Jsem prý sobec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
22.11.16 18:01

My byli v neděli v Ikee. Každý rok tam kupujeme ty mini stromky zive před vchodové dveře si nazdobime. Nemůžeme tam jezdit často, že pokaždé tam najdu/najdeme co se nám libi, ale barak není nafukovací.
Jako měla ses vy… na Lutz a jít si sama do ikey.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.11.16 18:02
@bondy1 píše:
Každý se nenaučí řídit, bohužel, nepomůže nic, takže když se někdo necítí na jízdu, raději nepokoušet osud

Ano, bohužel, bohudík, neřídí každý. Bohužel ale to pak člověka staví do pozice, kdy se musí i podřizovat. Pokud člověk nedokáže být samostatný, vždycky bude závislý na tom, jak se zrovna rozhodnou ostatní. Kvůli jedné nesamostatné se Slunce neobrátí.

• Citovat
  • Upravit
16231
22.11.16 18:02

Tak tvoje reakce byla víc než dětinská, ale to ti snad už zpětně došlo. Jinak koupit si pár drobností jako sobectví nevidím, mohla ses třeba domluvit s manželem (pokud mu dělá problém vymyslet vánoční dárky), že si nakoupíš něco pro radost v IKEA.
Být Tebou, tak řeknu manželovi (případně i tchýni): „Omlouvám se za nepřiměřenou reakci, v tom obchodě mě naštvalo, že jste mě tlačili do nepříjemné pozice té, na kterou se čeká a která vlastně ani nic nepotřebuje a utrácí zbytečně. Já se na těch pár drobností těšila jako malá holka, tak jsem se asi pak taky jako malá holka urazila. Moje reakce byla mimo, ale od vás to taky nebylo úplně fér…“
S manželem si nastavte v rozpočtu nějaké „kapesné“ (peníze pro radost a svoji potřebu), ať si pak nemusíte nic vyčítat.
A jestli o to zboží hodně stojíš, tak na netu je spousta lidí, co za úplatu nakoupí a pošlou. Možná i tady na emiminu by se našel někdo, kdo by ti za poštovné + třeba symbolických 50-100Kč nakoupil co chceš a poslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.11.16 18:03

@Dvojk Prosím tě, jak daleko to do tý Prahy máte?

• Citovat
  • Upravit
2448
22.11.16 18:04

@Dvojk jsi hysterka, která dělá z komára velblouda. Mohla sis dojít do IKEA v době, kdy byla tchyně v tom druhém obchodě a bylo by po problému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.11.16 18:06
@Nimie píše:
Ne, akorát existují kamarádi, vlaky, autobusy :nevim:

Na urad? 8o normalne si tam dojdu. Uprimne by me nenapadlo jet autem.

Jezdim po okoli, jen kdyz potrebuju z mesta do mesta, dojet si treba pro kus nabytku. Ve meste vytahnu auto malokdy. V nasem 8tis meste mi to prijde ujety. Jinak jsou lidi, ktery nemaji ridicak, nemaji auto, nebo maji starou slupku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
22.11.16 18:21
@Pomka píše:
Jinak jsou lidi, ktery nemaji ridicak, nemaji auto, nebo maji starou slupku.

A pro takové je třeba veřejná doprava, žeano.

Zakl. má v profilu „Ústí“ - kolik měst má v názvu ústí a je přes celou republiku od Prahy?
nad Labem? nad Orlicí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.11.16 18:24
@anonymouss píše:
A pro takové je třeba veřejná doprava, žeano.Zakl. má v profilu „Ústí“ - kolik měst má v názvu ústí a je přes celou republiku od Prahy?
nad Labem? nad Orlicí?

Hele, mluvim obecne. Verejna doprava je ok, jen Praha je pro nekoho z ruky. Mimoto tedy, ja osobne treba nejezdim do ikey jen pro dekorace, vetsinou i nejaka policka, vaza, a to busem tezko dopravis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
22.11.16 18:29
@Pomka píše:
Na urad? 8o normalne si tam dojdu. Uprimne by me nenapadlo jet autem.

Tak pokud máš všechny úřady v docházkové vzdálenosti, ale to taky není úplně běžné.

@Pomka píše:
Jezdim po okoli, jen kdyz potrebuju z mesta do mesta, dojet si treba pro kus nabytku. Ve meste vytahnu auto malokdy. V nasem 8tis meste mi to prijde ujety. Jinak jsou lidi, ktery nemaji ridicak, nemaji auto, nebo maji starou slupku.

A jak se to vylučuje s mou větou „existují kamarádi, vlaky a autobusy“? Ona nejela pro nábytek, ona jela pro maličkosti, které nacpala na dno jediné tašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
22.11.16 18:30
@Pomka píše:
Hele, mluvim obecne. Verejna doprava je ok, jen Praha je pro nekoho z ruky. Mimoto tedy, ja osobne treba nejezdim do ikey jen pro dekorace, vetsinou i nejaka policka, vaza, a to busem tezko dopravis.

Tak ale to je už zcela jiná debata, vaříš z vody a vztahuješ to na sebe.
Zakl. chtěla drobnosti.
Pokud chce něco většího a neřídí a nemá co řídit - IKEA spustila eshop.
Pokud tam chce osobně, neřídí a nemá co řídit - musí se prostě přizpůsobit své situaci a jít veřejnou (a když koupí větší věci, nechat si je dovézt, službu IKEA nabízí).
A ano, i pro mne je Praha z ruky. A? Vždyť žijeme v roce 2016, ve střední Evropě. Nejezdí se koňmo týden na návštěvu 100 km vzdálených příbuzných :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323

Pro zajimavost, nedalo mi to :-D kdybych se teda ja rozhodla jet busem do prahy do ikey… rano kolem 6 vyrazila z domu na bus, budu v praze pred 10. Ani jeden bus nejede navic primo, ale min 1-2 prestupy. Cesta na CM metrem, nakupy cca 3 hodiny (takovou dobu jsem schopna ikeu prochazet, i s jidlem), na zpatecni spoj nekoukam, asi bych se domu ten den uz nedostala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
@Pomka píše:

Ale ona tam pro to jela, chápeš to? Na to, aby si nakoupila maličkosti čekala 4 roky, protože nebyla schopná zvednout zadek. To je ta nesamostatnost. A fakt na to nepotřebuješ řidičák, aby ses tam aspoň jednou za rok dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
22.11.16 18:32

Já se asi fakt přestávám divit všem šovinistům, kteří by některé ženy drželi nejraději u plotny.
Tady je snad cností nedokázat se o sebe postarat, v dospělosti, a dopravit se v době Internetu (který zakl. má a aktivně využívá, viz její historie třeba tady) z bodu A do bodu B.
Místo toho ciráty, jak je Praha velké město (lol) a jak se tam ztratí (lol na druhou) a jak se 4 roky těší na nákup cetek. Ehm.
(ne, nejsem z Prahy, nežiju tam, ale nejsem nesvéprávná a když něco nevím/neumím, mám pusu a zeptám se)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.11.16 18:41

@anonymouss vsak ja mluvim obecne. Reaguji na poznamky, ze vsude a vzdy se da dojet. Uprimne, bydlim v mensim meste, kolem sebe bych zensky, ktery by samy jely na vylet autem do prahy, napocitala na jedny ruce. Znam chlapy, ktery maji nervy z takove cesty, pac v praze jeste nejeli. Takze delat tady idioty z tech, co nesednou do auta a nejedou sami na nakup do ikey, protoze si na cestu netroufnou, je mimo. Holt jsme asi „vesnicky“ burani. Nemyslim konkretne tebe, ale z jinych prispevku mi to tak pripada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.11.16 18:43

Od tchýně jsem se dozvěděla, že tady na Hodonínsku některé vesnice 1× měsícne posbírají důchodce nebo ty co mají zájem, naberou lidí do autobusu a jedou do Brna do ikey, ponakupuji, zajdou si na oběd a odpoledne jedou zpět.
Pro ty co nechtějí nebo nemůžou jet autem se to hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová