Jsem prý sobec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1515
22.11.16 18:44

@Pomka

Ale proč hned burani.
Jak již jedna psala - ne každý řídí, a to bohudík. Lepší je znát své limity, než způsobit v Praze hromadnou dopravní nehodu ;)
Jenomže na to se pak vážou další omezení, no.

Na druhou stranu, a to bys mohla uznat, pokud někdo léta (4 roky, opravdu?) sní o návštevě IKEA, tak si tam za tu dobu pro těch pár cetek mohl dojet. I kdyby to pro něj byl celodenní výlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.11.16 18:45
@Pomka píše:
Pro zajimavost, nedalo mi to :-D kdybych se teda ja rozhodla jet busem do prahy do ikey… rano kolem 6 vyrazila z domu na bus, budu v praze pred 10. Ani jeden bus nejede navic primo, ale min 1-2 prestupy. Cesta na CM metrem, nakupy cca 3 hodiny (takovou dobu jsem schopna ikeu prochazet, i s jidlem), na zpatecni spoj nekoukam, asi bych se domu ten den uz nedostala…

Za prvé…
http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…

A za druhé, pokud ty Jižní Čechy uvedené na profilu jsou pravdivé, tak 4 hodiny to tam trvá tak možná z Volar, které jsou téměř u hranic. Ano, i tam se běžně bydlí, ale jezdíme tam poblíž každý rok na prázdniny autem - a je to cesta na tři hodiny. Až takový rozdíl v tom nevidím.

A že bys to nestihla domů, kdybys byla v IKEi od 10 na 3 hodiny? To jako vážně? I do těch Volar jezdí spoje s tím, že dorazí normálně večer, když vyrazíš dokonce po SEDMI hodinách nakupování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.11.16 18:47
@anonymouss píše:
@Pomka

Ale proč hned burani.
Jak již jedna psala - ne každý řídí, a to bohudík. Lepší je znát své limity, než způsobit v Praze hromadnou dopravní nehodu ;)
Jenomže na to se pak vážou další omezení, no.

Na druhou stranu, a to bys mohla uznat, pokud někdo léta (4 roky, opravdu?) sní o návštevě IKEA, tak si tam za tu dobu pro těch pár cetek mohl dojet. I kdyby to pro něj byl celodenní výlet.

Pokud bydli v rozumne vzdalenosti, tak souhlasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
22.11.16 18:50
@Pomka píše:

Chjo. Česká republika, rok 2016.
Ano - tebe by výlet zabral celý den, ale opakuji - dá se to stihnout.

Zakl. je navíc snad z Ústí nad Labem. To je 90 km!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.11.16 18:50
@anonymouss píše:
A pro takové je třeba veřejná doprava, žeano.Zakl. má v profilu „Ústí“ - kolik měst má v názvu ústí a je přes celou republiku od Prahy?
nad Labem? nad Orlicí?
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.11.16 18:52
@Pomka píše: Říkám „třeba“, debatuju, uvažuju. To se nesmí? Radky otázka směřovala ke mně, proto odpovídám, co si „třeba“ můžu myslet, ne? :nevim:

ale jistě že můžeš, co bys nemohla, o tom žádná, ale dáváš zakladatelce alibi, proč neodpovídat.. jinak samozřelmě, proč bys nemohla debatovat že..to neříkám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.11.16 18:52
@Pomka píše:

Ale pokud nebydlí v rozumné vzdálenosti, tak i výlet autem je na sakra dlouho, z některých oblastí je dokonce výlet vlakem rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81606
22.11.16 18:53
@radkka píše:
@inkakřivák No jo, ona je vlastně IKEA i jinde, než v Praze, to mi nedošlo :oops: :mrgreen:

Hádám i ty ostatní se dají najít stejně lehce. Aspon v Brně, co vím, tam jezdí od nádraží taky myslím bezplatná linka, od Žlutých lázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.11.16 18:53
@anonymouss píše:
Chjo. Česká republika, rok 2016.
Ano - tebe by výlet zabral celý den, ale opakuji - dá se to stihnout.Zakl. je navíc snad z Ústí nad Labem. To je 90 km!!

a vlak z ústí jede přímej necelou hodinu.. z ústí nad Orlicí přímej rychlík do Phy hodinu dvacetpět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.11.16 18:54
@Nimie píše:
Za prvé…
http://ekonomika.idnes.cz/…onomika.aspx?…

A za druhé, pokud ty Jižní Čechy uvedené na profilu jsou pravdivé, tak 4 hodiny to tam trvá tak možná z Volar, které jsou téměř u hranic. Ano, i tam se běžně bydlí, ale jezdíme tam poblíž každý rok na prázdniny autem - a je to cesta na tři hodiny. Až takový rozdíl v tom nevidím.

A že bys to nestihla domů, kdybys byla v IKEi od 10 na 3 hodiny? To jako vážně? I do těch Volar jezdí spoje s tím, že dorazí normálně večer, když vyrazíš dokonce po SEDMI hodinách nakupování.

Bus mi jede po 6 a je v praze v 9:40. Metrem do ikey, co tam jede metro, netusim, 15 minut? Jela jsem kdysi a zdalo se mi to dlouho. Beru tak v 10:30-11:00 v ikee. I s obedem bych tam urcite do 14-15:00 byla. Zpatecni spoje mam docela blby, 3-4 prestupy. Jeden primej mam v 16:00. Takze by to bylo tip top, ale nejspis tedy dostala, kdyby bylo vse bez problemu. Ale o to nejde. Chtela jsem jen rict, ze ne kazdy je v praze za hodinku cesty busem. Ja nejsem blazen, abych se jela podivat do prahy do ikey jen tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
22.11.16 18:55
@jdukolem píše:
a vlak z ústí jede přímej necelou hodinu.. z ústí nad Orlicí přímej rychlík do Phy hodinu dvacetpět :nevim:

Přesně!
Já dokážu pochopit, že někdo má pocit, že Praha je velkoměsto a že tam asi umře hned na Hlavním nádraží. Ale pořád je to ČR, lidé tam mluví česky a prostě otevřu pusu a zeptám se.
Zjm. když 4 roky prahnu po návštěve.
Tuto nesvéprávnost nechápu, opravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.11.16 18:58
@Pomka píše:
Bus mi jede po 6 a je v praze v 9:40. Metrem do ikey, co tam jede metro, netusim, 15 minut? Jela jsem kdysi a zdalo se mi to dlouho. Beru tak v 10:30-11:00 v ikee. I s obedem bych tam urcite do 14-15:00 byla. Zpatecni spoje mam docela blby, 3-4 prestupy. Jeden primej mam v 16:00. Takze by to bylo tip top, ale nejspis tedy dostala, kdyby bylo vse bez problemu. Ale o to nejde. Chtela jsem jen rict, ze ne kazdy je v praze za hodinku cesty busem. Ja nejsem blazen, abych se jela podivat do prahy do ikey jen tak :lol:

Netuším odkud jsi, jen jsem ti názorně ukázala, že i z takové prdelky světa jako jsou třeba Volary se jde za 4 hodiny dostat přímo do IKEi, ne do Prahy samotné, ale přímo do IKEi. A jde to stihnout za jeden den.

Ne, není to na „jen tak se podívat do Prahy“, ale zakladatelka snad umí používat internet ne? Tak si něco vybere a dojede tam. Může to i s něčím spojit, aby tam toho stihla víc, klidně i s tím Lutzem.

Zkrátka kdo chce hledat výmluvy, tak je vždycky najde. Já jsem jako nezletilá jezdila MHD sama z Prahy do KV, protože co? Neměla jsem auto a potřebovala jsem se tam otočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.11.16 18:58
@anonymouss píše:
Přesně!
Já dokážu pochopit, že někdo má pocit, že Praha je velkoměsto a že tam asi umře hned na Hlavním nádraží. Ale pořád je to ČR, lidé tam mluví česky a prostě otevřu pusu a zeptám se.

ale jo no proč by ne někdo prostě má z výletu do Phy událost a já to i chápu, mě spíš v celým tom příběhu hapruje jako když byla tchýně hladová a unavená - oukej posadím ji v Ikee do toh jejich občerstvení at si dá ty jejich koule z koně a kafe a já si posbírám co potřebuju v klidu, až by si orazila zavolala by, řekla bych jí jsem v sekci doplňky u svíček přijď za náma a hotovo konec tragédie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.11.16 19:00
@anonymouss píše:
Přesně!
:palec: ČR je tak příšerně miniaturní země až to není možný. Mě by zajímalo, co by ti lidi dělali v jiných zemích, kde reálně přejezd mezi městy může běžně trvat 4 - 5 hodin a do práce tam mnozí do centra dojíždí i 2 - 3 hodiny každý den. Zvlášť když je to na jeden, max 2 dny.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.11.16 19:03
@Nimie píše:
Netuším odkud jsi, jen jsem ti názorně ukázala, že i z takové prdelky světa jako jsou třeba Volary se jde za 4 hodiny dostat přímo do IKEi, ne do Prahy samotné, ale přímo do IKEi. A jde to stihnout za jeden den.

Ne, není to na „jen tak se podívat do Prahy“, ale zakladatelka snad umí používat internet ne? Tak si něco vybere a dojede tam. Může to i s něčím spojit, aby tam toho stihla víc, klidně i s tím Lutzem.

Zkrátka kdo chce hledat výmluvy, tak je vždycky najde. Já jsem jako nezletilá jezdila MHD sama z Prahy do KV, protože co? Neměla jsem auto a potřebovala jsem se tam otočit.

Ja nevedela, odkud je zakladatelka… chtela jsem jen poukazat, ze s takovou cestou, co jsem uvedla, by mi nestalo za to tam jet. Jestli to ma necelou hodinu, jak tu nekdo psal, tak to je jiny samozrejme. Ale pro kazdeho je dana cesta jinak prijatelna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová