Jsem škrt ...

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12805
10.1.18 22:15

Docela závidím tu šetrnost. Za mlada jsem byla hoodně utrácivá, až život mě naučil, že žít od výplaty k výplatě se nedá.
zase ale neproškudli mládí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8458
10.1.18 22:16

Tak extrém to trošku je, ale na té správné straně extrému. Pokud nemáš pocit, že to omezuje tebe nebo přítele, tak co řešíš?

Pokud ale příteli vadí, že s ním nezajdeš ani do kina nebo na dovolenou, pak bych se nad sebou trochu zamyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
10.1.18 22:17
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Chci sem napsat svůj problém, neb začínám poslední dobou cítit, jak se vymykám “normálu”… Je mi 23, pracuji, práci i plat mám dobrý. 2 roky žiji s partnerem v domácnosti. Moje měsíční utrata za sebe samotnou činí 500-1000 - ale to maximálně Kč. Do toho počítám telefon, kafíčka, zábavu, oblečení. Je mi líto za cokoliv dát peníze. Jsem hezká holka, spousta lidi ocení můj styl oblékání, umím si nakoupit oblečení pěkně i levně, nebo si jednou za delší čas koupím něco dražšího… umím se namalovat i upravit. Nicméně, je mi líto vyhazovat peníze i za toto, hrozně se vždy přemlouvám, ze přeci jednou za čas si mohu udělat radost, jednou za čas mohu zajít s kamarády někam apod. Dnes už mi řekl i můj přítel, ze jsem poměrně extrém. Potkala jsem totiž dnes moji sestřenici, umělý rasy, nehty, hodně kouří a tak, a stěžovala si, jak žije v výplaty k výplatě. Načež já, že já si min 10 tisíc měsíčně odložím, teď začínám splácet krásný byt na hypotéku, ale stejně 8-10K měsíčně na stranu dám. Říkám si, zda jsem opravdu takový extrém, když denodenně přijdu z práce, umyji byt a pak si sednu a něco si studuji a defakto se nebavím…
Díky za názory. :) :kytka:

To bereš asi pěkné peníze když za byt a tím že zvládáš odložit tolik -celkem 20.000…a jídlo platí kdo? Asi jsi pěkná vyžírka, jelikož za jídlo co člověk sni dá minimálně 6tisic.

Takovou nudu si neumím představit, že přijdu domů a už nic nedělám. My o víkendu chodíme alespoň pařit, či na výlet, kde se placeném přes kapsu, ale proč se ve věku 22 a 25let nebavit. Život není věčně :dance: popremyslej jestli jen neprezivas místo toho aby jsi žila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.18 22:18

Jinak, občas si i něco koupím, třeba teď nedávno jsme si udělali radost a koupili si roboticky vysavač - byl za polovic.:D
Ale se sestřenici jsem dnes ještě mluvila. Ona-30let, akorát se vdala, po 10ti letym vztahu. Nemá skoro nic a vysmala se mi… já mám 23, za půl roku cca se vdavam a v 25 bych rada porodila. Teď kupujeme krásný a prostorný byt, který mám v plánu do 15ti let splatit a pak z najmu platit hypotéku na barák…

• Citovat
  • Upravit
26270
10.1.18 22:19
@Anonymní píše:
To bereš asi pěkné peníze když za byt a tím že zvládáš odložit tolik -celkem 20.000…a jídlo platí kdo? Asi jsi pěkná vyžírka, jelikož za jídlo co člověk sni dá minimálně 6tisic.Takovou nudu si neumím představit, že přijdu domů a už nic nedělám. My o víkendu chodíme alespoň pařit, či na výlet, kde se placeném přes kapsu, ale proč se ve věku 22 a 25let nebavit. Život není věčně :dance: popremyslej jestli jen neprezivas místo toho aby jsi žila!

hrdý anonym nadává do vyžírek… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.18 22:20
@Anonymní píše:
Ja právě nevim… nějak by moc to nepřišlo, proste rutina, ale kamarádi, tedy, vidím je jednou za měsíc cca, uz ze mě mají srandu, ze proste nikam nechodím, je mi líto si dat v předražený restauraci oběd, nechápou to, když mám dobrý plat. Přítel mi sám řekl, ze žít od výplaty k výplatě je extrém, ale já jsem zase druhy. Potřebuji žít s určitou jistotou. A jo, je to možná divný, ale uložené peníze mi způsobují jaksi větší uspokojení než třeba večer s alkoholem, nebo 10. kabelka.
Rozhodne to není chlubení, spíš nevím, zda jsem úplný exot, či nikoliv.

A proč by sis měla dávat předražený oběd i když máš dobrý plat? :lol: Přeci nebudu kupovat věci za vyšší hodnotu než ve skutečnosti mají - tohle přesně dělají bohatí lidé. By ses divila jak se opravdu bohatí (ti co si peníze poctivě vydělali) rozhodují, kde si dají oběd a jestli si to kafe za 150,– opravdu dají a pak ve finále nenechají ani dýško. Já jsem také spokojenější, když vidím plusová čísla na svém účtu než 10 kabelka ve skříni, když reálně jsem schopná unosit max. 2. Já si prostě myslím, že nemá smysl hromadit spoustu věcí, možná má smysl kupovat kvalitní věci, ale ty nemusí být nutně předražené.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.18 22:20
@Anonymní píše:
To bereš asi pěkné peníze když za byt a tím že zvládáš odložit tolik -celkem 20.000…a jídlo platí kdo? Asi jsi pěkná vyžírka, jelikož za jídlo co člověk sni dá minimálně 6tisic.Takovou nudu si neumím představit, že přijdu domů a už nic nedělám. My o víkendu chodíme alespoň pařit, či na výlet, kde se placeném přes kapsu, ale proč se ve věku 22 a 25let nebavit. Život není věčně :dance: popremyslej jestli jen neprezivas místo toho aby jsi žila!

Kde jsi vzala, ze dokládám 20k? Žiji s přítelem, hypotéku, jidlo a domácnost platíme napůl. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.18 22:21
@Anonymní píše:
A proč by sis měla dávat předražený oběd i když máš dobrý plat? :lol: Přeci nebudu kupovat věci za vyšší hodnotu než ve skutečnosti mají - tohle přesně dělají bohatí lidé. By ses divila jak se opravdu bohatí (ti co si peníze poctivě vydělali) rozhodují, kde si dají oběd a jestli si to kafe za 150,– opravdu dají a pak ve finále nenechají ani dýško. Já jsem také spokojenější, když vidím plusová čísla na svém účtu než 10 kabelka ve skříni, když reálně jsem schopná unosit max. 2. Já si prostě myslím, že nemá smysl hromadit spoustu věcí, možná má smysl kupovat kvalitní věci, ale ty nemusí být nutně předražené.

Naprosto souhlasím! Dekuju, alespoň si nepripadam jako naprostý exot. :D

• Citovat
  • Upravit
salamio
10.1.18 22:22
@Anonymní píše:
Teď kupujeme krásný a prostorný byt

Tak nezbývá než popřát, ať si ten krásný a prostorný byt užijete.

• Citovat
  • Upravit
3395
10.1.18 22:24

Takže se prostě ptáš, jestli je to normální? Tak podle mě je. Pak se budete ale muset shodnout s budoucím partnerem na utrácení. Je možné, že bude utrácet víc než ty :lol: U nás utrácíme za kvalitu a za zdraví, když to má prostě cenu. Nekoupím si třeba nejlevnější boty a nebudu je vyhazovat po roce. To si koupím pořádné a vydrží mi několik let. Navíc budou pohodlné a nebude se v nich pařit noha. Neutrácela bych bezdůvodně, třeba za kabelku za 50 tis. Ta za šest tisíc je stejně tak dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2897
10.1.18 22:26

Znám pár lidí, kteří to měli podobně jako ty. Od ostatních si sem tam něco vyposlechli (že si v životě nic nedopřejí, že žijou jen jednou, tak proč si nedopřát, ať se tolik neomezují,…). Jenže nikdy nevíš, co přijde. Např. tátu živitele vyhodili z práce. Doma 3 děti, barák na hypotéku a práci marně hledal 2 roky. A jen díky tomu, že před vyhazovem „škrtili“, ustáli to. Měli našetřeno, měli splacenou velkou část hypotéky, mohli si rozmělnit splátky a o dům tak nepřišli. Za mě zodpovědné chování. Šetříš na hypotéku. Je to tvoje priorita. Každý má priority jiné - někdo kosmetiku, cigarety, někdo dovolené, někdo zajistit se do budoucna.
Jiné by to bylo, kdybys omezovala ostatní. Je možné, že ve vztahu to časem začne skřípat, když uvidíš, za co tvůj životní partner utrácí. Umět si sem tam udělat radost a něco si dopřát rozhodně není špatně, pokud na to člověk má. Takže počítat s tím, že partner může z tvého pohledu víc utrácet a málo šetřit (a on to zas může vidět, že se omezuje až příliš).

Máš můj obdiv, že se vzděláváš! Mám ve svém okolí několik holek, které tráví večery či víkendy na kurzech, placených - je to jejich způsob dělání si radosti, přijdou do kolektivu, odpočinou si od dětí, vzájemně se motivují,… Nebývá to časté, mít tak silnou vůli a sama doma se něco učit a vytrvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
10.1.18 22:28

Hele, buď chceš jen poplácat po rameni, nebo nevím…
Ale snad umíš sama s nadhledem vidět, jak to reálně je, ne? Já si kupuju třeba strašně málo kosmetiky. Nehty dělané nemám, ke kadeřnici nechodím - nebo jdu 1× za tok (barvu nemám a stříhám se doma), oblečení kupuju z 80% v sekáči. Ale není to o tom, že jsem škrt, ale o tom, že mi prostě vyhovuje takový styl života. Zase nešetřím na jídle. Koupím radši dobrou šunku a méně, jak levný salám a kvanta.
Pod pojmem škrt si představím člověka, co střídá 3 ks oblečení, nosí to několik dní, aby neplýtval vodu na praní a co neřeší složení jídla, ale jí pytlíkové polívky, protože je to prostě levný. A je cítit buď potem nebo levnou voňavkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
10.1.18 22:29

Dost ti to zavidim :think: chtěla bych být jako ty :lol: utratit nejvíc 1000,– to je krása já za sebe sem schopna utratit úplně celou výplatu a za přítele :lol: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
10.1.18 22:30

Ani nevíš, co bych dala za to, umět takhle šetřit :lol: Každý měsíc si slibuju, že od příštího měsíce nebudu utrácet, ale ještě se mi to nepodařilo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
10.1.18 22:31

@Petruna21 U mě to jistí manžel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie