Jsem těhotná v 15 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
VERONIKA
12.12.08 17:32
cyesis píše:VERONIKO myslíš si že je slušný zveřejňovat SZ??? Já si teda myslím, že když někdo někomu píše SZ tak je to jen pro něj a nechce aby si to někdo jiný četl…

Neprosila jsem se Jany aby mi psala SZ, ale to jedno!!!
Toto není podle mě SZ, SZ je pokud ti někdo chce něco sdělit nebo spolu řešíte problém, ale toto je stupidní konstatování ničeho!!! Proto jsem to zveřejnila, jinak mám jich od Jany ještě pár, ale ty jsem sem nedávala, protože to nemám zapotřebí a nevidím důvod proč to tu zveřejňovat!

Jen jsem vám chtěla ukázat, že ta slečna vůbec neví co chce a její styl vyjadřování není zrovna moc slušný - slečna je trošičku přidrzlá, ale jen co se týče SZ, jinak je úúúúúúplný andílek, který neumí do 10 napočítat!!!

Hele, pokud chce něco řešit tak musí počítat i s negativním ohlasem a tady takové kecy „pohlavní styk tak to je moje věc“ - dobře je to její věc! V tom případě je její věc i nynější těhotenství a nechápu proč nás tady s tím „otravuje“ a my se tu zbytečně dohadujeme!
Pokud je to její věc tak ať si to řeší sama!!!!!!

• Citovat
  • Upravit
1293
12.12.08 17:40

O.K.

Co takhle svrhnout zakladatelku ze skály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
12.12.08 17:44

Pardon ale -
některé z vás pytlují. JInak řečeno škatulkují. Sice hasim, co mě nepálí… Ale jo, trošku mě to pálí. Že znáte dvě, které mají děti v patnácti a o své děti se nestarají- tak automaticky každý kdo má dítě takhle brzo, je nezodpovědný šmejd?

Jenom takový dotaz:
je předmětem této diskuze to, že řešíte, jestli je Jana pravá nebo vymyšlená, a nebo jestli řešíte její matku - a nebo jste jí chtěly pomoci - nebo jste jí chtěly říct, jak je ona i její matka špatná???
Můžete prosím odpovědět?

Jana sem šla někoho hledat, a našla toto. Tak to dík, je mi z toho mírně blivno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
12.12.08 17:57

Je Jana pravá nebo vymyšlená?
Tak to nevím, ale dejme tomu, že je pravá!

Ona a její matka?
Máma si myslí, že pro ni dělá první poslední, ale tím, že ji nechala bydlet u přítele si nejsem jistá jestli jí zrovna pomohla! Možná by bylo lepší kdyby Jama s mimčem zůstala doma a máma jí pomáhala - sama nemá na to aby to všechno zvládla (školu, kterou si chce dodělat, miminko, práci v domácnsoti atd. atd. - není to jen o tom si pořídit mimčo!)
A Janča je asi trošičku telátko - přece už musela něco slyšet o HA a o kondomech - jestli jí selkala antiko TAK SE OMLOUVÁM!!!!!!!, ale myslím si, že žádnou ochranu nepoužívali!

A co se týče jejího přítele - myslíš, že ho to bude bavit místo bečky a pařby s kamarádama utírat pokaděný zadeček miminka - asi neeeeee!!!! To by byl světlý vyjímka! Mám 23 letého bráchu a vím jak se k takovým věcem staví a když vidím kamarády a vrstevníky tak jediné co je zajímá tak je kam si zajdou zapařit, kde si nechají vytunit auto a kam si zajedou na kafíčko, ale o mimču nikdy nikde nepadne ani slovíčko!!!

Jak jí chceš pomoci?
Když řekneš, že to zvládne a že to není problém tak tady budeme všechny lhát a budeme jí tady mazat med kolem pusy!
Když jí napíšeme svůj názor tak nás tady ostatní začnou kamenovat a janě se to nelíbí!!!

Tak mi řekni co jí chceš poradit?!?!?!
Můžeme se tu pohádat, roztrhat si občanky, nadávat si, ale Jana to prostě bude muset zvládnout sama s maminkou a s přítelem - pokud se na ni nevykašle!
Nebo se domluvme!
Já jí budu chodit prát, ty žehlit, Zuzka vařit, MaKi se bude starat o mimčo atd. atd.
Fakt na ni nechci být hnusná, ale realita je bohužet moooc tvdrá!

Jo a mimochodem jsem se ještě pořád nějak nedozvěděla jak je s přítelem dlouho, ale to nevadí, já se zaptám ještě 15krát a pak se to možná dozvím!

• Citovat
  • Upravit
220
12.12.08 18:01
VERONIKA píše:
A co se týče jejího přítele - myslíš, že ho to bude bavit místo bečky a pařby s kamarádama utírat pokaděný zadeček miminka - asi neeeeee!!!!

No tak tady teda musím trošku obhájit chlapy (nebo spíš kluky???).
Nevím, jak janin přítel ale můj se k broučkovi postavil jako chlap a to doslova!! Večer mi s ním pomáhá. Nemá nejmenší problém ho přebalit, převléct, nakrmit, vykoupat, jít s ním ven, … Prostě se stará, a to pořádně.
Když nestihnu uvařit nebo něco dodělat, tak mi buďto pomůže nebo si vezme broučka a já si v klidu udělám co můžu. Jo přítelovi je 21 a mě 18 (syn se mi narodil v necelých 18 ).

Vím, že tato diskuse není o mě ale takovýto názory mě prostě točí!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
12.12.08 18:01

Verčo ty dotazy jsi adresovala mně? Jako „jak jí chci pomoct“? Jen se ptám, než zareaguju.
Nic jiného tím teď nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
12.12.08 18:07

Pitri - neee, to jsem myslela všeobecně, ale přece všechny víme, že na to bude sama a bude se muset o mimčo starat pořád i když se jí nebude 100krát chtít!
V jejím případě není jak jí pomoci, můžeš jí poradit jak se přebaluje mimčo nebo co je dobré koupit pro maloška, ale vyřešit si tento „problém“ bude muset vyřešit první sama v sobě a potom s blízkými!

• Citovat
  • Upravit
1293
12.12.08 18:10

Všechny dotazy, které jsou zde kladeny, se mohou nejdřív řešit v sobě, a potom s blízkými.
S ničím z toho, co tady kdo z nás píše, není bezpodmínečně nutné chodit na internet.

Když se představujeme, že Janě můžeme pomoci jedině tak, že jí budeme dítě přebalovat, koupat a budeme jí doma uklízet, je to stejné, jako kdybych já snažilkám napsala „děvčata, tady vám s otěhotněním nikdo nepomůže. Pomůže vám buď lékař, nebo příroda, neb náhoda.“
Napsala bys jim to tam, Verčo??
Já ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
12.12.08 18:12

pitrísku - jsem moc ráda, že tu nejsem jediná, komu je tu z jistých reakcí na :-(

Veroniko - když víš, že to bude mít těžký, bude se muset o mimčo postarat sama s rodinou a nikdo z nás jí s tím pomoct nemůže, ani tu pomoc v tomhle smyslu slova Jana nepožadovala, tak proč se stále tak čertíš? Fakt nechápu tu tvou zlobu :?
Mmch - to, jak dlouho je Jana s přítelem mě taky dost zajímá :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni

Jano nezavidim ti tu situaci,v patnacti bych dite nechtela.Ale kdyz se chce, zvladnout se to urcite da.Moje sestra otehotnela v 16.A zvladla to dobre.Dnesni mladi uz jsou jaksi vyspelejsi se mi zda.

Zverejnovani sz se mi zda taky dosti neslusne.

Fakt me zarazi,jak nektere matky umeji byt tady tak krute a nelidske.

Ony si mysli ze jim se neco podobneho v zivote nemuze stat,aby jejich dite neco provedlo.A takove mam nejradeji.Ono zivot prinese i ne moc radostne chvile.Prijde mi,ze si tu nektere mysli, ze nad jejich chytrost neni,ale zrovna ony neoplivaji zrovna slusnym vyjadrovanim!

Petra

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA

cyesis - ale vy jste si věkově blíž a jak vidím tak jste to vyřešili, maloška jste si nechali a fungujete jako rodina! Myslíš, že by jsi tak domáctnost a výchovu miminka zvládla i v 15?
Ale vem si, že je šílený rozdíl jestli máš mimi v 15 nebo v 18 a tvůj přítel nebo manžel je vyjímka, která potvrzuje pravidlo a ty můžeš být na něho právem pyšná!!!

• Citovat
  • Upravit
1293
12.12.08 18:17

Ještě dodatek k tomu, co jsem psala.
Např. snažilkám tady PRAKTICKY nepomůže k otěhotnění to, že tady budou psát jakou měly dneska bazální teplotu. Ale možná jim to pomůže psychicky. Podělí se, vypovídají, najdou lidi v podobné životní situaci.

Když budete mít nějakou nemoc, tak všechny registrované nicky z emimina Vás nepřijedou domů osobně léčit.
Ale možná vám napíšou „nevěš hlavu, zvládneš to, buď silná, bude to těžký boj, ale já Ti držím palce“.

Nechci tady tvrdit, že zakládat rodinu v patnácti je standard, zvyklost, od patnácti bydlení u přítele je běžné.
Ale kdyby to ta holka neřešila, zašla by si pravděpodobně na nejbližší kliniku a tam by ji toho zbavili.
Dvě malá křídla tu nejsou… něco na ten způsob. A neviňte mě z citového vydírání.

Vím, jak to myslíte - že si to dítě teď nechává nezodpovědně. Ale tady se už pohybujeme na hodně tenkém ledě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
12.12.08 18:23

holky,

chapu, ze markysek v nas vsech zanechala asi dost hluboke stopy, ale to nam prece nedava pravo se na kazdeho hned osopit, ze si vymysli- to zaprve…

za druhe, kde je receno, ze holcina v patnacti nemuze v dnesni dobe otehotnet???? treba nebrala antiko, treba jo a zapomnela, treba brala a ta selhala…kdo vi.....
a kde je receno, ze holcina v 15 nemuze byt dobra mama???? moje mamka me mela v 16- vychovala me sama, dochodila skolu (dopoledne me hlidala babicka- vsichni jim tvrdili, ze budu babi brat jako mamku- NIKDY jsem se ani neprerekla…)- a ja jsem na ni hrozne pysna, ze se za me prala, ze si me obhajila.....

kdo vam dava pravo odsuzovat mamu Jany? kolik z vas vi, co vyvadi pubertacky? vzpomente si samy na sebe......ucim na stredni skole, vim, co holky v 15-16 dovedou, vim, kolik z nich chodi se starsima klukama- a 23 zas neni tolik…znam hodne holek, co v 15 randi s chlapama , co jim 35 a vic.....no, tak u nej bydli a co? kluk ma svuj byt, ma praci, chce se o ne postarat.....

proc Janu nepodporite? prece kdyz prisla sem, je jasne, ze hleda informace, chce byt informovana…o tehotenstvi, materstvi a vsem kolem…tak proc ji nerict „jo, holka, asi jste udelali blbinu, ale az ti ta blbina jednou rekne "mami“, budes vedet, ze to bylo to nejlepsi, co te v zivote potkalo"…

Jani, kdybys chtela, pisni SZ, rada poradim, pomuzu.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
12.12.08 18:25

Holky, to fakt nemá cenu se tady dohadovat o ničem!!!

pitrisku - je něco jiného nemoct otěhotnět (vím co to obnáší) a otěhotnět „z blbosti“ - jinak to nevidím!!!
O tom, že by bylo mimi plánované tu myslím nepadlo ani slovo!

Violet - víš to mi vadí?!?! Ne vadí, ale příjde mi to strašně nespravedlivé!!!!
Je tady X snažilek a maminek co nemůžou otěhtnět a snaží se všemožně (samo, že za to tazatelka nemůže) a pak je tu holčina, která otěhotní v 15 a pak jak psala myslím Lucka se k dítěti chová jako ke kusu hadru a nestará se o něho, hodí ho na krk rodičům a strejte se (taky neříkám, že je to případ tazatelky!!!!)

Anonymní Petro - myslíš, že je to o vyspělosti????
Myslíš, že je vyspělé mít miminko v 15ti 8O 8O 8O

• Citovat
  • Upravit
1293
12.12.08 18:25

Ach jo, proč já jsem přes tyhlety „vypjatý“ diskuze??
Nenaučim se asi nikdy držet tlamu (držet pazoury dál od klávesnice).
Ale já to prostě neumím.

Možná mám v životě štěstí na tyhle situace - setkávání se s neobyčejnými osudy - i v praxi.
V porodnici jsem byla:

1. s patnáctiletou rodičkou
  2. s holkou, která měla v bříšku malého Vietnamce, ale věděla, že ho bude vychovávat sama, protože vietnamský přítel ji opustil
  3. s hluchoněmou Romkou
  4. s holkou, která měla o 19 let staršího manžela.

Pak tam byly ještě další 2 paní, které se ničím nevymykaly (v porodnici jsem byla 6 dní, proto se mi tam prostřídaly „dvě směny“).

V té porodnici jsem poznala, že nejdůležitější je vzájemná úcta.
Tu přeju i Vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky