Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A nemá v práci nějaké problémy? Popř. nějaký zdravotní problém?
Před otěhotněním takový nebyl?
Kvůli ponorce bych se nerozcházela. Chlap si musí zvyknout, že už se nemůže celé dny válet doma, že tam už nebude sám. ![]()
Najdi si nějaký svůj program, nemáš kamarádky? Ono být pořád spolu taky není moc dobrý ![]()
Na stáhnuté filmy se koukejte spolu, promluvte si v klidu a užívejte si ten váš zázrak ![]()
A nezapomeň, že teď už pěkně pracují hormony, tak pozor na zbytečné hádky.
@Verca1989 píše:
A nemá v práci nějaké problémy? Popř. nějaký zdravotní problém?
Před otěhotněním takový nebyl?
Je naprosto zdravý, nedávno byl na prohlíceprotože kvůli profesi musí chodit každý rok a zdravějšího člověka nepotkáš ![]()
V práci také žádné problémy nemá, ještě se chlubí jak si tam odpočne ![]()
No jo, je zvyklý na svoje pohodlíčko a klídek a teď má útrum ![]()
@Ve-ru píše:
A to začal být takový až po tom, co jsi otěhotněla?
On už takový byl dřív ale zase se na něm dali najít i kladné rysy, každý jsme nějaký ale ted' už to opravdu přehání
loupe po mě očima a má vyloženej vzek, že jsem doma ![]()
@terulína píše:
Kvůli ponorce bych se nerozcházela. Chlap si musí zvyknout, že už se nemůže celé dny válet doma, že tam už nebude sám.
Najdi si nějaký svůj program, nemáš kamarádky? Ono být pořád spolu taky není moc dobrý
Na stáhnuté filmy se koukejte spolu, promluvte si v klidu a užívejte si ten váš zázrak
A nezapomeň, že teď už pěkně pracují hormony, tak pozor na zbytečné hádky.
Kamarádky žádné nemám, víš on si přítel nepřeje, aby jsem se s někým moc stýkala a chodila po kafíčkách nebo někde dle jeho slov trajdala, že on také nechodí(to je pravda).Pak mě dělá žárlivé scén, tak raději sedím doma na zadku ![]()
@Anonymní píše:
On už takový byl dřív ale zase se na něm dali najít i kladné rysy, každý jsme nějaký ale ted' už to opravdu přeháníloupe po mě očima a má vyloženej vzek, že jsem doma
Tak ať jde on, když mu vadíš doma. Nemusí furt hňapět na zadku, ať jde do práce častěji. Ty jaksi nemůžeš…
Jů, to je dobrej sobec. Tak on si nepřeje, abys měla kamarádky a zároveň mu zacláníš doma. Potřeboval by trochu sodu, chlapec ![]()
On netrajdá, válí se v posteli, v práci se nepřetrhne… no pěkný ![]()
@Anonymní píše:
Kamarádky žádné nemám, víš on si přítel nepřeje, aby jsem se s někým moc stýkala a chodila po kafíčkách nebo někde dle jeho slov trajdala, že on také nechodí(to je pravda).Pak mě dělá žárlivé scén, tak raději sedím doma na zadku
No, máš to docela hustý. Ale věděla jsi jakej je, byla to tvoje volba, teď už ti z toho nikdo asi nepomůže
Tak aspoň přeji pevné nervy ![]()
Je to tím, že měl klídeček a pohodu, ty jsi přišla do styku s jinými lidmi, neměla jsi tolik potřebu mluvit s ním, on měl celý den klid, takže večer tě zvládal, tohle je klasická ponorka, jak z toho ven nevím, ale něco vymysli, protože až se narodí prcek, bude to záhul a po klidu úplně. Jako já bych těžko snášela chlapa, který sice nic neděláním vydělává prachy, to je skvostné, ale u toho se celý den proválí doma, z toho by mně osobně hráblo.
Říká se, že toho druhého poznáš až když příjde krize…
Tvůj chlap by si měl rychle zvyknut, budeš doma 3 roky…
On nemá žádné koníčky? Sport…bowling…kulečník…florball s kámošema 2 x v týdnu…něco, kdy by vypadl z té ponorky…a třeba by pak nebyl tak protivný…
@Anonymní píše:
Kamarádky žádné nemám, víš on si přítel nepřeje, aby jsem se s někým moc stýkala a chodila po kafíčkách nebo někde dle jeho slov trajdala, že on také nechodí(to je pravda).Pak mě dělá žárlivé scén, tak raději sedím doma na zadku
Ty jo, ty nebýt těhotná, tak si myslím, že jsi jedna moje kámoška. Ta mu ustupovala taky, skoro nikam nechodila, on přestal jezdit do práce úplně (pracoval z domu) a začal ji ještě buzerovat co má a nemá a kdy a jak dělat ona. Hádky gradovaly až už to vypadalo, že od něj uteče a málem na to i došlo. Zlepšilo se to až manželskou poradnou a tím, že začal jezdit do práce aspoň 3× v týdnu a neměl tolik prostoru ji sledovat a buzerovat. Nicméně úplně super to není ani tak.
Nejvíc mě ale zanrzelo, když jsem tehdy začala krvácet, tak se mě zeptal s otráveným obličejem, jestli tam zvládnu zajet sama, že jestli si uvědomuju, že přišel z noční a spal jenom 4hodiny
ano, jela jsem k doktorovi nakonec sama ![]()
Ano, už je to tak
Je mě 36let a po dlouhém 4letém snažení o miminko se to nakonec povedlo přirozenou cestou, jsem v 10tt a jsem štastná ale vypadá to, že přítel(43let) asi ne 
nikam spolu nechodíme, do kina, na nákupy, na kafčo, na večeři, na procházku, prostě nikam a já jsem celé dny zavřená doma, jsem v pracovní neschopnosti, protože jsem začala trochu krvácet a pan doktor mě nasadil léky, které budu muset brát až o 12tt 

že mu vadí, že jsem doma a on nemůže v klidu koukat na televizi a spát od nevidím do nevidím a mít svůj klid na který byl zvyklej 

neusměje se, nepromluví a když začnu mluvit, tak mě řekne, že pořád žvaním, že ho ze mě bolí hlava
přitom to není pravda, jsem celé dny zalezlá s knížkou nebo notebokem aby jsem ho neotravovala a když se ho zeptám, proč teda alspon' někam nejdeme se podívat, nebo si sednout na nějakou véču, nebo si koupit nějký film a udělat si doma nějakou mnamku a trochu si povídat, tak mě odpoví:nejsou peníze na nějaké vysedávání po restauracích a kinech a film si můžu stáhnout z počítače a že na procházku se mu nechce a to jsou pořád nějaké výmluvy, povídat si nechce, bolí ho hlava a chce spát
jako ten člověk dokáže spát celý den v posteli a nic nedělat
a běda když spí a potřebuji jít do ložnice pro ručníky nebo pověsit prádlo, tak na mě začne řvát, že ho budím a už jsem včera na něj vystartovala se slovy,,milej zlatej, v práci si nebyl už tři dny tak z čeho seš tak unavenej!!!Až tady bude brečet miminko, tak sem zvědavá co budeš dělat! Se z toho po.ser.eš
,,!!!
já jsem se dřív tak ráda smála a radovala se z maličkostí ale přítel ve mě vše udupal, je mě ze sebe už tak těžko, už ani nevím kdy jsem se opravdu ze srdce zasmála, připadám si jako loutka, nic mě nezajímá a dostávám se do takové fáze, že už ani nechci chodit ven
jsem celé dny zavřená doma, nemám nikoho, s kým si popovídat, koukám celé dny na našpulenou pusu přítele, jak sedí je bez zájmu, apatickej, vzteklej, protivnej, nic ho nebaví, nejraději spí a poslouchám, že všechno dělám špatně
navrhovala jsem rozchod, nechce se rozejít, protože mě hrozně miluje a potřebuje být semnou, řekla jsem mu, at' se odstěhuje k rodičům, že tohle není život, že jsem neštastná a hlavně on mě dělá neštastnou, řekl, že nikam nepůjde, že chce být semnou a já akorát vyhledávám hádky
tak jsem mu řekla ale mi spolu vůbec nekomunikujeme, já mám strach už ti cokoliv říct, ty se semnou bavit nechceš a přítel mě řekne, že to není pravda a že mám chut¨se hádat…tak mu říkám ale já se nechci hádat, jen se tě potřebuji na něco zeptat a přítel, rozbolela mě z tebe hlava jdu si lehnout, když se ho zeptám co mu mám přinést z krámu k snídani, tak řekně, mě je to jedno, když mu udělám snídani tak hází tlamy, že to jíst nebude, že si udělá něco jiného a že ho rozbolela hlava a jde si lehnout, potřebovala jsem pomoct s oknama, aby mě pomohl pověsit záclony na garnyže, jeho odpověd:to počká do jara
a předstíral spánek
ježiš to je začarovaný kruh a meleme to samé pořád dokola 
jsem z přítele už tak unavená a pschycky vyčerpaná, až je mě do breku 
Celé dny jen sedí, mračí se, nebo spí a mě si prostě nevšímá
Stýská se mě po práci, dělala jsem technicky a elektricky nmáhanou keramiku a hrozně mě to bavilo, jenže práce je dost fizicky namáhavá tak musím být doma
Kámen úrazu je v tom, že přítel je soukromý podnikatel v mezinárodní dopravě a tak je celý den doma semnou, odchází do práce tak 3-4týdně až večer na pár hodin, takže jsme pořád spolu a mě přijde, že ho to rozčiluje nebo co
přitom to byl on, kdo plánoval, že hned jak otěhotním, bude mě hýčkat a nosit na rukou, že bude ten nejštěstnější otec pod sluncem ale hlavně proboha at' už jsem v jiném stavu
Jako byl vždycky takovej morous ale ted' je to strašné
Já už nevím co mám a nemám
přála by jse nám nějak pomoct ale má to ještě cenu? Alspon' kvůli dítěti to zkusit