Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako jsem PRO, ale… není to tak snadné.
V souvislosti s tímto tématem jsem si vzpoměla na článek jak popravovali nějakého vraha těhotné ženy a jejich příbuzní si stěžovali že trpěl celých 20min než umřel
By se raději měli zajímat o to jak trpěla jeho oběť
. Ten trest smrti jen pro podobné případy s jistotou viny…
@Lenny0 Jasně, že je to vražda. Kdo jsem, abych rozhodovala o délce života někoho jiného? Bůh, nebo vrah?
Já jsem pro, ale konkrétně téhle matce bych dala fridex taky do jogurtu, ať si prožije to co chudák holčička, ale matka do mrtva bez pomoci lékařů, jinak já bych byla pro trest smrti, a myslím, že by ubylo brutálních zločinů, a hlavně bychom doživotně neplatili někomu pobyt a stravu ve vězení, které bych upravila tak aby na cele měli díru a tam vykonávali potřebu, a žádnej luxus, a televize, posilovny, apod
No asi by méně svinstev nebylo, ale jsem pro trest smrti, proč má nějaký hajzl vegetit ve vězení za naše prachy, když by se ty peníze dali použít daleko lépe.
Jo a ještě bych druh popravy rozdělila podle trestných činů, mám i pár návrhů(nepublikovatelných) ![]()
Nuceny prace, lepsi nez trest smrti,
Treba pro tu co vlastni dite chtela zabit fridexem
Ne, nedá se vyloučit pochybení… ikdyby se tak měl zachránit jeden jediný lidský život.
Ano, jeden život jsem stvořila, a pokud by mu chěl někdo ublížit, nemyslím, že by měl mít právo žít dál ve společnosti. Vím, že jde spíše o pomstu, než trest, ale je mi to jedno.
Na tohle tema jsem psala bakalářskou práci, letos jsem ji odevzdávala. Jak začít.. Osobně pro trest smrti nejsem. I jsem se tak ve své práci vyjádřila, hrozi velke riziko omylu a my nejsme schopni rozpoznat zdali pachatel tč je opravdu pachatelem. Za druhe si myslim, že bychom se neměli stavět na stejnou uroven pachatele a odebírat někomu život měli bychom jako společnost, být nadřazeni takovym jedincům. A taky si mylsim, že je pro pachatele mnohdy a asi to tak je, větší trest odebrání svobody. To, že ten člověk dostane doživotí je větší trest než když ho popraví, Vem si co uděla většina pachatelu po takovem činu? Pokusi se o sebevraždu, pač nedokážou nest takove břemeno a pohled společnosti. At si pěkně trpí ve věznici s myšlenkou, že už nikdy, ale nikdy se nedostane ven a táke s vlastním svědomím. Jinak poprava samotná je dost draha, ale to je dlouhe tema. Takže argument, že doživotní vězeni je levnější bývá ČASTO mylný.
Příspěvek upraven 20.01.14 v 20:52
Bála bych se justičních omylů… spíš bych úplně změnila systém našich věznic, maj se tam jak prasata v žitě… ale takové Thajské věznice, to je jiná káva
Ne nejsem pro trest smrti, ten nic neřeší, obzvláště v případě, kdy se odsouzenýmu píchne injekce po který spokojeně usne, a když ne, tak ještě pozůstalí po odsouzeným zažalují stát.
Podle mě je adekvátní trest doživotí, kdy by odsouzenýmu 20 hodin denně pouštěli různé zvuky, které by se vybírali podle toho co provedli. Například pokud někdo zabil dítě, tak bych mu pouštěla zoufalý pláč dítěte atd.
@1.zizi píše:
jste pro trest smrti?
Ne.
Necítím se povolaná rozhodovat o smrti jiného člověka - ani dobrého, ani zlého.
@TereuliJa píše:
Jako jsem PRO, ale… není to tak snadné.V souvislosti s tímto tématem jsem si vzpoměla na článek jak popravovali nějakého vraha těhotné ženy a jejich příbuzní si stěžovali že trpěl celých 20min než umřel
By se raději měli zajímat o to jak trpěla jeho oběť
. Ten trest smrti jen pro podobné případy s jistotou viny…
jo postrehla jsem to, protoze vyrobce leku, kterym se vezen popravoval odmitl svuj lek poskytovat za timto ucelem a tak hledali neco jineho.. ![]()
Je to těžké.. když ho popraví tak se trestu,,vyhne" takhle by si to hezky odseděl na doživotí!