Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6230
8.8.16 13:24

@Aubrys my taky jíme koláčky rukama, vidličkou a lžičkou jíme dorty a krémové koláče. Nechápu, proč by čtyřleté dítě mělo jíst koláček vidličkou. Někdo jí koláčky vidličkou? 8o Teda pokud si pod slovem koláček představujeme to stejné.
Na oslavě syna sleduju, aby nikoho moc neprudil, mám taky hrozně živé dítě, které neumí moc odhadnout, kdy už to přehání. A tak sleduju jako ostříž. Já třeba nesnáším ječící a pobíhající děti v restauracích, které se dožadují kontaktu jiných lidí.
Můj syn to dělá taky! Šílím z toho, je hrozný neposeda a navíc velice kontaktní, má v zadku 4 vrtule a hned s každým navazuje vztahy - na procházkách, prostě všude. Tak raději do restaurací nechodíme a snažím se ho učit tyhle věci mezi lidmi, o kterých vím, že mají nějaké pochopení pro malé děcka. Tvrdě to nemá moc efekt, pak sebou zase šije na místě, dělá milion zbytečných pohybů, trpí vnitřním neklidem a tak jdeme pomalejší cestou celkového zklidňování. Je to hrozně únavné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
8.8.16 13:25
@FreeLady12 píše:
@Aubrys

Nečetla jsem diskuzi, reaguji rovnou…

Podle mě tvá dcera evidentně neposlouchá dospělé. Těžko říct proč? Buď naprosto neuznává autority nebo úmyslně ignoruje pokyny. Ani jedno není dobře a na to by ses měla zaměřit.

Švagr ji evidentně několikrát říkal ať se vás jde zeptat a tvá dcera neposlechla, ignorovala a jak ty říkáš „vyčuraně“ to zkoušela, jelikož věděla, že u vás ji to neprojde. Ani toto není správné chování tvé dcery. Měla by respektovat, že už nesmí, moc dobře to věděla.

Tvůj bratr ji dal taky jasný pokyn: „Nesahej do toho koláče rukama.“ Proč neposlechla? Že to bude ignorovat dvouleťák, ještě pochopím, ale čtyřleťačka aby takhle neposlouchala? :think:

Nicméně švagrovi bych v tu chvíli řekla, ať neříká mě dceři, že je natvrdlá. Taky by se mi to nelíbilo.
Nicméně v tu chvíli bych si dceru zavolala k sobě a v klidu bych se ji zeptala proč ho neposlechla když jí říkal ať se jde zeptat jestli může? TOHLE bys myslím měla řešit spíš… kdyby tvá dcera poslouchala, nic z toho by se nedělo.

Omlouvám se za upřimnost… nemyslím to nijak zle. Ale ptala ses na názory. Toto je můj. :kytka:
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.8.16 13:28

Holky vy kdyz date diteti k snidani kolac/babovku atd davate k tomu i pribor???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
8.8.16 13:30

Diskuzi nečtu. Jestli chápu správně situace, tak tvoje dcera nějakým způsobem „obtěžovala“ jiné dospělé. Několikrát jí upozornily ať to nedělá a ona to přesto dělala dál. Jeden opakoval donekonečna dál ať to nedělá- to ti děsně vadí, druhému už ruply nervy a zeptal se rovnou jestli je natvrdlá - to ti taky vadí. Proč jsi v tu chvíli nezasáhla ty? U obou situací si byla a nechala své dítě „obtěžovat“ okolí. Proč si nezpacifikovala buď dítě nebo neřekla dospělému co na dítě platí? Čtyřleté dítě už dost dobře rozumí když mu řekneš ne. Pokud by měl někdo problém s mým dítětem a stokrát mu musel opakovat ať něco nedělá zpacifikovala bych dítě sama. Já tedy už po druhém ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335

On je koláč a koláč… k bábovce příbor nedávám, k cheesecaku vidličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154

Mě teda překvapuje, kolik lidí tu má problém, že dítě sahá na koláček rukou…??
Ví jíte koláč příborem?? Moje děti běžně kolem 3let zvládnout jíst koláč rukou i např s krémém nahoře…Nechápu, proč z toho někdo dělá nějaký problém…spíš bych usměrnila švagra, že děkuji za péči, ale stolování dítěte si ohlídám sama…a že řekl, jestli je natvrdlá, by se mi taky nelíbilo, ale tak je to spíš jeho vizitka, pokud dcera nějak extrémně neotravovala, tak je spíš vidět, že nemá s dětmi trpělivost…Jsou to přece děti, ne zmenšení dospělí…je snad normální, že se pořád na něco ptají a kolikrát i na to samé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.8.16 13:33
@Lenulaa píše:
Mě teda překvapuje, kolik lidí tu má problém, že dítě sahá na koláček rukou…??
Ví jíte koláč příborem?? Moje děti běžně kolem 3let zvládnout jíst koláč rukou i např s krémém nahoře…Nechápu, proč z toho někdo dělá nějaký problém…spíš bych usměrnila švagra, že děkuji za péči, ale stolování dítěte si ohlídám sama…a že řekl, jestli je natvrdlá, by se mi taky nelíbilo, ale tak je to spíš jeho vizitka, pokud dcera nějak extrémně neotravovala, tak je spíš vidět, že nemá s dětmi trpělivost…Jsou to přece děti, ne zmenšení dospělí…je snad normální, že se pořád na něco ptají a kolikrát i na to samé…

Je rozdíl mezi koláčkem a koláčem, koláč opravdu rukou nejíme a není to o šikovnosti, ale spíš o čistotě a etice stolování. Minimálně na návštěvách to všechny děti zvládají 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.16 13:36
@Šarlota4 píše:

Příbor ne, talíř ano.
Mají v mléku/kakau lzicku, tak se stane, že operují tou lžičkou.
Ale kdyby šli somrovat koláč od někoho, tak zakročim. Dřív než ten strýc.
Nesnasim, když se z jídlem pochoduje. Ví, že si mají sednout na sve misto ke stolu jinak nic nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
8.8.16 13:37

@Lenulaa třeba proto, že dítě, které jí rukama cokoliv mastného pak na všechno sahá, mastí, ťapká. Třeba bratrovi vadí přesně tohle. Zakladatelčino dítě asi nesedí způsobile u stolu, když jí všichni ostatní nazývají hyperaktivní. Třeba nechce mít brácha, máma nebo u koho to byly všechno zamaštěné a upatlané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
8.8.16 13:42
@zuzouš píše:
Tak si ji vychovej a nikdo nebude ani do ni, ani do tebe sit :nevim: Nechas ji na oslave, at ostatni prudi dotazy ohledne cokolady, nechas ji hrabat v kolacich, tak si nes nasledky. Co jsem si vsimla, jakmile nekdo popisuje dite, jako „zive, dablik, neposeda, certisko“ a jeste to doplni smajlikem, je to jen rozcapenec.

Přesně takový mám názor také.

@Aubrys možná je v tobě až moc „úzkosti“ z Tvého dětství a děláš vše opačně, hlavně aby dcera tvé „trauma“ nepoznala. Jenže to je špatně a podle mě jsi na nejlepší cestě zadělat dceři na jiné trauma, v jiném případě z ní vychovat ředitelku zeměkoule.

Jinak pokud někdo kritizuje nebo usměrňuje mé dítě, tak v případě oprávněné kritiky dítě usměrním, pokud se někdo snaží hrát na „lepší a já vím víc“, tak se postavím za dítě. Ale vždy platí, že i svoboda mého dítěte končí tam, kde začíná svoboda druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.8.16 13:48
@Šarlota4 píše:

Pokud je to koláč/buchta s krémem, tak si moje děti vyžádají lžičku… ale tedy ony nerady zapatlané ručičky od jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.8.16 13:49
@neumisa píše:
pakliže se desekrát zeptá na to samé a dostane deset stejných odpovědí a přesto se zeptá pojedenácté, tak ano, je natvrdlá - nebo nevychovaná.
Spis mi prijde, ze je neskutecne jednoduchej ten dospelej, kdyz se neumi ovladnout a hlavne povznest pres takovy otazky a zvlast u takhle male holky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.8.16 13:50
@Kelsey píše:
Příbor ne, talíř ano.
Mají v mléku/kakau lzicku, tak se stane, že operují tou lžičkou.
Ale kdyby šli somrovat koláč od někoho, tak zakročim. Dřív než ten strýc.
Nesnasim, když se z jídlem pochoduje. Ví, že si mají sednout na sve misto ke stolu jinak nic nedostanou.

Ano, ale zakladatelka v jednom prispevku psala, ze prihoda s kolacem se stala druhy den a dcera mela svuj kousek na svem taliri. Pouze na nej sahala rukou. V tomhle pripade mi to osobne prijde ok. O pochodovani a somrovani kolace nebyla rec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.8.16 13:52

@Aubrys ano, jsi vztahovacna podle me a malou zbytecne chranis a srazis autoritu ostatnich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.8.16 13:53

@j.a.n.i1 no to nase mlada taky nesnese na rukou " mazlave jidlo ", slo mi spis o bezne suche pecivo napr. s tvarohem a makem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí