Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
8.8.16 19:04
@Zuziky píše:
@Aubrys vychovane dite prece neznamena, ze je to dite, ktere postavis do kouta a za hodinu tam bude 8o 8o ale sama vis, ze je mala velice vycurana…ve ctyrech letech…a vsude to zkousi tak, ze po ni musi vlastni stryc kriknout, at toho necha…takze je nekde neco spatne…

kdyby křikl nech toho nebo přestaň věřím, že by se tato diskuze také odvíjela jinak..ale on to řekl jinak - a o to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 19:06

@Aubrys

takže jsi spokojená s dítětem, které nerespektuje dospělé, je vyčůrané a žebrá. Tak co chceš v téhle diskuzi vlastně řešit?

Když ti to vyhovuje, tak v takové výchově pokračuj, ne? Ale nediv se, až ti zas někdo po holce houkne. Takové je riziko tvé výchovy.

Omez styky s rodinou, protože těm to zjevně vadí - ale pak se nerozčiluj, že se kazí rodinné vztahy.

Příspěvek upraven 08.08.16 v 19:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
@jdukolem
@Aubrys píše:
@Zuziky Takovýhle lidé se na tyto věci prostě vyloženě zaměřují. „Dělá vysloveně zle“ a hned seberu talíř aby dítě vidělo, že tohle prostě NE. Tak jinak, já prostě nechci mít dítě vycepované, nechci, aby poslouchalo na slovo, abych jí strčila do kouta a tam jí za hodinu našla. Pardon, ale z většiny cítím jakousi potřebu „ovládat“ a být důležitá za každou cenu. Já ale psala o konkrétních lidech-z mojí rodiny, protože pouze ti mají problém. Jasně, můžou být i ti, co do očí neřeknou. My máme kamarádů hodně, nikdo nikdy neusměrňoval dceru, nebyla potřeba, ve školce také ne. Jen jsem vypíchla tuhle vyhrocenou situaci. Určitě se nad sebou zamyslím ale spíš v tom směru, že prostě nebudeme jezdit někam, kde někomu budeme „vadit“.

taky nemam vycepovany dite stojící zakriknute v koutě. Vždy muze rict svuj nazor, ale musi se umět slusne chovat. To znamena i normalne jist, neotravovat ostatní svým loudenim… Mimochodem je překvapující, ze toho, ze dite loudi čokoládu, toho si nevsimnes, ale toho, ze ho nekdo okrikne, toho uz jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
@jdukolem píše:
kdyby křikl nech toho nebo přestaň věřím, že by se tato diskuze také odvíjela jinak..ale on to řekl jinak - a o to jde

no, vzhledem k tomu, ze ji rekl „kolikrat ti mam rikat…?“ tak asi to nebylo prvni, ani druhe upozorneni, ze? na druhou stranu- to o natvrdlosti si mohl odpustit…to bych se ohradila, ale vystacila bych si s vetou „bracho, je tohle nutne? " a slecnu zpacifikovala sama…
jenze to je o nastaveni kazde z nas…ja treba deti vychovavam taky celkem "volne“, na druhou stranu tak, aby NIKDY neobtezovaly ostatni…a pokud ano, vysvetlovala jsem, proc to tak delat nemaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 19:07

@jdukolem Přesně tak a o tom jsem taky psala. Že švagrova slova mě překvapila, že byl jediný, kdo takhle zareagoval. Jo, mně to bylo líto ale nechala jsem si to pro sebe. Byla jsem překvapená, koukla na švagra, zeptala se, co se stalo a odvedla dceru pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 19:10

@Pam12 Ano, poprvé dcera přišla za mnou a prosila o čokoládu. Pak jsem slyšela švagra a ptala se, co je? On mi řekl, že chce po něm čokoládu. Tak jsem po jeho „rozčílení“ dceru vzala a nasměrovala si hrát, ať teda strejdu nechá bejt a že žádnou čokoládu nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 19:11
@Pam12 píše:
@jdukolemtaky nemam vycepovany dite stojící zakriknute v koutě. Vždy muze rict svuj nazor, ale musi se umět slusne chovat. To znamena i normalne jist, neotravovat ostatní svým loudenim… Mimochodem je překvapující, ze toho, ze dite loudi čokoládu, toho si nevsimnes, ale toho, ze ho nekdo okrikne, toho uz jo :think:

malé dítě loudí čokoládu.. ano jsou děti co loudí.. a zkouší..a je potřeba jim dát hranici souhlas, ale ruku na srdce.. máš vždy 100% přehled že tvé dítě nedělá nic nepatřičného? nikdy si nevšimneš až když je průšvih? mě se to občas stalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 19:12
@Aubrys píše:
@jdukolem Přesně tak a o tom jsem taky psala. Že švagrova slova mě překvapila, že byl jediný, kdo takhle zareagoval. Jo, mně to bylo líto ale nechala jsem si to pro sebe. Byla jsem překvapená, koukla na švagra, zeptala se, co se stalo a odvedla dceru pryč.

a jak se chová ke svým dětem? je takový ostřejší na všechny? třeba to bere „hákem“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 19:13

@neumisa No, myslím si ale, že vždy, (stalo se to teda poprvé) houkne někdo, kdo je nevyrovnaný a neumí se ovládat. :nevim: Riziko výchovy. Stalo se to za 4 roky poprvé. Takže asi problém nebude úplně v mé výchově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 19:16

@jdukolem Netroufnu si říct. Jeho dcera je tichoučká, vždy se musí rozkoukávat třeba hodinu, než se pustí maminčiny sukně :) Ona je taková poslušná, což je fajn ale nemyslím si, že by byla slušná nějakou jejich výchovou, prostě taková je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 19:17
@Aubrys píše:
@jdukolem Netroufnu si říct. Jeho dcera je tichoučká, vždy se musí rozkoukávat třeba hodinu, než se pustí maminčiny sukně :) Ona je taková poslušná, což je fajn ale nemyslím si, že by byla slušná nějakou jejich výchovou, prostě taková je. :nevim:

pak možná tím že srovnává tuto hodnou holčičku s tvou dcerou tak má pocit že je nezvladatelná.. to ak někdy lidi mají.. zkus s ním promluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
8.8.16 19:18
@Aubrys píše:
@neumisa No, myslím si ale, že vždy, (stalo se to teda poprvé) houkne někdo, kdo je nevyrovnaný a neumí se ovládat. :nevim: Riziko výchovy. Stalo se to za 4 roky poprvé. Takže asi problém nebude úplně v mé výchově.

a v prvnim prispevku pises toto: Každé dítě je jiné ale málokdo si s tímto umí poradit a spíš se setkávám s nepříjemnými reakcemi. Ona je velice vyčůraná a ví, že u mě a tatínka neuspěje s dávkou čokolády několikrát do hodiny, tak toho využívá u jiných

tak jak to tedy je? stezuje si na chovani tve dcery vic lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 19:20
@Zuziky píše:
a v prvnim prispevku pises toto: Každé dítě je jiné ale málokdo si s tímto umí poradit a spíš se setkávám s nepříjemnými reakcemi. Ona je velice vyčůraná a ví, že u mě a tatínka neuspěje s dávkou čokolády několikrát do hodiny, tak toho využívá u jinýchtak jak to tedy je? stezuje si na chovani tve dcery vic lidi?

ano tady vidím taky rozpor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 19:20

@Aubrys

takže, každý, kdo houkne na dítě je nevyrovnaný? Tak to se připrav na zástupy nevyrovnaných lidí. A že za 4 roky jen jednou? Ono spousta věcí se do jistého věku bere jinak. Chování tvé dcery by lidi tolerovali třeba ještě před rokem, ale v současném věku už jim to přijde obtěžující. A bude hůř. Tvá dcera se bude setkávat s hromadou lidí (ať už dospělých nebo dětí) a ne každému budou její manýry po chuti.

Jak často se strýc s tv ou dcerou setkává? nemohlo se stát, že už mu prostě prdly nervy, neb ho tvá dcera uhání často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
8.8.16 19:21
@jdukolem píše:
malé dítě loudí čokoládu.. ano jsou děti co loudí.. a zkouší..a je potřeba jim dát hranici souhlas, ale ruku na srdce.. máš vždy 100% přehled že tvé dítě nedělá nic nepatřičného? nikdy si nevšimneš až když je průšvih? mě se to občas stalo

No upřímně, ja se fakt kluka snažím hlídat, protoze opravdu nesnasim nevychovanost. A to vubec nesouvisí s nějakým utapnutim v koutku. Z pohledu ostatních jsem neuvěřitelne benevolentní, protoze ho samostatne nechám vybrat si krouzky kam chce chodit, oblečeni, které chce nosit, mohl se rozhodnout pro školku kam bude chodit, ale jsou situace, kdy musi vedet jak se chovat a pokud prestreli, tak at ho klidně nekdo napomene. Oni to ty deti obcas potřebuji.
Ja mam odstrašující příklad tady na sídlišti na hristi, kde 80% deti nema absolutně vytyčené žádné hranice, chovají se jak zvěř, a nikdo jim nic neřekne, vzdyt jsou jen " zivejsi"
Pro příklad, vlezou mi do tašky, kde ma syn ovoce a jedí ho, prasti druhe dite klackem přes zada a odpoved maminky, jsou to jen kluci, vysypou na hlavu pisek miminu a matka jeste vyletí na matku toho postiženého dítka, ze je citlivka a at tam teda neleze, když ji to vadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí