Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
631
8.8.16 13:56
@Aubrys píše:
@anonymouss No, on má stejně starou dceru a ještě měsíčního chlapečka.

A jeho dcera rozvrtava kolace a ignoruje dospele?

Diteti by se nemelo rikat, ze je natvrdle, ale pevne verim, ze to spis rikal tobe, nez dceri, protoze jenom natvrdly clovek neslysi, kdyz jeho dite nekdo Xkrat do hodiny pokara, on to neslysi a jeste mu to prijde vtipne.

Příspěvek upraven 08.08.16 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.8.16 13:59

Hele me na :jsi natvrdla neprijde nic strasne…
U nas se zas pouziva jsi blbej nebo nevedenej, hlavne babca a nevidim na tom nic strasne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 13:59
@tyna.19 píše:
Spis mi prijde, ze je neskutecne jednoduchej ten dospelej, kdyz se neumi ovladnout a hlavne povznest pres takovy otazky a zvlast u takhle male holky.

anebo prostě chce mít klid od otravného dítěte. Odpověděl několikrát a pořád to nestačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.8.16 14:00

Reakce jsem nečetla..
takto.. nikdo asi nemá rád negativní ohlas na své dítě, takže je jasné, že se ti to nelíbilo..
V tom prvním případě.. nenechávej, aby tvoje dcera někoho něčím otravovala. Já vím, že to vyzní blbě, ale fakt někdy člvoěk neni na jiné děti zvědavy. Nevíš, jak dlouho do strýce hučela.. Prostě čokoláda, od mámy, taty, máma, táta nedá, tak neotravuj jiné..
V druhé případě, taky nemám ráda, takové ty co vychovávají děti. Pokud sama nedáš příbor, ubrousek, nevím pití, tak se nemají starat..

Příspěvek upraven 08.08.16 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
8.8.16 14:00
@Patricia89 píše:
Marja. Zakladatelka se ptala na nazor. A ne na to, jestli se ji kolac priborem nebo ne 8o kazdyho vec. Moje deti i buchtu ji lzickou. Aby nebyly zpatlany cely.
Ale o to tady nejde.Zakladatelko.Nemuzes dite nechat obtezovat ostatni lifi. Kdyz si nezasahla ty, tak to udelal nekdo jiny. Ja to delam taky, kdyz mame je to jedno.
A aby dite litalo od jednoho k druhemu, tak ji pujdu zabavit, at todle nedela.
Podle me se jen nudila a vymyslela.

souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.8.16 14:03
@Šarlota4 píše:
@j.a.n.i1 no to nase mlada taky nesnese na rukou " mazlave jidlo ", slo mi spis o bezne suche pecivo napr. s tvarohem a makem.

Tak to samozřejmě ne, ale na druhou stranu, častěji tedy máme ty mazlavé koláče :-) I když, to, že si sahá i na mazlavý koláč na svém talířku rukou by mi bylo celkem jedno, pokud ho jí jinak celkem kulturně a nepatlá mi rukama všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
8.8.16 14:05

Nejlíp se vychovávají cizi deti, ze?

@Aubrys

Nedivím se tvému rozhořčení. Říct mému dítěti (jsi natvrdla) tak ho sjedu na dve doby, at je to kdokoliv. Pokud nema trpělivost říct 4-letemu prckovi, ne nic ti nedám, v klidu a bez jakýchkoliv připomínek, at raději drží zobak.

Za druhé, pokud měla svůj kolacek na talirku :zed: Pak nechápu jeho reakci. Ostatně je uplne jedno jestli jedla koláč rukou či vidličkou. Nejste v restauraci a u takhle malých deti to nikdo řešení. Čili ja bych tvému bratrovi, švagrovi či dotyčnému řekla.. sorry ale přestaň vychovávat. To je naše věc a tvoje zbytečná starost. Evidentně tvou dceru moc nemusí.

A jestli je hyperaktivní či rozmazlena?
No a co?? On s vámi nežije a tvoje deti nezivi.. tak at se laskavě nestará. Asi tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
8.8.16 14:06
@Aubrys píše:
Zdravím. Potřebovala bych názor někoho „neutrálního“. Máme s manželem skoro čtyřletou dcerku, je velice energická, veselá, upovídaná, taková naše malá rozumbrada :) Problém je, že spousta lidí v mém okolí nemá tak živé dítě a rádi ji nazývají „hyperaktivní“ holčička. Každé dítě je jiné ale málokdo si s tímto umí poradit a spíš se setkávám s nepříjemnými reakcemi. Ona je velice vyčůraná a ví, že u mě a tatínka neuspěje s dávkou čokolády několikrát do hodiny, tak toho využívá u jiných :) Jenže nedávno na rodinné oslavě, můj švagr na ní díky tomu zvýšil hlas a řekl: „Si snad natvrdlá nebo co? Kolikrát ti mám říkat, běž se zeptat mamky nebo taťky“. A takovým tónem, který se mi prostě moc nelíbil, protože byl úplně rozčílený. Nechci z dítěte vychovat „chudáčka, outsidera“ či sobce ale na čtyřleté dítě mluvit skoro jako na dospělého, mi přijde trošku moc. Jen jsem čekala další reakce a nechala to být. Další den jsme tam zůstali jen s mojí matkou a bratrem. Malá seděla u stolu a občas hrábla rukama do koláče, načež poslouchám. Nesahej na to rukama, vem si vidličku, ježiš, nejez to těma rukama a několikrát dokola. Tak jsem jen bratra poprosila, aby to neopakoval stále dokola, že přinesu ubrousek. Načež moje vlastní matka nás zavřela do kuchyně s tím, že už si několikrát všimla, že „poučuju ostatní“ ohledně svojí dcery a že se jí to nelíbí, že bych neměla srážet autoritu strýců, babiček atd. Mně toto přijde trošku teatrální, hlavně ten způsob jak před bratrem zavřela deveře aby viděl, že mě moje matka jde „spacifikovat“ co se výchovy týče :)) Omlouvám se za román a prosím Vás o názory, jsem moc vztahovačná? :roll: Děkuji

mě by to vadilo hodně. Ne to napomenutí, když je třeba dítě usměrnit a já tam nejsem a je u toho např. babička tak samozřejmě nevadí a souhlasím s tím, ale vadilo by mi kdyby někdo na mé dítě zvyšoval hlas a říct čtyřletému dítěti, že je natvrdlé? No tak to by něco viděl. Lze to i tomu dítěti říct slušně a pokud bych něco takového viděla či slyšela tak by dotyčný něco viděl a bylo by mi jedno kdo to je. Na okřikování svého dítěte jsem tu já a manžel ne žádný strejda či kdokoliv jiný. Pokud to tvůj bratr neumí neteři říct slušně tak ať se na to vykašle jde za tebou ať si to vyřídíš ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.8.16 14:08

@Raspusha Pak bych tě vyhodila i s tvou úžasnou ratolestí z návštěvy, že pokud si neumíš usměrnit své dítě a ještě sjedeš někoho, kdo to udělá za tebe, tak ať mi sem nechodíš. Popřípadě bych odjela já, že nemám zapotřebí nechat se otravovat, pokud bych byla na návštěvě já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.8.16 14:10

Ale tak neřekl, že je natvrdlá, on se jenom zeptal, zase bych z toho nedělala drama..
Já jsem nikdy nic takového dítěti neřekla, ale dokážu se do něho vžít. Mě takto jednou na oslavě otravovala neteř s tím, že fakt jsem ji slušně asi 5 řekla, ne, nebudeš brát batole na ruky a a fakt bych to natvrdlá použila i já, když prostě dítě si nedá říct, nemůže člověk zakřičet, to by bylo zle, a rodiče dělají, že nevidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 14:11

A pak tohle dítě nastoupí do školy a objeví se rozhořčená diskuze na téma, jak je učitelka hrozná, protože po dítěti vyžaduje, aby fungovalo spolu s ostatními…

uvědomuješ si, zakladatelko, že ve škole tvá dcera na tento způsob chování dřív nebo později dojede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
8.8.16 14:14
@Aubrys píše:
@anonymouss No, on má stejně starou dceru a ještě měsíčního chlapečka.

Asi proto usoudil, že je tvá dcera natvrdlá. Když má stejně starou dcerou, asi má srovnání. Ale podle mě to nebude ani tak o natvrdlosti dcery jako o tvém přístupu k výchově. Každé nudící se dítě prostě prudí. Ty jsi tam od toho, abys dítě zabavila a zabránila obtěžování okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.8.16 14:15

@Aubrys Vaše reakce byla úplně normální, tohle bychom si s manželem líbit nenechali, ani takové chování od matky… To by jednou takhle promluvil na moje dítě, ještě někdo příbuzný, to už je fakt moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 14:18
@Šarlota4 píše:
Holky vy kdyz date diteti k snidani kolac/babovku atd davate k tomu i pribor???

já ne :roll: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.8.16 14:19

@Bela111 a co radíš aby strejda měl říct..
Pokud do něho holka hučela, že chce čokoládu, otravovala, a podle popisuji několikrát řekl, že má jít za rodiči…
Já bych spíš já citila nějakou takovou- ne vinu, ale prostě přece nenechám 4leté dítě někoho otravovat.. Jednou, dvakrát jo, ale prostě si dítě zavolám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí