Jsem z toho všeho na dně...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Evulina Myslíš, že mě frustruje matka? Ona mi tu furt říká, jak to všechno odnáší, jak ona nechtěla dítě. Že je jenom babička. Dělá, jako by ona ji porodila. Prej se mám starat, že jí to nebaví a tak. Přitom já tu jsem sama s malou celé dny, co mi tu brečí… Neustále opakuje, jak musí chodit do práce. Jak nemá čas… a tohle tu poslouchám každý den. Prej, co byste řekly, že v šedesáti chodí do práce a vstává k dítěti. Podotýkám, že i když se jí o to nikdo neprosí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja bych si teda od 60 lety mamky co chodi do prace vstavat k miminku nenechala. Klidne bych ji poslala at si jde zpet lehnout, ze dekuju za pomoc a zvladnu to sama. Nechala bych si pomoct jen odpoledne, na hodinku aby vyjela pryc s kocarem atd… Tak jako tobe place mala, me brecel prvni syn. Nejhorsi byl prvni pul rok. Musis se smirit s tim, ze je to tvoje mimco a valna cast starosti je proste na tobe, ted to par mesicu holt nebude stejne jako pred tim nez se narodila…jakmile se hodis trochu do klidu, uklidni se i mala. A mame dej najevo aby s tebou jednala jako s dospelou zenskou, zodpovednou a milujici svoje dite a zaroven takova i bud…to pujde neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Izumi Miyako píše:
Tak odpovím na nějaké otázky:Zmíněná babička nedávno zemřela a čeká nás pohřeb. Žiji sama s rodiči v RD. Rodiče jsou celý cen pryč a když přijdou není to o nic moc lepší.
Rodiče mi sice s malou pomůžou, je v tom jedno velké ale. Hlavně ze strany mojí matky. Jako první dodávám, že to vše dělá zcela dobrovolně a nikdo ji do toho nenutí.Máma přijde a nabídne mi pomoc. V tu chvíli je Matka Tereza proti ní hadr. To říká, jak mi velmi ráda pomůže a tak. Jenže to se pak změní na to, že jí vlastně s malou děsně otravuji. Prý si chce užívat života a ne se starat o dítě. Je na to moc stará. A padají z ní věty jako: „Já mám svůj život, nemůžeš mi ho diktovat.“ Celkově si pak neustále stěžuje jaké je to hrozné být a starat se o malou.
A přitom ji člověk k ničemu nenutí. Já po ní rozhodně nechci, aby přišla z práce a do noci chovala malou a tak. Dělá to sama od sebe s tím, že mi to ještě vehementně nabízí. Klidně může si po práci odjet válet šunky na chatu.
No, ve zkratce: střídá se to u ní. Táta tvrdí, že neví, co chce.
Takže nejsi sama, rodiče ti pomáhají. To mění situaci. To, jak ty k tomu přistupuješ mi přijde, že opravdu potřebuješ doktora. A hned.
- Citovat
- Upravit
@B.arbusa.b píše:
Tak ja bych si teda od 60 lety mamky co chodi do prace vstavat k miminku nenechala. Klidne bych ji poslala at si jde zpet lehnout, ze dekuju za pomoc a zvladnu to sama. Nechala bych si pomoct jen odpoledne, na hodinku aby vyjela pryc s kocarem atd… Tak jako tobe place mala, me brecel prvni syn. Nejhorsi byl prvni pul rok. Musis se smirit s tim, ze je to tvoje mimco a valna cast starosti je proste na tobe, ted to par mesicu holt nebude stejne jako pred tim nez se narodila…jakmile se hodis trochu do klidu, uklidni se i mala. A mame dej najevo aby s tebou jednala jako s dospelou zenskou, zodpovednou a milujici svoje dite a zaroven takova i bud…to pujde neboj.
Musím říct, že jsem za ty léta nenašla způsob, jak s mojí matkou komunikovat. Ono klasické zdvořilé: „Mami, jdi si zase lehnout.“ U ní vyvolává záchvaty. Hádá se tu pak se mnou do krve, když ji malou nenechám. No, zjednoduším to, že nikdo to neví. A 90% rodiny ji prostě ignoruje. A máma dopoledne ani odpoledne není doma.
Já vím, že to nebude stejné a i vím, že to leží na mě. Ani to po mámě nechce, aby to bylo na ní. Samozřejmě, že mě to unavuje. Nejhorší je pro mě ta bezmoc, že nevím, co té malé je. Furt jenom samé to je normální a zvykej si. Ale ani mámě to nepřijde normální, a to jsme taky prý hodně zlobily. Ale to co prý nedělá malá, ona nezná. ![]()
Takže, taky jsi malého uspávala dvě hodiny s tím, že byl za pět minut zase vzhůru a to samé dokonala celý den? Taky se ti šíleně kroutil, brečel, nereagoval na žádné podměty, měl horečku a průjem? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Izumi Miyako Pamatuju si jak sem stala u okna a rytmicky houpala rvouci dite a zavidela tem lidem venku ze muzou normalne zit. V noci sem do jeho pul roku nespala v kuse vic jak hodinu…brecel v kocarku, v satku byt nechtel a propinal se…dopracovali sme se k tomu, ze kdyz spal tak nemohl spadnout ani spendlik aniz by ho to nerozervalo do ruda…kamaradi a tchyne si mysleli, ze sme prasteny a delame si to sami…jim deti spali v beznym ruchu, v noci usinali i pri tv. Dostali sme se do bludnyho kruhu a za pul hodky spanku sme delali psi kusy. Hodne pak pomahal opravdu prisne dodrzeny rezim… to sme byli taky divny☺…V tolik a tolik jist, spat, jit ven- ovsem jakmile se to treba u toho spani porusilo, i jen o patnact minut, rval treba hodinu v kuse nez se urval ke spanku…a to uz mu byl tak cca rok…no zlepsilo se to az kdyz se zacal sam vic pohybovat a mohli ho na nekolik malo minut zaujmout hracky. Takovym detem se pry rika ze sou drazdive…Do trech mesicu nejspis brecel prdama nebo rustovym spurtem- kojeni sem vzdala v 8 tydnech a aspon pak nerval hlady…po 3 mesici mu vyrostl prvni zub…Druhy syn byl uplne normalni miminko co spalo i brecelo tak nejak klasicky. Usnul v pohode i v ruchu. Kocar i nositko snasel bezne… Pokud tu horecku nema z nejake nemoci tak verim, ze i ta muze byt vyrvana…tez znam. Hlavne bych navstivila detskou doktorku skrz tu horecku a prujem…a musis zacit hledat nejaky figle jak na ni aby ste si ty i ona aspon chvilku odpocinuli… Napada me tak zbezne : zavinovani, ukladani na boky nebo brisko, satek nebo nositko, bily sum, nahrivani briska fenem nebo polstarkem z tresnovych pecek, cviceni nozickama, masaz briska a mazani fenyklovym kremem… A s tou tvoji mamkou…jake vy vlastne mate to bydleni? Bydlis s nimi v baraku a mas treba sve patro, nebo jen pokoj? Mame podobne povahy tchyni a dost let sem si tyhle jeji vylevy brala hodne osobne, mrzeli me a porad sem se snazila se zavdecit. Jenze to je marny takze sem se naucila stat si za svym nazorem, byt klidna i mluvit v klidu a neustupovat…ze se ten druhej porad kvuli necemu rozciluje uz jr bohuzel jeho boj…pak ti prestanou ublizovat i treba reci te tve kamaradky ze si sobec, kvuli kockam…nejdriv se opravdu rozmyslim jestli by to pro me ted vazne bylo spis nemozny, nebo sem treba jen trochu leniva a pak dam jasne najevo ze nemuzu a i proc treba…na to ze sem sobec bych napsala ze mi je lito, ze si to mysli ale ted se mi to opravdu nehodi- podle toho jak moc dobra je to kamaradka i vysvetlim detailne a tim to pro me konci, uz se tim vnitrne nezaobiram…ted uz je na ni jak to zpracuje…☺
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@B.arbusa.b
Malá asi chytla něco v poradně. Doktorka si to tam organizačně jaksi nezvládla a byli tam všichni dohromady. Máma tu dost štvalo. Za ní měla šestinedělka přednost před předškolákem.
Tak ty fígle zkoušíme neustále. A z toho, co se běžně radí nic na malou nezabírá nebo jenom dvakrát a pak už ne. Taky jsme ji pořídili hrací kolotoč s ukolébavky, hrací deku s hrazdičkou. Dokonce máme kolem postýlky a po pokoji různé věci na odhánění zlých duchů. ![]()
A naokraj: S jedním známým, který je milovník koček jsem se s ním asi půl hodiny hádala než z něj vypadlo, že když je ta kočka u nás, že jsme povinni se o ní postarat. Přitom já jsem nikdy neřekla, že jsme si ji vzali k sobě domů. Vzala si ji sestra. A jako přijde mi to na hlavu padlé, chodit ke svojí o několik let starší sestře a brát ji kočku a chodit s ní k veterináři. Jako kdyby byla sestra nějak nesvéprávná a sama to nedokázala.
Vlastně mám pokoj, který sdílím napůl s dcerkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vlastně mám pokoj, který sdílím napůl s dcerkou.
Matka má mít malé dítě u sebe, víš? A ne psát, že ti zabírá půlku pokoje. Máš to všechno nějak pomotaný.
- Citovat
- Upravit
@Izumi Miyako To s temi duchy me rozesmalo…u nas se tenkrat stehovala neustale postylka po loznici kvuli negativnim zonam☺☺…oni ty figle vam z male asi neudelaji vylozene spiciho andilka ale ulevit od nejhorsiho…holt ruzne kombinovat, nebo delat vse…treba jeste na neco prijdete☺…ja do vasi sitace s kockou bohuzel nevidim. Proste zvazte jestli to je vazne jenom na vas a pak to holt zvladnout musite a nebo neni a pak proste nemusite…Pokud bych sla k doktorce v sestinedeli a nasla tam chrchlajici a nemocne velke deti, tak bych se otocila a odesla, domluvila nahradni termin…cekala nekde mimo nebo tam zustala s vedomim ze muzu pocitat s tim kdyz dite neco chytne…stezovat si jak to bylo za maminky jaksi nema moc padny smysl…a otazkou kde bydlite sem samozrejme myslela i s malou, nenapadlo me, ze by ta byla jinde nez vy☺. Promluvila bych s maminkou at vecer k male nevstava, pokud by to nepochopila, zamkla bych si dvere. Na hadku museji byt dva, jestli se ona kvuli tomu bude chtit hadat, nereagujte nebo odpovidejte pouze klidne a stujte si na svym…
Příspěvek upraven 16.07.17 v 13:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Horečku může mít z toho plakání, a průjem mže být normální stolice u mimin..Já mám doma teď třetí kousek - klučika 6tt…do minulého týdne to bylo zlatý dítě, teď tři noci spím max 2 hodiny. Pravda je že má rýmu a tak ho z těch napolykaných sopliků bolí břicho..já teda doufám že o to tak je a zase se to upraví. Malého od 4tt nekojím, po zánětu jsem přišla o mléko…když byl kojený tak měl v plíně uprdnuto pokaždém pití…teď je na UM…prdy ho trápí poslední dny dost, vyzkoušeno cokoli bez výrazného efektu, začínám se smiřovat s tím, že to budem muset vydžet. To co prožíváš ty, jsem měla u prvnídcerky…malovala jsem si jak budu jezdit s kočárem a užívat si mimča…jo a realita byla jiná, malá řvala a řvala..u prsa byla snad pořád…rodiče mám mladé tak tam pomoc nehrozila a manžel v té době jezdil pryč třeba i na tři týdny…já měla pocit že když malá zabere tak musím jít rychle uklidit atd…málem jsem se z toho zcvokla, dva měsíce po porodu jsem z 84kg měla 60…nakonec mi mamka poradila dávat ji na bříško..a stal se zázrak, přestala brečet a spala třeba i tři hodiny v kuse..pravda do 6m v kočáru byl vidět jen vystrčený zadek…já jsem se zklidnila, jak usla ona šla jsem spát i já nebo si číst, umýt si hlavu…a světe div se domácnost se nezbořila. Druhá se narodila s rozštěpem patra tak ta měla trošku náročnější start do života, ale taky jsem to zvládli a teď u toho třetího, i když ho trápí prdy a je to občas náročnějčí vím, že to přejde..někdy..s domácností mi pomáhají dcerky a zaúkoluju občas i manžela…nemáme sterilně naklizeno a občas si jídlo objednáme z restaurace, ale jsme relativně v pohodě.
Pravdou je, že když budeš v klidu ty zklidní se i mimčo, a nasazení nějakých antidepresiv se nebraň, je potřeba aby jsi byla v klidu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kobliha51 píše:
@Izumi MiyakoVlastně mám pokoj, který sdílím napůl s dcerkou.
Matka má mít malé dítě u sebe, víš? A ne psát, že ti zabírá půlku pokoje. Máš to všechno nějak pomotaný.
Zakladatelka byla tazana, zda ma vlastni pokoj nebo patro a odpovedela na to normalne. Nikde nevidim, ze by si stezovala apod. Nechapu fakt ![]()
- Citovat
- Upravit
@Izumi Miyako píše:
Musím říct, že jsem za ty léta nenašla způsob, jak s mojí matkou komunikovat. Ono klasické zdvořilé: „Mami, jdi si zase lehnout.“ U ní vyvolává záchvaty. Hádá se tu pak se mnou do krve, když ji malou nenechám. No, zjednoduším to, že nikdo to neví. A 90% rodiny ji prostě ignoruje. A máma dopoledne ani odpoledne není doma.Já vím, že to nebude stejné a i vím, že to leží na mě. Ani to po mámě nechce, aby to bylo na ní. Samozřejmě, že mě to unavuje. Nejhorší je pro mě ta bezmoc, že nevím, co té malé je. Furt jenom samé to je normální a zvykej si. Ale ani mámě to nepřijde normální, a to jsme taky prý hodně zlobily. Ale to co prý nedělá malá, ona nezná.
Takže, taky jsi malého uspávala dvě hodiny s tím, že byl za pět minut zase vzhůru a to samé dokonala celý den? Taky se ti šíleně kroutil, brečel, nereagoval na žádné podměty, měl horečku a průjem?
Ostatní bych řekla, že vyřešíš šátkem, kojením a klidem. Ale s tímto běž k doktorovi. Pozor na ten průjem - na dehydrataci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@borovhan píše: Horečku může mít z toho plakání, a průjem mže být normální stolice u mimin..Já mám doma teď třetí kousek - klučika 6tt…do minulého týdne to bylo zlatý dítě, teď tři noci spím max 2 hodiny. Pravda je že má rýmu a tak ho z těch napolykaných sopliků bolí břicho..já teda doufám že o to tak je a zase se to upraví. Malého od 4tt nekojím, po zánětu jsem přišla o mléko…když byl kojený tak měl v plíně uprdnuto pokaždém pití…teď je na UM…prdy ho trápí poslední dny dost, vyzkoušeno cokoli bez výrazného efektu, začínám se smiřovat s tím, že to budem muset vydžet. To co prožíváš ty, jsem měla u prvnídcerky…malovala jsem si jak budu jezdit s kočárem a užívat si mimča…jo a realita byla jiná, malá řvala a řvala..u prsa byla snad pořád…rodiče mám mladé tak tam pomoc nehrozila a manžel v té době jezdil pryč třeba i na tři týdny…já měla pocit že když malá zabere tak musím jít rychle uklidit atd…málem jsem se z toho zcvokla, dva měsíce po porodu jsem z 84kg měla 60…nakonec mi mamka poradila dávat ji na bříško..a stal se zázrak, přestala brečet a spala třeba i tři hodiny v kuse..pravda do 6m v kočáru byl vidět jen vystrčený zadek…já jsem se zklidnila, jak usla ona šla jsem spát i já nebo si číst, umýt si hlavu…a světe div se domácnost se nezbořila. Druhá se narodila s rozštěpem patra tak ta měla trošku náročnější start do života, ale taky jsem to zvládli a teď u toho třetího, i když ho trápí prdy a je to občas náročnějčí vím, že to přejde..někdy..s domácností mi pomáhají dcerky a zaúkoluju občas i manžela…nemáme sterilně naklizeno a občas si jídlo objednáme z restaurace, ale jsme relativně v pohodě.
Pravdou je, že když budeš v klidu ty zklidní se i mimčo, a nasazení nějakých antidepresiv se nebraň, je potřeba aby jsi byla v klidu
Hele nevím, ale já bych to nepodceňovala. Může to být i nemoc anebo potravinová alergie. Pak i bylo jasné, proč miminko tak řve, když je mu špatně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podívej se, jasně dej svému okolí najevo, že teď potřebuješ čas jen pro sebe a svoje miminko. Nějaký nekonečný neplodný diskuse s mámou nebo dokonce s nějakým milovníkem koček - proč proboha? Myslím si, že velký vliv na dcerku musí mít i to nedobré prostředí, kterému je pořád vystavená, ty jsi v nervech, kolem ní jen dohady a dusná atmosféra, kdo by z toho nebyl zpruzenej. Nevím, jak jsi na tom s penězi, jestli ten otec roku aspoň finančně přispívá na dítě a na tebe, ale v nejobyčejnější garsonce by ti myslím bylo líp, než v tomhle blázinci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle toho, co píše, to sama s dítětem nezvládne.
- Citovat
- Upravit
@B.arbusa.b Ono to samé rodiče udělali při mě. Pořád jsem prý plakala, až to zkusila touhle cestou. Prý mě obtěžoval nějaký zlý duch. Takže se šoupala postýlka a spala jsem s křížkem na krku. A zpětně si říkám, že jsme se na doktorku měli vykašlat. Tak bychom tam šli, až by se vydovolenkovala.
@Michelle_M Otec na dcerku neplatí ani vindru. Jeho totálně nezajímá. A mě čekají tahanice po soudech a sociálce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit