Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
8.8.16 14:19
@evill píše:
Asi proto usoudil, že je tvá dcera natvrdlá. Když má stejně starou dcerou, asi má srovnání. Ale podle mě to nebude ani tak o natvrdlosti dcery jako o tvém přístupu k výchově. Každé nudící se dítě prostě prudí. Ty jsi tam od toho, abys dítě zabavila a zabránila obtěžování okolí.

Na tom něco bude.
My taky na oslavy táhneme omalovánky/papiry, pastelky, puzzle, lego, holky táhnou panenky. Chodime nabaleni, jak Jezisci. Že ty decka tolik nevydrží a chtějí si doběhnout aj hrát. Je nebaví jen sedět, jak začnou pobíhat a krepcit, pak už vymyslí jen lumpárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.8.16 14:20

Příbor na koláč, buchtune, ale pokud je to s náplní tak nenechám děti hrabat v tom rukama a mají lžičku- dezertový koláč, puding, kysaná.. atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
8.8.16 14:24

Osobně - setkala jsem se s tím též u příbuzného, také mi vadilo, že dítě vysloveně zlobil s „prosím“ tak, že si vzal misku s brambůrky k sobě a dítě musrlo prosit dokola jak blazen, ačkoli dotyčná osoba je sama dost nevychovaná. Ale vadilo mi to, když byly dítěti 2 roky a bylo navíc dost citlivé a nechápalo. Ale teda ve 4 letech bych už třeba ségry děti hnala, kdyby 3× za hodinu loudily! :cert: Náš čtyřleťák je teda hrozné číslo, ale tohle bych mu nedovolila a vysvětlila bych mu to dost důrazně. A kdyby mu nekdo dospělý dal lekci, byla bych za to ráda. Vždyť ty samé lekce už má minimálně rok i ve skolce, ne? Myslíš, že se s ní budou cizí lidé mazlit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 14:24
@Denisa56 píše: Čtyřletý dítě je ještě malý, jistěže je nutné ho správně směrovat a vychovávat, ale nepřijde mi nějak „na mašli“, že se přijde několikrát zeptat na jednu věc, aby ji dospělý člověk musel titulovat slovem natvrdlá. Mám čtyř a půl letou vnučku a kdyby ji někdo takhle otituloval, hodně by mi to vadilo a patrně bych dotyčnému řekla (ne před vnučkou), ať lépe volí výrazy. Scénku s koláčem moc nechápu, u nás jíme koláče k snídani rukama normálně :nevim:

mám stejný názor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.8.16 14:25
@Raspusha píše:
@Aubrys

Nedivím se tvému rozhořčení. Říct mému dítěti (jsi natvrdla) tak ho sjedu na dve doby, at je to kdokoliv. Pokud nema trpělivost říct 4-letemu prckovi, ne nic ti nedám, v klidu a bez jakýchkoliv připomínek, at raději drží zobak.

Za druhé, pokud měla svůj kolacek na talirku :zed: Pak nechápu jeho reakci. Ostatně je uplne jedno jestli jedla koláč rukou či vidličkou. Nejste v restauraci a u takhle malých deti to nikdo řešení. Čili ja bych tvému bratrovi, švagrovi či dotyčnému řekla.. sorry ale přestaň vychovávat. To je naše věc a tvoje zbytečná starost. Evidentně tvou dceru moc nemusí.

A jestli je hyperaktivní či rozmazlena?
No a co?? On s vámi nežije a tvoje deti nezivi.. tak at se laskavě nestará. Asi tak..

ha, odtud pochází všechny ty děti, které se v restauraci neumí chovat a neumí se ani najíst příborem a podobně… od podobně smýšlejících rodičů… a já si vždycky říkala, že ten základ musí dostat dítě v rodině, že se tyhle věci musí naučit doma, protože až se pak jako neotesaný pařez dostane mezi lidi, tak už ho to nikdo cizí učit nebude… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.8.16 14:28

@Levandule121 že jo. já se taky divím, že pomalu jdu proti proudu.. Já mám teď v říjnu 3letého a nenechala bych ho na nějaké oslavě běhat někomu do talíře a loudit nevím no.. asi to má každý jinak… :) neřekla bych, je malý
Zvlášt, když víme, že nedávají čokoládu během hodiny víc, tak zase kdyby strýc dal, tak bude zle, že dal nevím, co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
8.8.16 14:29
@Regina Hero píše:
ha, odtud pochází všechny ty děti, které se v restauraci neumí chovat a neumí se ani najíst příborem a podobně… od podobně smýšlejících rodičů… a já si vždycky říkala, že ten základ musí dostat dítě v rodině, že se tyhle věci musí naučit doma, protože až se pak jako neotesaný pařez dostane mezi lidi, tak už ho to nikdo cizí učit nebude… ;)

Jo, ta věta pobavila i mě…
Nemusíme po dítěti vyžadovat slušné chování, vždyť nejsme na veřejnosti!
A to dítě poté, jako mávnutím kouzelného proutku, na veřejnosti samo přepne a bude se chova dle Špačka, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.8.16 14:30
@Aubrys píše:
Zdravím. Potřebovala bych názor někoho „neutrálního“. Máme s manželem skoro čtyřletou dcerku, je velice energická, veselá, upovídaná, taková naše malá rozumbrada :) Problém je, že spousta lidí v mém okolí nemá tak živé dítě a rádi ji nazývají „hyperaktivní“ holčička. Každé dítě je jiné ale málokdo si s tímto umí poradit a spíš se setkávám s nepříjemnými reakcemi. Ona je velice vyčůraná a ví, že u mě a tatínka neuspěje s dávkou čokolády několikrát do hodiny, tak toho využívá u jiných :) Jenže nedávno na rodinné oslavě, můj švagr na ní díky tomu zvýšil hlas a řekl: „Si snad natvrdlá nebo co? Kolikrát ti mám říkat, běž se zeptat mamky nebo taťky“. A takovým tónem, který se mi prostě moc nelíbil, protože byl úplně rozčílený. Nechci z dítěte vychovat „chudáčka, outsidera“ či sobce ale na čtyřleté dítě mluvit skoro jako na dospělého, mi přijde trošku moc. Jen jsem čekala další reakce a nechala to být. Další den jsme tam zůstali jen s mojí matkou a bratrem. Malá seděla u stolu a občas hrábla rukama do koláče, načež poslouchám. Nesahej na to rukama, vem si vidličku, ježiš, nejez to těma rukama a několikrát dokola. Tak jsem jen bratra poprosila, aby to neopakoval stále dokola, že přinesu ubrousek. Načež moje vlastní matka nás zavřela do kuchyně s tím, že už si několikrát všimla, že „poučuju ostatní“ ohledně svojí dcery a že se jí to nelíbí, že bych neměla srážet autoritu strýců, babiček atd. Mně toto přijde trošku teatrální, hlavně ten způsob jak před bratrem zavřela deveře aby viděl, že mě moje matka jde „spacifikovat“ co se výchovy týče :)) Omlouvám se za román a prosím Vás o názory, jsem moc vztahovačná? :roll: Děkuji

ano, jsi vztahovačná… a ještě omlouváš „vyčůranost“ své dcery, místo abys jí vysvětlila, že to, co si nemůže dovolit k vám, si nesmí dovolit ani k ostatním lidem…
O té natvrdlosti bych možná s bratrem promluvila, že příště ať mluví trochu slušněji, ale možná zase nebyl tak daleko od pravdy, že? Nejspíš to směroval víc k tobě, čekal, že se třeba sama ozveš a dceři to vysvětlíš… a ty nic…
Hrábnutí rukama do koláče si představuji tak, jak to občas zkoušela naše malá… že si vybrala třeba tu náplň a prostě se v něm rýpala… to bych nesnesla ani já, vysvětlila bych jí to dřív, než by stačil někdo jiný, pokud bych to viděla…
Víš, nic se nesmí přehánět… raději zkus být trochu víc důsledná a nepřeháněj to s benevolencí, nebo se to později obrátí proti tobě… a tratné na tom bude nejvíc to dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
8.8.16 14:33
@j.a.n.i1 píše:
@Raspusha Pak bych tě vyhodila i s tvou úžasnou ratolestí z návštěvy, že pokud si neumíš usměrnit své dítě a ještě sjedeš někoho, kdo to udělá za tebe, tak ať mi sem nechodíš. Popřípadě bych odjela já, že nemám zapotřebí nechat se otravovat, pokud bych byla na návštěvě já.

Ja jsem nemluvila o svých dětech drahoušku!! Me deti jsou jinak vychovane, čili takova situace by ani nenastala. Protože moje deti si nevoli dožadovat se něčeho co není jejich. Ani cizi hračky se nedovolí půjčovat. Ale to je o výchově. Natož aby někoho otravovall.

Buď tak hodna a hned nestartuj ju?!!

Mluvila jsem o situaci zakladatelky. O tom jak to vidím ja z mého pohledu.

Vis, kolik deti jako je zakladatelky dcera potkávám na hřišti? nebo kolik sousedovic deti si k nam chodí hrát na zahradu? Dokonce k nam chodí chlapeček asi ve veku 4 let a pokaždé se dožaduje jídla a pití. A kdyz mi po 61 řekne, mužů si vzít tu koblihu, tak ja mu vždy v klidu a s úsměvem odpovím stejne( zlaticko to je moji dcery a za chvíli si to přijde dojist). Hold to dítě nemůže za to, ze je vychováne jak je.. To je ostuda dospělých!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.8.16 14:37

@Janasas Asi by bylo lepší, když nevidí, že dítě reaguje, aby šel za rodiči a těm si řekl, co chce, třeba aby si tu „natvrdlou holčičku“ srovnali… Prostě podle mě strejdovi ujely nervy, což se stává, ale správná reakce to nebyla a vylejvat si zlost na dítěti - čtyřletém? U nás by tohle v rodině nikdo neudělal, to vím jistě. Ale jako chápu, že každý přistupuje ke svým dětem jinak a někomu nevadí, že je cizí lidi takhle kárají, někdo děti nechává vyřvat, někdo jim sem tam jednu švihne.. já tohle prostě nechápu. Prostě chápu rozladěnost zakladatelky. Neměl užívat výraz natvrdlá nebo se za něj omluvit a bylo by vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

Já mám trochu z toho pocit, a teď nechci, aby to blbě vyznělo.. ale i podle uvodních vět, což si může kdokoliv znovu přečíst… že okolí spíš vidí holčičku rozmazlenou a prostě to neřeknou narovinu, ale takto oblikou..
Okolí si neumí poradit s chováním a setkávám se s nepříjemnými reakcemi. věta zakladatelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
@Raspusha píše:
Vis, kolik deti jako je zakladatelky dcera potkávám na hřišti? nebo kolik sousedovic deti si k nam chodí hrát na zahradu? Dokonce k nam chodí chlapeček asi ve veku 4 let a pokaždé se dožaduje jídla a pití. A kdyz mi po 61 řekne, mužů si vzít tu koblihu, tak ja mu vždy v klidu a s úsměvem odpovím stejne( zlaticko to je moji dcery a za chvíli si to přijde dojist). Hold to dítě nemůže za to, ze je vychováne jak je.. To je ostuda dospělých!!

Odporuješ si tak trochu, víš to?
Napíšeš tohle, a v příspěvku předtím hned

@Raspusha píše:
@Aubrys

Nedivím se tvému rozhořčení. Říct mému dítěti (jsi natvrdla) tak ho sjedu na dve doby, at je to kdokoliv.

Nejste v restauraci a u takhle malých deti to nikdo řešení. Čili ja bych tvému bratrovi, švagrovi či dotyčnému řekla.. sorry ale přestaň vychovávat. To je naše věc a tvoje zbytečná starost. Evidentně tvou dceru moc nemusí.

A jestli je hyperaktivní či rozmazlena?
No a co?? On s vámi nežije a tvoje deti nezivi.. tak at se laskavě nestará. Asi tak..

Proč jsou asi ty děti, které potkáváš, špatně vychované?
Protože je rodiče nevychovávají a když se o to pokusí někdo jiný, rodič ho sjede na dvě doby 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

Na téhle diskuzi je krásně vidět, že co člověk, to názor. Speciálně na výchovu. Z toho by sis, zakladatelko, měla vzít jediné: přistupuj ke svému dítěti s ohledem na to, v jaké společnosti se pohybuješ, pokud nechceš aby jí usměrňovali ostatní. Pokud víš, že rodina je trochu háklivější na čistotu, stolování apod., tak v tomto dcerce stůj za zadkem, i když doma bys jí nechala třeba plácat povidla po zácloně. Klidně jí to i řekni: „strejda nemá rád, když se jí rukama, tak se pokusíš baštit vidličkou, nebo ti můžu pomoct“. A celkově, pokud je tvé dítě živější, akčnější a (jak sama píšeš) vyčůranější, pak není od věci jí být ve společnosti velmi blízko, abys takovým situacím mohla předcházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.8.16 14:38

@Bela111 věř, že zakladatelka by byla naštvaná víc, kdyby toto stejda udělal.. protožte oni seděli o kousek dál, a prostě jim to přišlo normální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.16 14:38

@Aubrys ano jsi vztahovacna a navic tetralni jsi tady ty. Tvoje dite otravuje na oslave xkrat se zepta na tu samou vec a stale nechape takze opravnene se stryc zeptal zda je natvrdla. Zajimave take je, ze tvrdis ze jsi neslysela ze ji to rekl nekolikrat a pak jsi najednou tvrdila ze ji to rekl 3× :think: hlavne sama pises, ze vis jak je vycurana a bude obtezovat ostatni a presto ji nechas :nevim: ad pribor a kolac, myslim ze neni problem to jak se ji, ale co s nim tvoje dcera delala, jelikoz z tveho popisu jsem pochopila ze se v nem akorat rypala, pokud by ho normlane jedla rukama jikdo ji asi nic nerekne :roll: a hlavne to nejdulezitejsi, vetsinou kazdy kdo o svem diteti mluvi jako o zivejsim a energictejsim atd, tim vetsinou omlouva sveho rozmazlence. Ono je krasne, ze tobe to nevadi jaka je, ale bobuzel pokud s ni chces chodit mezi lidi, mela by jsi ji i vychovat. Nehlede na to, ze ji zadelavas na velke problemy ve skolce/skole a obecne mezilidskych vztazich…a to ze te maminka sla usmernit uz taky o necem svedci evidentne sekyrujes vsechny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí