Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 40 let a cítím se staře. Mám dve už pomerně starší deti a prijdu si jako nějaká stará babka.Dost jsem přibbrala. Moje vlasy jsou mi šedivý..vzhledove vypadam jak zruda.Sex jsem nemela už hodne dlouho. Bolí me zada, kycle, vše. Jak se cítite vy holky?
Prosím moc prosím ponechejte mi anonym.
Je mi bez mála 50 a cítím se skvěle.
Mám dceru 24 let, která s námi nebydlí, syna 9 let, který nezavře pusu co je den dlouhý, vyžaduje co nejvíce aktivit přes den, a vnuka 6 let, který taky nedá pokoj.
Já se staře vůbec necítím a nějaký čas ještě prostě stará nebudu.
Co na tom, že mám šedivé vlasy, mě to nevadí, hlavně že jsem schopná s klukama řádit jak černá ruka, to mě naplňuje nejvíc.
Na Tvém místě bych vzala kolo, vytyčila si trasu a každý den někam zajela.
Sedni si v parku, kde jsou maminky s dětma, zacvič si v nějakém parku, v Praze je jich dost, i cvičících strojů. Ale nevím, odkud jsi.
Prostě si nestěžovat a něco se sebou dělat.
![]()
Člověk je starej, když to vzdá. ![]()
Včera jsem tadyhle ve sloupku vpravo šokovaně koukala na Basikovou, která je o cca 3 roky starší, než já.
![]()
https://www.expres.cz/…celebrity_bk
Vypadá na 70 - a viz ty šedivé vasy - to není momentální indispozice.
Prostě se odmávla, začala se cítit stará a vypadá stará.
Jak už jsem taky letitější ročník, v práci „tam venku“ si všímám těch, co to nevzdaly.
Krásně upravené, jemně nalíčené paní s dobrým střihem vlasů a přelivem od kadeřnice, žádné „pepř a sůl“ šediny nebo „samadoma“ barvení, pár šperků nebo klidně výrazná bižuterie… ![]()
Od loňského léta vzpomínám na paní, kterou jsem přepadla doma a ona mě v horkém létu uvítala v lehkých květovaných šatičkách, dobrá postava, jiskra v očích, úsměv… na to celé podtrhl náramek z korálků na kotníku nohy. ![]()
Působila uvolněně, příjemná paní neurčitého věku - a když mi pak řekla 75, málem jsem upadla z křesílka.
![]()
Typ, který to nevzdá nikdy.
Galileo, ženy! ![]()
@samá práce píše:
U ženský vždycky záleží či je stará.
Všecko je to relativní, synu, člověk se musí stýkat se správnejma lidma. ![]()
Mám v pracovních kontaktech ctitele, pána teď už přes 70, a ten se pořád těší, že až se konečně rozvedu, strávíme zbytek života spolu.
![]()
Někdy před rokem jsem u něj zas měla nějakou bojovku, jako vždycky horká čokoládka, něco sladkýho, pak mi pán hrál na klávesy „ty jsi má láska, ty jsi můj sen“, taková starosvětská romantika… a nakonec se zarazil: „nojo, když já vlastně ani nevím, kdy ty do toho důchodu půjdeš…
Jsem se te nikdy neptal, kolik ti je.
“
Já pravdomluvně, že 52, a on se podlomil: "No joo, to se načekám, ty seš ještě děcko!
"
![]()
V pečovateláku budu jarní poupátko i v pětašede. ![]()
Bylo mi 46. mám tří a půl letou dceru. Na to, že jsem starý nemyslím, vždyť jí musím ještě vychovat a sehnat nevlastní mámu. ![]()
Mě je 37 a mám doma malé miminko, plánujeme ještě s manželem 1 až 2 děti. Cítím se pořád na 25. Baví mě chodit do společnosti, učím se jezdit na skateboardu a celkově si užívám života. Možná se to po 40tce zlomí, ale zatím teda zastávám názor, že věk je jen číslo a záleží na psychickém stavu jedince.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 40 let a cítím se staře. Mám dve už pomerně starší deti a prijdu si jako nějaká stará babka.Dost jsem přibbrala. Moje vlasy jsou mi šedivý..vzhledove vypadam jak zruda.Sex jsem nemela už hodne dlouho. Bolí me zada, kycle, vše. Jak se cítite vy holky?
Prosím moc prosím ponechejte mi anonym.
Je mi 40. Dnes jsem ryla a okopávala záhonek. Hrála si se svým skoro pětiletým synem. Čeká mě třetí noční šichta v tomto týdnu. Vlasy zatím hnědé, ale už jsem si šedivý našla. Sem tam vráska a kila navíc taky. Stará se necítím. O stáří začnu uvažovat až po 60. Nebo 70.
@Anonymní píše:
Ahoj, je mi 39 a jsem už taky stará… Sex jsem neměla už pár let manžel nemá zájem, jsem už taky dost smirena…
si najdi milence
@mrav píše:
Bylo mi 46. mám tří a půl letou dceru. Na to, že jsem starý nemyslím, vždyť jí musím ještě vychovat a sehnat nevlastní mámu.
pořád se nezadařilo? ![]()
@zuracz1 píše:
pořád se nezadařilo?
Ale jo. Ale zatím je to tajné. ![]()
@mrav píše:
Ale jo. Ale zatím je to tajné.
Super! Držím palce!
Neklesej na mysli, vždy se dá s tím něco dělat. Je mi 40, partnerovi o 8 méně. Děti zatím nemáme, buď to přijde anebo ne. Vlasy barvím taky, cvičím, hezky se oblékám a celkově se o sebe starám. Vím, že 20 mi nebude, ale to neznamená, že se na péči o sebe vykašlu. A co se týká tvého muže, jeho ex je sice 29, ale je to jeho ex
.
Pokud opravdu stojíš o to vypadat lépe, jde to, ale je to především v hlavě.