Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@tamata Jsi jak tenisti, jak se vždycky po úderu vrací na výchozí bod. ![]()
@palapa Jenže víš jak. Pak to projdeš znovu, co je nového. Pak znovu. Pak znovu… A den je v *. ![]()
Takových tady asi je ![]()
Taky mi už vadí, že na tom trávím moc času a řeším nesmysly
. Tak jsem si zavedla limit, že když dopiju kafe, tak to vypnu, no někdy ho piju dlouho
Zapínám 2× denně a i tak je to dost, nestíhám věci, které bych normálně zvládala.
Já už i ráda jezdím někam, kde ten internet není a mám klid a čisté svědomí, ale doma to je bída…
Dala bych si nějaký limit, třeba že to nezapneš až do odpoledne a až doděláš několik domácích prací, nebo si dát limit po dvou hodinách denně a nařídit si budík.
Dávkuju až za odměnu
a nebo mám v mobilu a při venčení dětí na písku mrknu tam, jinak jen při kojení když nemám práci hotovou
Vytyčit si, co dnes chceš zvládnut udělat za povinnosti a počítač zapnout až jako odměnu a relax po dobře vykonané práci.
Jsem na tom uplně stejně neustále jsem na netu už ani nevím co tu dělat ale prostě něco musím připadám si jak magor čtu všelijaké diskuse a pořád hledám něco čím se zabavit.. v kuchyni mám linku plnou neumytého nádobí, v koupelně přervaný koš se špinavým prádlem, v obýváku se nedá pomalu ani projít protože jsou všude rozházené hračky od dcerky a já se tu jen válím a brouzdám na netu
je to závislost spojená s leností a já nevím jak z toho ven ![]()
Anonymní P.
Zakladatelka. Ráno vstanu a první co udělám, zapínám Pc.
Klikám na všechno, jak cvičená opice a nedokážu odejít. Přes den mám stálou základnu u Pc a odtud odbíhám k dítěti, vařit apod.Jsem schopná u Pc i míchat něco v misce. ![]()
Mě už i napadlo říct manželovi ať mi odveze do práce kabel..
Zatím odvaha nebyla, zkus to ![]()
Anonym 1
Zakladatelka. Včera nám internet nešel, tak jsem udělala spoustu práce a uvědomila si, že mám opravdu problém. Takhle mi brzo uteče chlap. Skusím ty půlhodinovky. Když jsme venku, tak mi net nechybí, ale jak se blížíme k baráku, už se těším hlavně k Pc. Před manželem se samozřejmě tvářím, že mě internet nebaví.
,ale on ví svoje.
Nejste v tom samy, já mám taky základnu u pc a od něho odbíhám k malé, navařit atd. zapínám ho hned ráno, vypínám než jdu spát..no přesně jako už tu píše jiný anonym..a nerada chodím ven, protože tam nemůžu na net..nejhorší je, že i když na netu všechno prohlídnu, zkontroluju tak tam furt brouzdám a hledám i když nevím co, hraju hry atd. prostě totální zabiják času
další závislačka n.
@Anonymní píše:
Mám problém, že trávím spoustu času prolézání internetu a nezvládám kvůli tomu domácnost. Strávím na netu zhruba 6 hodin denně. Udělat základní věci, jako uvařit a vyprat stihnu vždy. Manžel už nadává, že je doma nepořádek. Jsem na rodičáku a asi tam hledám spestření. Už jsem si říkala, že budu chodit na net jenom na půl hodiny denně, ale nevydržím to.Co s tím?
nech to bejt, dřív net nebyl a než se doma nudit nebo uklízet, je net lepší.
Jak budeš mít zapnutý počítač, tak ti to nedá. Já měla podobný problém na vysoké. Když něco potřebuješ, abys na to nemyslela, zkus si třeba pustit muziku. Ale jednoduše zapni počítač až budeš mít vše hotové a dítě ti bude spát.
Holky, řekla bych že nejde o to počítač, já třeba PC nemám, ale mám chytrý telefon, a pípají mi tam různá upozornění… takže vždy když zapípá, tak se hned jdu podívat co se děje
A už se tam zaseknu i na hodinu - dvě ![]()
Já to mám tedy zjednodušený tím, že chodím do práce, tam na mobilu moc nejsem, ale jakmile jsem doma, nebo v noci když malej spí… to jsem tu i xhodin ![]()
Taky mám trochu tento problém, ale pc zapínám, jen když syn spí. Mě nevadí, když si čtu něco normálního, ale dost často jen tak čumím a proklikávám furt dokola 10 různých diskuzních fór, maily, fb apod. a hledám, co by ještě aspoň trochu stálo za přečtení…přitom, kdybych tu dobu jen tak seděla v tichu nebo četla knížku, odpočinu si víc.
Zvažuju udělat si půst a prostě na 1 měsíc nechodit na net vůbec, kromě vyřízení mailů a fb - že bychom si založili odvykací diskuzi, ve které bychom se podporovali, jak nám jde internetová abstinence?
![]()
Ale inspirovali jste mě, mezi jednotlivými kolečky proklikávání bych se mohla přinutit něco udělat…