Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
8.8.16 15:02
@jdukolem píše:
mě ne.. ani v této situaci přišlo by mi adekvátní kdyby řekl a dost, přestaň, už se zlobím..ale reagovat seš natvrdlá? jak říkám my takto mezi sebou opravdu nemluvíme.. jako kolikrát to vidím v restauraci, dítěti spadne sklenička - nechtěně a reakce - tak seš blbej nebo co!!! prostě toto jde zcela mimo moje chápání se přiznám :think:

tak zase je ještě asi důležité, jak se mluví v rodině zakladatelky, když ona sama se o svém bratrovi vyjadřuje, že je zaostalý… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 15:04
@neumisa píše:
@jdukolemřekla bych, že záleží na zvyklostech vyjadřování v rodině. Někomu by se zase zdálo přes čáru houknout Přestaň!

ano to je otázka jak houknout že ;), když k dítěti přidřepnu a řeknu důrazně a dost! nebo stop! konec! je to podle mě jednoznačná výzva ale hodnocení typu tak seš natvrdlá nebo co? atd to mi přijde jako ponížení a degradace…
jinak 100× omílané nedělej to, nesahej, nesmíš, atd kolikrát není kolikrát tak funkční než to jasné stop! - ale já mám ADHD dítě a dá to velkou práci a ty hranice mít musí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.8.16 15:05
@Regina Hero píše:
tak zase je ještě asi důležité, jak se mluví v rodině zakladatelky, když ona sama se o svém bratrovi vyjadřuje, že je zaostalý… :nevim:
no rict moji holce, ze je natvrdla, tak se o nem vyjadrim mnohem hur teda :mrgreen: a to sproste v rodine nemluvime :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 15:06
@Regina Hero píše:
tak zase je ještě asi důležité, jak se mluví v rodině zakladatelky, když ona sama se o svém bratrovi vyjadřuje, že je zaostalý… :nevim:

to je pravda je to o tom co je v té rodině normální, ale překvapilo mě, kolik holek tady tento styl komunikace považuje za běžný a v pohodě.. nikoho nekritizuju jen jsem překvapená, protože u nás se tak fakt ani v širší rodině nemluví nebo nejedná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.16 15:07
@Regina Hero píše:

To je taky si myslim dulezite, z celeho projevu zakl jde citit despekt k jeji rodine…

@jdukolem ano s tim souhlasim, taky to nepouzivame, ale troufnu si rict, ze protoze to neni potreba. A scena se spadlou vidlickou mi neprijde adekvatni, to je jednorazova nehoda a tam je to opravdu pres caru rici jsi blbej atd. Tady slo o to, ze holcicka neustale otravovala a neragovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 15:08

@jdukolem

nevíme, jak strýc reagoval před tím natvrdnutím, třeba holce řekl, že už dost a ona to nerespektovala… to už je spekulace. Tvé dítě na to reaguje, zakladatelčino dítě nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
@anonymouss píše:
Proč jsou asi ty děti, které potkáváš, špatně vychované?
Protože je rodiče nevychovávají a když se o to pokusí někdo jiný, rodič ho sjede na dvě doby 8)

Říkám pořad to samé dokola. At uz je dítě jakékoliv, tak za to můžou rodiče. Ja bych si nedovolila okriknout cizi dítě a jeste takto :roll:

Můj názor je, at si ho vychovává matka. Proč ja bych ho měla okrikovat?? Není to moje dítě. Tak nemam v tomto případě pravo mu cokoliv říkat.

Vše s úsměvem a v klidu. Takže jako vzdycky po Anglicku :) Broučku bez si za maminkou ja ti žádnou čokoládu nedám ju ;) To je takovej problém :think: Říct toto 4letemu dítěti?? Slusne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@tyna.19 píše:
no rict moji holce, ze je natvrdla, tak se o nem vyjadrim mnohem hur teda :mrgreen:

a já si prostě stejně myslím, že to bylo spíš takové nakopnutí situované k zakladatelce, aby jí konečně už došlo, že by měla zakročit ona… neříkám, že to je správné a ideální, ale dovedu pochopit i jeho, že už toho měl opravdu dost… když už tu vyčůranost v ní vidí i zakladatelka, tak je jasné, že ostatní to vidí dvakrát tak a protože jejich vlastní potomek to není, tak to vnímají víc negativně a netleskají za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.16 15:09
@jdukolem píše:
to je pravda je to o tom co je v té rodině normální, ale překvapilo mě, kolik holek tady tento styl komunikace považuje za běžný a v pohodě.. nikoho nekritizuju jen jsem překvapená, protože u nás se tak fakt ani v širší rodině nemluví nebo nejedná

Ale ja si nemyslim, ze to vetsine prijde normalni v globalu a takhle doma mluvi. Sama jsem ti psala, ze to u nas taky tak neni ale v situaci zakl ano. To je podle me rozdil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 15:12
@saadet píše:
To je taky si myslim dulezite, z celeho projevu zakl jde citit despekt k jeji rodine…@jdukolem ano s tim souhlasim, taky to nepouzivame, ale troufnu si rict, ze protoze to neni potreba. A scena se spadlou vidlickou mi neprijde adekvatni, to je jednorazova nehoda a tam je to opravdu pres caru rici jsi blbej atd. Tady slo o to, ze holcicka neustale otravovala a neragovala :nevim:

nevím no.. otravovala… jasný já to chápu, ale stejně se dá asi reagovat trochu adekvátně těm 4 letům no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 15:14
@saadet píše:
Ale ja si nemyslim, ze to vetsine prijde normalni v globalu a takhle doma mluvi. Sama jsem ti psala, ze to u nas taky tak neni ale v situaci zakl ano. To je podle me rozdil…

podle mě ne. prostě bud se takto reaguje a nebo ne.. mě by ani nenapadlo říct neteři tak seš natvrdlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.16 15:16
@jdukolem píše:
nevím no.. otravovala… jasný já to chápu, ale stejně se dá asi reagovat trochu adekvátně těm 4 letům no..

Jasne vytrzene z kontextu s tebou naprosto souhlasim, ale myslim ze jednak on ji to nekolikrat slusne rekl, coz sama zakl uznala a druhak jestli je holcicka takovato neustale, coz se da predvidat vzhledem k tomu jak ji zakl popisuje - je vycurana, sama zebra u ostatnich, taky ze ostatni nemaji pro jeji dceru pochopeni atd. Zkratka myslim, ze to nebude tak cernobile…ale samozrejme jen usuziji z napsaneho, netvrdim, ze je to pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@neumisa píše:
@jdukolemnevíme, jak strýc reagoval před tím natvrdnutím, třeba holce řekl, že už dost a ona to nerespektovala… to už je spekulace. Tvé dítě na to reaguje, zakladatelčino dítě nemusí.

hele beru podle sebe.. když mě synovec tuhle už hodně prudil, tak říkám hele a dost - kdepak máš mámu? a bylo vyřízeno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
@Regina Hero píše:
no, je pravda, že my cestujeme s dětmi jen po Evropě (mimo ostrovy) a zatím jsme se v klidu v restauraci najedli všude… ať už tam byly děti naše nebo jiné…
Rozmazlené, nevychované a rozcapené dítě je jen obrazem rodičů, takže jako rodič bych se styděla hlavně sama před sebou… nejlepší na všem je vlastní zkušenost, až se takové děti dostanou do puberty, to si pak rodiče budou mnout ruce, jak se jim to krásně povedlo…

Prave v 15 letech nevím kdo koho ma pod palcem :roll: Ale za to si Angličané mohou sami. Naštěstí ja se snažím vychovat po Česku.

A ostatní deti mne nezajímají. V tom smyslu.. Moje deti to nejsou, ja s nimi neziju, ja je neživím. Tudíž ani neokrikuju a pokud neubliziji našim detem a i tak vše řeším s úsměvem..
To není můj problém až budou matce v 10 letech kalet na hlavu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.16 15:17
@jdukolem píše:
nevím no.. otravovala… jasný já to chápu, ale stejně se dá asi reagovat trochu adekvátně těm 4 letům no..

A kdy chceš děti vychovávat, když 4r.je malé a výchovná lekce mu ukrivdi, lepší je tutinkovat a i za špatné chválit pomalu do puberty, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí