Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jdukolem píše:
ale jo no proč by ne někdo prostě má z výletu do Phy událost a já to i chápu, mě spíš v celým tom příběhu hapruje jako když byla tchýně hladová a unavená - oukej posadím ji v Ikee do toh jejich občerstvení at si dá ty jejich koule z koně a kafe a já si posbírám co potřebuju v klidu, až by si orazila zavolala by, řekla bych jí jsem v sekci doplňky u svíček přijď za náma a hotovo konec tragédie
Souhlasim s tebou. Jenze nevime, jak byla nebo nebyla tchyne protivna. A ja chapu, ze nekomu rupnou nervy. Taky jsem totiz horka hlava. To je cely, nejde tu o to, jestli si tam muze nebo nemuze dojet sama…
@Pomka píše:
Ja nevedela, odkud je zakladatelka… chtela jsem jen poukazat, ze s takovou cestou, co jsem uvedla, by mi nestalo za to tam jet. Jestli to ma necelou hodinu, jak tu nekdo psal, tak to je jiny samozrejme. Ale pro kazdeho je dana cesta jinak prijatelna.
4 hodiny cesty by ti za to nestálo, ale 3 jo? ![]()
@inkakřivák píše:
Hádám i ty ostatní se dají najít stejně lehce. Aspon v Brně, co vím, tam jezdí od nádraží taky myslím bezplatná linka, od Žlutých lázní.
Zřejmě ano, ale neznám to tam, takže nevím. Nicméně v Praze to je brnkačka
Čekám, kdy mi od tebe přiletí zpráva, snad je vše v pořádku ![]()
@Pomka píše:Že jí rupnou nervy chápu, občas to člověk prostě neukočíruje. Na druhou stranu dramaticky vyndat všechno z tašky by mi za to nestálo
Souhlasim s tebou. Jenze nevime, jak byla nebo nebyla tchyne protivna. A ja chapu, ze nekomu rupnou nervy. Taky jsem totiz horka hlava. To je cely, nejde tu o to, jestli si tam muze nebo nemuze dojet sama…
@Nimie píše:
4 hodiny cesty by ti za to nestálo, ale 3 jo?
Nejela bych tam tak, jak jsem tu popsala ![]()
@Nimie píše: Že jí rupnou nervy chápu, občas to člověk prostě neukočíruje. Na druhou stranu dramaticky vyndat všechno z tašky by mi za to nestáloale budiž. Mě na tom všem opravdu zaráží jen to, že 4 roky čeká, až jí tam někdo odveze. Rok, protože je doma s dítětem nebo těhotná nebo nevím, budiž, ale takhle…
Ja bych s nakupem nesekla zrovna v ty ikee, protoze tam nejezdim casto
jinde mozna jo, kdyby se mi zatmelo pred ocima ![]()
@Pomka píše:
Nejela bych tam tak, jak jsem tu popsala
No právě. Ale argumentuješ tím proti autu, kterým by ta cesta byla velmi podobně zdlouhavá.
@Nimie píše:
No právě. Ale argumentuješ tím proti autu, kterým by ta cesta byla velmi podobně zdlouhavá.
Ja neargumentovala proti autu. Nebo nevim, jak to myslis…
@Pomka píše:
Ja bych s nakupem nesekla zrovna v ty ikee, protoze tam nejezdim castojinde mozna jo, kdyby se mi zatmelo pred ocima
@Pomka píše:
Ja neargumentovala proti autu. Nebo nevim, jak to myslis…
Tak psala jsi o tom, že ne každý řídí/baví ho řídit/má auto. Ano, ne každý, ale jestli je cesta 3 hodiny nebo 4, tak jako tak je to na dlouho. Tím spíš pokud se takový konflikt dal předvídat. Nevím no, zkrátka stále mi z toho vychází, že je zbytečně moc nesamostatná ![]()
@bondy1 píše:
Každý se nenaučí řídit, bohužel, nepomůže nic, takže když se někdo necítí na jízdu, raději nepokoušet osud
když se nenaučí řídit, existuje bus a vlak
@Nimie píše:
Tak psala jsi o tom, že ne každý řídí/baví ho řídit/má auto. Ano, ne každý, ale jestli je cesta 3 hodiny nebo 4, tak jako tak je to na dlouho. Tím spíš pokud se takový konflikt dal předvídat. Nevím no, zkrátka stále mi z toho vychází, že je zbytečně moc nesamostatná
Ja ti rozumim. Porad jde ale o to, ze… Domluvim se s chlapem, ze vyrazime autem do Prahy, krom jineho zavitame i do Ikey, kam se tesim. Kdyz na to dojde, tchyne zacne s tim, ze je unavena a uz tam nechce. Presto se jde, vyberu co chci, a vyslechnu si hloupy reci. Nezmuzu se v tu chvili na slovo, zareaguju zkratkovite a nakup tam necham. Chlap mi doma rekne, ze jsme aspon usetrili.
hele, me by to fakt nastvalo, jako zakladatelku. Nemyslim si, ze je lina nebo tak. Treba ted uz si tam radsi sama dojede. Stejne - jela s chlapem - to je v poradku. Nebo by priste mohla jet sama tchyne
To tu nikdo nenadhodil.
Jinak jasne, autem i busem muze byt cesta podobna. Prave tim autem je to pohodlnejsi obvykle, i rychlejsi, lidi jedou spolecne.
@Pomka píše:
no hele beru podle sebe - jak jsem unavená a hladová a sníží se mi hladina kofeinu v krvi jsem protivná.. čili tchýni bych dala najíst preventivně..ono obě ucaprtaný z Lutzu bez jídla? To byla situace která nemohla dopadnout v klidu už z principu.. měli si dát oraz všichni dát jídlo, kafe, dortík ( ňam miluju ten jejich mandlovej) a co za 40-50 minut by byli všichni v pohodě a mohli se projít Ikeou.. pohoda klid, jsme na výletě.. a reakci se zahozením věcí pro které si tam jela no coment - tou neporozumím nikdy… max bych jí na řeči že utrácí a chudák syn musí makat řekla však jo, maminko, proto počítám že nám to zasponzoruješ
vsadím se, že baba by am byla štronzo ještě ted
![]()
@bondy1 tobě tu taky nikdo neradí.
Ale hele, já chtěla x let do Prahy. Muž nenávidí Prahu na vůbec velká města. Tak jsem spakovala děti (3 a 6) a vlakem do tý Prahy jela, cesta rychlíkem na 3hodiny. A rovnou na tři dny. Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody. Asi tak.
Znova: každý ať si to zařídí po svém. Když chci jet nakoupit „věcičky“ do IKEA, taky by se mi nechtělo to tahat BUSem. Prostě jeli autem. Teď všichni v klidu víme co a jak. Každý najednou vždy řeší asertivně, hl. s tchyní, která je vlastně chudák, že ji snacha tahá po Ikee. Když byla zakl. naštvaná, možná lépe, že mlčela. Mohlo se to hodně vyhrotit a na delší cestu autem není hustá atmosféra bezpečná. Že se těšila do Ikey nějakou dobu a nejela busem- to je tedy hrůůza, jaká je nesamostatná. Třeba tam nechtěla jet bez toho svého. @atominnka Váš příspěvek v kontextu úvodního příspěvku trochu ztrácí logiku. Prostě pro ni nebylo zase tak extrémně důležité sem přijet, pro vás evidentně ano. No a co?