Jsem škrt ...
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Setrnost je hezka vlastnost a uzitecna, ale mela by mit svoje hranice. V podstate si skoro nic nekupuji, ted na materske uz vubec, ale rozhodne utratim mnohem vice nez vy z rodicaku!, kdyz 2× do mesice zajdu s kamaradkama s detmi na obedove menu do restaurace, k tomu si dam jedno piti, decko ji se mnou a jsem rada ze nevarim 2× cca 150, pak jednou za tyden kava v kavarne + zakusek, 4×100, telefon 250 a k tomu uz se mi vleze tak max pasta na zuby a jsem v te vasi max 1000 za mesic, a to je vse jen pres tyden, o vikendech jezdime casto na vylety, rozhodne nejsem nejaky utracivy typ, ale nechapu lidi, kteri jen sedi na penezich, maji z toho blazeny pocit a takto stravi doma zivot s jidlem a pitim v akci…nenadarmo se rika penize budou, my nebudem…ale pro to je potreba neco zazit, aby to clovek pochopil
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě půjdu dál. My máme starší nábytek, ale nám se prostě líbí, nemáme xbox, super počítače a telefony. Ale zase jsme si koupily drahou značku sušičky a kdybych to věděla dřív, mám té značky i pračku a myčku.
Manžel vydělává slušně, mohli by jsme si dovolit jiné věci, ale nechceme. Na dovolenou jedme, na výlety taky, děti mají kroužky. Nejsme celý týden/měsíc/rok doma. Jen máme ty životní hodnoty jinde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každej ať si utrácí nebo neutrácí svoje prachy jak chce. Takže je jen na tobě co s nima děláš.
Taky bych chtěla každej den plavat ve zlaťácích jak strýček Skrblík
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marka123 Fakt je, že přítelův děda byl strašně spořivý, ten ale fakt do extrému. Pak po něm zbylo velké dědictví. Když to tehdy přítel viděl, začal víc utrácet
Prostě v tom neviděl smysl, odpírání a do hrobu si to člověk nevezme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EmmaAnna prave, co z toho nakonec mel ze?
mozna hezky pohreb:D Oba extremy jsou spatne, v podstate zadny extrem neni ok. Zit od vyplaty k vyplate, nemit zadnou rezervu, a stejne tak mit zasity milion v perine a pritom se prat v kauflandu o maslo v akci:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele já jsem stejná
V listopadu mi manžel koupil boty, prý abych nestřídala dvoje
Říkal že dokud se na mě hadry a boty nerozpadnou, tak se nepřemluvím koupit si nový
Naprosto Tě chápu, taky odkládám poměrně větší částky, taky je mi líto vyhazovat prachy za cokoliv. Já třeba nakupuju jídlo a utratím tisícovku, manžel pět. Stěžuje si, že kupuju jídla málo
Hold jsme škrtky, nám to vyhovuje, tak co ![]()
Jediný za co nejsem líná utratit, jsou zážitky dětí, tedy výlety s nimi. Ale Ty ještě asi děti nemáš, tak Tě to čeká. Co manžela spolehlivě rozseká, když mě vidí před odjezdem balit domácí svačinu
On by radši někam na jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990 Domaci svaciny na vylete jsou stejne nejlepsi. Zabalis si co mas rada a snis to kde chces a kdy chces. Ja mam pekne vzpominky na svaciny jeste z detstvi a ted je taky praktikuju
jinak k setreni - nevidim na tom nic spatneho, pokud z toho nemas spatny pocit a pridavam se k setrilkum ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Borůvka1990 Holky jak vy to děláte
My s přítelem rádi utrácíme oba co se týče věcí i blbostí tudíž musíme mít PlayStation a musíme mít tam to a užíváme si to na co pak jsou ty peníze a celý ten život když si neuděláte pořádnou radost?
Neříkám že utrácíme jako extrémně ale když se nám líbí boty za 3500,– tak si je koupíme když na ně máme. A obdivuji tě s těmi boty já jich mám tolik že ani všechny neunosim ![]()
Ale máte můj obdiv! Chtěla bych to taky umět šetřit ale zatím se mi to moc teda vůbec nedaří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jinak, občas si i něco koupím, třeba teď nedávno jsme si udělali radost a koupili si roboticky vysavač - byl za polovic.:D
Ale se sestřenici jsem dnes ještě mluvila. Ona-30let, akorát se vdala, po 10ti letym vztahu. Nemá skoro nic a vysmala se mi… já mám 23, za půl roku cca se vdavam a v 25 bych rada porodila. Teď kupujeme krásný a prostorný byt, který mám v plánu do 15ti let splatit a pak z najmu platit hypotéku na barák…
No tak pokud chcete deti, tak šetři dal, ty jsou drahy
. Ale ted bez legrace. Dej si hlavne pozor, at nezapomenes samým šetřenim i žít. Mohlo by se stat, ze ve 40 prijdes na to, ze jsi vlastne propásla vlastní život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
@Borůvka1990 Domaci svaciny na vylete jsou stejne nejlepsi. Zabalis si co mas rada a snis to kde chces a kdy chces. Ja mam pekne vzpominky na svaciny jeste z detstvi a ted je taky praktikujujinak k setreni - nevidim na tom nic spatneho, pokud z toho nemas spatny pocit a pridavam se k setrilkum
Jj, svačinky z domova jsou nejlepší
![]()
Já mám z šetření dobrý pocit a s manželem se respektujeme. On je jak ženská, co otevře net, po chvíli něco objeví a začne trpět nutkavým pocitem, že to je to pravý, přesně to on potřebuje
Já mu respektuju rozhazování, on mě sezení na prachách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
To bereš asi pěkné peníze když za byt a tím že zvládáš odložit tolik -celkem 20.000…a jídlo platí kdo? Asi jsi pěkná vyžírka, jelikož za jídlo co člověk sni dá minimálně 6tisic.Takovou nudu si neumím představit, že přijdu domů a už nic nedělám. My o víkendu chodíme alespoň pařit, či na výlet, kde se placeném přes kapsu, ale proč se ve věku 22 a 25let nebavit. Život není věčněpopremyslej jestli jen neprezivas místo toho aby jsi žila!
Z jakeho duvodu jsi anonym? A jako anonym si dovolis napsat, ze je zakladatelka vyžírka?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petruna21 píše:
@Borůvka1990 Holky jak vy to děláte![]()
My s přítelem rádi utrácíme oba co se týče věcí i blbostí tudíž musíme mít PlayStation a musíme mít tam to a užíváme si to na co pak jsou ty peníze a celý ten život když si neuděláte pořádnou radost?
Neříkám že utrácíme jako extrémně ale když se nám líbí boty za 3500,– tak si je koupíme když na ně máme. A obdivuji tě s těmi boty já jich mám tolik že ani všechny neunosim
Ale máte můj obdiv! Chtěla bych to taky umět šetřit ale zatím se mi to moc teda vůbec nedaří
Tak si to nevyčítej, ne?
Vždyť je utrácení v pořádku, pokud Tě naplňuje, dělá to Tobě i manželovi radost
Mě se boty líbí, to jo, ale zkrátka nemám z drahých věcí radost, no…
Mě udělá radost opáskovaný štos kaček
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit