Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
8.8.16 22:04

Já nevím, prostě 99% normálních lidí se po jakékoli kritice svého dítěte alespoň trochu zamyslí nad tím, zda není oprávněná. A věř mi, že to znám! Ale ty se stále jen obhajuješ a chráníš „zájmy své dcery“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 22:11

@unuděná Prostě jsem založila diskuzi, nevím, co Vám mám na to více říct. Vše je sděleno v úvodu a čekala jsem, že se to rozvine. Od toho ty diskuze jsou. Ano, uvědomila jsem si, že jsem vztahovačná a že mám sama problém s autoritou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.8.16 22:17

@Aubrys Ok, beru. A doufám, že tady těch 23 stránek k něčemu bude :mrgreen:

Já mám třeba „problém“ takový, že můj syn je naopak lehce otloukánek. Na hřišti si vždy nechal vzít všechny hračky, než by se pustil do sporu, u příbuzných je za vzorňáka, kamarádky si myslí, že si dělám prču při líčení období vzdoru.. Ale prošli jsme si taky svým. Učím ho, jak se má mezi dospělými i vrstevníky chovat, co ano a co už ne, jak se má bránit, jak vyjádřit, když se mu něco nelíbí atd. Teď mu jsou čerstvě čtyři a je to podle mě (a defacto podle všech v okolí) velmi vychované a zdravě sebevědomé dítě. On ten věk 3-6 let je takový specifický v tom, že z batolete se stává fakt dítě, předškolák. Už se mu netoletuje, co dřív a neočekává se, že si z něj všichni sednou na zadek. A tam se právě ukáže, zda jde ocharakterové vrozené rysy, nebo jen o nevychovanost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.8.16 22:19

A mimochodem, taky mám dcerku, a ta je zřejmě podobné číslo jako tvoje dcera. A té prostě pořád stojím za zadkem, stále jí mám na dohled a hlavně doslech. Opravdu by mi vadilo, kdyby někoho obtěžovala a následně jsem musela snášet řeči stylu, jaká je nevychovaná. Takže asi tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.16 22:21

@Kelsey :potlesk: poznamka o dedicnosti byla zcela namiste.

@Aubrys promin, ale pokud jsi chtela slyset jaky je svagr hulvat a tvoje princezna chudak, mela jsi lhat od zacatku. V uvodnim prispevku pises jak SPOUSTA lidi ma s chovanim tve dcery problem. Najednou nikdo jen svagr. Nejdriv pises ze jsi neslysela ze ji to nekolikrat rikal, pak napises ze ji to rikal 3× nez na ni „vyjel“, procez ve finale to stavis skoro tak, ze na ni hned zarval. Druhy den s kolacem, sama jsi nejdriv napsala ze se NEKOLIKRAT hrabala v kolaci nez ji BRATR (dalsi osoba) okrikl at se v tom nehrabe. A jako finale ti vlastni matka vycte, ze neustale ostatni poucujes obledne dcery. Takze sama nejdriv napises, ze SPOUSTA lidi ma problem s jejim chovanim, na rodine oslave s jejim chovani maji problem 3 ruzni rodinny prislusnici, uznas ze i ucitelka ve skolce ji kara, ale tvrdis jak nikdo s ni nema problem, pouze tato jedna jedina situace se stala… :nevim: holka mela sis ten pribeh lip nacvicit. Takto to totiz vypada, ze tve nevychovane decko ma problem temer s kazdym dospelym, se lterym prijde do stkyku :think: a o detech se bojim spekulovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 22:26

@yummymummy Slyšela, protože zvýšil hlas a to všichni utichli - poněkolikáté napsáno. Ale chápu, komu by se chtělo v tolika stránkách listovat.
A teď k tomu loudění: Doma jí řeknu ne a ignor. Uklidní se, jde si hrát, pak to zkusí s čokoládou a dám jí jablko, mrkev… znovu a je čas svačiny, tak o důvod víc, proč jí třeba dát ovocnou přesnídávku. Loudí a sdělím jí činnosti, které by mohla dělat. A je to v pohodě. (Ale asi zase jen pro mě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 22:29

@saadet Nemluvte se mnou, prosím, tímto stylem. Tento příběh jsem si nevymyslela. Buď lépe čtěte a nebo já se naučím přehledněji psát. Chápu, že se Vám nechce číst celé vlákno, v něm je toho hodně i do detailu popsáno, jak jsem co myslela. Jen už jsem asi unavená, docela mě to vycuclo :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.8.16 22:34

@Aubrys holka cti predevsim ty. Ja celou diskuzi sleduji a psala jsem ti uz nekde uprostred. Veci mnou zminene a obzvlaste ty vytucnene jdou vycist uz z prvniho tveho prispevku. Nehlede na to, ze nikde nepisu, nze jsi si pribeh vymyslela…jen se zamotavas do mini lzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
8.8.16 23:31

No ze začátku mi to přišlo, že strýc je nějaký cholerický a neteř mu jde na nervy, ale jak to tak čtu…tak to beru zpět a nedivím se mu.
Silně mi to připomíná časy kdy byl manželův syn ve věku zakladatelčiny dcery. Pane Bože jak já ti děkuju, že ty časy jsou pryč a změnil se.
Dokázal chtít deset věcí do minuty, každých pět sekund chtěl jinou pohádku, jinou hru, jiné jídlo, jiné to a to a neustále hučel a hučel a jen to svoje, nešlo se ho na dvě minuty když to řeknu takhle,,zbavit,,. Lezl za manželem pomalu i na záchod, že něco chce (to se mu nepovedlo, protože jsem ho tam prostě nepustila se slovy, že prostě počká), když byl u nás nebylo možné se v klidu ani najíst, aby nehučel, že něco chce nebo se nerýpal v jídle a nevymýšlel. Manžel se ho pořád zastával má mě málo, taktéž jako zakladatelka prostě ho jen omlouval je upovídaný a chce mojí pozornost a to a tamto a já byla šílená megera, těch hádek co jsme kvůli toho mezi sebou měli…Začala jsem normálně když byl,,náš víkend,, utíkat z domu co jsem mohla a zvažovala zda mám toto zapotřebí. Šíleně to otravovalo život jak mě tak i lidem kolem co toho byly svědky. Skončilo to až se nám narodila dcera, sice ze začátku už to bylo krušné a pořád to zkoušel, ale pak už i manžel uznal, že to nechal dojít daleko a že se to vážně nedá jinak se zblázní. A dneska je z něj šikovný sedmiletý klučina se kterým je radost (pokud ho nechytne ta jak se říká,,blbá,,) trávit čas. Ale byl tatínkův jedináček, taktéž střed vesmíru co mohl všechno a nikomu to přece nesmělo lézt na nervy co si to jako všichni dovolujete a pak na to přišel tatínek sám. Sice říct dítěti seš natvrdlá se mi opravdu nelíbí a něco bych na to řekla, ale pokud je holčička vychovaná, že ona je to dokonalé stvoření, kterému se nesmí nikdy nic říct ani slušně tak se strýcovi opravdu nedivím, že toho měl už dost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 23:37
@jdukolem píše:
já myslela scénku ráno s koláčem…

@Aubrys
proč mi neodpovíš na ten koláč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
9.8.16 01:58

@Aubrys ja doopravdy netuším proč jsi tuto diskuzi založila. Snesla se oprávněna kritika k tvoji dcerce, a ty neustále obhajujes, ospravedlnujes, proč k tomu došlo. Kritiku sice říkáš, ze beres na vědomi, ale vlastně neakceptujes.
Stale mas pocit, ze ta křivda je od strýce. Chapu, ze jsi nemohla na oslavě neustále pozorovat dcerku, ale kdyz uz ji okrikl, tak to asi nebylo z dlouhé chvíle. Měla jsi za nim jít a zeptat se co se deje (nečetla jsem celou diskuzi, jestli jsi o tom psala uz driv) a on by ti rekl, neustále loudi cokoladu. Měla jsi se mu omluvit za ni, a ji vysvětlit, ze to se nedela.
On nic špatného neudelal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
9.8.16 06:49
@saadet píše:
@Aubrys promin, ale pokud jsi chtela slyset jaky je svagr hulvat a tvoje princezna chudak, mela jsi lhat od zacatku.
V uvodnim prispevku pises jak SPOUSTA lidi ma s chovanim tve dcery problem. Najednou nikdo jen svagr.
Nejdriv pises ze jsi neslysela ze ji to nekolikrat rikal, pak napises ze ji to rikal 3× nez na ni „vyjel“, procez ve finale to stavis skoro tak, ze na ni hned zarval.
Druhy den s kolacem, sama jsi nejdriv napsala ze se NEKOLIKRAT hrabala v kolaci nez ji BRATR (dalsi osoba) okrikl at se v tom nehrabe. A jako finale ti vlastni matka vycte, ze neustale ostatni poucujes obledne dcery.
Takze sama nejdriv napises, ze SPOUSTA lidi ma problem s jejim chovanim, na rodine oslave s jejim chovani maji problem 3 ruzni rodinny prislusnici, uznas ze i ucitelka ve skolce ji kara, ale tvrdis jak nikdo s ni nema problem, pouze tato jedna jedina situace se stala…
:nevim:
holka mela sis ten pribeh lip nacvicit. Takto to totiz vypada, ze tve nevychovane decko ma problem temer s kazdym dospelym, se lterym prijde do stkyku :think: a o detech se bojim spekulovat…

A opona padá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
9.8.16 09:52
@Pam12 píše:
jasně, švagr je blbej, bratr je blbej, matka je blbá…jen tobě to přijde normální… jestli není chyba jinde :think:

Všichni jsou blázni, jenom já jsem letadlo!
Celá tahle diskuze postrádá smysl, protože pokud se tu neobjeví příspěvek ano, máš pravdu, ty a tvá dcera jste to mysleli dobře a oni jsou hulváti, nikdy nebude zakladatelka spokojená. Čili takto - ten výraz natvrdlá jasně urazil tebe, myslím si, že dítě moc netuší, co to je. Nebo ano? Stejně jako tě urazila maminka vysvětlováním toho, že máš dítě asi poněkud nevychované. Takže být tebou přestanu se urážet a spíš se zamyslím, zda ten můj benevolentní přístup je to pravé a zda není načase dceru začít trošku brzdit. Ona časem ta roztomilost vyšumí a zbude jen nevychovaný tvrdohlavý vyčůraný fracek. Na to pozor. Co je roztomilé u tříletáka, je u osmiletého děcka opravdu opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.8.16 09:58

@inkakřivák s tímto souhlasím… já si myslím, že otázka je jelsti je vztahovačná, ale v duchu chce, aby ji každý řekl, že neni, že švagr je blbec.
protože ji to vnitřeně urazilo.. Myslím, že dítěti je to šumák.. I kdyby řekl vypadni a nebo vystřel, tak to má stejný význam - pro dítě..
Myslím, že to jenom urazilo zakladatelku… Myslím, že by se to řešilo i kdyby švagr řekl, neumíš poslouchat nebo co, tak by se to řešilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.8.16 10:02

@Aubrys ale to to nechápeš.. někteří lidi prostě nejsou na tovje dítě zvědaví..
Sama napíšeš, že dítěti něco zakážete- čokoládu, že ne, a pak se díváš, jak chodí po lidech a loudí??
Jako já tam sedět a toto udělat švagrová, že vím, že už čokoládu ne, a pak mi přijde synovec a bude mě otravovat, a loudit, několikrát!. Řeknu v klidu, ale kdyby mi tak loudil a já vím, že nemuže a švagrová nic, tkay ho pošlu teda pryč.. NO já taky chci mít svůj klid, řeším svoje děti a ne se rozčilovat ještě nad jiným…když tam má mámu, která má říct, neotravuj strejdu, čokoládu už ne…
To co děláte doma je ok.. to jsme doma, to i kdyby jste skákali po hlavě, tak to může byt komukoliv šumák, ale fakt neni normální! co řekl švagr, ale taky neni normální! abys holku hájila…Nebo se stane to, že celá rodina ji bude mít za rozmazlenou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí