Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ja bych si s nima otevrene chtela promluvit a tyhle veci si vyjasnit. Jinak to totiz bude ve vzduchu porad…
@Anonymní píše: Více
Ta cena bytu 2 miliony je ted trzni cena?
To se mi zda malo.
Pokud jsi doplacela pulku ceny, za co to koupil pred lety, tak ano, pro tebe super výhodné. Normalni by byla pulka trzni ceny, protoze za tuhle cenu by jsi v soucasne dobe nic nekoupila.
Ja na tvem miste bych si koupila svůj vlastni byt a do neceho takove bych nesla, ale to uz je pozde.
@marcellia píše: Více
Přesně tak. Tohle absurdní drbání bytostně nesnáším ![]()
@Tarena to byla cena před mnoha lety, kdy to kupoval, teď už je někde jinde.
@marcellia asi tedy jo, oni právě po té diskuzi hned odešli (docela naštvaní) ale i muž se jim to snažil vysvětlit, jakoby neslyšeli neviděli
Ja bych to neřešila, at si myslí, co chtějí. Vy jste s manželem domluveni ke spokojenosti obou stran a jim do toho nic není.
@Anonymní píše: Více
No a za kolik jsi tedy tu pulku koupila?
A kde je tech nekolik milionu, ktere jsi pred svatbou nasetrila? Ten pozemek je v SJM nebo jen tvuj? Nejak to z toho textu nechapu.
Tchýni bych rázně vysvětlila, že se nám do života a NAŠICH společných financí montovat nebude! Protože jí do toho absolutně nic není.
A řekla bych jí, že tímto s nimi utínám veškerý kontakt. Protože takové
lidi v životě nepotřebuji.
Asi bych se na to vykašlala, nemusíš se jim zpovídat. Poučení pro příště - tvůj manžel jim nesmí vše vyslepičit.
Ne, nejsi. A vyjasni si to s nimi, než bude pozdě. Peníze jsou fakt nástroj destrukce vztahů.
@lucad77 píše: Více
Presne tak. Vysvětlit, ze na byte jsi napr 2 mega vydelala a tohle jsi pak prevedla na partnera jako podil na pozemku.
Ahoj, asi vás zarazí název, ale hned vysvětlím. S manželem jsme se nedávno vzali, mám velmi nadstandardně placenou práci a tak jsem hodně našetřila (v řádech mil). Muž má byt v Praze, na který mu ze stratu přispěli rodiče (nějaká půjčka od nich, co říkal 60tis), aby ten byt vůbec mohl koupit a vzít si hypotéku, nemohl si příliš vyskakovat, ale teď už má lépe placenou práci. My se poznali v době, kdy ten byt měl chvilku. Už před svatbou jsme se dohodli, že mu jakoby doplatím ten byt (a půlka bude moje, vše ošetřeno smluvně a dáno na katastr) a zároveň je náš sen mít i dům, to už je v běhu a hypo také schválena (dům taktéž na půl v SJM). A teď jsem se od manželových rodičů dověděla, že jsem zlatokopka (a právě když šli po chodbě, kde se to rozléhá, tak mezi sebou, že i mr.cha), že léta platil hypotéku a teď jsem i já majitelkou (přitom ví, že jsem to doplatila) a jestli mi to není trapné - velmi mě to vyvedlo z míry, vůbec jsem nečekala, že by něco takového řekli. Přitom když to vezmu kolem a kolem - byt stál necelé 2mil (doplatila jsem větší polovinu), zaplatila jsem i svatbu a výdaje s tím spojené (mě by stačila na úřadu, ale muž chtěl velkou), a do toho mnou zaplacený pozemek a ještě nám něco zbylo (k tomu nám přispěli i moji rodiče a tedy rozhodně manžela zlatokopem nenazývají, i když by vlastně teoreticky mohli), na stavbu si bereme hypotéku. Manžel tedy je při mě, ale stejně mě to štve.
Pravdou je, že původně jsem o vlastnictví bytu neuvažovala, ale “navedla” mě k tomu moje známá, která dělá soudkyni, abych taky chránila své zájmy a majetky.
Vůbec teď nemám chuť se s manželovými rodiči vídat a dělat jakoby nic. Jak byste se k nim po tomto chovali? Oni manžela i tlačili, aby tu smlouvu prý vzal zpět a zrušil to spoluvlastnictví, což je ale hloupost.