Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey Ano, podvědomě to tak asi bude. Zakládala jsem diskuzi proto, abych přečetla názory ostatních a zamyslela se, to taky hodlám udělat. ![]()
Docela koukam, kolika lidem prijde normalni rikat holce, ze je natvrdla
. neskutecny
.
Nečetla jsem diskuzi, reaguji rovnou…
Podle mě tvá dcera evidentně neposlouchá dospělé. Těžko říct proč? Buď naprosto neuznává autority nebo úmyslně ignoruje pokyny. Ani jedno není dobře a na to by ses měla zaměřit.
Švagr ji evidentně několikrát říkal ať se vás jde zeptat a tvá dcera neposlechla, ignorovala a jak ty říkáš „vyčuraně“ to zkoušela, jelikož věděla, že u vás ji to neprojde. Ani toto není správné chování tvé dcery. Měla by respektovat, že už nesmí, moc dobře to věděla.
Tvůj bratr ji dal taky jasný pokyn: „Nesahej do toho koláče rukama.“ Proč neposlechla? Že to bude ignorovat dvouleťák, ještě pochopím, ale čtyřleťačka aby takhle neposlouchala? ![]()
Nicméně švagrovi bych v tu chvíli řekla, ať neříká mě dceři, že je natvrdlá. Taky by se mi to nelíbilo.
Nicméně v tu chvíli bych si dceru zavolala k sobě a v klidu bych se ji zeptala proč ho neposlechla když jí říkal ať se jde zeptat jestli může? TOHLE bys myslím měla řešit spíš… kdyby tvá dcera poslouchala, nic z toho by se nedělo.
Omlouvám se za upřimnost… nemyslím to nijak zle. Ale ptala ses na názory. Toto je můj.
![]()
uvědom si, že jsme opravdu každý jiný. A holt lidi taky chtějí mít svůj klid, nezajímá je benevolentně vychované dítě. To, co ty toleruješ, je pro spoustu lidí obtěžující. Tak to prostě je. Buď si zvykni nebo s tím něco dělej. Je to jen na tobě.
@anonymouss No, zeptala se 3× do hodiny. Ale prostě to někoho otravuje no.
Pokud je tam rodič co si své dítě „kočíruje“nemají se do toho ostatní co míchat, naštěstí si tohle v mojí rodině nikdo nedovolí neboť jsou normální. Ovšem, nedávno takhle nějaká důchodkyně začala poučovat moji dceru, tak to opravdu neměla dělat, hned dostala „poučení“ ode mě.
@tyna.19 píše:
Docela koukam, kolika lidem prijde normalni rikat holce, ze je natvrdla. neskutecny
.
pakliže se desekrát zeptá na to samé a dostane deset stejných odpovědí a přesto se zeptá pojedenácté, tak ano, je natvrdlá - nebo nevychovaná.
@Aubrys píše:
@neumisa Máte v lecčem pravdu, jenže každý je jiný. Já ostatní respektuji také, kolem sebe mám dětí dost a kolikrát se mi také nelíbí chování dětí (i otravující) ale nějak mě to neohrožuje, tak to nechám. Pokud vyloženě dítě něco nevytrhává z ruky ostatním, neječí a nevzteká se. Tohle mi přijde prostě jako banalita ale chápu, každý je prostě jiný.
Banalita je to pro tebe, ale pro okolí tvoje dcera není střed vesmíru, chtějí svůj klid, který jim tvoje dítě, které neuposlechne dospělého ani na několikátý pokus nehodlá dát.
@Aubrys píše:
@anonymouss No, zeptala se 3× do hodiny. Ale prostě to někoho otravuje no.
Ano, otravuje. Zejména bezdětné a zejména bezdětné chlapy.
Tak si ji vychovej a nikdo nebude ani do ni, ani do tebe sit
Nechas ji na oslave, at ostatni prudi dotazy ohledne cokolady, nechas ji hrabat v kolacich, tak si nes nasledky. Co jsem si vsimla, jakmile nekdo popisuje dite, jako „zive, dablik, neposeda, certisko“ a jeste to doplni smajlikem, je to jen rozcapenec.
Kdybys vztahovačná nebyla, taková maličkost by ti nestála za myšlení, natož za založení diskuze. Podle mě se vůbec nic nestalo, jenom se babráš v nesmyslech. Holčička je rozmazlená a vyčůraná, trochu jde okolí na nervy, z toho je potřeba si něco vzít.
@anonymouss No, on má stejně starou dceru a ještě měsíčního chlapečka.
@zuzouš píše:
Tak si ji vychovej a nikdo nebude ani do ni, ani do tebe sitNechas ji na oslave, at ostatni prudi dotazy ohledne cokolady, nechas ji hrabat v kolacich, tak si nes nasledky. Co jsem si vsimla, jakmile nekdo popisuje dite, jako „zive, dablik, neposeda, certisko“ a jeste to doplni smajlikem, je to jen rozcapenec.
ÁÁÁÁMEN!!! ![]()
Jsi natvrdlá mi přijde taky jako zbytečně hrubý výraz. Hrabat se rukou v jídle bych svému dítěti nedovolila, ale cizí bych kvůli tomu neokřikovala, není to mé dítě, abych ho vychovávala. Okřiknu cizí dítě, pokud někomu ubližuje, něco něčí apod.
Čtyřletý dítě je ještě malý, jistěže je nutné ho správně směrovat a vychovávat, ale nepřijde mi nějak „na mašli“, že se přijde několikrát zeptat na jednu věc, aby ji dospělý člověk musel titulovat slovem natvrdlá. Mám čtyř a půl letou vnučku a kdyby ji někdo takhle otituloval, hodně by mi to vadilo a patrně bych dotyčnému řekla (ne před vnučkou), ať lépe volí výrazy. Scénku s koláčem moc nechápu, u nás jíme koláče k snídani rukama normálně ![]()