Jsem škrt ...

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
759
10.1.18 22:31

Setrnost je hezka vlastnost a uzitecna, ale mela by mit svoje hranice. V podstate si skoro nic nekupuji, ted na materske uz vubec, ale rozhodne utratim mnohem vice nez vy z rodicaku!, kdyz 2× do mesice zajdu s kamaradkama s detmi na obedove menu do restaurace, k tomu si dam jedno piti, decko ji se mnou a jsem rada ze nevarim 2× cca 150, pak jednou za tyden kava v kavarne + zakusek, 4×100, telefon 250 a k tomu uz se mi vleze tak max pasta na zuby a jsem v te vasi max 1000 za mesic, a to je vse jen pres tyden, o vikendech jezdime casto na vylety, rozhodne nejsem nejaky utracivy typ, ale nechapu lidi, kteri jen sedi na penezich, maji z toho blazeny pocit a takto stravi doma zivot s jidlem a pitim v akci…nenadarmo se rika penize budou, my nebudem…ale pro to je potreba neco zazit, aby to clovek pochopil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
10.1.18 22:32

@Manhattan U mě přítel :oops: se přiznám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
10.1.18 22:34

Ještě půjdu dál. My máme starší nábytek, ale nám se prostě líbí, nemáme xbox, super počítače a telefony. Ale zase jsme si koupily drahou značku sušičky a kdybych to věděla dřív, mám té značky i pračku a myčku.
Manžel vydělává slušně, mohli by jsme si dovolit jiné věci, ale nechceme. Na dovolenou jedme, na výlety taky, děti mají kroužky. Nejsme celý týden/měsíc/rok doma. Jen máme ty životní hodnoty jinde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
10.1.18 22:36

Každej ať si utrácí nebo neutrácí svoje prachy jak chce. Takže je jen na tobě co s nima děláš. :nevim: Taky bych chtěla každej den plavat ve zlaťácích jak strýček Skrblík :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
10.1.18 22:36

Mám to podobně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
10.1.18 22:37

@marka123 Fakt je, že přítelův děda byl strašně spořivý, ten ale fakt do extrému. Pak po něm zbylo velké dědictví. Když to tehdy přítel viděl, začal víc utrácet :D Prostě v tom neviděl smysl, odpírání a do hrobu si to člověk nevezme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
10.1.18 22:42

@EmmaAnna prave, co z toho nakonec mel ze? :D mozna hezky pohreb:D Oba extremy jsou spatne, v podstate zadny extrem neni ok. Zit od vyplaty k vyplate, nemit zadnou rezervu, a stejne tak mit zasity milion v perine a pritom se prat v kauflandu o maslo v akci:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
10.1.18 22:57

@marka123 ani ten pohřeb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.1.18 23:31

Hele já jsem stejná :P :P :P V listopadu mi manžel koupil boty, prý abych nestřídala dvoje :P :P Říkal že dokud se na mě hadry a boty nerozpadnou, tak se nepřemluvím koupit si nový ;) Naprosto Tě chápu, taky odkládám poměrně větší částky, taky je mi líto vyhazovat prachy za cokoliv. Já třeba nakupuju jídlo a utratím tisícovku, manžel pět. Stěžuje si, že kupuju jídla málo :oops: ;) Hold jsme škrtky, nám to vyhovuje, tak co :nevim:

Jediný za co nejsem líná utratit, jsou zážitky dětí, tedy výlety s nimi. Ale Ty ještě asi děti nemáš, tak Tě to čeká. Co manžela spolehlivě rozseká, když mě vidí před odjezdem balit domácí svačinu 8) On by radši někam na jídlo :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
10.1.18 23:45

@Borůvka1990 Domaci svaciny na vylete jsou stejne nejlepsi. Zabalis si co mas rada a snis to kde chces a kdy chces. Ja mam pekne vzpominky na svaciny jeste z detstvi a ted je taky praktikuju :nevim: jinak k setreni - nevidim na tom nic spatneho, pokud z toho nemas spatny pocit a pridavam se k setrilkum :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
10.1.18 23:57

@Borůvka1990 Holky jak vy to děláte :think: :think: My s přítelem rádi utrácíme oba co se týče věcí i blbostí tudíž musíme mít PlayStation a musíme mít tam to a užíváme si to na co pak jsou ty peníze a celý ten život když si neuděláte pořádnou radost? :nevim: Neříkám že utrácíme jako extrémně ale když se nám líbí boty za 3500,– tak si je koupíme když na ně máme. A obdivuji tě s těmi boty já jich mám tolik že ani všechny neunosim :roll:

Ale máte můj obdiv! Chtěla bych to taky umět šetřit ale zatím se mi to moc teda vůbec nedaří :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
10.1.18 23:57
@Anonymní píše:
Jinak, občas si i něco koupím, třeba teď nedávno jsme si udělali radost a koupili si roboticky vysavač - byl za polovic.:D
Ale se sestřenici jsem dnes ještě mluvila. Ona-30let, akorát se vdala, po 10ti letym vztahu. Nemá skoro nic a vysmala se mi… já mám 23, za půl roku cca se vdavam a v 25 bych rada porodila. Teď kupujeme krásný a prostorný byt, který mám v plánu do 15ti let splatit a pak z najmu platit hypotéku na barák…

No tak pokud chcete deti, tak šetři dal, ty jsou drahy :nevim:. Ale ted bez legrace. Dej si hlavne pozor, at nezapomenes samým šetřenim i žít. Mohlo by se stat, ze ve 40 prijdes na to, ze jsi vlastne propásla vlastní život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.1.18 23:59
@janickaIII píše:
@Borůvka1990 Domaci svaciny na vylete jsou stejne nejlepsi. Zabalis si co mas rada a snis to kde chces a kdy chces. Ja mam pekne vzpominky na svaciny jeste z detstvi a ted je taky praktikuju :nevim: jinak k setreni - nevidim na tom nic spatneho, pokud z toho nemas spatny pocit a pridavam se k setrilkum :dance:

Jj, svačinky z domova jsou nejlepší :P :jazyk: :P

Já mám z šetření dobrý pocit a s manželem se respektujeme. On je jak ženská, co otevře net, po chvíli něco objeví a začne trpět nutkavým pocitem, že to je to pravý, přesně to on potřebuje :zed: :lol: Já mu respektuju rozhazování, on mě sezení na prachách :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
11.1.18 00:03
@Anonymní píše:
To bereš asi pěkné peníze když za byt a tím že zvládáš odložit tolik -celkem 20.000…a jídlo platí kdo? Asi jsi pěkná vyžírka, jelikož za jídlo co člověk sni dá minimálně 6tisic.Takovou nudu si neumím představit, že přijdu domů a už nic nedělám. My o víkendu chodíme alespoň pařit, či na výlet, kde se placeném přes kapsu, ale proč se ve věku 22 a 25let nebavit. Život není věčně :dance: popremyslej jestli jen neprezivas místo toho aby jsi žila!

Z jakeho duvodu jsi anonym? A jako anonym si dovolis napsat, ze je zakladatelka vyžírka?
:cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
11.1.18 00:03
@Petruna21 píše:
@Borůvka1990 Holky jak vy to děláte :think: :think: My s přítelem rádi utrácíme oba co se týče věcí i blbostí tudíž musíme mít PlayStation a musíme mít tam to a užíváme si to na co pak jsou ty peníze a celý ten život když si neuděláte pořádnou radost? :nevim: Neříkám že utrácíme jako extrémně ale když se nám líbí boty za 3500,– tak si je koupíme když na ně máme. A obdivuji tě s těmi boty já jich mám tolik že ani všechny neunosim :roll:Ale máte můj obdiv! Chtěla bych to taky umět šetřit ale zatím se mi to moc teda vůbec nedaří :oops:

Tak si to nevyčítej, ne? :nevim: Vždyť je utrácení v pořádku, pokud Tě naplňuje, dělá to Tobě i manželovi radost :palec: Mě se boty líbí, to jo, ale zkrátka nemám z drahých věcí radost, no… :? Mě udělá radost opáskovaný štos kaček :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat