Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mljj píše:
Ano, a když bude spokojená žena, bude spokojený i muž a celý vztah.
Tak děkuji. Ale já to tak opravdu vnímám.
@mljj píše:
A já bych naopak byl pro ženu rád oporou, jistotou a spřízněnou duší, ale nezakazoval bych jí milence ani třeba přítele, kdyby se zamilovala a chtěla si to prožít. Hlavní je upřímnost a otevřenost. Je smutné, když s ežena třeba do někoho zakouká, ale nemůže se o své pocity podělit s tím nejbližším, tedy s partnerem. Takže to řekne kamarádce, ale to už je určitá zeď mezi ní a partnerem. A pak si buď odříká a není šťastná, nebo je nevěrná, protože lže, a tak se také trápí. Není nejsprávnější to muži říct, v klidu si sednout, probrat možnosti a být ženě oporou a tou spízněnou duší, a ne někým, kdo jí zakazuje, nepřeje? A pokud si někdo myslí, že takový stálý věrný partner, manžel nemiluje, když přeje, je na omylu.
Po pravdě řečeno, moc nechápu, proč tento text tapetuješ do několika diskuzí najednou, vypadá to skoro jako nějaká reklama. Nebudu překvapen, když se z toho vyklube nějaká propagace úchylky typu cuckcold nebo nějakého kandaulismu
.
Jinak takto to většinou nefunguje, protože ta žena se v tom nezřídka zaangažuje citově a pak jde původní partner na druhou kolej, případně si ho v hormonálním poblouznění zprotiví a pak pálí mosty.
@roata píše:
Teda to je odsuzovani. Vernost je krasna, ale kdo dokaze byt stale verny?
Já ![]()
@mljj píše:
Tak děkuji. Ale já to tak opravdu vnímám.
To je tvoje hypotéza, anebo jsi to už takto prožil?
@roata píše:
Teda to je odsuzovani. Vernost je krasna, ale kdo dokaze byt stale verny?
Dá se to zjistit například podle testu věrnosti, Hádej kdo jsem:
https://www.youtube.com/watch?…
Jak píšeš v první vete, nepotrebujes poradit a hlavně spis nechceš… To co děláš se ti očividně líbí. Radu rozhodne nemam.
Dovolím si ale ulevit i ja. Diskuze tohoto typu mi berou veškeré iluze o ženách. Až na par výjimek mam pocit ze tu nevěru regulérně schvaluje každá z vás. Zarazí me s jakým klidem píšete vety stylu užijte si a uvidíš jak se to vyvine. Nechápu jak vubec muzete mluvit o tom ze své přítele milujete.
Ja netvrdím ze všechny vztahy jsou perfektní a k nevěře nemůže dojit, ale to o čem se tu bavíte je ciste jen o chuti si užít. Skoro nikdo tu nemluví o problémech ve vztahu, kterým by se dala nevěra alespoň trosku obhájit (i kdyz pro me je neobhajitelna, maximálně tak pochopitelná).
Jak vubec můžete v jednom odstavci použit dve fráze stylu plánujeme dítě, chceme se posunout dal a podvadim ho, je to fajn a nemam výčitky.
Co by me na tom zarazilo nejvíce jsou ty výčitky, tady je neco fakt špatne. Bud lžete nam, nebo sobě.
Je mi z vás (z těch co si nevazite lidských citu) špatne a modlím se abych byl schopny rozpoznat, jestli moje budoucí žena jednou bude patříš do kategorie - VY
@jarrez přesně! Ten kdo miluje nepodvede.To mi nikdo nevyvrati.
@jarrez píše:
Jak píšeš v první vete, nepotrebujes poradit a hlavně spis nechceš… To co děláš se ti očividně líbí. Radu rozhodne nemam.
Dovolím si ale ulevit i ja. Diskuze tohoto typu mi berou veškeré iluze o ženách. Až na par výjimek mam pocit ze tu nevěru regulérně schvaluje každá z vás. Zarazí me s jakým klidem píšete vety stylu užijte si a uvidíš jak se to vyvine. Nechápu jak vubec muzete mluvit o tom ze své přítele milujete.
Ja netvrdím ze všechny vztahy jsou perfektní a k nevěře nemůže dojit, ale to o čem se tu bavíte je ciste jen o chuti si užít. Skoro nikdo tu nemluví o problémech ve vztahu, kterým by se dala nevěra alespoň trosku obhájit (i kdyz pro me je neobhajitelna, maximálně tak pochopitelná).
Jak vubec můžete v jednom odstavci použit dve fráze stylu plánujeme dítě, chceme se posunout dal a podvadim ho, je to fajn a nemam výčitky.
Co by me na tom zarazilo nejvíce jsou ty výčitky, tady je neco fakt špatne. Bud lžete nam, nebo sobě.Je mi z vás (z těch co si nevazite lidských citu) špatne a modlím se abych byl schopny rozpoznat, jestli moje budoucí žena jednou bude patříš do kategorie - VY
![]()
![]()
Jo to prave neni tak snadny, ja na tohle mam snadny reseni, hlavne zadna svatba, kdyz se nekde zakouka, tak at tahne aspon bez mych penez. Penize sice nejsou vsechno, ale lepsi byt parohac s penezma nez bez nich. ![]()
Pak se vy zensky divte, ze intelignetni muzi odmitaj nejaky zavazky. ![]()
Tak pod to se ti podepíšu desettisíkrát.
Naprosto souhlasím, já mám pocit, že kolikrát ty holky fakt jen hledaj pinďoura na oplodnění a následně pěněženku na alimenty, ale mucholovat a užívat si, to by chtěli všude, hlavně že mají doma mimčo s tím hodným troubíkem a můžou žít stále studentský život.
Ale teď teda krutě paušalizuji, samozřejmě že jsou i hodné holky, ale upřímně, je jich málo:-/ Ono asi jako chlapů no:-/
@Anonymní píše:
Jj, také bych to podepsala.. před 3 lety. Nikdy bych to do sebe neřekla, pak se přihnala chemická bouře a bylo všechno jinak…
Nikdy neříkej nikdy.
Jo jasně, zase jsme u té „chemie“, to už je vždycky jen takový zlatý hřeb všech těchto a podobných diskuzí ![]()
@jarrez píše: …Diskuze tohoto typu mi berou veškeré iluze o ženách. Až na par výjimek mam pocit ze tu nevěru regulérně schvaluje každá z vás. Zarazí me s jakým klidem píšete vety stylu užijte si a uvidíš jak se to vyvine. Nechápu jak vubec muzete mluvit o tom ze své přítele milujete. …Skoro nikdo tu nemluví o problémech ve vztahu, kterým by se dala nevěra alespoň trosku obhájit (i kdyz pro me je neobhajitelna, maximálně tak pochopitelná).
Co by me na tom zarazilo nejvíce jsou ty výčitky, tady je neco fakt špatne. Bud lžete nam, nebo sobě…
Skvěle vystiženo ![]()
@Scarabeuss píše:
Pak se vy zensky divte, ze intelignetni muzi odmitaj nejaky zavazky.
Furt dokola. Závazky odmítají lidé nezodpovědní, s inteligencí to fakt nemá nic společného. Vypovídá to spíš o slabém sebevědomí a strachu u těch, co tom přemýšlejí. A další kategorie je ta, která na zodpovědnost prostě kašle.
@Gnaar píše:
Jo jasně, zase jsme u té „chemie“, to už je vždycky jen takový zlatý hřeb všech těchto a podobných diskuzí
Jo, splašené přirození má velkou sílu. Kupodivu daleko lépe to zvládají lidé s „veselým“ přirozením, kteří oddělují sex a lásku (jakkoli se tady píše, že je to neoddělitelné). Zatímco člověk, který žije několik (mnoho) let ve stereotypu, si často myslí, že ta chemie je láska, nové štěstí a světlé zítřky
@Pedro 00 Takove prirovnani sel by jsi do obchodniho vztahu, ktery by ti absolutne nic financniho nemohl prinest, ale kdyby se neco podelalo, tak naopak skoncis oskubany?
Ja nevim, me to prijde imbecilni, ty mluvis neco o strachu a sebevedomi…
A svatba neni nic jineho nez obchodni zavazek… ![]()
@Scarabeuss píše:
@Pedro 00 Takove prirovnani sel by jsi do obchodniho vztahu, ktery by ti absolutne nic financniho nemohl prinest, ale kdyby se neco podelalo, tak naopak skoncis oskubany?Ja nevim, me to prijde imbecilni, ty mluvis neco o strachu a sebevedomi…
A svatba neni nic jineho nez obchodni zavazek…
ale ne ty zlý, to je důkaz lásky, před celým světem
ale uznávám, vynikající vyjednávací taktika ![]()