Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Aubrys píše:
@lucenka No, opravdu to o něčem svědčí, že se nechá vyprovokovat čtyřletým dítětem a použije takový výraz. I když je to chlap.
svědčí to hlavě o tom, že se mu chování tvé dcery už opravdu nelíbilo…
@lucenka Bylo mi líto, že na ní zvýšil hlas a použil výraz „natvrdlá“.
@Aubrys ale vzhledem k tomu, ze i tvoje matka ma potrebu ti sdelit, ze je s chovanim dcery nespokojena, to proste neni jen o tom, ze je svagr morous…ale ty to proste nechces videt, to je pak debata o nicem… ctyrlete dite ma dost rozumu na to, aby pochopilo, ze ne znamena ne a „jdi se zeptat mamy“ opravdu neznamena „ano milacku, tady mas cokoladku“…
@neumisa Zacházet podle jeho vzoru výchovy „cepovat“ a zvyšovat hlas. Budiž.
@Aubrys píše:
@Zuziky S tím mottem souhlasím ale zas bych to úplně nesměřovala k malému dítěti a nebrala tolik vážně. Dobře no, takže dospělý chlap se nenechá „omezovat“ čtyřletou holkou, tak si po svém dupne a ještě dítě častuje takovým výrazem. Budiž, jeho vizitka. On se rozčiluje a toto se postupně bude nabalovat a bude morous i k ostatním. My z rodiny ho všichni moc dobře známe.
no jo, jenže stejně se může nabalovat ta vyčůranost a živelnost tvé dcery… její vizitka… pardon, tvá vizitka… ![]()
@Tereza1986 V internetové diskuzi to možná skoro všechny vidíte ale v reaálu ho neznáte. Nemůžete vědět, co on má v životě za sebou a co ho k tomuto vede a proč se nedokáže ovládat.
@Aubrys píše:
ale ona se opravdu jako natvrdla chovala…ty nechapes, ze tohle je proste obtezujici chovani? a ze pokud ji vy cokoladu zakazete, ze opravdu neni normalni, aby sla loudit nekam jinam tak intenzivne, ze musi byt okriknuta? proc jsi ji vubec dovolila takhle loudit???
@Aubrys píše:
A jak jí to měl vysvětlit? Evidentně to po dobrém už zkoušel.
@Aubrys kdyby se nedokazal ovladat, tak mala od nej dostane na zadek, to prinejmensim…takhle muzes byt rada, ze ji jen okriknul…
@Aubrys píše:
@neumisa Zacházet podle jeho vzoru výchovy „cepovat“ a zvyšovat hlas. Budiž.
ale tady se nebavíme o jeho stylu výchovy, ale o tom, že tvá dcera ho otravovala a nedala si říct. To není žádný nezkušený chlap, to je otec stejně starého dítěte. Takže zjevně tvá dcera dost přestřelila.
A vzhledem k tomu, že i tvá matka měla připomínky (a velice slušně ti to řekla za zavřenými dveřmi), tak nebude chyba jen ve švagrovi.
@Zuziky Jenže (zase se budu opakovat), ani Vy mou matku neznáte. Ale ok. Já Vás chápu. A jen ještě připomínka, dítě může být chytré a vyčůrané. Ona není blbá, jen proto, že to zkouší. Ale zase je to na debatu.
@Aubrys píše:
@Tereza1986 V internetové diskuzi to možná skoro všechny vidíte ale v reaálu ho neznáte. Nemůžete vědět, co on má v životě za sebou a co ho k tomuto vede a proč se nedokáže ovládat.
Tak si se měla rozepsat a nebo nic nezakládat. Ty chceš prostě slyšet, že je špatný on, nic víc.
@Regina Hero Ale ona taková prostě JE. Já jí můžu akorát „uklidňovat“ i když samozřejmě většina lidí si bude myslet opak. Jenže s tím už nic nenadělám. Nikdy se člověk nezavděčí všem
Aha… takže už jsme u toho, že neznáme ani švagra, ani matku. Neznáme - ale v tom případě ta diskuze totálně postrádá smysl, protože všechno se snese na to, že v reálu účastníky neznáme (nejspíš jsou všichni vyšinutí) a jen zakladatelka má samojedinou pravdu.
A zakladatelko - nikdo neřekl, že je to dítě blbé - jen že se chová nevhodně.