to zjistil, tak jsem měla hodinovou přednášku. Malá je opravdu hodně živé dítě. Chvilkové posezení je pro ní nesplnitelný úkol. Pořád někde něco loví, neustalé si něco bere ikdyž jí to všichni rzmlouvají, ale ona si vždy udělá vše po svém. Já už si na to zvykla, ale přítel to nějak nezvládá. Pořád říká, že si tu autoritu u ní získá. Když si volá se svojí mamkoou, tak jediný co slyším, že to dítě je nezvladatelný. Přitom jediná já se o ní starám, já okolo ní běhám celý den. Všem si stěžuje jak je to náročný. Nechápu to, co mám s tímhle dělat? c
EDIT: Odeslala jsem dřív, než jsem napsala koment ![]()
To zvýrazněné by mě neskutečně štvalo i u vlastních dětí. Jak, že jí to rozmlouvají a ona si to udělá stejně po svém? Jak, že sis na to už zvykla? Dítě se má vychovávat, ne přemlouvat a zvyknout si na to, že ignoruje přemlouvání.
Myslím, že chyba není na straně přítele. Chyba není ani na straně dítěte. Kupodivu ani na tvé straně. Chyba je, že ještě nemáte nastavenou společnou výchovu..nejste sžití. Ježišmarjá po měsíci to snad ani nejde ![]()
Příspěvek upraven 05.01.16 v 08:39
@Anonymní píše:
@Kobliha51 Ano, zkouší ho. Když je on doma, tak si slečna dělá co chce, ale když odejde do práce a je se mnou sama je hodná. Nevím, jak to vysvětlit, ale opravdu si z něho nic nedělá. Neříkám, že ho vědomě štve, ale zkouší co všechno jí projde…
To asi nedopadne dobře…
A prosím Tě, byli jste spolu předtím sestěhováním i celé víkendy, nebo jste se tak dlouho nevídali…přijde mi divné, že je tak překvapený ![]()
Doufám, že se máš kam vrátit, kdyby to fakt nešlo ![]()
@Anonymní píše:
@sisk jen tak pro informaci.Ta plína tam ležela cca půl hodiny ani ne.
ty nechavas pul hodiny lezet pocuranou ( doufam, ze jen pocuranou
) plinu na zemi?
nedivim se, ze se mu to nelibilo…
a jinak, naprosto chapu, ze je z ditete na nervy…spadnul do neceho, o cem si myslel, ze to zvladne…a ejhle, nejde to… a pokud je to tak, jak pises, ze mala „zkousi“ a s tebou je hodna…tak se na me nezlob, ale primarne je chyba v tobe… rok a pul strae dite etstuje hranice…a pokud vidi, ze ty jsi v kreci, ze partner bude stekat, ze mala vyvadi, tak je na tobe, abys zapracovala na tom, aby oni dva zacali fungovat jako partaci…ale ne omlouvat dite tim, ze je tvrdohlave a kdesi cosi…co ji dovolis za rok, dva, pet? ![]()