Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@atominnka píše:
@Pomka pokud se zakladatelka chová jako děcko, tak se nedivím, že táhne s maminkou
Podle mě se jako děcko nechová.
@Pomka a podle mě se zase nechová jako dospělá
takhle jsem se urážela jako puberták ![]()
@Pomka píše:
Třeba by to příteli vadilo, jak mluví s jeho mámou.
@jdukolem píše:ty seš její mluvčí? nic proti, ale zakladatelka nikomu neodpoví a ty mluvíš za ni a hájíš ji?
@Pomka píše:
Podle mě se jako děcko nechová.
Taky mě nepřijde. Já jsem třeba poměrně prudká povaha, takže bych byla v tu chvíli schopná tam ten nákup nechat taky, ale zase bych byla schopná být na všechny zůčastněné dostatečně nepříjemná a v momentě, kdy bychom došli k autu, tak bych je požádala, aby na mě počkali a došla si pro ty věci znova ![]()
@jdukolem píše:ty seš její mluvčí? nic proti, ale zakladatelka nikomu neodpoví a ty mluvíš za ni a hájíš ji?
Říkám „třeba“, debatuju, uvažuju. To se nesmí? Radky otázka směřovala ke mně, proto odpovídám, co si „třeba“ můžu myslet, ne? ![]()
Ten elaborát nákupu v IKEA je fakt myšlen vážně?
Kolik jí je? 15? ![]()
Já tu celou dobu nesedím, tak bohužel jsem vám všem neodpověděla. Už jsem si sem sedla a tedy odpovím. Jinak se omlouvám, že jsem neodepsala hned jak jste mi napsaly. Asi každý nemá tolik času jako Vy. Tak otázka ňák zněla, proč jsem nešla sama do Ikei a oni do Lutz. No protože jsem se chtěla také podívat do toho Lutz, když už jsem tam byla. Jinak já je do Ikei nenutila jít a mohli si dělat co chtěli. Šli o ní sami a mohli si jít dát i to jídlo, ale chtěli jít také se podívat a nechodila jsem s ní, ale celou dobu před ní a dohnali mě u těch věcí jak jsem je tam hledala a tam se mě už drželi. Jinak kdybych jela autobusem tak asi nedojedu, ten den domů.
@Pomka píše:
Já bych tam taky sama nejela. Proč? Auto mám poslední dva roky, za ty dva roky nejsem tak rozježděná, abych se vydala do Prahy nebo do Brna a taky mám malý dítě, takže s ním už vůbec. A abych jela busem (za předpokladu, že to dítě nemám), tak bych tam dojet, nakoupit a dojet zpátky domů nestihla během jednoho dne![]()
Nevím, mě je tohle asi naprosto cizí. A jak to děláš když potřebuješ na úřad a ták? Chápu, že třeba využiješ když tam někdo pojede a nepojedeš tam jen tak. Ale čekat na obchod 4 roky? Jako vážně?
@Pomka píše:
Co je na tom divného? Mám dojem, že každý tady vychází z předpokladu, že je člověk Pražák…
Ne, akorát existují kamarádi, vlaky, autobusy ![]()
Měla jsi se na tchýni vys… a bylo by to. Věřím ti že tě to nasere, ale když se na to člověk těší tak dlouho tak si to přece nechce nechat zkazit. Tak se zkus zeptat v práci jestli někdo jezdí do Ikei a přivezl ti ty drobnosti co jsi chtěla.
Já nechápu co tady d ní všichni hučíte. Byly jste někdy nakupovat s tchyní? Já jo. Vždy nejchytřejší, řešící každou korunu, rozmlouvající vše na co jsem hodila oko - výsledek? Tenkrát jsem taky nekoupila nic a bylo to také naposledy co jsme s tou krůtou šli nakupovat. Blbosti jsem kupovala a kupuju je pořád - nejsou právě drahý a radost udělají. Velký věci jsou drahý a i když na ně peníze mám, tak je prostě nechci dát.
Největší problém je, že zaprvé s tchýni trávíte víc času než je zdrávo. K tchýni se chodí zásadně na návštěvu na kafe a nebo se zve 2× do roka na návštěvu na kafe k vám. Cokoliv víc ničí vztah a to i když s tchýní vycházíš dobře. No a další problém spočívám v tom, že tvůj partner souhlasí víc s maminkou než s tebou. Ty jsi a vždy budeš na druhé koleji - když maminka řekne, že to bude kulatý tak můžeš argumentovat jak chceš ale prostě on si taky bude myslet že kulatý je lepší.
Z vašeho nákupu z Ikei usuzuju, že tvůj chlap je mamánek a trouba a že do pěti let bude bejvalej nebo budeš na antidepresivech.
Já sice chápu, že seš naštvaná, ale můžeš si za to sama. Chováš se jak malý děcko
Ty víš, že si vyděláváš, tak si to přece kup. Tchyně neví, že vyděláváš? Tak jí to řekni Lukáš neLukáš. Že oni jeli do xxxlutz? No tak si nech zastavit u ikey, ať tě tam pak vyzvednou. Nelíbí? No tak tam půjdou s tebou? Tchyni bolí nohy a má hlad? V Ikee mají super jídelnu s mňaminami, mohla se najíst.
A úplně nejlepší řešení - nemáš-li řídičák, udělej si ho, sedni do auta a jeď si do Ikey a nevymlouvej se, že by ses ztratila. Já taky netahá chlapa do Ikey. A s tchyní do Ikey taky nechodím. Tam jsem na výletě
a chci tam klid. Její tempo mi nevyhovuje. Když tam bude chtít, klidně tam s ní zajedu, ale není to prostě ono.
Ty se přestaň vztekat a začni se chovat jako dospělá. Tomu už schází akorát dupnutí nožkou.
@Pomka píše:
Třeba by to příteli vadilo, jak mluví s jeho mámou.
Jak jak mluví? Co je špatného na „já také vydělávám“?
Az budes dospela a naucis se v dobe, kdy si muzes vybrat mezi mapou a navigaci, ridit, jako ostatni dospely zensky, nebudes se muset handrkovat ani s muzem, ani s tchyni.