Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janasas píše:
@jdukolem jenomže pokud zakladatelka ví, co stejda říkal dítěti, tak muslela sedět opodál a musela vidět a přišlo ji to normální…
To já píšu cleou dobu, že mě by to normální nepřišlo.. kdybych věděla, že nechcem dávat čokoládu, tak nenechám někde loudit, když sama nechci dávat..No já to nechápou jako celkově no..
možná než to stihla tak strýc vylítl? nevím..
Ano, myslím že chyba bude z části na mé straně (mou vztahovačností) ale zase na druhou stranu neznáte mojí rodinu a co je to za lidi. Od odpoledne jsme seděli všichni u stolu a děti různě pobíhaly. Každé z dětí pořád běhalo mezi námi a teto, strejdo, chci tohleto, támhleto… Mně tohle prostě nevadí.
I kdyby loudila hodinu, tak se snad umi ovladat a urcite neni nutny rikat male holce, ze je natvrdla. By me zajimalo, jak se bavi s dospelakem, kdyz je schopnej tohle rict diteti
.
@Aubrys píše:
Ano, myslím že chyba bude z části na mé straně (mou vztahovačností) ale zase na druhou stranu neznáte mojí rodinu a co je to za lidi. Od odpoledne jsme seděli všichni u stolu a děti různě pobíhaly. Každé z dětí pořád běhalo mezi námi a teto, strejdo, chci tohleto, támhleto… Mně tohle prostě nevadí.
ano, TOBĚ to nevadí - ale tvůj švagr není TY.
@tyna.19 Přesně. Jako já vím, že jsem vztahovačná ale tohle mi přijde prostě divný, nemůžu si pomoct.
@Aubrys píše:
@tyna.19 Přesně. Jako já vím, že jsem vztahovačná ale tohle mi přijde prostě divný, nemůžu si pomoct.
jestli ho otravovala dlouho, tak můžeš být rýda, že ji počastoval jen tímhle výrazem. Popravdě neustále mě otravotvat nevychované dítě, neustále mu jak blbeček dokolečka opakovat jednu a tu samou věc, tak už bych taky vypěnila.
@Aubrys tak jeste jinak- svoboda jednoho konci tam, kde zacina svoboda jineho…takze pokud TVOJE dite OMEZUJE tveho svagra, je na case udelat takova opatreni, aby ho svych chovanim neomezovalo, asi tak…
ty porad jen opakujes „ja nechapu, jak to muze nekomu vadit“, no, ja treba zas nechapu, jak to muze nekomu NEvadit… ![]()
@lucenka No, opravdu to o něčem svědčí, že se nechá vyprovokovat čtyřletým dítětem a použije takový výraz. I když je to chlap.
ne každý považuje za osvěžující nechat se otravovat děckem, co nechápe, když mu jednou řekneš, že mu tu čokoládu nedáš…
@Aubrys píše:
@lucenka No, opravdu to o něčem svědčí, že se nechá vyprovokovat čtyřletým dítětem a použije takový výraz. I když je to chlap.
ne každý je zvědavý na nevychované cizí dítě
to zase svědčí o tom, jak nesoudní jsou někteří rodiče a ještě se urazí, když je na to někdo upozorní.
@Aubrys píše:
svědčí to o tom, tvá dcera byla opravdu otravná, neboť jako rodič stejně starého dítěte si je vědom, jak s dítětem tohoto věku „zacházet“.
@Aubrys píše:
@neumisa To opravdu není. Nechtěla bych být takový morous
On není morous, vidíme to tady skoro vsechny a ty si jedeš pořád tu svou.
@Zuziky S tím mottem souhlasím ale zas bych to úplně nesměřovala k malému dítěti a nebrala tolik vážně. Dobře no, takže dospělý chlap se nenechá „omezovat“ čtyřletou holkou, tak si po svém dupne a ještě dítě častuje takovým výrazem. Budiž, jeho vizitka. On se rozčiluje a toto se postupně bude nabalovat a bude morous i k ostatním. My z rodiny ho všichni moc dobře známe.