Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Vážně, sama nevím co to do mě vjelo..
H.
Jinak k tématu nemám, co bych řekla jiného než ostatní.
Dělej jak umíš. Je to tvůj život.
@radúna píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jinak k tématu nemám, co bych řekla jiného než ostatní.
Dělej jak umíš. Je to tvůj život.
a odpověďod stryceksally jsi četla?
ta je ještě lepší
@Anonymní píše:
Ahoj.Asi ani nepotřebuji radu, spíš se potřebuji vypsat, protože tohle se nechystám někomu známému říct…
Stalo se něco co bych od sebe vůbec nečekala. Byla jsem nevěrná svému příteli. Jsme spolu už 10 let a pořád ho mám ráda, plánuji s ním budoucnost, během tohoto roku i snažení o miminko.. Tak dlouho jsem čekala, až dospěje k tomu rozhodnutí stát se otcem a teď…?
Poznala jsem jiného muže. Známe se rok a půl. On zadaný, dítě. Seznámila nás ona. Líbil se mi, ale ze začátku jsem ho neměla ráda, protože mi o něm nakecala hnusné věci, co nebylo tak úplně pravda.. Vídali jsme se dost často (nikdy ne sami ve dvou) a občas jsme spolu komunikovali i přes sms, nevinně. Až jednou se to zvrtlo a začali jsme si psát víc. Probírali jsme osobní věci a nakonec došlo i na intimní sms. Začalo to mezi námi jiskřit. Jemné doteky, polibky vášnivé i něžné.. Několik tajných schůzek. Lichotilo mi to a stále lichotí. Řekli jsme si, že se chceme, toužíme po sobě. Poslední měsíc jsme se nemohli vídat tak často, jsme oba hodně zaměstnaní a píšeme si jen když jsme v práci. A přesto, že jsme oba dost zaměstnaní, našli jsme si pro sebe jeden večer. Neplánovali jsme to a přesto se stalo. Byli jsme opilí, já bych snad bez toho ani nesebrala odvahu.. Po 10 letech jsem měla jiného muže.. Určitě to nebyl nejlepší sex mého života, ani jsme nesměli pořádně řádit…ale bylo to tak krásný.. tak jiný…
Ráno po té noci jsem měla spoustu času na přemýšlení..a zjistila jsem, že ani necítím výčitky svědomí vůči mému příteli. Není dokonalý, má spoustu chyb, stále mě vytáčí, ale i tak ho chci mít u sebe a vidím ho jako otce svých budoucích dětí.
Myslela jsem, že jestli se spolu s milencem vyspíme, tak už mě nebude chtít a ani já jeho. Že je to prostě jen chemie, chvilkové vzplanutí, které uhasí vášeň jediné noci.. ale nestalo se. Řekl mi, že mě teď chce ještě víc a já si uvědomila, že v tom mileneckém vztahu chci také pokračovat..Tak.. a je to venku…
Prosím o zachování anonymity, děkuji.
Děkuju, že jste to přečetli, pokud se chcete vyjádřit, prosím, ráda si přečtu vaše názory. Třeba i vaše zkušenosti..
H.
stane se..roky s pritelem plynou stejne, vasen upada, zabehnou se provozni starosti.. Chapu te, stejne jako 1000 jinych co neustoji vsednost Zivota. jenze jak dlouho to bude trvat, nez te milenec unudi? 3- 4 roky? a budes tam, kde jsi ted. takze dle Meho jsis uzila prima sex a prima vzruso a tak bych to nechala a hluboce pohrbila jako posledni hrich pred zacatkem kroku k rodine a miminu. hadam, ze bys 10 let nebyla s v.lem a nedelej ho z nej ted
Zivot je ve tvych rukou a jen ty si ho muzes udelat stastnym a uspesnym a pokus se rozhodnes, ze to nebude tvuj stavajici Partner, nepoustej se do vztahu s milencem. Premyslej, ano? At pak nelitujes! ![]()
@jdukolem píše:
a odpověďod stryceksally jsi četla?ta je ještě lepší
Jdu dohledat… ![]()
@Anonymní píše:
Miluji ho, tak to cítím. Cítím, že s ním chci být. Ale výčitky nemám.
H.
Panečku, tohle je tak trapně ubohý a ještě se s tím chlubit na veřejné diskuzi, tohle je teda nátura
Přeji ti, aby přítel se kterým chceš mít dítě to zjistil co nejdřív, ať se nemusíš trápit s tímhle „hrozným“ dilematem a dělat z něj hňupa… ![]()
ps: k tomu otěhotnění s nabíječem - kdybys sem chodila pravidelně, tak bys věděla, že tady se často rodí po selhání antikoncepce a často těm ženským je i kolem třiceti(ne 15 jak píšeš) ![]()
@Anonymní píše:
Chápu, rozumím. Taky mám kamarádku, na kterou to prasklo.. Také spolu zůstali.
My ještě děti nemáme.. Netuším jak bych to nechala zajít daleko, kdybych už měla děti..Pro mě je tohle všechno nové, teda po 10 letech jiný chlap. A asi proto ho nechci hned poslat k vodě..
H.trochu si užít a snad bez citů..
Vím, že se to skoro vždy provalí…Vážně, sama nevím co to do mě vjelo..
nemusí, pokud budeš šikovná. Já to takhle táhla 3/4 roku. Nakonec jsem se „odmilavala“, když jsem čekala dítě s manželem. I když, k milenci mě to táhlo i po porodu. Časem to vyšumělo.
Anonym F.
@Anonymní píše:
„Ona“ je přítelkyně. A nenakecala mi, že je vobšourník
a i kdyby byl, tím líp pro mě![]()
Ó ano, Ulevila jsem si
Nevím proč bych si tímhle měla dos*ávat život..A DOBRÉ bydlo mě taky nepálí
H.Proč by mělo? Přítel mě neživí.
Až se to provali tak o všechno prijdes ![]()
Nás odmalička učí že když už je dlouhodobý vztah tak se občas stane že si to někdo musí vyzkoušet jinde aby poznal jestli je to doma lepší nebo ne…
Ale je mi upřímně líto tvého přítele dítě je závažná věc ale ty jsi ještě nevyblbnuta tak se na dítě radši vyprdni…
![]()
Gratulace…akci opakujte, ozerte se, nepouzijte kondom a za par mesicu napis, ze nevis s kym cekas dite.
muzes myslet i na lidi kolem sebe a prestat bejt sobecka? preji ti, aby se ti tohle jednou vratilo a pak poznas ten pocit…
a jeste ti uprimne preji aby na to tvuj pritel, ktereho chces v tomhle stavu navlest do otcovstvi, prisel co nejdriv a kopnul te do zadele.
tim ze nemas vycitky a chces to hrat na obe strany, ztracis jakoukoliv hodnotu zeny a snizila jsi se na pohou… jeste jednou tleskam ![]()
Teda to je odsuzovani. Vernost je krasna, ale kdo dokaze byt stale verny?
@Anonymní píše:
Určitě sama víš, že utnout to s jednim nebo s druhým je těžké.. o to víc pro mě, když s jedním plánuji budoucnost a s tím druhým jen sex..
H.
Ano to vím, že je to těžké, ale taky vím, že mít oba zkrátka nelze, né dlouho, takový život je strašně vyčerpávající, alespoň pro mě byl, jsem ráda, že je to za mnou, protože to byl opravdu náročný rok..a to že s tím druhým plánuješ jen sex, je nereálné, časem se do toho ty city stejně přimíchají..já ti nevím, ale podle mě, když ženská podvádí, je něco špatně v tom vztahu, možná bych zvážila, zda má tvůj vztah s přítelem nějakou perspektivu..a podle toho, co jsi psala, v tom už slušně s milencem lítáš..ono to časem může vyprchat, anebo taky zesílit, jako to bylo u mě..ale můj milenec je svobodný.
@roata píše:
To je krásný alibismus nevěrníka/nevěrnice - ano, lidé umí být i věrní, nezahýbat, nepodvádět. To je věc, že? ![]()
@bartsch píše:
To je krásný alibismus nevěrníka/nevěrnice - ano, lidé umí být i věrní, nezahýbat, nepodvádět. To je věc, že?
Celkem běžná životní situace Nemorální je hlavně nechtít za své hříchy zaplatit. Pokud jde o provalení - pokud anonymní H. změní své chování k příteli, bude prudit, odmítat sex apod., tak se to provalí, pokud bude přítel spokojený, pátrat a slídit asi nebude, takže udržitelné to je. Mám dojem, že většina nevěr se prozradí na základě sms nebo jiné elektronické komunikace. Když tak může zakladatelka zkusit navrhnout příteli trojku, aby se něco doučil, když s ním sex stojí za pendrek, ale to kouzlo nového penisu s ním po 10 letech těžko prožije.
A jinak je 10letý vztah přechozená známost, jak někdo psal, takže je třeba se buď posunout (dítě), rozejít, nebo se smířit s tím, že je to stereotypní. Síla zvyku je ale veliká, takže předpokládám, že se zakladatelka nechá klátit, dokud je to nepřestane bavit, nebo dokud to nepraskne.
@roata píše:
spousta lidí… ![]()