Jsem těhotná v 15 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
12.12.08 18:26
VERONIKA píše:
cyesis - ale vy jste si věkově blíž a jak vidím tak jste to vyřešili, maloška jste si nechali a fungujete jako rodina! Myslíš, že by jsi tak domáctnost a výchovu miminka zvládla i v 15?
Ale vem si, že je šílený rozdíl jestli máš mimi v 15 nebo v 18 a tvůj přítel nebo manžel je vyjímka, která potvrzuje pravidlo a ty můžeš být na něho právem pyšná!!!

Nevím jestli bych to zvládla, ale i v těch 17 (když jsem čekala prcka) jsem byla hodně velký tele.. Pořád zábavy, diskotéky, hospůdky, … Ale jak sem se o prďolovi dozvěděla tak jsem asi nějak dospěla (samozřejmě ne ze dne na den, ale postupně). Teď si troufám říct že jsem dobrá máma a dávám synovi vše (ne uplně vše ale přiměřeně :wink: ).

Jo a k přítelovi. Jediný co neudělá tak je vaření pro malýho. Bojí se že by něco pokazil :roll: :) .

A copalk je s Janou že se neozývá???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
12.12.08 18:32

Děvčata, pokud má někdo matku, co ji nechá v 15ti courat se kde se jí zlíbí, tak asi selhala určitá výchova a zakladatelka této diskuse to odnesla.

Všechny jste tu starší a maminky, co tak trochu slušnosti? Máte mít rozum a nadhled, máte poradit a ne se tu vychloubat, jak jste byly v jejím věku cnostné nebo informované.
Pokud se chcete po někom vozit, zkuste někoho dospělého a pokud možno z očí do očí.
Holčina chce poradit a pokud neumíte říct něco konstruktivního, jděte někam na pavlač.
Pokud neporadí maminka a 15tileté kamarádky asi taky ne, tak kam by jste šly vy?

Předpokládejme, že je to celé pravda, tak jsou tu možnosti:

• potrat
  • dát dítě k adopci
  • pokusit se dítě vychovat (se všemi důsledky co toto rozhodnutí obnáší)

Jani, nejlepší bude když přestaneš tyto urážky číst a poptáš se ve svém okolí nějaké sociální pracovnice jestli ti neporadí kam se obrátit. Určitě najdeš na netu nějakou poradnu pro matky nebo i děti v tísni.
V každém případě přeju hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
12.12.08 18:37

Zuziky - abych ti pravdu řekla tak já kdybych udělala neco podobného jako Janča - myslím ty útěky z domova tak by mě naši asi přerazili! Naši byli přísní a bezkompromisní dřív jsem je za to nenáviděla, ale teď jsem jim za to vděčná!
Je pravda, že už je to celkem dlouho, ale myslím si, že nějaká poslušnost a úcta k rodičům by měla být pořád a je jedno jestli je to před 100 lety, teď nebo za 100 let!
Naši, když něco řekli tak to prostě platilo a nikdy jsem se je nesnažila nějak podrazit nebo podfouknout!!!
Myslím si, že nějaká úcta by prostě měla být, respektovat a poslouchat rodiče mi připadá prostě samozdřejmé!!!

Terko - s tou soc. pracovnicí to není špatný nápad, ale je to to co jsem psala, pokud se v tom začne někdo šťourat tak aby neměl Janin přítel problém!!!
Pořád teda nevím jak spolu byli dlouho, ale mohl by být problém v tom, že spolu chodili už dávno před jejími 15 a pak se těžko někomu dokazuje, že spolu začali spávat až po jejich 15!
Taky je problém ten, že by mohli začít popotahovat Janinu maminku za zanedbání výchovy atd. atd.!

• Citovat
  • Upravit
17878
12.12.08 18:40

Veroniko, jasne, ja te chapu, ja taky doma poslouchala na slovo…do maturity jsem chodivala spat v devet vecer, sice jsem uz tehdy randila se svym muzem, ale maximalne do osmi venku a jednou za cas nekam…
ale hrozne zalezi na tom, z jakeho prosterdi Jana pochazi…to je jedna vec, druha vec pak je, ze treba moje mamka taky musela byt brzy doma, na zabave byla dvakrat v zivote- a otehotnela hned pri prvnim styku :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
12.12.08 19:07
VERONIKA píše:
cyesis - ale vy jste si věkově blíž a jak vidím tak jste to vyřešili, maloška jste si nechali a fungujete jako rodina! Myslíš, že by jsi tak domáctnost a výchovu miminka zvládla i v 15?
Ale vem si, že je šílený rozdíl jestli máš mimi v 15 nebo v 18 a tvůj přítel nebo manžel je vyjímka, která potvrzuje pravidlo a ty můžeš být na něho právem pyšná!!!

Vyjímka to teda není!!!!!!!! Můj manžel je super táta!!!!!!! a jemu 23let a má už druhého prdolku!! prvního měl v 19letech!!!!! každej není takovej jak si myslíš!! ale třeba máš doma toho nepravího i když mu je třeba 30 ne??????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
12.12.08 19:17
VERONIKA píše:
pitrisku - je něco jiného nemoct otěhotnět (vím co to obnáší) a otěhotnět „z blbosti“ - jinak to nevidím!!!
O tom, že by bylo mimi plánované tu myslím nepadlo ani slovo!

VERONIKO - MOMENT.
Toto mi vysvětli.
Venkov na začátku 20. století?
Nevdaná mladá žena s dítětem označena za závitku, neoficiálně vyvržena z obce počestných vdaných žen, nucena zaplétat si vlasy do copů a stáčet je nad ušima do kruhu, aby každý poznal, že TOTO JE ONA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
12.12.08 19:18

(Jarmila Glazarová: Advent. Doporučuji přečíst životní příběh venkovské dívky Františky. Ale pozor. Možná budete během četby několikrát plakat.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
12.12.08 19:25

Lesino - promiň.
Budu trochu drzá.

Navrhuji odhlasovat pro emimino - sekce Těhotenství - následující stanovy:
Vlídně a přívětivě se zde bude přistupovat pouze k těhotným ženám starším 18 let, pocházejícím z rodiny s dobrou výchovou; k ženám s těhotenstvím řádně naplánovaným a ženám vlastnícím partnera v přípustném věkovém rozsahu. Dále k ženám, které mají řádně zajištěnou existenci, tzn. s potřebným životním standardem. Ženám a dívkám, které nesplňují tuto normu, nemůžeme zaručit slušné jednání, případně můžeme doporučit, aby pravé okolnosti svého otěhotnění zapřely a předstíraly, že splňují stanovy, neboť se zde jedná o fórum virtuální a veškeré skutečnosti týkající se zúčastněných osob jsou obtížně prokazatelné."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
12.12.08 19:37

pitrisek--- tak ted si mě pobavila :) ale souhlasím z tebou…
já at je pravda nebo není nedokážu teda člověka jen tak odsoudit jako hodně zvás ano… docela se bojím toho až některým zvás děvčata dorostou do tohoto věku.. ale třeba se dá sehnat pás cudnostii aby se to nestalo a nemuseli ste je dávat do pastáku a podobně…
ale vy ste vlastně všechny matky kterejm se tohle nemuže stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
12.12.08 19:47

Jájina:
nemám smajlíka „srdce“. Škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.12.08 19:51
pitrisek píše:
Lesino - promiň.
Budu trochu drzá.Navrhuji odhlasovat pro emimino - sekce Těhotenství - následující stanovy:
Vlídně a přívětivě se zde bude přistupovat pouze k těhotným ženám starším 18 let, pocházejícím z rodiny s dobrou výchovou; k ženám s těhotenstvím řádně naplánovaným a ženám vlastnícím partnera v přípustném věkovém rozsahu. Dále k ženám, které mají řádně zajištěnou existenci, tzn. s potřebným životním standardem. Ženám a dívkám, které nesplňují tuto normu, nemůžeme zaručit slušné jednání, případně můžeme doporučit, aby pravé okolnosti svého otěhotnění zapřely a předstíraly, že splňují stanovy, neboť se zde jedná o fórum virtuální a veškeré skutečnosti týkající se zúčastněných osob jsou obtížně prokazatelné."

:) To by se mohlo nakonec provalit, že jsem mladá šik maminka typu našich celebrity, co?

Ale máš pochopitelně pravdu. Zakladatelka k nám přišla s dotazem a pomocí a je na nás, abychom ji nepostavili na pranýř - koneckonců my ji její život žít nebudeme.

Ono je krásně možné, že je to to nejlepší, co ji mohlo potkat a že jakákoli jiný životní cesta by byla průser. (vzpomínám na rozhovor s Natálií Kocábovou - poučné). Mě děsí představa, že bych měla za deset dvanáct let nechat své Kunhůtky jít bydlet k příteli, pro mě to je nepředstavitelné - ale umím si představit, že pro někoho je to dobré řešení. Umím si představit, že ze zakladatelky bude super máma, která neřeší milión kravin, které řešíme my a bude vychovávat citem a srdcem a možná líp jak my…
Jenže na druhou stranu si umím představit i opačný pól - nefunkční vztah s matkou, přítele, který je nespolehlivý a celkem kvalitní malér, který z toho všeho kouká.

Nesoudím, ale myslím si, že být matkou na základce není dobrý nápad. Na druhou stranu si neumím představit, že bych někoho přemlouvala k ukončení těhotenství - koneckonců ji zakladatelka nezmiňovala jako přípustné řešení a doufám, že bych měla jednou sílu svým holkám pomoc situaci řešit.

Jenže mě pořád zděšeně napadá propánajána, vždyť dneska přece není problém dítě nemít! Každá antikoncepce může selhat, tak se halt jistím dvakrát - HA a ještě kondom - copak je to takový problém? Myslím si, že holka v patnácti je přece jen ještě telátko, ale třiadvacetiletý chlap by rozum mít měl! Teď už jen přát mladé rodině, aby byla schopná fungovat a hlavně aby vydržela.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
12.12.08 19:56

Lesino -
děkuji.

A píšu znovu, co jsem psala již v jakési diskuzi dříve:
NENÍ NIC SNADNĚJŠÍHO, NEŽ NĚKOHO ODSOUDIT.
Myslete na to. Jednou takhle někdo může zavrhnout VÁS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
12.12.08 19:56

Pitrisku víš mě nejvíc mrzí to že je tu snad spousta maminek a myslela sem že právě tyhle maminky sou víc citlivější a dokážou se vcítit do pocitu druhých: aspon si teda myslím že ano unás v srpnu to tak je…
dyt to je jako kdybych odsoudila ženskou že má první dítě až v 35.. jesli je to všechno pravda tak z Janinou soucítím a klidně se jíá budu snažit jakoliv pomoc a jesli nee tak sem holt moc duvěřivá ale neodsuzuju jen tak!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
12.12.08 20:00

jaji, ono je totiz hrozne snadne nekoho odsoudit, kdyz clovek byl vzdycky bezproblemovy, nikdy nevybocoval z rady a mel idealni vztah s rodici :wink: a ze jsou to maminky? ani rodicovstvi bohuzel neni zaruka citlivosti a empatie :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8601
12.12.08 20:07

Víte co je blbý, že nic není 100% ochrana. Já kvůli zdraví nesmím hormonální antikoncepci a prezervativ může prasknout 8O :? . Mě se to i stalo, naštěstí bez následků. Pokud mé holky podělily mou vadu, tak taky Ha nebudou smět. Budu se modlit, aby nenarazí na nějakého parchanta, budu s nimi o sexu mluvit, ale stejně mi to nezaručí, že neotěhotní neplánovaně :roll:

pitrýsku : taky si říkám, že se asi smí veřejně vyjadřovat je supermatky :D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí